Basel, Parel aan de Rijn 13-daagse riviercruise met mps Johann Strauss

 • Basel
 • Boppard
 • Mannheim
 • Speyer
 • Keulen
 • 29 foto's
 • Riviercruises
 • Rondreizen
 • Cruise per mps Johann Strauss
 • Inclusief bustransfer naar Straatsburg-centrum
 • Met een bezoek aan Basel, de toegangspoort van Zwitserland
 • Volpension

Groepsgrootte min. 90 en max 144 deelnemers

Deze prachtige 13-daagse cruise vanuit Arnhem neemt u mee naar de parel aan de Rijn, Basel.

Vervoersmogelijkheden
13-daags programma
 1. Dag 1: Arnhem - Keulen
 2. Dag 2: Keulen
 3. Volledig 13 daags programma

Over Basel, Parel aan de Rijn

Inleiding

Deze prachtige 13-daagse cruise vanuit Arnhem neemt u mee naar de parel aan de Rijn, Basel.

mps Johann Strauss
Nieuw in het programma is de Johann Strauss. Dit premium schip, genoemd naar de wereldberoemde Oostenrijkse componist van de Weense Wals, biedt comfort van de hoogste kwaliteit.
Hutten
Het schip biedt verschillende soorten hutten die stuk voor stuk ruim en goed doordacht zijn ingericht. De Deluxe hutten (15m2) en Suites (19,5m2) op het Bovendekdek hebben Franse balkons met schuifdeuren. Op het Middendek zijn de Deluxe hutten (15m2) en Suites (18m2) voorzien van grote panorama ramen welke geopend kunnen worden. De Junior suites (18m2) en Standaard hutten (15m2) hebben ramen met panoramauitzicht die niet geopend kunnen worden. De hutten op het Benedendek zijn wat kleiner (12m2) en hebben een vast (iets hoger geplaats) raam dat niet geopend kan worden. Alle hutten zijn uitgerust met een luxe badkamer, handbediende airconditioning, douche en toilet, flat screen TV, haardroger, telefoon en voldoende kastruimte. Met uitzondering van de hutten op het Benedendek, is uw accommodatie uitgerust met twee eenpersoonsbedden welke op verzoek uit elkaar worden geschoven. De hutten op het Benedendek hebben twee gescheiden eenpersoonsbedden.
Bereikbaarheid
De verschillende dekken zijn onderling met een trap met elkaar verbonden. De Johann Strauss beschikt niet over een (trap)lift, ook niet naar het Zonnedek. Passagiers die minder goed ter been zijn adviseren wij een hut op het Bovendek te boeken.
Verzorging
De dag begint met een uitgebreid ontbijt, waarbij het aan niets zal ontbreken. Vroege vogels kunnen aanschuiven voor het ‘vroege vogel ontbijt’. Tussen de middag geniet u van een overheerlijke lunch en tijdens het diner zult u versteld staan van de culinaire hoogstandjes die de chef de cuisine voor u heeft bereid. Consumpties, excursies en souvenirs
aan boord boeken we op uw hutnummer, zodat u aan het einde van uw reis alles in één keer contant of met creditcard kunt betalen.
Faciliteiten
Aan boord bevinden zich een lobby, receptie, een panorama lounge met bar, een panorama restaurant en een bibliotheek. Het ruime zonnedek is uitgerust met zonneschermen, zitgedeeltes en ligbedden. Er is genoeg ruimte voor de passagiers om in alle rust te kunnen relaxen.
Cruise informatie
Dieetmaaltijden

De kok aan boord kan dieetmaaltijden als suikervrij, glutenvrij, zoutvrij, e.d. verzorgen. U kunt uw dieet bij boeking, als zogenaamde preferentie, doorgeven.

Excursies

Aan boord wordt u uitgebreid geïnformeerd over de excursie mogelijkheden. U kunt zich voor de excursies aan boord aanmelden en daar ook betalen.

In- en ontschepen in Arnhem

De in- en ontscheping is in Arnhem aan de Rijnkade of de Nieuwe Kade. De exacte locatie vindt u in uw reisbescheiden.

Parkeergelegenheid in Arnhem

U kunt uw auto betaald parkeren in Parkeergarage Rozet aan de Langstraat, op loopafstand van de Rijnkade en de Nieuwe Kade.

Paspoort

Voor al onze reizen geldt dat u in bezit moet zijn van een geldig paspoort. Ieder ander geldig identiteitsbewijs waarop u mag reizen in de landen die u bezoekt is eveneens toegestaan.

Pre-night (niet bij alle cruises mogelijk)

Begin uitgerust aan uw vakantie door al de avond voor vertrek in te schepen. U kunt na het betrekken van uw hut (waarin u de gehele cruise verblijft) nog een drankje gebruiken in de bar. 's Ochtends geniet u van een heerlijk ontbijtbuffet. Nadat de overige gasten zijn gearriveerd zal het schip uitvaren. Indien de pre-night bijgeboekt kan worden vindt u deze terug in het boekingsproces.

Rolstoelen en rollators

Het aantal rolstoelen en rollators aan boord is per afvaart gelimiteerd en deze mogen zonder toestemming niet worden meegenomen. Indien u een eigen hulpmiddel wilt meenemen, dient u dit bij boeking aan ons door te geven. Wij zullen dit voor u bij de rederij aanvragen en aan u terugkoppelen. Wij willen u er nogmaals op attent maken dat het gebruik van de rolstoel of rollator aan boord niet mogelijk is. 


Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

Dagbeschrijvingen

Deze reis over de Rijn rijgt alle hoogtepunten aan elkaar. Van pittoreske plaatsen als Speyer en Boppard in Duitsland tot aan Basel in Zwitserland. Keer op keer wordt u geraakt door de heerlijke sfeer en het majestueuze panorama. Echt een aanrader!

 1. Dag 1: Arnhem - Keulen
  Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom aan boord. Nadat de bemanning aan u is voorgesteld, gooien we de trossen los en zetten we koers naar onze eerste bestemming Keulen waar we morgen rond het middaguur zullen arriveren. Na het diner kunt u in de lounge alvast plannen maken voor de komende dagen
 2. Dag 2: Keulen
  Eén van de bekendste plaatsen langs de Rijn is Keulen. Deze gevarieerde stad biedt voor elke toerist wel wat. Zo vindt u er prachtig versierde middeleeuwse kerken met de Dom als hoogtepunt, maar u kunt er ook uitstekend winkelen of genieten op een terras langs de Rijn. Wat musea betreft is er niet alleen kunst te zien, zo kunt u bijvoorbeeld ook een bezoek brengen aan het Chocolademuseum.
 3. Dag 3: Keulen - Koblenz
  In de ochtend verschijnen aan de oevers de eerste beboste heuvels met hier en daar een burcht of ruïne. Tijdens de lunch komen we aan in Koblenz. De gezellige pleinen en steegjes in de binnenstad nodigen uit om de stad te verkennen. U vindt er prachtige gebouwen en monumenten, vele wijnlokalen en moderne winkelstraten.
 4. Dag 4: Koblenz - Rüdesheim
  Het panorama dat vanochtend aan u voorbij trekt is fantastisch. De ene na de andere burcht komt in beeld en ter afsluiting van de ochtend passeren we de imponerende Loreley. We arriveren na de lunch in Rüdesheim. Deze plaats is bekend om zijn wijnen die u uiteraard kunt proeven in één van de vele cafés in de bekende Drosselgasse. Met de kabelbaan kunt u naar het hooggelegen Niederwald monument vanwaar u een mooi uitzicht heeft over het gebied Rheinland-Pfalz.
 5. Dag 5: Rüdesheim - Speyer - Iffezheim
  Speyer behoort tot de mooiste steden van de Rijn. Het stadsgezicht van deze Keizersstad wordt bepaald door de eeuwenoude romaanse kathedraal. Vlakbij het centrum van Speyer staat het techniekmuseum. Voor die passagiers die in techniek geïnteresseerd zijn, een unieke kans om de middag door te brengen tussen o.a. treinen, antieke auto’s, vliegtuigen, duikboten en motoren. Tijdens het diner varen we door naar Iffezheim waar we de nacht bij de sluis zullen doorbrengen.
 6. Dag 6: Iffezheim - Straatsburg
  Zodra we in Straatsburg aanleggen bevinden we ons op Frans grondgebied. Na de lunch heeft u de gelegenheid om de binnenstad te verkennen. Aan boord kunt u zich opgeven voor een gratis buspendel naar het centrum van Straatsburg. In deze levendige stad treft u onder andere een prachtige gotische kathedraal, de oude stadswijk La Petite France en interessante musea aan.
 7. Dag 7: Straatsburg - Basel
  Als we ons op de gekanaliseerde Rijn: het ‘Grand Canal d’Alsace’ bevinden, verrijzen aan bakboordzijde de toppen van het Zwarte Woud aan de horizon. Aan stuurboordzijde ziet u de uitlopers van de Vogezen. Na een prachtige vaardag zullen we na het diner arriveren op onze eindbestemming Basel.
 8. Dag 8: Basel - Breisach
  Basel bevindt zich aan weerszijden van de Rijn in het Dreiländereck, op deze plek grenzen de landen Zwitserland, Duitsland en Frankrijk met elkaar. Het is een waar centrum van kunst en moderne architectuur, voorzien van een fraaie historische stadskern met zijn kerken, stadhuis en stadspoorten. Tijdens een wandeling door de binnenstad is het zeker de moeite waard om even bij het “Läckerli Huus” de traditionele Basler honingkoek te proberen. Tijdens het diner vertrekken wij uit Basel en zetten koers naar het idyllische stadje Breisach.
 9. Dag 9: Breisach - Kehl
  De gehele ochtend zullen wij in Breisach doorbrengen. De 'Altstadt' bevindt zich bovenop een heuvel en het loont zich zonder meer om er een kijkje te gaan nemen. Aan het begin van de middag lichten wij het anker en varen over de Rijn die hier de grens vormt tussen Duitsland en Frankrijk. In Kehl, waar wij aan het eind van de middag arriveren, is het maar een klein stukje lopen naar het gezellige stadscentrum.
 10. Dag 10: Kehl - Mannheim
  De stroom volgend verlaten we bij Mannheim de Rijn en meren aan in de monding van de Neckar. Vanaf onze ligplaats loopt u zo de binnenstad van Mannheim in.
 11. Dag 11: Mannheim - Boppard
  We vervolgen onze reis over de Rijn naar het pittoreske wijnstadje Boppard, gelegen tussen de wijngaarden van de Bopparder Hamm. Een ritje met de kabelbaan naar de Gedeons Eck vanwaar u een schitterend uitzicht heeft, raden wij u zeker aan. Natuurlijk kunt u ook gewoon genieten van het bloemrijke Boppard.
 12. Dag 12: Boppard - Düsseldorf
  Vanaf de ligplaats in Düsseldorf is het niet ver lopen naar de binnenstad. Hier kunt u na de lunch heerlijk wandelen langs prachtige gebouwen en monumenten die afgewisseld worden met gezellige terrasjes. Ook de winkelliefhebber kan hier zijn hart ophalen. In en rondom de Altstadt zijn winkels en warenhuizen in overvloed.
 13. Dag 13: Düsseldorf - Arnhem
  Deze prachtige reis is bijna ten einde. We verlaten Düsseldorf al vroeg en zetten koers naar Nederland. Om 11.00 uur meren we af in Arnhem en nemen afscheid van u.

Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Welkomstcocktail
 • 12 Overnachtingen o.b.v. volpension en havengelden
 • Drie avonden met live muziek
 • High Tea
 • High Wine
 • Farewell Cocktail
 • Farewell Dinner
 • Inclusief buspendel naar het centrum van Straatsburg
Niet inbegrepen
 • Reis naar en van Arnhem
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Optionele excursies en entreegelden

Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook