Over de Rijn naar Mannheim ‘Heidelberg aan de Neckar’ 10-daagse riviercruise met mps Salvinia

 • Mannheim
 • Omgeving
 • Heidelberg
 • Wiesbaden-Biebrich
 • Drachenfels in Königswinter
 • 27 foto's
 • Riviercruises
 • Rondreizen
 • Cruise per mps Salvinia
 • Pre-night
 • Inclusief bustransfer naar Heidelberg
 • Volpension
 • Inclusief bustocht naar Heidelberg

Groepsgrootte min. 75 en max 124 deelnemers

Deze prachtige cruise vanuit Arnhem neemt u mee dwars door Duitsland over de Rijn naar Mannheim.

Vervoersmogelijkheden
10-daags programma
 1. Dag 1: Arnhem - Düsseldorf
 2. Dag 2: Düsseldorf - Keulen - Königswinter
 3. Volledig 10 daags programma

Over Over de Rijn naar Mannheim ‘Heidelberg aan de Neckar’

Inleiding

Deze prachtige cruise vanuit Arnhem neemt u mee dwars door Duitsland over de Rijn naar Mannheim.

mps Salvinia
De comfortabele Salvinia heeft met haar drie dekken ruimte voor 124 passagiers. In de ruime en smaakvol ingerichte lounge zit u hoog boven het water, waardoor u een prachtig uitzicht heeft op de langs glijdende landschappen. Omdat de Salvinia spudpalen heeft, kunnen we aanleggen waar we willen. Ook als er geen steiger is. Met de kleine tender brengen we u dan aan wal.
Hutten
In alle hutten zijn volop faciliteiten, zoals een douche en toilet, aparte wastafel, föhn, televisie, een kluisje, bergruimte, regelbare airconditioning en twee aparte bedden, waarvan er één overdag wordt omgebouwd tot een bankje. De hutten 130 en 131 hebben dezelfde faciliteiten, maar dan met een vrijstaand tweepersoonsbed. In de 3-pers. hut is het derde bed alleen geschikt voor kinderen. Deze hut is iets groter dan de 2-pers. hut. De twee 3-pers. hutten op het hoofddek zijn ook te boeken voor 2 personen. Deze staan vermeld in de prijstabel als 2-pers. hut Plus. De 2-pers. B-hut is een fractie kleiner dan de standaard 2-pers. hut. Ook zijn er zeven 1-pers. hutten. De 2-pers. hutten op het promenadedek hebben grotere ramen dan die op het hoofddek. De ramen op het hoofddek zijn hoger geplaatst.
Bereikbaarheid
Tussen de verschillende dekken is een personenlift voor zes personen.
Verzorging
Aan boord van de Salvinia begint u de dag met een royaal ontbijtbuffet. De lunch serveren we deels vanaf het buffet en deels aan tafel. Bij diner, dat aan tafel wordt geserveerd, heeft u keuze uit verschillende hoofd- en nagerechten. Consumpties, excursies en souvenirs aan boord boeken we op uw hutnummer, zodat u alles in één keer aan het einde van de reis contant, met pinpas of met creditcard kunt afrekenen.
Faciliteiten
De bar en de dansvloer in de lounge zijn prima plekken voor een avond gezelligheid. Wilt u liever ontspannen? Neem dan eens plaats in een massagestoel. Vanuit de lounge kunt u zo de stuurhut binnenlopen. Hier staan banken van waar u op uw gemak de handelingen van de kapitein of de stuurman kunt volgen. Of u gaat eens het zonnedek op. Onder de overkapping staan enkele fitnessapparaten en verder naar achteren diverse zitjes. Het ruime restaurant bevindt zich een dek lager en heeft natuurlijk grote ramen. Voorin het schip op het hoofddek vindt u een ontspanningsruimte met grote whirlpool, sauna, zonnecabine, fitnessapparatuur, toilet en een grote doucheruimte. U kunt aan boord van de Salvinia gebruik maken van gratis Wifi in de lounge en het restaurant.
Cruise informatie
Dieetmaaltijden

De kok aan boord kan dieetmaaltijden als suikervrij, glutenvrij, zoutvrij, e.d. verzorgen. U kunt uw dieet bij boeking, als zogenaamde preferentie, doorgeven.

Excursies

Aan boord wordt u uitgebreid geïnformeerd over de excursie mogelijkheden. U kunt zich voor de excursies aan boord aanmelden en daar ook betalen.

In- en ontschepen in Arnhem

De in- en ontscheping is in Arnhem aan de Rijnkade of de Nieuwe Kade. De exacte locatie vindt u in uw reisbescheiden. 

Parkeergelegenheid in Arnhem

U kunt uw auto betaald parkeren in Parkeergarage Rozet aan de Langstraat, op loopafstand van de Rijnkade en de Nieuwe Kade.

Paspoort

Voor al onze reizen geldt dat u in bezit moet zijn van een geldig paspoort. Ieder ander geldig identiteitsbewijs waarop u mag reizen in de landen die u bezoekt is eveneens toegestaan. 

Pre-night Begin uitgerust aan uw vakantie door al de avond voor vertrek in te schepen. U kunt na het betrekken van uw hut (waarin u de gehele cruise verblijft) nog een drankje gebruiken in de bar. 's Ochtends geniet u van een heerlijk ontbijtbuffet. Nadat de overige gasten zijn gearriveerd zal het schip uitvaren. Indien de pre-night bijgeboekt kan worden vindt u deze terug in het boekingsproces. Rolstoelen en rollators

Het is voor cruises met de Salvinia NIET toegestaan om een eigen rolstoel of rollator mee te nemen. Er is wel een beperkt aantal huurrollators en huurrolstoelen aan boord beschikbaar, deze dienen bijgeboekt te zijn. Wij willen u er nogmaals op attent maken dat het gebruik van de rolstoel of rollator aan boord niet mogelijk is.


Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

Dagbeschrijvingen

Tijdens deze 10-daagse reis naar Mannheim ervaart u de grote variatie die het Duitse landschap rijk is. De grote steden en de pittoreske dorpen langs de Romantische Rijn zijn een lust voor het oog. U kunt zelfs met de bus naar Heidelberg (inclusief). Zo ervaart u optimaal de intieme sfeer die het Neckardal uitstraalt. In Heidelberg is het centrum zeker een bezoek waard, net als het hoog boven de stad gelegen slot.

 1. Dag 1: Arnhem - Düsseldorf
  Om 09.30 uur laten we Arnhem achter ons. De eerste dag van deze reis staat Düsseldorf op het programma. We arriveren hier pas in de loop van de avond, dus u heeft volop de tijd om kennis te maken met uw medepassagiers.
 2. Dag 2: Düsseldorf - Keulen - Königswinter
  De bemanning is vandaag vroeg uit de veren, want al voor het ontbijt zetten we koers naar Keulen. De 157 meter hoge torens van de Keulse Dom zijn reeds van verre te zien. Vanaf onze ligplaats is het maar een klein stukje lopen naar de Altstadt en de daarachter gelegen winkelpromenade. Na een aangenaam oponthoud in deze interessante stad varen wij verder naar Königswinter. Dit wijnstadje aan de Rijn is vooral bekend om de hoog boven de stad gelegen Drachenfels.
 3. Dag 3: Königswinter - Koblenz
  Het landschap verandert nu zienderogen. Tegen de hellingen van het imposante Siebengebirge zien we de meest noordelijk gelegen wijngaarden van het Rijndal. Onze bestemming Koblenz is gelegen aan de Rijn, maar ook aan de Moezel. Deze centrale ligging heeft ervoor gezorgd dat Koblenz een belangrijk handelscentrum is voor de wijde omgeving. In de gezellige straten van het centrum vindt men dan ook een rijke schakering van winkels en voormalige koopmanshuizen.
 4. Dag 4: Koblenz - Oberwesel - Rüdesheim
  Vandaag bevaren we de Romantische Rijn. Dit deel van de rivier wordt zo genoemd vanwege de vele tegen de steile oevers gebouwde burchten en kastelen. Onze eerste stop maken wij in Oberwesel. In deze keltische stad kunt u onder andere een bezoek brengen aan de Onze Lieve-Vrouwe Kerk of een wandeling maken door het centrum. In de loop van de middag vervolgen wij onze tocht door het schitterende Rijndal. Zodra we in Rüdesheim zijn aangekomen, kunt u een bezoek brengen aan Siegfrieds Mechanisches Musikkabinett, het Wijnmuseum, of de gezellige Drosselgasse.
 5. Dag 5: Rüdesheim - Wiesbaden - Biebrich - Mannheim

  We blijven de ochtend nog in Rüdesheim liggen en zetten tegen het middaguur koers naar Wiesbaden-Biebrich. Hier staat een prachtig barokslot uit de 18e eeuw met een 1200 meter lange slottuin. Later in de middag richten we de steven op Mannheim.

 6. Dag 6: Mannheim - (bustransfer Heidelberg) - Mainz
  ‘s Ochtends heeft u tijd om te gaan shoppen of een wandeling te maken in het centrum van Mannheim. Na de lunch kunt u deelnemen aan een mooie bustocht (inclusief ) naar de universiteitsstad Heidelberg met zijn prachtige winkels, gebouwen en Slot Heidelberg. De bouw hiervan begon rond 1400 en er zijn verschillende bouwstijlen te herkennen uit onder andere de gotiek en renaissance. In 1689 werden de stad Heidelberg en het slot verwoest, na een langdurige restauratie is het slot weer in zijn oude staat hersteld. Onderweg naar Heidelberg geniet u in het Neckerdal van de prachtige omgeving. Weer terug aan boord, lichten wij het anker en varen nu stroomafwaarts naar Mainz.
 7. Dag 7: Mainz - Boppard
  We vertrekken pas rond het middaguur, dus u kunt op uw gemak de stad even inlopen. Onderweg naar onze volgende bestemming, Boppard, passeren we nogmaals de veel bezongen Loreley. Boppard, gelegen midden in de Bopparder Hamm, is een bekend wijngebied in het Rijndal. Een korte wandeling over de promenade langs de rivier brengt u in het gezellige centrum. Ook kunt u zich met de kabelbaan naar het Vierseenblick laten brengen. Vanaf dit uitzichtpunt lijkt het net alsof de Rijn uit vier meren bestaat.
 8. Dag 8: Boppard - Andernach - Bonn
  In de ochtend maken we eerst een korte stop in Andernach voordat we Bonn arriveren. Als één van de oudste steden van Duitsland bezit Bonn een rijke en boeiende geschiedenis. Naast de vele musea en regeringsgebouwen heeft de stad ook lange autovrije winkelstraten en sfeervolle pleinen.
 9. Dag 9: Bonn - Düsseldorf - Emmerich

  Met de stroom mee komt Düsseldorf rond het middaguur in zicht. Vlakbij de ligplaats bevindt zich de gezellige Altstadt met zijn ontelbare cafeetjes en exclusieve winkels op de Königsallee. Het is alleen al leuk hier eens overheen te wandelen. Na een oponthoud van enkele uren varen wij verder naar Emmerich waar wij de laatste nacht zullen doorbrengen.

 10. Dag 10: Emmerich - Arnhem

  Er is nog tijd om het grensplaatsje Emmerich in te gaan. Het is een leuke plaats om uw laatste inkopen te doen. Om 12.00 uur verwachten wij u weer aan boord voor de lunch. Rond 14.00 uur meren wij af in Arnhem, waarmee een einde is gekomen aan deze prachtige reis en wij afscheid van u nemen. Tot ziens.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Welkomstdrankje
 • 9 Overnachtingen o.b.v. volpension en havengelden
 • Bustocht naar Heidelberg
 • Drie avonden met Live muziek
 • Captains Dinner
Niet inbegrepen
 • Reis naar en van Arnhem
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Optionele excursies en entreegelden

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook