De romantische Rijn met een vleugje Moezel 7-daagse riviercruise met mps Horizon

 • Boppard
 • Cochem
 • Boppard
 • Cochem
 • Wijngaarden
 • 18 foto's
 • Riviercruises
 • Rondreizen
 • Cruise per mps Horizon
 • Met eigen De Jong Intra reisleiding
 • Pre-Night
 • Volpension

Groepsgrootte min. 65 en max 97 deelnemers

Met de Horizon genieten en in 7 dagen de Duitse wateren verkennen!

Vervoersmogelijkheden
7-daags programma
 1. Dag 1: Arnhem - Düsseldorf
 2. Dag 2: Düsseldorf - Königswinter
 3. Volledig 7 daags programma

Over De romantische Rijn met een vleugje Moezel

Inleiding

Met de Horizon genieten en in 7 dagen de Duitse wateren verkennen!

mps Horizon
Een cruise met het familiaire mps Horizon biedt een onvergetelijke ervaring. Op dit populaire en comfortabele schip, dat vele afvaarten exclusief voor de Jong Intra Vakanties vaart, begroeten wij jaarlijks vele vaste en nieuwe gasten. Onze reisleiding zal u iedere reis met raad en daad terzijde staan. Het vriendelijke en behulpzame personeel zorgt samen met onze reisleiding voor een gezellige en knusse sfeer en perfecte service aan boord en een leuke invulling van het avondprogramma.
Hutten
De elegante lichtgekleurde panelen in de hutten zorgen voor een moderne en ruime ambiance. De hutten hebben allemaal een televisie, grote ramen die open kunnen en een badkamer met douche, toilet en wastafel. Een föhn is op verzoek beschikbaar. Met de airconditioning regelt u zelf het klimaat in uw hut en elke hut heeft volop bergruimte voor uw bagage. Overdag klappen we één bed weg en het andere wordt omgetoverd tot een comfortabele bank. De bedden in de voordeel-hutten zijn iets verhoogd.
Bereikbaarheid
Vanaf het promenadedek zijn het zonnedek en de voorin gelegen hutten op het hoofddek per trap en stoellift bereikbaar. De in het achterschip gelegen hutten op het hoofddek zijn uitsluitend per trap bereikbaar.
Verzorging
U wordt ontvangen met een welkomstcocktail. Ontbijt en lunch serveren we vanaf het buffet in het restaurant. Het 4-gangen diner serveren we aan tafel. Er is 1x per week een Captains Dinner. ’s Ochtends en ’s middags serveren we thee en koffie en ’s avonds om 22.00 uur een lekkere snack. Op het ontbijtbuffet, vindt u iedere dag, naast alle gebruikelijke gerechten, een speciale traktatie.
Faciliteiten
Het schip heeft drie dekken. Op het promenadedek vindt u een ruime en uitnodigende lounge met een grote bar en een dansvloer. Aan boord zorgt een muzikant 1x per week voor een gezellige avond met live muziek. Door de grote ramen mist u niets van de mooie omgeving. De lounge bereikt u vanuit de centraal gelegen hal, waar ook de receptie en de souvenirvitrines zijn. Het restaurant bevindt zich in het achterste gedeelte van het promenadedek en is ook te bereiken vanuit de hal. Op het zonnedek staan stoelen en ligstoelen om heerlijk te ontspannen in de buitenlucht. Onder de overkapping staan hometrainers klaar voor als u zich even lekker wilt inspannen. Bij de meeste cruises heeft u de mogelijkheid om de avond voor vertrek al in te schepen. U kunt aan boord van de Horizon gebruik maken van gratis wifi in de lounge, bar en hal (niet in België). U kunt aan boord van de Horizon uw barrekening per pin betalen.
Cruise informatie
Dieetmaaltijden De kok aan boord van de Horizon kan dieetmaaltijden als suikervrij, glutenvrij, zoutvrij, e.d. verzorgen. U kunt uw dieet bij boeking, als zogenaamde preferentie, doorgeven. Excursies

Aan boord wordt u uitgebreid geïnformeerd over de excursie mogelijkheden. U kunt zich voor de excursies aan boord aanmelden en daar ook betalen.

In- en ontschepen in Arnhem

De in- en ontscheping is in Arnhem aan de Rijnkade of de Nieuwe Kade.

De juiste locatie en tijd van inscheping en ontscheping vindt u op uw reisbescheiden.

Parkeergelegenheid in Arnhem U kunt uw auto betaald parkeren in Parkeergarage Rozet aan de Langstraat, op loopafstand van de Rijnkade en de Nieuwe Kade.
Reisleiding

Deze cruise wordt begeleidt door onze eigen de Jong Intra Vakanties reisleidster. Zij staat u tijdens de hele reis met raad en daad terzijde en samen met schipper Pascal en zijn deskundige staf zorgt zij voor een gevarieerd dag- en avondprogramma.

Paspoort

Voor al onze reizen geldt dat u in bezit moet zijn van een geldig paspoort. Ieder ander geldig identiteitsbewijs waarop u mag reizen in de landen die u bezoekt is eveneens toegestaan. 

Pre-night (niet bij alle cruises mogelijk)

Begin uitgerust aan uw vakantie door al de avond voor vertrek in te schepen. U kunt na het betrekken van uw hut (waarin u de gehele cruise verblijft) nog een drankje gebruiken in de bar. 's Ochtends geniet u van een heerlijk ontbijtbuffet. Nadat de overige gasten zijn gearriveerd zal het schip uitvaren. Indien de pre-night bijgeboekt kan worden vindt u deze terug in het boekingsproces.

Rolstoelen en rollators

Het gebruik van rolstoelen of rollators aan boord van de Horizon is vanwege veiligheid technische redenen niet toegestaan. Alle rolstoelen en rollators worden aan boord gestald. Wanneer u uw rolstoel of rollator aan wal wenst te gebruiken, wordt deze door de bemanning voor u opgehaald en klaargezet. Het aantal rolstoelen en rollators is per afvaart gelimiteerd en kan op huurbasis aangevraagd worden. Het meenemen van een eigen rolstoel of rollator is helaas niet mogelijk. 

 


 Locatie

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

Dagbeschrijvingen

Ga in Arnhem aan boord en laat u betoveren door de de romantische Rijn en de schilderachtige Moezel. Tijdens deze reis staan o.a. Keulen, Königswinter, Cochem, Koblenz en Düsseldorf op het programma.

 1. Dag 1: Arnhem - Düsseldorf

  U kunt vanochtend terecht op het mps Horizon. Om 09.00 uur kunt u inschepen, waarna we om ca. 09.30 uur vertrekken naar Düsseldorf.

 2. Dag 2: Düsseldorf - Königswinter

  Al heel vroeg vertrekken we uit Düsseldorf om in de middag aan te komen in Königswinter aan de Rijn. Dit gezellige stadje ligt aan de voet van het Zevengebergte vlakbij de Peterberg en de Drachenfels.

 3. Dag 3: Köningswinter - Boppard

  We varen vandaag langs Koblenz naar Boppard. Boppard heeft één van de mooiste boulevards langs de oevers van de Middenrijn. Maak een wandeling over deze boulevard en door het oude centrum van de stad.

 4. Dag 4: Boppard - Cochem

  Vandaag wisselen we de Rijn in voor de Moezel. Bij Koblenz, waar de Rijn en de Moezel samenkomen, varen we de Moezel op. Geniet onderweg van de mooie omgeving en de met wijngaarden bedekte hellingen. Na het middaguur komen we aan de Cochem. De smalle kronkelige steegjes, de oude vakwerkhuizen en het historische marktplein kenmerken het beeld van deze gezellige stad.

 5. Dag 5: Cochem - Koblenz

  Vandaag is het de beurt aan Koblenz. We komen er na de lunch aan zodat u vanmiddag de tijd heeft om de stad te bezoeken. Vestingsmuren, burchttorens en kastelen geven u een indruk van het bewogen verleden van deze stad.

 6. Dag 6: Koblenz - Keulen

  Keulen is een stad met een roemrijk Romeins verleden. De Keulse Dom, de grootste kathedraal van Duitsland is het herkenningspunt van deze stad.

 7. Dag 7: Keulen - Arnhem

  Vandaag is deze cruise alweer ten einde gekomen. Na een laatste lunch aan boord volgt om ca. 14.00 uur de ontscheping.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Welkomstdrankje
 • De Jong Intra reisleiding
 • 6 Overnachtingen o.b.v. volpension en havengelden
 • Eén avond met live muziek
 • Captains Dinner
Niet inbegrepen
 • Reis naar en van Arnhem
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Optionele excursies en entreegelden

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook