Over de Rijn, Moezel en Saar naar Luxemburg 13-daagse riviercruise met mps Johann Strauss

 • Saarburg
 • Luxemburg
 • Trier
 • Over de Rijn, Moezel en Saar naar Luxemburg
 • Bernkastel
 • 29 foto's
 • Riviercruises
 • Rondreizen
 • Cruise per mps Johann Strauss
 • Inclusief Farewell Cocktail
 • Excursiemogelijkheid: bezoek aan Luxemburg
 • Volpension

Groepsgrootte min. 90 en max 144 deelnemers

Het Groothertogdom Luxemburg is rijk aan mooie wijngebieden en prachtige plaatsen. Onderweg hiernaartoe geniet u van de indrukwekkende omgeving langs de Rijn en het sfeervolle Moezeldal. Bernkastel bijvoorbeeld, waar u heerlijk kunt rondwandelen of een wijntje proeven. Ook geniet u nog van de karakteristieke Saar en de plaats Saarburg. Afwisseling alom!

Vervoersmogelijkheden
13-daags programma
 1. Dag 1: Arnhem - Düsseldorf
 2. Dag 2: Düsseldorf - Königswinter
 3. Volledig 13 daags programma

Over Over de Rijn, Moezel en Saar naar Luxemburg

Intro

Het Groothertogdom Luxemburg is rijk aan mooie wijngebieden en prachtige plaatsen. Onderweg hiernaartoe geniet u van de indrukwekkende
omgeving langs de Rijn en het sfeervolle Moezeldal. Bernkastel bijvoorbeeld, waar u heerlijk kunt rondwandelen of een wijntje proeven. Ook geniet u nog van de karakteristieke Saar en de plaats Saarburg. Afwisseling alom!

mps Johann Strauss

Nieuw in het programma is de Johann Strauss. Dit premium schip, genoemd naar de wereldberoemde Oostenrijkse componist van de Weense Wals, biedt comfort van de hoogste kwaliteit.

Hutten

Het schip biedt verschillende soorten hutten die stuk voor stuk ruim en goed doordacht zijn ingericht. De Deluxe hutten (15m2) en Suites (19,5m2) op het Bovendekdek hebben Franse balkons met schuifdeuren. Op het Middendek zijn de Deluxe hutten (15m2) en Suites (18m2) voorzien van grote panorama ramen welke geopend kunnen worden. De Junior suites (18m2) en Standaard hutten (15m2) hebben ramen met panoramauitzicht die niet geopend kunnen worden. De hutten op het Benedendek zijn wat kleiner (12m2) en hebben een vast (iets hoger geplaats) raam dat niet geopend kan worden. Alle hutten zijn uitgerust met een luxe badkamer, handbediende airconditioning, douche en toilet, flat screen TV, haardroger, telefoon en voldoende kastruimte. Met uitzondering van de hutten op het Benedendek, is uw accommodatie uitgerust met twee eenpersoonsbedden welke op verzoek uit elkaar worden geschoven. De hutten op het Benedendek hebben twee gescheiden eenpersoonsbedden.

Bereikbaarheid

De verschillende dekken zijn onderling met een trap met elkaar verbonden. De Johann Strauss beschikt niet over een (trap)lift, ook niet naar het Zonnedek. Passagiers die minder goed ter been zijn adviseren wij een hut op het Bovendek te boeken.

Verzorging

De dag begint met een uitgebreid ontbijt, waarbij het aan niets zal ontbreken. Vroege vogels kunnen aanschuiven voor het ‘vroege vogel ontbijt’. Tussen de middag geniet u van een overheerlijke lunch en tijdens het diner zult u versteld staan van de culinaire hoogstandjes die de chef de cuisine voor u heeft bereid. Consumpties, excursies en souvenirs
aan boord boeken we op uw hutnummer, zodat u aan het einde van uw reis alles in één keer contant of met creditcard kunt betalen.

Faciliteiten

Aan boord bevinden zich een lobby, receptie, een panorama lounge met bar, een panorama restaurant en een bibliotheek. Het ruime zonnedek is uitgerust met zonneschermen, zitgedeeltes en ligbedden. Er is genoeg ruimte voor de passagiers om in alle rust te kunnen relaxen.

Cruise informatie

Dieetmaaltijden

De kok aan boord kan dieetmaaltijden als suikervrij, glutenvrij, zoutvrij, e.d. verzorgen. U kunt uw dieet bij boeking, als zogenaamde preferentie, doorgeven.Excursies

Aan boord wordt u uitgebreid geïnformeerd over de excursie mogelijkheden. U kunt zich voor de excursies aan boord aanmelden en daar ook betalen.In- en ontschepen in Arnhem

De in- en ontscheping is in Arnhem aan de Rijnkade of de Nieuwe Kade. De exacte locatie vindt u in uw reisbescheiden.Parkeergelegenheid in Arnhem

U kunt uw auto betaald parkeren in Parkeergarage Rozet aan de Langstraat, op loopafstand van de Rijnkade en de Nieuwe Kade.Paspoort

Voor al onze reizen geldt dat u in bezit moet zijn van een geldig paspoort. Ieder ander geldig identiteitsbewijs waarop u mag reizen in de landen die u bezoekt is eveneens toegestaan.


Pre-night (niet bij alle cruises mogelijk)

Begin uitgerust aan uw vakantie door al de avond voor vertrek in te schepen. U kunt na het betrekken van uw hut (waarin u de gehele cruise verblijft) nog een drankje gebruiken in de bar. 's Ochtends geniet u van een heerlijk ontbijtbuffet. Nadat de overige gasten zijn gearriveerd zal het schip uitvaren. Indien de pre-night bijgeboekt kan worden vindt u deze terug in het boekingsproces.Rolstoelen en rollators

Het aantal rolstoelen en rollators aan boord is per afvaart gelimiteerd en deze mogen zonder toestemming niet worden meegenomen. Indien u een eigen hulpmiddel wilt meenemen, dient u dit bij boeking aan ons door te geven. Wij zullen dit voor u bij de rederij aanvragen en aan u terugkoppelen. Wij willen u er nogmaals op attent maken dat het gebruik van de rolstoel of rollator aan boord niet mogelijk is. 


Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Arnhem - Düsseldorf
  Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom aan boord. In de loop van de avond zal in de lounge de bemanning aan u worden voorgesteld en kunt u onder het genot van een drankje nader kennismaken met uw medepassagiers. Tijdens het diner gooien we de trossen los en varen we rustig naar onze eerste bestemming Düsseldorf.
 2. Dag 2: Düsseldorf - Königswinter
  In alle vroegte komen we in Düsseldorf aan. Deze stad leent zich bij uitstek om heerlijk te shoppen. Een bezoek aan de Königsallee, een chique en exclusieve winkelstraat, mag dan zeker niet ontbreken. In de middag vervolgen we onze reis naar Königswinter waar we ook gaan overnachten.
 3. Dag 3: Königswinter - Koblenz
  Gedurende de ochtend zal de omgeving langs de Rijn langzaam gaan veranderen. Zodra we het Siebengebirge passeren komen de eerste wijngaarden, burchten en kastelen in zicht. Halverwege de middag leggen we aan in Koblenz bij de Deutsche Eck. Hier mondt de Moezel uit in de Rijn. Vanaf de aan de overkant gelegen vesting Ehrenbreitstein, die u per kabelbaan kunt bereiken, heeft u een prachtig uitzicht op de stad en beide rivieren.
 4. Dag 4: Koblenz - Zell

  De Moezel is sinds 1963 gekanaliseerd en voordat we in Zell aankomen zullen wij meerdere sluizen passeren. Tussen de steile berghellingen, begroeid met talloze wijnstokken, waant u zich in een geheel andere wereld. De wijnen van Zell zijn wereldberoemd. Wie kent de heerlijke Moezelwijn Zeller Schwarze Katz niet. Het pittoreske Zell is klein, maar erg gezellig.

 5. Dag 5: Zell - Bernkastel

  We genieten met volle teugen van het wonderschone
  Moezeldal en arriveren tijdens de
  lunch in het idyllische Bernkastel. Middenin het centrum bevindt zich het door eeuwenoude vakwerkhuizen ingesloten marktplein.

 6. Dag 6: Bernkastel - Remich

  We varen verder stroomopwaarts totdat we
  in Luxemburg zijn aangekomen. Daarna
  varen we door naar het wijnstadje Remich.
  Een toeristische plaats aan de voet van de
  wijnbergen.

 7. Dag 7: Remich - Saarburg
  Met de Rijn en Moezel nog in gedachten lijkt de Saar nog smaller dan hij in werkelijkheid is. Om het centrum van Saarburg te bereiken moet u een hele klim maken, maar eenmaal boven komt u ogen tekort. Midden in het sfeervolle stadje vindt u een prachtige waterval. Vanaf één van de gezellige terrassen geniet u van dit schitterende schouwspel.
 8. Dag 8: Saarburg - Trier

  Genietend van de natuur stevenen we deze ochtend af op Trier. Deze stad heeft een rijke
  historie die tot uitdrukking komt in een schat aan bezienswaardigheden. De Porta Nigra (stadspoort) is ongetwijfeld de bekendste.

 9. Dag 9: Trier - Traben-Trarbach

  We laten Trier achter ons en zakken de Moezel
  af naar Traben-Trarbach. Dit schilderachtige
  plaatsje leent zich bij uitstek voor een
  Weinprobe. Boven de stad heeft u vanaf de Grevenburg een geweldig uitzicht over het Moezeldal.

 10. Dag 10: Traben-Trarbach - Cochem
  Onze volgende bestemming, Cochem, is één van de bekendste toeristische plaatsen aan de Moezel. De mooie natuur, ruwe berghellingen, monumenten uit de middeleeuwen en natuurlijk de rivier die dwars door de stad stroomt, maken Cochem tot het bruisend hart van dit gebied. De boven op de berg gelegen Reichsburg biedt een schitterend uitzicht over het Moezeldal en de stad.
 11. Dag 11: Cochem - Andernach


  Voordat wij de Moezel weer verlaten, rest ons nog een prachtige vaardag door een sprookjesachtige omgeving. Na de lunch
  meren wij af in Andernach. Dit was ooit één van de vijftig Romeinse vestingwerken langs de Rijn. De smalle straatjes achter de stadsmuren van deze stad laten vervlogen tijden nog steeds herleven.

 12. Dag 12: Andernach - Düsseldorf
  Met de stroom mee varen we weer langs grote steden als Bonn en Keulen. Aan het begin van de middag komen we aan in Düsseldorf. Hier kunt u vanmiddag heerlijk winkelen en daarna even bijkomen op één van de vele terrasjes in de Altstadt. 's Avonds nodigen we u uit voor het Farewell Dinner.
 13. Dag 13: Arnhem
  De laatste dag is alweer aangebroken. Pas nu beseft u hoeveel de Rijn, Moezel en Saar van elkaar verschillen. Als afsluiting hebben wij een heerlijke brunch voor u klaar staan. Om 11.00 uur komen we in Arnhem aan waar we afscheid van u nemen.

Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Welkomstcocktail
 • 12 Overnachtingen o.b.v. volpension en havengelden
 • Drie avonden met live muziek
 • High Tea
 • High Wine
 • Farewell Cocktail
 • Farewell Dinner
Niet inbegrepen
 • Reis naar en van Arnhem
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Optionele excursies en entreegelden

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland


Anderen bekeken ook