De Rijn en een vleugje Moezel met de mps Johann Strauss 9-daagse riviercruise met mps Johann Strauss De Rijn en een vleugje Moezel met mps Johann Strauss

 • Koblenz
 • Rudesheim
 • Andernach
 • De Rijn en een vleugje Moezel
 • Boppard
 • 13 foto's
 • Riviercruises
 • Rondreizen

Groepsgrootte min. 90 en max 144 deelnemers

 • Cruise per mps Johann Strauss
 • Inclusief High Tea
 • Ontdek de romantische Rijn en de Moezel
 • Volpension

Een reis voor echte fijnproevers en wijnproevers, zo kunnen we deze Oberwesel cruise wel samenvatten. Een combinatie van indrukwekkende grote steden als Düsseldorf en Keulen en prachtige wijngebieden rond Boppard en Cochem. Een heerlijke cruise!

Vervoersmogelijkheden
9-daags programma
 1. Dag 1: Arnhem - Düsseldorf
 2. Dag 2: Düsseldorf - Bonn
 3. Volledig 9 daags programma

Over De Rijn en een vleugje Moezel met de mps Johann Strauss

Intro

Een reis voor echte fijnproevers en wijnproevers, zo kunnen we deze Oberwesel cruise wel samenvatten. Een combinatie van indrukwekkende grote steden als Düsseldorf en Keulen en prachtige wijngebieden rond Boppard en Cochem. Een heerlijke cruise!


Verblijf

Kamers
Het schip biedt verschillende soorten hutten die stuk voor stuk ruim en goed doordacht zijn ingericht. De Deluxe hutten (15m2) en Suites (19,5m2) op het Bovendekdek hebben Franse balkons met schuifdeuren. Op het Middendek zijn de Deluxe hutten (15m2) en Suites (18m2) voorzien van grote panorama ramen welke geopend kunnen worden. De Junior suites (18m2) en Standaard hutten (15m2) hebben ramen met panoramauitzicht die niet geopend kunnen worden. De hutten op het Benedendek zijn wat kleiner (12m2) en hebben een vast (iets hoger geplaats) raam dat niet geopend kan worden. Alle hutten zijn uitgerust met een luxe badkamer, handbediende airconditioning, douche en toilet, flat screen TV, haardroger, telefoon en voldoende kastruimte. Met uitzondering van de hutten op het Benedendek, is uw accommodatie uitgerust met twee eenpersoonsbedden welke op verzoek uit elkaar worden geschoven. De hutten op het Benedendek hebben twee gescheiden eenpersoonsbedden
Faciliteiten
De bar en de dansvloer in de lounge zijn prima plekken voor een avond gezelligheid. Wilt u liever ontspannen? Neem dan eens plaats in een massagestoel. Vanuit de lounge kunt u zo de stuurhut binnenlopen. Hier staan banken vanwaar u op uw gemak de handelingen van de kapitein of de stuurman kunt volgen. Of u gaat eens het zonnedek op. Onder de overkapping en elders op het zonnedek staan diverse zitjes en ligbedden. Het ruime restaurant bevindt zich een dek lager en heeft natuurlijk grote ramen. Voorin het schip op het hoofddek vindt u een ontspanningsruimte met grote whirlpool, sauna, fitnessapparatuur, toilet en een grote doucheruimte.
Bijzonderheden
Bereikbaarheid
De verschillende dekken zijn onderling met een trap met elkaar verbonden. De Johann Strauss beschikt over een traplift.

Verzorging
De dag begint met een uitgebreid ontbijt, waarbij het aan niets zal ontbreken. Vroege vogels kunnen aanschuiven voor het ‘vroege vogel ontbijt’. Tussen de middag geniet u van een overheerlijke lunch en tijdens het diner zult u versteld staan van de culinaire hoogstandjes die de chef de cuisine voor u heeft bereid. Consumpties, excursies en souvenirs aan boord boeken we op uw hutnummer, zodat u aan het einde van uw reis alles in één keer contant of met creditcard kunt betalen.

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Arnhem - Düsseldorf
  Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom aan boord. In de loop van de avond zal in de lounge de bemanning aan u worden voorgesteld en kunt u onder het genot van een drankje nader kennismaken met uw medepassagiers. Tijdens het diner gooien we de trossen los en varen we rustig naar onze eerste bestemming Düsseldorf.
 2. Dag 2: Düsseldorf - Bonn

  Al vroeg in de ochtend komen we in Düsseldorf aan. Na het ontbijt maakt u tijdens een stadswandeling (excl.) kennis met de prachtige binnenstad van Düsseldorf. De Altstadt met zijn gezellige terrassen en winkelstraten ligt op loopafstand van het schip. Terwijl we in de middag onze reis vervolgen, zal er in de lounge een High Tea worden geserveerd. In de loop van de avond leggen we aan in Bonn.

 3. Dag 3: Bonn - Andernach

  U heeft tot het middaguur de tijd om Bonn te gaan verkennen. Het voetgangersgebied in het centrum is één van de grootste in Duitsland. In de gezellige smalle straatjes en rondom de sfeervolle pleinen zijn winkels in overvloed. Bekende winkelstraten zijn onder andere de Bonngasse, de Poststrasse en de volledig gemoderniseerde Friedrichstrasse. Of brengt u liever een bezoek aan het geboortehuis van Beethoven? Onderweg naar Andernach begint de omgeving langs de rivier langzaam te veranderen en komen de eerste wijngaarden in zicht. Andernach is van oorsprong een Keltische vesting en is één van de oudste steden aan de Rijn. Het beeld van deze stad wordt bepaald door de eeuwenoude 56 meter hoge ronde toren. In het gezellige centrum, achter de oude vestingmuren, zijn veel overblijfselen uit die tijd terug te vinden.

 4. Dag 4: Andernach - Cochem

  Vanaf de aanlegplaats loopt u zo het centrum van Cochem in. Terwijl u wandelt door de stad komt u al snel op het marktplein aan. Het plein wordt omringd door pittoreske vakwerkhuizen in verschillende kleuren met daarin leuke winkels en verschillende drink- en eetgelegenheden gevestigd. Verder vindt u op het plein ook de prachtige Martinsbrunnen, een fontein uit 1767. Cochem staat vooral bekend om de moezelwijnen. Langs de oevers van de rivier zijn de vele wijngaarden op de hellingen van de heuvels te zien. De wijnranken kunnen door de steiltegraad van de heuvels niet machinaal geplukt worden en worden dan ook jaarlijks met de hand geoogst. De moezelwijnen die er vervolgens mee gemaakt worden kunt u proeven bij één van de vele proeflokalen in stad.

 5. Dag 5: Cochem - Boppard
  Geniet deze ochtend nog even van de rust en de prachtige omgeving van het Moezeldal. Eenmaal weer op de Rijn bereiken we al snel Boppard. Hier maakt de Rijn een grote lus en bevinden we ons midden in het wijnbouwgebied Bopparder Hamm. De prachtige torens van de St. Severuskerk kunt u al van ver zien en bepalen het stadsbeeld van Boppard. 
 6. Dag 6: Boppard - Rüdesheim

  Tijdens het ontbijt varen we over de romantische Rijn stroomopwaarts naar Rüdesheim. Het prachtige panorama dat vandaag aan u voorbij trekt bestaat uit een aaneenschakeling van burchten, kastelen, steile met wijngaarden bedekte berghellingen en natuurlijk de wereldberoemde Loreley. Net na de middag meren wij af in het toeristenstadje Rüdesheim. Het mooie middeleeuwse centrum staat bekend om haar vele wijnlokalen die vaak in historische vakwerkhuizen gevestigd zijn.

 7. Dag 7: Rüdesheim - Koblenz

  Eén van de uitstapjes die u op eigen gelegenheid in Koblenz kunt maken is naar de vesting Ehrenbreitstein. Vanaf de boulevard zweeft u met de kabelbaan op spectaculaire wijze over de Rijn naar de burcht. Geniet van het adembenemende uitzicht op de schilderachtige stad Koblenz en de Deutsche Eck. Dit is het punt waar de Moezel in de Rijn uitmondt.

 8. Dag 8: Koblenz - Keulen - Duisburg

  We houden het tempo er goed in, want we willen bijtijds in Keulen arriveren. Keulen is natuurlijk mede bekend door de 4711- Eau de Cologne maar ook vanwege de machtige Keulse Dom. Vlak achter deze kathedraal ligt een uitgestrekt winkelgebied en een sfeervolle Altstadt. Tijdens het Farewell Dinner richten wij de steven op Duisburg.

 9. Dag 9: Duisburg - Arnhem

  De laatste dag is alweer aangebroken. Om 11.00 uur komen we in Arnhem aan waar we afscheid van u nemen.


Additionele informatie

Dieetmaaltijden

De kok aan boord kan dieetmaaltijden als suikervrij, glutenvrij, zoutvrij, e.d. verzorgen. U kunt uw dieet bij boeking, als zogenaamde preferentie, doorgeven. Wilt of moet u per se een dieet volgen, geef dit aan bij uw boeking. Er kunnen kosten verbonden zijn aan een dieet of maaltijdpreferentie.

Excursies
Aan boord wordt u uitgebreid geïnformeerd over de excursie mogelijkheden. U kunt zich voor de excursies aan boord aanmelden en daar ook betalen.


In- en ontschepen in Arnhem


De in- en ontscheping is in Arnhem aan de Rijnkade of de Nieuwe Kade. De juiste locatie en tijd van inscheping en ontscheping vindt u op uw reisbescheiden.

Parkeergelegenheid in Arnhem

U kunt uw auto betaald parkeren in Parkeergarage Rozet aan de Langstraat, op loopafstand van de Rijnkade en de Nieuwe Kade.

In- en ontschepen in Rotterdam

De juiste locatie en tijd van inscheping en ontscheping vindt u op uw reisbescheiden.

Het schip ligt (waarschijnlijk) aangemeerd aan de Boompjeskade in Rotterdam, tussen de Erasmusbrug en de Willemsbrug aan de stadzijde. De definitieve ligplaats vindt u terug in uw reisbescheiden.

Parkeergelegenheid in Rotterdam

U kunt uw auto parkeren in parkeergarage De Boompjes, Terwenakker 18 Rotterdam.

Paspoort

Voor al onze reizen geldt dat u in bezit moet zijn van een geldig paspoort. Ieder ander geldig identiteitsbewijs waarop u mag reizen in de landen die u bezoekt is eveneens toegestaan.

Pre-night (niet bij alle cruises mogelijk)

Begin uitgerust aan uw vakantie door al de avond voor vertrek in te schepen. U kunt na het betrekken van uw hut (waarin u de gehele cruise verblijft) nog een drankje gebruiken in de bar. 's Ochtends geniet u van een heerlijk ontbijtbuffet. Nadat de overige gasten zijn gearriveerd zal het schip uitvaren. Indien de pre-night bijgeboekt kan worden vindt u deze terug in het boekingsproces.

Rolstoelen en rollators

Het gebruik van rolstoelen of rollators aan boord is vanwege veiligheid niet toegestaan. Alle rolstoelen en rollators worden aan boord gestald. Wanneer u uw rolstoel of rollator aan wal wenst te gebruiken, wordt deze door de bemanning voor u opgehaald en klaargezet. Het aantal rolstoelen en rollators is per afvaart gelimiteerd en kan op huurbasis aangevraagd worden. Nogmaals voor de duidelijkheid: het gebruik van een rollator of rolstoel aan boord is niet toegestaan. U moet zich dus zonder deze hulpmiddelen aan boord kunnen verplaatsen. Aan wal kunt u natuurlijk wel een rollator/rolstoel gebruiken. Deze zijn beperkt bij ons te huur (tegen betaling). U kunt er dan de gehele reis, aan wal, gebruik van maken. Dit dient u bij uw boeking door te geven.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Welkomstcocktail
 • 8 Overnachtingen o.b.v. volpension en havengelden
 • Drie avonden live muziek
 • High Tea
 • Farewell Dinner
 • Reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage SGR
Niet inbegrepen
 • Reis naar en van Arnhem
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes, excursies en entreegelden

Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland


Anderen bekeken ook