Kerstmarktcruise over de Rijn naar Keulen en Koblenz met de mps Johann Strauss 4-daagse cruise met mps Johann Strauss Kerstmarktcruise over de Rijn naar Keulen en Koblenz

 • Kerstmarkt Koblenz
 • Keulen kerstmarkt
 • kerstmarkt
 • Keulen
 • kerstmarkt Keulen
 • 19 foto's
 • Riviercruises
 • Rondreizen
 • Cruises
 • Cruise per mps Johann Strauss
 • Glas Glühwein of chocolademelk
 • Farewell Dinner
 • Bezoek de mooiste kerstmarken van Keulen en Koblenz. Kerstsfeer ten top!

Groepsgrootte min. 85 en max 110 deelnemers

De kerstmarkten van Keulen en Koblenz behoren tot de meest bijzondere kerstmarkten van Duitsland. Wandelend over de kerstmarkten passeert u de ene na de andere kraam met de heerlijkste lekkernijen en leukste hebbedingetjes. Met het prachtige, in kerstsfeer gehulde, schip Johann Strauss bezoekt u in vier dagen deze prachtige kerstmarkten. Leuk om alvast wat cadeautjes te kopen voor onder de kerstbo

Vervoersmogelijkheden
4-daags programma
 1. Dag 1: Arnhem - Keulen
 2. Dag 2: Keulen - Andernach
 3. Volledig 4 daags programma

Over Kerstmarktcruise over de Rijn naar Keulen en Koblenz met de mps Johann Strauss

Intro

De kerstmarkten van Keulen en Koblenz behoren tot de meest bijzondere kerstmarkten van Duitsland. Wandelend over de kerstmarkten passeert u de ene na de andere kraam met de heerlijkste lekkernijen en leukste hebbedingetjes. Met het prachtige, in kerstsfeer gehulde, schip Johann Strauss bezoekt u in vier dagen deze prachtige kerstmarkten. Leuk om alvast wat cadeautjes te kopen voor onder de kerstboom.

mps Johann Strauss

Nieuw in het programma is de Johann Strauss. Dit premium schip, genoemd naar de wereldberoemde Oostenrijkse componist van de Weense Wals, biedt comfort van de hoogste kwaliteit.

Hutten

Het schip biedt verschillende soorten hutten die stuk voor stuk ruim en goed doordacht zijn ingericht. De Deluxe hutten (15m2) en Suites (19,5m2) op het Bovendekdek hebben Franse balkons met schuifdeuren. Op het Middendek zijn de Deluxe hutten (15m2) en Suites (18m2) voorzien van grote panorama ramen welke geopend kunnen worden. De Junior suites (18m2) en Standaard hutten (15m2) hebben ramen met panoramauitzicht die niet geopend kunnen worden. De hutten op het Benedendek zijn wat kleiner (12m2) en hebben een vast (iets hoger geplaats) raam dat niet geopend kan worden. Alle hutten zijn uitgerust met een luxe badkamer, handbediende airconditioning, douche en toilet, flat screen TV, haardroger, telefoon en voldoende kastruimte. Met uitzondering van de hutten op het Benedendek, is uw accommodatie uitgerust met twee eenpersoonsbedden welke op verzoek uit elkaar worden geschoven. De hutten op het Benedendek hebben twee gescheiden eenpersoonsbedden.

Bereikbaarheid

De verschillende dekken zijn onderling met een trap met elkaar verbonden. De Johann Strauss beschikt over een traplift, ook niet naar het Zonnedek. Passagiers die minder goed ter been zijn adviseren wij een hut op het Bovendek te boeken.

Verzorging

De dag begint met een uitgebreid ontbijt, waarbij het aan niets zal ontbreken. Vroege vogels kunnen aanschuiven voor het ‘vroege vogel ontbijt’. Tussen de middag geniet u van een overheerlijke lunch en tijdens het diner zult u versteld staan van de culinaire hoogstandjes die de chef de cuisine voor u heeft bereid. Consumpties, excursies en souvenirs
aan boord boeken we op uw hutnummer, zodat u aan het einde van uw reis alles in één keer contant of met creditcard kunt betalen.

Faciliteiten

Aan boord bevinden zich een lobby, receptie, een panorama lounge met bar, een panorama restaurant en een bibliotheek. Het ruime zonnedek is uitgerust met zonneschermen, zitgedeeltes en ligbedden. Er is genoeg ruimte voor de passagiers om in alle rust te kunnen relaxen.

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Arnhem - Keulen
  Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom aan boord. Omstreeks 19.00 uur starten we de motoren en zetten koers naar Keulen. Na het diner kunt u in de lounge onder het genot van een drankje alvast kennismaken met uw medepassagiers.
 2. Dag 2: Keulen - Andernach
  Rond het middaguur meren we aan in Keulen. De populairste kerstmarkt van Duitsland is die op Roncalliplatz bij de Keulse Dom. In het midden van het plein troont een 25 meter hoge rode spar. Dit is de grootste natuurlijke kerstboom van Noordrijn-Westfalen. Struin rond langs de vele kramen met culinaire heerlijkheden, hoogwaardig handwerk en bijzondere cadeau-ideeën. Van Keuls speculaas tot Domlikeur, souvenirjagers vinden hier zeker iets van hun gading. Tip! Wilt u een authentiek stukje Keulen mee naar huis nemen? Ga dan op zoek naar een ‘Wimmeltasse’. Deze populaire beker met mooie kerstmotieven is alleen op de Keulse Kerstmarkt te verkrijgen en bijzonder geschikt voor Glühwein en andere warme (kerst)dranken. In de loop van de avond laten we Keulen achter ons en zetten koers naar Andernach waar we morgenvroeg zullen aankomen.
 3. Dag 3: Andernach - Koblenz
  We verblijven de hele morgen in Andernach, daarna gooien we de trossen los en richten we de steven op Koblenz. De populaire oude stadspleinen in de oude binnenstad van Koblenz worden tijdens de adventstijd omgetoverd tot een waar kerstparadijs. Geniet van een ontspannende wandeling door de gezellige steegjes van het pittoreske oude centrum en laat u betoveren door de zee van lichtjes van kerststerren en lichtslingers. De sfeer van de feestelijk versierde straten en pleinen met tal van versierde dennenbomen brengen u meteen in kerststemming. Na een overheerlijk Farewell Dinner laten we Koblenz achter ons beginnen aan de terugreis naar Arnhem.
 4. Dag 4: Koblenz - Arnhem
  U kunt vanochtend in de lounge bijkomen van deze leuke kerstmarktcruise. Na de lunch komen we in Arnhem aan, waar we om 14.00 uur afscheid van u nemen. Wij wensen u fijne feestdagen en een mooi en gezond 2024.

Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Welkomstcocktail
 • 3 Overnachtingen o.b.v. volpension en havengelden
 • Glas Glühwein of chocolademelk (na terugkomst van de kerstmarkt)
 • Eén avond met live muziek
 • Farewell Dinner
Niet inbegrepen
 • Reis naar en van Arnhem
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Optionele excursies

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland


Anderen bekeken ook