Over de Rijn, Moezel en Saar naar Saarlouis 13-daagse riviercruise met mps Rembrandt van Rijn

 • Saarland
 • Bernkastel
 • Schweich
 • Over de Rijn, Moezel en Saar naar Saarlouis
 • Saarlouis
 • 24 foto's
 • Riviercruises
 • Rondreizen
 • Cruises

Groepsgrootte min. 75 en max 119 deelnemers

 • Cruise per mps Rembrandt van Rijn
 • Inclusief High Tea
 • Ontdek de stad van de zonnekoning, Saarlouis
 • Volpension

Niet veel schepen varen over de Saar, maar het is de moeite meer dan waard. Tijdens een prachtige reis via de romantische Rijn en de sprookjesachtige Moezel komt u uiteindelijk op de smalle Saar. De Saarschleife en sfeervolle plaatsjes als Saarlouis en Saarburg laten een onvergetelijke indruk op u achter.

Vervoersmogelijkheden
13-daags programma
 1. Dag 1: Arnhem - Keulen
 2. Dag 2: Keulen - Bonn
 3. Volledig 13 daags programma

Over Over de Rijn, Moezel en Saar naar Saarlouis

Intro

Niet veel schepen varen over de Saar, maar het is de moeite meer dan waard. Tijdens een prachtige reis via de romantische Rijn en de sprookjesachtige Moezel komt u uiteindelijk op de smalle Saar. De Saarschleife en sfeervolle plaatsjes als Saarlouis en Saarburg laten een onvergetelijke indruk op u achter.


Verblijf

Kamers
De standaard tweepersoonshutten zijn zeer royaal en hebben een douche, toilet, televisie, kluisje, bureau, telefoon, föhn, regelbare airconditioning en volop bergruimte. De bedden klappen we overdag omhoog, waardoor er twee comfortabele banken tevoorschijn komen. Alle hutten hebben grote ramen, die u deels kunt openschuiven. Op het promenadedek liggen vier prachtige suites. Ze zijn luxe uitgevoerd met een dubbel bed, voldoende kastruimte, televisie, minisafe, telefoon, badjas en slippers. Het klimaat regelt u met de airconditioning en verder vindt u er naast de minibar, ook koffie- en theefaciliteiten. Door de twee glazen schuifdeuren, beide met Franse balkons, mist u niets van de omgeving.
Faciliteiten
De entree op het promenadedek lijkt zo uit een chique hotel te komen. Verder naar voren vindt u de gezellige Captains-Corner, de lounge, met een dansvloer en een gezellige bar. Vanuit het sfeervolle restaurant heeft u door de grote ramen een prachtig uitzicht op de omgeving. U kunt aan boord van de Rembrandt van Rijn gebruik maken van gratis Wifi in Duitsland en Nederland.
Bijzonderheden
Bereikbaarheid
Het hoofddek bereikt u per trap of lift vanaf het promenadedek. Het zonnedek is per trap of stoellift te bereiken. Onder de grote overkapping van het zonnedek vindt u diverse fitnessapparaten en een aantal zitjes. Verder naar achteren ligt u heerlijk onder de blauwe hemel op de ligbedden en terrasstoelen.

Verzorging
’s Morgens geniet u van een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet. De lunch serveren we deels vanaf het buffet en deels aan tafel. Bij het 4-gangendiner, dat aan tafel wordt geserveerd, heeft u keuze uit verschillende voor-, hoofd- en nagerechten.

Reviews

8,3
Heel goed (8+) 1 review
 • Faciliteiten 8
 • Maaltijden 10
 • Personeel & Service 8
 • Prijs-kwaliteitverhouding 8
 • Programma aan boord 8
 • Uw hut 8
 • 8,3
  • Faciliteiten 8
  • Maaltijden 10
  • Personeel & Service 8
  • Prijs-kwaliteitverhouding 8
  • Programma aan boord 8
  • Uw hut 8

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Arnhem - Keulen

  Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom
  aan boord. Tijdens het diner gooien we de trossen los en laten Arnhem achter ons. 's Avonds kunt u in de lounge nader kennismaken met uw medepassagiers terwijl we doorvaren naar Keulen.

 2. Dag 2: Keulen - Bonn

  Aan het einde van de ochtend arriveren
  we in Keulen. De gehele middag kunt u deze prachtige Domstad met zijn vele bezienswaardigheden verkennen. Of u nu de kathedraal bezoekt of één van de vele musea, u zult geen moeite hebben om de dag in te vullen. In de loop van de avond
  vervolgen we, onder het genot van een glas Sekt op het zonnedek, onze reis naar Bonn.

 3. Dag 3: Bonn - Andernach

  In het centrum van Bonn zijn verschillende monumenten te zien. Zo staat op het marktplein het in mooie pastelkleuren geschilderde Rathaus, dat in rococostijl is gebouwd. In de omgeving van de markt vindt u een aantal mooie oude kerken. In het geboortehuis van Ludwig van Beethoven, dat nu een museum is, treft u de grootste Beethoven-collectie ter wereld aan. In de middag varen we door naar Andernach. De omgeving langs de rivier verandert langzaam en de eerste wijngaarden komen in zicht.

 4. Dag 4: Andernach - Koblenz - Cochem
  Al vroeg arriveren we in Koblenz waar we vlakbij de Deutsche Eck, in de monding van de Moezel zullen afmeren. Hier zijn prachtige wandelpromenades langs de Rijn en Moezel. Tegenover de stad Koblenz ligt de vesting Ehrenbreitstein, één van de indrukwekkendste vestingen langs de Rijn. In de middag volgen we de Moezel tot aan wellicht de bekendste stad aan deze rivier, Cochem. De romantische Reichsburg torent hoog boven de stad uit en bepaalt de aanblik van deze klassieker onder de Moezelsteden. Eenmaal aangekomen zal allereerst de fraai beplante wandelpromenade opvallen. Daarnaast is er een mooie oude binnenstad met vakwerkhuizen, leuke winkels en gezellige cafe's.
 5. Dag 5: Cochem - Traben-Trarbach

  We varen verder over de sprookjesachtige Moezel. Vanaf dit moment passeren we op de Moezel en later op de Saar nog meer sluizen en bruggen. Het kan zo zijn dat wij soms even moeten wachten om een sluis te mogen passeren. Afhankelijk van de waterstand kan het voorkomen dat wij de overkapping van het zonnedenk moeten laten zakken om onder de lage bruggen door te varen. We vervolgen onze tocht over de bochtige Moezel en bereiken aan het begin van de avond Traben-Trarbach. Rond 1900 was deze stad, na Bordeaux, het belangrijkste centrum van de wijnhandel in Europa. Nog steeds is deze schilderachtige plaats bekend om de vele wijnkelders en wijnboeren.

 6. Dag 6: Traben-Trarbach - Schweich
  Trier, de oudste stad van Duitsland, staat voor vanmiddag op het programma. Na de lunch staan de bussen voor u klaar om u naar Trier te brengen (excl.). In deze stad is van alles te beleven. Er zijn vele bezienswaardigheden uit de tijd dat Trier nog de keizer residentie van het West-Romeinse Rijk was. De oude Romeinse stadspoort, Porta Nigra, is het bekijken meer dan waard. Naast alle oudheden heeft Trier volop mogelijkheden om heerlijk langs de winkels te flaneren of te ontspannen op een terrasje.
 7. Dag 7: Schweich - Saarlouis

  De Saar, de derde rivier van onze reis, doet vandaag zijn intrede. De smalle Saarschleife zal een onvergetelijke indruk op u maken. In Saarlouis, de stad van de zonnekoning, is nog veel dat herinnert aan het verleden. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn zonder twijfel de markante resten van het voormalig verdedigingsbastion van Lodewijk XIV.

 8. Dag 8: Saarlouis - Saarburg
  Al vroeg zetten we koers naar Saarburg, de stad van wijn en klokkengieters. Het middeleeuwse Saarburg heeft een romantische binnenstad en wordt vanwege de waterval midden in de stad ook wel het Venetië van Duitsland genoemd.
 9. Dag 9: Saarburg - Bernkastel

  We genieten weer met volle teugen van het wonderschone Moezeldal en arriveren aan het einde van de middag in Bernkastel. Hier vindt u smalle keienstraatjes, een mooie markt met vakwerkhuizen, de Michaelsbron en een roze met wit raadhuis in renaissancestijl. Hoog boven de stad prijkt de Burg Landshut.

 10. Dag 10: Bernkastel - Zell
  Vroeg in de ochtend laten we Bernkastel achter ons en richten de steven op Zell. Deze hoofdstad van het wijngebied de 'Zeller Hamm' ligt op het smalle gedeelte van een zeer gelijkmatig gevormde Moezelbocht. Geniet van een goed glas Zeller Schwarze Kats in één van de wijncafés. Of wandel door het centrum van Zell met zijn kleine boetiekjes en fraaie vakwerkhuizen. Op het marktplein staat zelfs een monument voor de Zwarte Kat.
 11. Dag 11: Zell - Alken - Koblenz

  Voordat we voor een korte stop in Alken aankomen domineert Burg Thurant het uitzicht al. Zodra de deelnemers van de middagexcursie van boord zijn vaart het schip door naar Koblenz. Hier komen de passagiers van de excursie weer aan boord. U heeft vanavond de tijd om een wandeling te maken door deze mooie stad.

 12. Dag 12: Koblenz - Düsseldorf

  Tijdens de lunch arriveren we in Düsseldorf. U heeft de hele middag de tijd om deze bruisende metropool met zijn gezellige Altstadt te verkennen. 's Avonds kunt u genieten van een heerlijk Farewell Dinner gevolgd door een gezellige avond in de lounge.

 13. Dag 13: Düsseldorf - Arnhem

  Ook aan deze mooie reis komt een einde. In de loop van de ochtend staat ter afsluiting een heerlijk ontbijt voor u klaar. Om 11.00 uur arriveren wij weer in Arnhem en nemen wij afscheid van u.


Additionele informatieDieetmaaltijden

De kok aan boord kan dieetmaaltijden als suikervrij, glutenvrij, zoutvrij, e.d. verzorgen. U kunt uw dieet bij boeking, als zogenaamde preferentie, doorgeven. Wilt of moet u per se een dieet volgen, geef dit aan bij uw boeking. Er kunnen kosten verbonden zijn aan een dieet of maaltijdpreferentie.Excursies

Aan boord wordt u uitgebreid geïnformeerd over de excursie mogelijkheden. U kunt zich voor de excursies aan boord aanmelden en daar ook betalen.In- en ontschepen in Arnhem


De in- en ontscheping is in Arnhem aan de Rijnkade of de Nieuwe Kade. De juiste locatie en tijd van inscheping en ontscheping vindt u op uw reisbescheiden.Parkeergelegenheid in Arnhem

U kunt uw auto betaald parkeren in Parkeergarage Rozet aan de Langstraat, op loopafstand van de Rijnkade en de Nieuwe Kade.In- en ontschepen in Rotterdam

De juiste locatie en tijd van inscheping en ontscheping vindt u op uw reisbescheiden.

Het schip ligt (waarschijnlijk) aangemeerd aan de Boompjeskade in Rotterdam, tussen de Erasmusbrug en de Willemsbrug aan de stadzijde. De definitieve ligplaats vindt u terug in uw reisbescheiden.Parkeergelegenheid in Rotterdam

U kunt uw auto parkeren in parkeergarage De Boompjes, Terwenakker 18 Rotterdam.Paspoort

Voor al onze reizen geldt dat u in bezit moet zijn van een geldig paspoort. Ieder ander geldig identiteitsbewijs waarop u mag reizen in de landen die u bezoekt is eveneens toegestaan.Pre-night (niet bij alle cruises mogelijk)

Begin uitgerust aan uw vakantie door al de avond voor vertrek in te schepen. U kunt na het betrekken van uw hut (waarin u de gehele cruise verblijft) nog een drankje gebruiken in de bar. 's Ochtends geniet u van een heerlijk ontbijtbuffet. Nadat de overige gasten zijn gearriveerd zal het schip uitvaren. Indien de pre-night bijgeboekt kan worden vindt u deze terug in het boekingsproces.Rolstoelen en rollators

Het gebruik van rolstoelen of rollators aan boord is vanwege veiligheid niet toegestaan. Alle rolstoelen en rollators worden aan boord gestald. Wanneer u uw rolstoel of rollator aan wal wenst te gebruiken, wordt deze door de bemanning voor u opgehaald en klaargezet. Het aantal rolstoelen en rollators is per afvaart gelimiteerd en kan op huurbasis aangevraagd worden. Nogmaals voor de duidelijkheid: het gebruik van een rollator of rolstoel aan boord is niet toegestaan. U moet zich dus zonder deze hulpmiddelen aan boord kunnen verplaatsen. Aan wal kunt u natuurlijk wel een rollator/rolstoel gebruiken. Deze zijn beperkt bij ons te huur (tegen betaling). U kunt er dan de gehele reis, aan wal, gebruik van maken. Dit dient u bij uw boeking door te geven.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Welkomstcocktail
 • 12 Overnachtingen o.b.v. volpension en havengelden
 • Drie avonden met live muziek
 • High Tea & High Wine
 • Farewell Dinner
Niet inbegrepen
 • Reis naar en van Arnhem
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Optionele excursies en entreegelden

Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland


Anderen bekeken ook