Kerst in het Beierse Velburg 8-daagse busreis

 • Rothenburg ob der Tauber
 • Neurenberg
 • Neurenburg
 • Kerstmarkt Neurenberg
 • Nürnberg
 • 20 foto's
 • Busreizen
 • Kerstreizen
 • Rondreizen
 • 4-gangen kerstdiner op 25/12
 • Bezoek aan o.a. Neurenberg, Regensburg en Passau
 • Incl. stadsgidsen in Amberg en Regensburg
 • Het échte kerstgevoel krijgt u in Beieren!

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

De oorsprong van het stadje Velburg gaat terug tot de 12e eeuw en al in 1410 werden stadsrechten toegekend. Indrukwekkend is het historische stadsplein, waar vooral het in nieuwgotische stijl gebouwde Rathaus opvalt temidden van kleurrijke huizen. Velburg wordt omgeven door een indrukwekkend landschap, de ‘Kuppenalb’ en vormt een uitstekend uitgangspunt voor leuke excursies.

Vervoersmogelijkheden
8-daags programma
 1. Dag 1: 22/12: Velburg, ca. 595 km
 2. Dag 2: 23/12: Neurenberg, ca. 125 km
 3. Volledig 8 daags programma

Over Kerst in het Beierse Velburg

Intro

De oorsprong van het stadje Velburg gaat terug tot de 12e eeuw en al in 1410 werden stadsrechten toegekend. Indrukwekkend is het historische stadsplein, waar vooral het in nieuwgotische stijl gebouwde Rathaus opvalt temidden van kleurrijke huizen. Velburg wordt omgeven door een indrukwekkend landschap, de ‘Kuppenalb’ en vormt een uitstekend uitgangspunt voor leuke excursies.

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf

Ligging
Dit sfeervolle hotel, gelegen in het centrum van Velburg, bestaat uit 3 gebouwen en was vroeger een bierbrouwerij en postkoetshalte.
Kamers
Nette kamers gelegen in het hoofdgebouw en voorzien van een bureau, tv en een badkamer met bad of douche en toilet.
Faciliteiten
Receptie, lounge, lift, bar, Stube, tv-kamer en diverse restaurants. Gratis wifi in de algemene ruimtes. Tegen betaling: sauna.
Bijzonderheden
Ontbijtbuffet en 3-gangendiner.

Locatie

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Excursies

- Neurenberg
- Amberg
- Regensburg
- Rothenburg ob der Tauber
- Passau
- Altmühltal

Dagprogramma

 1. Dag 1: 22/12: Velburg, ca. 595 km

  Na een kopje koffie op de wisselplaats vertrekken we richting Velburg, waar we aan het einde van de middag aankomen.

 2. Dag 2: 23/12: Neurenberg, ca. 125 km

  Na het ontbijt gaan we op weg naar Neurenberg voor een bezoek aan de wereldberoemde kerstmarkt. De marktkramen zijn voornamelijk met Neurenbergse specialiteiten gevuld, zoals gegrilde worst, peperkoek en glühwein.

 3. Dag 3: 24/12: Amberg met stadsgids, ca. 80 km

  Vandaag brengen we een bezoek aan Amberg, de hoofdstad van Oberpfalz. Tijdens een wandeling met een Duitssprekende stadsgids over de middeleeuwse stadsmuren krijgt u een goede indruk van dit mooie stadje. Rondom de Marktplatz vindt u diverse historische gebouwen. Aan het begin van de middag keren we terug naar Velburg om ons voor te bereiden op kerstavond. Na het diner is er gelegenheid om een nachtmis bij te wonen.

 4. Dag 4: 25/12: Altmühltal, ca. 135 km

  Vandaag doen we het rustig aan. Aan het einde van de ochtend vertrekken we voor een tochtje door het Altmühltal; via Parsberg bereiken we Dietfurt voor een stop in het mooie centrum. Vervolgens rijden we via Beilingries naar Greding waar u nog een kijkje kunt nemen in het deels ommuurde oude centrum. Via Berching en Mühlhausen keren we terug naar ons hotel. ’s Avonds wordt u verrast door een kerstdiner.

 5. Dag 5: 26/12: Passau, ca. 345 km

  Het barokke stadsbeeld van Passau met zijn mooie torens, pleinen, bruggen en straatjes is het werk van de Italiaanse barokmeesters uit de 17e eeuw, die ook in Bohemen actief waren. Hoog boven de rivieren ziet u het imposante burchtcomplex Veste Oberhaus en de bedevaartskerk Maria Hilf.


 6. Dag 6: 27/12: Rothenburg ob der Tauber, ca. 285 km

  In het stadje Rothenburg ob der Tauber zijn de Middeleeuwen springlevend. De vijf stadspoorten vormen de toegang tot het geheel ommuurde stadje, met als hoogtepunt de Marktplatz, met haar vele soorten vakwerkhuizen. Maar ook zeker de Burchpoort, de Witte Toren, de Röderpoort, het oude Raadhuis, de Siebertoren en de Sint-Jakobskerk zijn de moeite waard. Een aanrader is om de stad vanuit de wandelpaden in de stadsmuren te bekijken. Wat u zeker niet mag missen is een bezoek aan de wereldberoemde winkel van Käthe Wolfahrt waar u zich zult vergapen aan het meest fantastische aanbod aan kerstartikelen.

 7. Dag 7: 28/12: Regensburg met stadsgids, ca. 115 km

  Na het ontbijt vertrekken we richting de stad Regensburg. We maken een rondleiding samen met onze Duitssprekende stadsgids en zien o.a. de St. Peter Dom, de bekendste kerk van Regensburg en de enige gotische kathedraal in Beieren. U heeft deze middag volop tijd om de stad te ontdekken en te genieten van de gezellige winkelstraten. We zijn op tijd terug in het hotel voor het diner.

 8. Dag 8: 29/12: Nederland, ca. 595 km

  Direct na het ontbijt vertrekken we richting Nederland waar we aan het einde van de middag zullen aankomen op de wisselplaats. Tijdens het afscheidsdiner kunt u nog napraten over de belevenissen van de kerstreis. Na het diner wordt u met de servicelijn naar uw uitstapplaats gebracht.


Additionele informatieBij boeking heeft u de gelegenheid gehad om een rolstoel of  rollator aan te melden. Per reis  hanteren we een maximum van 3 hulpmiddelen per reis. Indien u nog een hulpmiddel wenst mee te nemen dient u daarvoor beschikbaarheid op te vragen via T: 0180-457803 of per mail verkoop@dejongintra.nl.


 


Niet aangemelde hulpmiddelen kunnen helaas niet mee op reis.

 
Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Koffie voor vertrek op de wisselplaats
 • Luxe comfort class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • 7 Overnachtingen in Hotel zur Post in Velburg
 • 7x Ontbijt, 1x lunch en 7x diner
 • Welkomstdrankje
 • Warme chocolademelk of glühwein met kerstkoekjes op 24/12
 • Lunch op 25/12
 • 4-gangen kerstdiner op 25/12
 • 4-gangendiner op 26/12
 • Duitssprekende stadsgidsen in Amberg en Regensburg
 • Afscheidsdiner op de wisselplaats
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden.
 • Tenzij anders vermeld, zijn entreegelden voor bijvoorbeeld kastelen en musea niet inbegrepen. Wij willen u tot niets verplichten, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Niet vermelde extra’s zijn te allen tijde facultatief en nooit verplicht.

Touringcar Informatie

Opstapplaatsen

Voor deze reis zijn diverse opstapplaatsen mogelijk. Nadat u bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt u naar onze wisselplaats gebracht. Hier stapt u over op de touringcar naar uw vakantiebestemming.
Opstapplaatsen worden opgehaald.

Heenreis

 • tussen 05:00 en 08:00 uur
 • Vertrek vanaf uw opstapplaats
 • 09:15 uur
 • Vertrek vanaf onze Wisselplaats

Terugreis

 • 18:15-18.30 uur
 • Vertrek vanaf onze Wisselplaats
 • tussen 19:00 en 22:30 uur
 • Aankomst bij uw uitstapplaats
N.b. Bovengenoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen, de exacte vertrektijd vindt u op uw reisbescheiden.

Wisselplaats

De voordelen van onze wisselplaats
- Ruime parkeergelegenheid waar u uw eigen auto (op eigen risico) tegen betaling kunt parkeren
- De touringcars staan overzichtelijk opgesteld
- Er zijn bagagekarretjes aanwezig
- Goede sanitaire voorzieningen
- Een coördinator van de Jong Intra Vakanties voor al uw vragen
- Een kopje koffie bij vertrek
- Een warm afscheidsdiner bij terugkomst
Overnachting nabij de wisselplaats
U kunt op diverse manieren naar de wisselplaats reizen, zoals met onze servicelijnen. Maar vindt u de opstaptijd in uw regio te vroeg? Dan heeft u de mogelijkheid om Zeddam (nabij onze wisselplaats in Didam) te overnachten. Na een heerlijk ontbijt, rijdt u in hooguit een kwartiertje naar onze wisselplaats Partycentrum Boszicht/ Restaurant Juffrouw Tok in Didam. U kunt er ook voor kiezen om vanaf Zeddam met een touringcar naar Didam te reizen. Kies dan opstapplaats Zeddam (opstapcode: 7038).

Hotel Restaurant Ruimzicht
Kilderseweg 19, 7038 EH Zeddam (A12 afrit 30)
T: 0314-651941, info@ruimzicht.com

Het hotel beschikt over een à la carte restaurant, een hotelbar en twee type kamers; Classic (basis inrichting) en Comfort (recent vernieuwd). Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Er is geen lift aanwezig. Indien u slecht ter been bent kunt u dit aangeven bij boeken. Wifi is gratis in het hotel.

Voordeeltarieven - logies & ontbijt
Classic
2-pers. kamer € 95
1-pers. kamer € 70

Comfort
2-pers. kamer € 110
1-pers. kamer € 82,50

Bovenstaande tarieven zijn per kamer per nacht inclusief ontbijt en het parkeren van uw auto gedurende de reis. Toeristenbelasting is niet inbegrepen (ca. € 1,25 p.p.p.n.). Deze voordeeltarieven zijn alleen van toepassing bij een boeking rechtstreeks bij het hotel (per e-mail, telefonisch of via ruimzicht.com) en bij een reservering van een reis van de Jong Intra Vakanties. Wanneer u boekt via andere boekingssites zijn het ontbijt en de parkeerkosten niet inclusief.
Parkeren
Wanneer u ervoor kiest om met eigen auto naar onze wisselplaats te reizen, kunt u tegen betaling parkeren. De parkeertarieven bedragen € 15 voor reizen t/m 7 dagen en € 20 voor reizen vanaf 8 dagen. Indien u gebruik wenst te maken van de parkeerfaciliteiten bij de wisselplaats hoeft u dit niet vooraf bij te boeken. U kunt zich met uw reisbescheiden melden bij een van de parkeerwachters en het bedrag contant afrekenen.


REIZEN MET COMFORT

Bij de Jong Intra Vakanties reist u altijd met een comfort class touringcar.

De comfort class touringcar is een luxe touringcar met een duidelijk doel: uw vakantie beleving zo comfortabel mogelijk maken.

Elke touringcar is voorzien van

 • Dubbele beglazing
 • Stereo geluidsinstallatie
 • Luchtvering
 • Airconditioning
 • Toilet
 • Koelkast
 • Koffie- en theefaciliteiten
 • 2 Toegangsdeuren
 • Comfortabel verstelbare stoelen
 • touringcar-grid
 • Bus
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Wisselplaats
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar, Levico
 • Bus
 • Touringcar

Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook