Burchten en Kastelen 6-daagse riviercruise met mps Rembrandt van Rijn

 • Mayen-Koblenz
 • Rüdesheim am Rhein
 • Bonn
 • Andernach
 • Duisburg
 • 21 foto's
 • Riviercruises
 • Rondreizen
 • Cruise per mps Rembrandt van Rijn
 • Inclusief High Tea
 • Geniet van de burchten en kastelen aan de Rijn
 • Volpension

Groepsgrootte min. 75 en max 119 deelnemers

Deze 6-daagse cruise met de sfeervolle mps Rembrandt van Rijn neemt u mee over de Rijn naar prachtige burchten en kastelen.

Vervoersmogelijkheden
6-daags programma
 1. Dag 1: Arnhem - Düsseldorf
 2. Dag 2: Düsseldorf - Bonn
 3. Volledig 6 daags programma

Over Burchten en Kastelen

Inleiding

Deze 6-daagse cruise met de sfeervolle mps Rembrandt van Rijn neemt u mee over de Rijn naar prachtige burchten en kastelen.

mps Rembrandt van Rijn
Een riviercruise met de luxueuze Rembrandt van Rijn is beslist een aanrader. Met zijn fraaie interieur en de uitmuntende verzorging aan boord, staat de Rembrandt van Rijn met recht als exclusief te boek. Het schip is royaal opgezet, met een riante entree, een groot restaurant en ruime hutten. De prachtige kleuren en mooie materialen zorgen voor een warme uitstraling.
Hutten
De standaard tweepersoonshutten zijn zeer royaal en hebben een douche, toilet, televisie, kluisje, bureau, telefoon, föhn, regelbare airconditioning en volop bergruimte. De bedden klappen we overdag omhoog, waardoor er twee comfortabele banken tevoorschijn komen. Alle hutten hebben grote ramen, die u deels kunt openschuiven. Op het promenadedek liggen vier prachtige suites. Ze zijn luxe uitgevoerd met een dubbel bed, voldoende kastruimte, televisie, minisafe, telefoon, badjas en slippers. Het klimaat regelt u met de airconaditioning en verder vindt u er naast de minibar, ook koffie- en theefaciliteiten. Door de twee glazen schuifdeuren, beide met Franse balkons, mist u niets van de omgeving.
Bereikbaarheid
Het hoofddek bereikt u per trap of lift vanaf het promenadedek. Het zonnedek is per trap of stoellift te bereiken. Onder de grote overkapping van het zonnedek vindt u diverse fitnessapparaten en een aantal zitjes. Verder naar achteren ligt u heerlijk onder de blauwe hemel op de ligbedden en terrasstoelen.
Verzorging
’s Morgens geniet u van een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet. De lunch serveren we deels vanaf het buffet en deels aan tafel. Bij het 4-gangendiner, dat aan tafel wordt geserveerd, heeft u keuze uit verschillende hoofd- en nagerechten. Consumpties, excursies en souvenirs aan boord boeken we op uw hutnummer, zodat u alles in één keer aan het einde van de reis contant, met pinpas of met
creditcard kunt afrekenen.
Faciliteiten
De entree op het promenadedek lijkt zo uit een chique hotel te komen. Verder naar voren vindt u de gezellige Captains-Corner, de lounge, met een dansvloer en een gezellige bar. Vanuit het sfeervolle restaurant heeft u door de grote ramen een prachtig uitzicht op de omgeving. U kunt aan boord van de Rembrandt van Rijn gebruik maken van gratis Wifi (voor één aansluiting per hut, meerdere aansluitingen tegen betaling) in alle landen.
Bijzonderheden
Aan boord van de schepen bestaat de bemanning uit verschillende nationaliteiten. Er is altijd een Nederlands sprekende hotelmanager en/of cruisedirector aanwezig en wij proberen ervoor te zorgen dat er altijd een Nederlands sprekend bemanningslid in de buurt is dat u in het Nederlands te woord kan staan.
Cruise informatie
Dieetmaaltijden

De kok aan boord kan dieetmaaltijden als suikervrij, glutenvrij, zoutvrij, e.d. verzorgen. U kunt uw dieet bij boeking, als zogenaamde preferentie, doorgeven.

Excursies

Aan boord wordt u uitgebreid geïnformeerd over de excursie mogelijkheden. U kunt zich voor de excursies aan boord aanmelden en daar ook betalen.

In- en ontschepen in Arnhem

De in- en ontscheping is in Arnhem aan de Rijnkade of de Nieuwe Kade. De exacte locatie vindt u in uw reisbescheiden.

Parkeergelegenheid in Arnhem

U kunt uw auto betaald parkeren in Parkeergarage Rozet aan de Langstraat, op loopafstand van de Rijnkade en de Nieuwe Kade.

Paspoort

Voor al onze reizen geldt dat u in bezit moet zijn van een geldig paspoort. Ieder ander geldig identiteitsbewijs waarop u mag reizen in de landen die u bezoekt is eveneens toegestaan.

Pre-night (niet bij alle cruises mogelijk) Begin uitgerust aan uw vakantie door al de avond voor vertrek in te schepen. U kunt na het betrekken van uw hut (waarin u de gehele cruise verblijft) nog een drankje gebruiken in de bar. 's Ochtends geniet u van een heerlijk ontbijtbuffet. Nadat de overige gasten zijn gearriveerd zal het schip uitvaren. Indien de pre-night bijgeboekt kan worden vindt u deze terug in het boekingsproces. Rolstoelen en rollators

Het aantal rolstoelen en rollators aan boord is per afvaart gelimiteerd en deze mogen zonder toestemming niet worden meegenomen. Dit houdt in dat u al bij boeking verplicht was om aan ons door te geven dat u een hulpmiddel meeneemt. Wij willen u er nogmaals op attent maken dat het gebruik van de rolstoel of rollator aan boord niet mogelijk is.


Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

Dagbeschrijvingen

Vanwege de tactische ligging van de vele nederzettingen langs de Rijn werden hier vaak kastelen, burchten en andere vestingen gebouwd. Om daar met een schip langs te varen is een belevenis op zich.

 1. Dag 1: Arnhem - Düsseldorf

  Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom aan boord. In de loop van de avond zal in de lounge de bemanning aan u worden voorgesteld en kunt u onder het genot van een drankje nader kennismaken met uw medepassagiers. Tijdens het diner gooien we de trossen los en varen we rustig naar onze eerste bestemming Düsseldorf.

 2. Dag 2: Düsseldorf - Bonn

  In de ochtend heeft u de gelegenheid om Düsseldorf te verkennen. Deze metropool is niet alleen de hoofdstad van de deelstaat Nordrhein-Westfalen, maar is ook toonaangevend op het gebied van mode. Het is een waar shopping-paradijs, met de Königsallee als kers op de taart. Maar ook de cultuurliefhebber zal in Düsseldorf niets tekort komen met de vele musea en oude gebouwen zoals het stadhuis en de Schlossturm. Terwijl we onze reis vervolgen en langs Keulen varen zal er ’s middags in de lounge een High Tea worden geserveerd. In de loop van de avond leggen we aan in Bonn.

 3. Dag 3: Bonn - Andernach

  De ochtend brengen wij door in Bonn, de voormalige hoofdstad van West-Duitsland. Als één van de oudste steden van Duitsland bezit Bonn een rijke en boeiende geschiedenis. Naast de vele musea en regeringsgebouwen heeft de stad ook lange autovrije winkelstraten en sfeervolle pleinen. We laten Bonn aan het einde van de ochtend achter ons en varen door naar de Keltische vestingstad Andernach.

 4. Dag 4: Andernach - Rüdesheim - Koblenz

  Al vroeg vervolgen wij onze reis naar Rüdesheim. Wij varen over de Romantische Rijn waar u geniet van prachtige uitzichten. We passeren vele burchten en kastelen op dichtbegroeide bergtoppen. Aan het begin van de middag komen we in de wijnstad Rüdesheim aan. De middeleeuwse stadskern, evenals gedeelten van de stadsversterking zijn bewaard gebleven. In de Drosselgasse is het altijd gezellig. Onder het genot van live muziek kunt u in de vele restaurants en barretjes genieten van de wereldberoemde Rüdesheimer Kaffee of één van de lokale wijnen. Tijdens het diner varen we terug naar Koblenz waar we overnachten.

 5. Dag 5: Koblenz - Duisburg

  De handelsstad Koblenz ligt ingeklemd tussen de Moezel en de Rijn. De Deutsche Eck, het punt waar de Moezel uitmondt in de Rijn, is een toeristische trekpleister. Oude vestingmuren, burchttorens en kastelen zijn overblijfselen uit een bewogen verleden en zijn nog steeds zichtbaar in deze stad. Tijdens de lunch varen we verder stroomafwaarts naar Duisburg. ’s Avonds geniet u in het restaurant van het Farewell Dinner met aansluitend een gezellige avond in de lounge.

 6. Dag 6: Duisburg - Arnhem
  De laatste dag is al weer aangebroken. Als afsluiting van deze mooie reis hebben wij een heerlijk ontbijt voor u klaar staan. Aangekomen op onze eindbestemming Arnhem, nemen wij om 11.00 uur afscheid van u en wensen u een wel thuis.

Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Welkomstcocktail
 • 5 Overnachtingen o.b.v. volpension en havengelden
 • Eén avond met live muziek
 • High Tea
 • Farewell Dinner
Niet inbegrepen
 • Reis naar en van Arnhem
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Optionele excursies en entreegelden

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook