Vierlandencruise naar Basel 13-daagse riviercruise met mps Rembrandt van Rijn

 • Speyer
 • Straatsburg
 • Basel
 • Duisburg
 • Dusseldorf
 • 29 foto's
 • Riviercruises
 • Rondreizen
 • Cruise per mps Rembrandt van Rijn
 • Inclusief bustransfer naar Straatsburg
 • Ontdek Nederland, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland
 • Volpension

Groepsgrootte min. 75 en max 119 deelnemers

Deze cruise met de sfeervolle Rembrandt van Rijn vanuit Armhem neemt u mee naar vier verschillende landen in een reis, met als eindbestemming Basel.

Vervoersmogelijkheden
13-daags programma
 1. Dag 1: Arnhem - Düsseldorf
 2. Dag 2: Düsseldorf - Königswinter
 3. Volledig 13 daags programma

Over Vierlandencruise naar Basel

Inleiding

Deze cruise met de sfeervolle Rembrandt van Rijn vanuit Armhem neemt u mee naar vier verschillende landen in een reis, met als eindbestemming Basel.

mps Rembrandt van Rijn
Een riviercruise met de luxueuze Rembrandt van Rijn is beslist een aanrader. Met zijn fraaie interieur en de uitmuntende verzorging aan boord, staat de Rembrandt van Rijn met recht als exclusief te boek. Het schip is royaal opgezet, met een riante entree, een groot restaurant en ruime hutten. De prachtige kleuren en mooie materialen zorgen voor een warme uitstraling.
Hutten
De standaard tweepersoonshutten zijn zeer royaal en hebben een douche, toilet, televisie, kluisje, bureau, telefoon, föhn, regelbare airconditioning en volop bergruimte. De bedden klappen we overdag omhoog, waardoor er twee comfortabele banken tevoorschijn komen. Alle hutten hebben grote ramen, die u deels kunt openschuiven. Op het promenadedek liggen vier prachtige suites. Ze zijn luxe uitgevoerd met een dubbel bed, voldoende kastruimte, televisie, minisafe, telefoon, badjas en slippers. Het klimaat regelt u met de airconaditioning en verder vindt u er naast de minibar, ook koffie- en theefaciliteiten. Door de twee glazen schuifdeuren, beide met Franse balkons, mist u niets van de omgeving.
Bereikbaarheid
Het hoofddek bereikt u per trap of lift vanaf het promenadedek. Het zonnedek is per trap of stoellift te bereiken. Onder de grote overkapping van het zonnedek vindt u diverse fitnessapparaten en een aantal zitjes. Verder naar achteren ligt u heerlijk onder de blauwe hemel op de ligbedden en terrasstoelen.
Verzorging
’s Morgens geniet u van een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet. De lunch serveren we deels vanaf het buffet en deels aan tafel. Bij het 4-gangendiner, dat aan tafel wordt geserveerd, heeft u keuze uit verschillende hoofd- en nagerechten. Consumpties, excursies en souvenirs aan boord boeken we op uw hutnummer, zodat u alles in één keer aan het einde van de reis contant, met pinpas of met
creditcard kunt afrekenen.
Faciliteiten
De entree op het promenadedek lijkt zo uit een chique hotel te komen. Verder naar voren vindt u de gezellige Captains-Corner, de lounge, met een dansvloer en een gezellige bar. Vanuit het sfeervolle restaurant heeft u door de grote ramen een prachtig uitzicht op de omgeving. U kunt aan boord van de Rembrandt van Rijn gebruik maken van gratis Wifi (voor één aansluiting per hut, meerdere aansluitingen tegen betaling) in alle landen.
Bijzonderheden
Aan boord van de schepen bestaat de bemanning uit verschillende nationaliteiten. Er is altijd een Nederlands sprekende hotelmanager en/of cruisedirector aanwezig en wij proberen ervoor te zorgen dat er altijd een Nederlands sprekend bemanningslid in de buurt is dat u in het Nederlands te woord kan staan.
Cruise informatie
Dieetmaaltijden

De kok aan boord kan dieetmaaltijden als suikervrij, glutenvrij, zoutvrij, e.d. verzorgen. U kunt uw dieet bij boeking, als zogenaamde preferentie, doorgeven.

Excursies

Aan boord wordt u uitgebreid geïnformeerd over de excursie mogelijkheden. U kunt zich voor de excursies aan boord aanmelden en daar ook betalen.

In- en ontschepen in Arnhem

De in- en ontscheping is in Arnhem aan de Rijnkade of de Nieuwe Kade. De exacte locatie vindt u in uw reisbescheiden.

Parkeergelegenheid in Arnhem

U kunt uw auto betaald parkeren in Parkeergarage Rozet aan de Langstraat, op loopafstand van de Rijnkade en de Nieuwe Kade.

Paspoort

Voor al onze reizen geldt dat u in bezit moet zijn van een geldig paspoort. Ieder ander geldig identiteitsbewijs waarop u mag reizen in de landen die u bezoekt is eveneens toegestaan.

Pre-night (niet bij alle cruises mogelijk) Begin uitgerust aan uw vakantie door al de avond voor vertrek in te schepen. U kunt na het betrekken van uw hut (waarin u de gehele cruise verblijft) nog een drankje gebruiken in de bar. 's Ochtends geniet u van een heerlijk ontbijtbuffet. Nadat de overige gasten zijn gearriveerd zal het schip uitvaren. Indien de pre-night bijgeboekt kan worden vindt u deze terug in het boekingsproces. Rolstoelen en rollators

Het aantal rolstoelen en rollators aan boord is per afvaart gelimiteerd en deze mogen zonder toestemming niet worden meegenomen. Dit houdt in dat u al bij boeking verplicht was om aan ons door te geven dat u een hulpmiddel meeneemt. Wij willen u er nogmaals op attent maken dat het gebruik van de rolstoel of rollator aan boord niet mogelijk is.


Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

Dagbeschrijvingen

De Rijn laat zich niet weerhouden door landgrenzen en dat komt tijdens deze prachtige reis helemaal tot uiting. Van Nederland, naar Duitsland, Frankrijk en Zwitserland passeert u al varende verschillende grenzen. Laat u overweldigen door het gevarieerde landschap waar de Rijn doorheen stroomt. U ziet prachtige burchten en kastelen, gezellige wijndorpjes en indrukwekkende stadscentra. Grenzeloos genieten!

 1. Dag 1: Arnhem - Düsseldorf

  U bent vanaf 17.00 uur welkom aan boord. Aan het begin van de avond lichten wij het anker en zetten koers naar Düsseldorf. Na het diner kunt u in de gezellige lounge nader kennismaken met uw medepassagiers.

 2. Dag 2: Düsseldorf - Königswinter

  Al voor het ontbijt komen we in Düsseldorf aan. Hier vindt u een bonte verzameling van moderne architectuur, oude kastelen, en zelfs Japanse tempels. Terwijl we onze reis vervolgen en langs o.a. Keulen en Bonn varen, wordt er ’s middags in de lounge een High Tea geserveerd. Het is al laat wanneer we in Königswinter arriveren. Hier zullen we de nacht doorbrengen.

 3. Dag 3: Königswinter - Koblenz

  In de ochtend heeft u in Königswinter nog tijd om een mooie wandeling over de promenade te maken. Onderweg naar onze volgende bestemming wordt de omgeving steeds mooier. Na de lunch meren we af in Koblenz, gelegen aan de monding van de Rijn en Moezel. De Altstadt is niet ver lopen en heeft vele winkelstraten en terrassen.

 4. Dag 4: Koblenz - Rüdesheim

  De hoog boven de rivier gebouwde burchten en kastelen én de veel besproken Loreley zorgen vandaag voor een schitterend panorama. Al vroeg vertrekken wij richting Rüdesheim. Zodra we de Loreley zijn gepasseerd komt onze bestemming in zicht. Deze geliefde toeristenplaats heeft van alles te bieden. In het gezellige centrum van Rüdesheim kunt u met de kabelbaan naar het uitzichtpunt bij het imposante Niederwalt Denkmal. Het is allemaal de moeite waard. Ook de verschillende Weinstuben in de beroemde Drosselgasse bieden de hele dag volop vertier.

 5. Dag 5: Rüdesheim - Speyer

  Met weemoed verlaten wij Rüdesheim en zetten koers naar Speyer. De majestueuze Dom in het centrum is de grootst bewaard gebleven kathedraal in Romaanse stijl. Ook een bezoek aan het techniekmuseum is zeker de moeite waard.

 6. Dag 6: Speyer - Straatsburg - Breisach

  Zonder dat u het heeft gemerkt zijn wij vroeg in de ochtend uit Speyer vertrokken. Vandaag ruilen we Duitsland in voor Frankrijk om een bezoek te brengen aan Straatsburg. De prachtige gebouwen getuigen van een rijke historie en het zal u dan ook niet verbazen dat juist deze stad dient als zetel van het Europees Parlement. Een gratis pendelbus brengt u van het schip naar het centrum van deze prachtige stad.

 7. Dag 7: Breisach - Basel

  Terwijl u geniet van het ontbijt arriveren we in Breisach. Hier staan de bussen klaar voor de dagexcursie (excl.) naar Zwitserland. Na het ontbijt vertrekken de bussen voor deze prachtige tour die u de allermooiste stukjes van Zwitserland laat zien. Later deze dag zal het schip aankomen in Basel, waar ook de deelnemers van de dagexcursie aan boord zullen komen.

 8. Dag 8: Basel - Breisach
  Basel ligt aan weerszijden van de Rijn, op de linkeroever ligt Groot Basel en op de rechteroever Klein Basel. De twee stadsdelen worden met elkaar verbonden door zeven bruggen, waarvan één spoorbrug. De Mittlere Rhein Brücke is de bekendste brug. Groot Basel herbergt het historische stadscentrum waar de 12e eeuwse Münster beeldbepalend is. In deze prachtige kerk vindt u het graf van Erasmus. De Marktplatz met het gotische stadhuis en jugendstilpanden behoort tot de belangrijkste pleinen. U heeft nog tot de lunch om deze interessante stad te verkennen. We varen 's middags weer terug naar Breisach, waar wij aanleggen om te overnachten.
 9. Dag 9: Breisach - Kehl

  Recht tegenover de plaats Straatsburg ligt het grensstadje Kehl. Het nabijgelegen park werd jaren geleden gebruikt voor de Bundesgartenschau. Hier kunt u nog steeds diverse mooie en bijzondere kunstwerken bezichtigen.

 10. Dag 10: Kehl - Mannheim
  We richten nu de steven op Mannheim. Op de lange winkelpromenade is het altijd een drukte van jewelste.
 11. Dag 11: Mannheim - Andernach

  De talrijke burchten en kastelen laten een onvergetelijke indruk achter. Onze bestemming Andernach heeft een gezellig centrum met smalle straatjes en vele winkeltjes. De stadsmuren, die nog grotendeels intact zijn, stammen uit de tijd van de Romeinen.

 12. Dag 12: Andernach - Bonn - Duisburg

  Na het ontbijt komen we al in Bonn aan. Het voetgangersgebied van deze stad is één van de grootste in Duitsland. In de gezellige smalle straatjes en rondom de sfeervolle pleinen zijn winkels in overvloed. Bekende winkelstraten zijn onder andere de Bonngasse, de Poststraβe en de volledig gemoderniseerde Friedrichstraβe. Of brengt u liever een bezoek aan het geboortehuis van Beethoven? Halverwege de middag vervolgen we onze reis naar Duisburg waar we zullen overnachten.

 13. Dag 13: Duisburg - Arnhem

  Ook aan deze mooie reis komt een einde. In de loop van de ochtend staat ter afsluiting een heerlijk ontbijt voor u klaar. Om 11.00 uur arriveren wij weer in Arnhem en nemen wij afscheid van u.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Welkomstcocktail
 • 12 overnachtingen o.b.v. volpension en havengelden
 • Drie avonden met live muziek
 • High Tea & High Wine
 • Farewell Dinner
 • Incl. buspendel naar het centrum van Straatsburg
Niet inbegrepen
 • Reis naar en van Arnhem
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Optionele excursies

Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook