Kerst in Hanzestad Lübeck 8-daagse busreis

 • Lübeck
 • Lübeck
 • Holstentor in Lübeck
 • Lübeck, Christmas mood on the obertrave with historic facades.
 • Lübeck panorama
 • 25 foto's
 • Busreizen
 • Kerstreizen
 • Rondreizen
 • Naar o.a. Hamburg, Rostock en Travemünde
 • Inclusief stadsgids in Lübeck
 • 4-gangen kerstdiner of buffet op 25/12
 • Vijf Hanzesteden in één reis!

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

Lübeck is een prachtige Hanzestad aan de Oostzee, ooit één van de grootste en machtigste steden van Duitsland, nu een schattig stadje vol geschiedenis, op maar 60 km van Hamburg. De door water omringde middeleeuwse binnenstad telt meer meer dan 50 ‘Gänge’, ofwel een wirwar aan hofjes, en staat sinds 1987 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Tijdens uw verblijf in Lübeck kunt u volop genieten van a

Vervoersmogelijkheden
8-daags programma
 1. Dag 1: 22/12: Lübeck, ca. 450 km
 2. Dag 2: 23/12: Lübeck met stadsgids, ca. 20 km
 3. Volledig 8 daags programma

Over Kerst in Hanzestad Lübeck

Intro

Lübeck is een prachtige Hanzestad aan de Oostzee, ooit één van de grootste en machtigste steden van Duitsland, nu een schattig stadje vol geschiedenis, op maar 60 km van Hamburg. De door water omringde middeleeuwse binnenstad telt meer meer dan 50 ‘Gänge’, ofwel een wirwar aan hofjes, en staat sinds 1987 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Tijdens uw verblijf in Lübeck kunt u volop genieten van alle historische rijkdommen in de omgeving.

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf

Ligging
Gelegen op ca. 3 km van het historische centrum van de prachtige Hanzestad Lübeck.
Kamers
Voorzien van tv, telefoon, radio en badkamer met föhn, douche en toilet.
Faciliteiten
Receptie, lounge met zitjes, lift, restaurant en bar. Gratis wifi in het hele hotel.
Bijzonderheden
Ontbijtbuffet en 3-gangendiner of buffet.

Locatie

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Excursies

- Lübeck met stadsgids
- Wismar
- Timmendorferstrand
- Travemünde
- Rostock
- Warnemünde
- Hamburg
- Schwerin

Dagprogramma

 1. Dag 1: 22/12: Lübeck, ca. 450 km

  Na de koffie op de wisselplaats gaan we op weg naar Lübeck. Natuurlijk wordt er gestopt voor de lunch en koffie. In de namiddag komt ons hotel in zicht, waar we hartelijk ontvangen worden met een welkomstdrankje.

 2. Dag 2: 23/12: Lübeck met stadsgids, ca. 20 km

  Na het ontbijt gaan we samen met een lokale gids het historische centrum bekijken waarbij u alles te weten zult komen over het roemrijke verleden van de stad. Eén van de hoogtepunten is de imposante stadspoort, de Holstentor uit 1478. Ook de 12e eeuwse Dom en het Sacrementshuis in de evangelische Marienkirche zijn bezienswaardig. De trots van Lübeck is echter het Rathaus op de Marktplatz; het behoort tot één van de belangrijkste bouwwerken in Duitsland. ’s Middags heeft u gelegenheid om de kerstmarkten te bezoeken, zoals de traditionele kerstmarkt op de Markt of de historische kerstmarkt bij de Marienkirche.

 3. Dag 3: 24/12: Wismar, ca. 140 km
  Na het ontbijt rijden we naar Wismar. In de hoogtijdagen van de Hanze ontstonden veel gigantische bouwwerken van rode baksteen in gotische stijl. Zo ook in Wismar, dat wonderwel onbeschadigd de Tweede Wereldoorlog overleefde. Daardoor is de historische stadskern van Wismar sinds de Middeleeuwen nauwelijks veranderd en ook de gebouwen uit de tijd van de baksteengotiek zijn grotendeels behouden gebleven. Het marktplein van Wismar is zo groot als een voetbalveld met in het midden de Wasserspiele, een paviljoen in Hollandse Renaissancestijl. Tot aan het einde van de 19e eeuw werden vanuit dit paviljoen 200 particuliere en openbare gebouwen van water voorzien. In 2002 werd Wismar opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de loop van de middag keren we terug naar ons hotel waar een kopje koffie, thee of chocolademelk met traditionele kerstkoekjes voor ons klaar staat.
 4. Dag 4: 25/12: Timmendorfer Strand en Travemünde, ca. 60 km

  's Morgens is er geen gezamenlijk programma. Na de lunch in het hotel (inclusief) rijden we naar het kuuroord Timmendorfer Strand waar u zich kunt laven aan de zilte zeelucht en eventueel een strandwandeling kunt maken. Aansluitend gaan we naar Travemünde voor een kijkje in het centrum. Vanaf hier hebben we een mooi uitzicht over de Oostzee en genieten we van een kopje koffie/thee met een lekkernij. Daarna keren we terug naar ons hotel om ons voor te bereiden op het kerstdiner.

 5. Dag 5: 26/12: Rostock en Warnemünde, ca. 270 km

  Ons eerste bezoek vandaag is aan Rostock, een havenstad uit de voormalige DDR. Ook Rostock was ooit een rijke Hanzestad, maar werd gebombardeerd in de Tweede Wereldoorlog om daarna weer te worden herbouwd. Het centrale punt van de binnenstad is de Marienkirche, een gigantisch grote en vooral hoge kerk. Typerend voor Rostock is dat alle gebouwen van baksteen zijn. Rostock heeft een eigen strand in Warnemünde, een plaats om te genieten van de voorbij varende zeeschepen. In de oude vissershuisjes vindt u leuke cafeetjes en winkeltjes. Hierna rijden we terug naar ons hotel.


   

 6. Dag 6: 27/12: Hamburg, ca. 130 km

  Vandaag staat Hamburg op het programma, na Berlijn de tweede stad van Duitsland en tevens de belangrijkste havenstad. Het is de enige stad in Europa met een meer midden in de stad, omgeven door prachtige gebouwen, terrasjes, cafés en restaurants. In de Altstadt vindt u vele historische en moderne monumenten waaronder het prachtige Rathaus, dat met 647 kamers niet onderdoet voor Buckingham Palace. Winkelliefhebbers kunnen terecht in de Europa Passage, het grootste overdekte shopping center in de binnenstad van Hamburg. U heeft uitgebreid de tijd om rond te kijken in deze bruisende stad aan de Elbe. Vol indrukken keren we terug naar Lübeck.

 7. Dag 7: 28/12: Schwerin, ca. 150 km

  Tot slot van onze reis gaan we naar Schwerin, de hoofdstad van Mecklenburg-Vorpommern. De stad is omgeven door bossen en is prachtig gelegen tussen zeven weidse meren. In de oude binnenstad vinden we historische panden, pleinen en straten. Naast de weeldigere bouwwerken zijn er ook veel oude vakwerkhuizen te zien. Maar Schwerin is vooral bekend door het sprookjeskasteel Schweriner Schloss dat staat te pronken op een eilandje in de Schweriner See. Het slot wordt ook wel het Neuschwanstein van het Noorden genoemd en een bezoek mag dan ook niet ontbreken. Hierna rijden we terug naar Lübeck voor onze laatste overnachting.

 8. Dag 8: 29/12: Nederland, ca. 450 km

  Na het ontbijt rijden we terug naar Nederland, waar we in de loop van de middag zullen arriveren. Na een afscheidsmaaltijd op onze wisselplaats, wordt u naar uw uitstapplaats gebracht.


Additionele informatieBij boeking heeft u de gelegenheid gehad om een rolstoel of  rollator aan te melden. Per reis  hanteren we een maximum van 3 hulpmiddelen per reis. Indien u nog een hulpmiddel wenst mee te nemen dient u daarvoor beschikbaarheid op te vragen via T: 0180-457803 of per mail verkoop@dejongintra.nl.


 


Niet aangemelde hulpmiddelen kunnen helaas niet mee op reis.

 
Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Koffie voor vertrek op de wisselplaats
 • Luxe comfort class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • 7 Overnachtingen in Tryp by Wyndham Lübeck Aquamarin in Lübeck
 • Welkomstdrankje
 • 7x Ontbijt en 7x diner
 • Koffie, thee of chocolademelk met kerstkoekjes op 24/12
 • Lunch op 25/12
 • 4-gangen kerstdiner of buffet op 25/12
 • Nederlandssprekende stadsgids in Lübeck op 23/12
 • Afscheidsdiner op de wisselplaats
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden.
 • Tenzij anders vermeld, zijn optionele excursies en entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Eventueel volgt een actueel overzicht bij uw reisdocumenten.

Touringcar Informatie

Opstapplaatsen

Voor deze reis zijn diverse opstapplaatsen mogelijk. Nadat u bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt u naar onze wisselplaats gebracht. Hier stapt u over op de touringcar naar uw vakantiebestemming.
Opstapplaatsen worden opgehaald.

Heenreis

 • tussen 05:00 en 08:00 uur
 • Vertrek vanaf uw opstapplaats
 • 09:15 uur
 • Vertrek vanaf onze Wisselplaats

Terugreis

 • 18:15-18.30 uur
 • Vertrek vanaf onze Wisselplaats
 • tussen 19:00 en 22:30 uur
 • Aankomst bij uw uitstapplaats
N.b. Bovengenoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen, de exacte vertrektijd vindt u op uw reisbescheiden.

Wisselplaats

De voordelen van onze wisselplaats
- Ruime parkeergelegenheid waar u uw eigen auto (op eigen risico) tegen betaling kunt parkeren
- De touringcars staan overzichtelijk opgesteld
- Er zijn bagagekarretjes aanwezig
- Goede sanitaire voorzieningen
- Een coördinator van de Jong Intra Vakanties voor al uw vragen
- Een kopje koffie bij vertrek
- Een warm afscheidsdiner bij terugkomst
Overnachting nabij de wisselplaats
U kunt op diverse manieren naar de wisselplaats reizen, zoals met onze servicelijnen. Maar vindt u de opstaptijd in uw regio te vroeg? Dan heeft u de mogelijkheid om Zeddam (nabij onze wisselplaats in Didam) te overnachten. Na een heerlijk ontbijt, rijdt u in hooguit een kwartiertje naar onze wisselplaats Partycentrum Boszicht/ Restaurant Juffrouw Tok in Didam. U kunt er ook voor kiezen om vanaf Zeddam met een touringcar naar Didam te reizen. Kies dan opstapplaats Zeddam (opstapcode: 7038).

Hotel Restaurant Ruimzicht
Kilderseweg 19, 7038 EH Zeddam (A12 afrit 30)
T: 0314-651941, info@ruimzicht.com

Het hotel beschikt over een à la carte restaurant, een hotelbar en twee type kamers; Classic (basis inrichting) en Comfort (recent vernieuwd). Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Er is geen lift aanwezig. Indien u slecht ter been bent kunt u dit aangeven bij boeken. Wifi is gratis in het hotel.

Voordeeltarieven - logies & ontbijt
Classic
2-pers. kamer € 95
1-pers. kamer € 70

Comfort
2-pers. kamer € 110
1-pers. kamer € 82,50

Bovenstaande tarieven zijn per kamer per nacht inclusief ontbijt en het parkeren van uw auto gedurende de reis. Toeristenbelasting is niet inbegrepen (ca. € 1,25 p.p.p.n.). Deze voordeeltarieven zijn alleen van toepassing bij een boeking rechtstreeks bij het hotel (per e-mail, telefonisch of via ruimzicht.com) en bij een reservering van een reis van de Jong Intra Vakanties. Wanneer u boekt via andere boekingssites zijn het ontbijt en de parkeerkosten niet inclusief.
Parkeren
Wanneer u ervoor kiest om met eigen auto naar onze wisselplaats te reizen, kunt u tegen betaling parkeren. De parkeertarieven bedragen € 15 voor reizen t/m 7 dagen en € 20 voor reizen vanaf 8 dagen. Indien u gebruik wenst te maken van de parkeerfaciliteiten bij de wisselplaats hoeft u dit niet vooraf bij te boeken. U kunt zich met uw reisbescheiden melden bij een van de parkeerwachters en het bedrag contant afrekenen.

REIZEN MET COMFORT

Bij de Jong Intra Vakanties reist u altijd met een comfort class touringcar.

De comfort class touringcar is een luxe touringcar met een duidelijk doel: uw vakantie beleving zo comfortabel mogelijk maken.

Elke touringcar is voorzien van

 • Dubbele beglazing
 • Stereo geluidsinstallatie
 • Luchtvering
 • Airconditioning
 • Toilet
 • Koelkast
 • Koffie- en theefaciliteiten
 • 2 Toegangsdeuren
 • Comfortabel verstelbare stoelen
 • touringcar-grid
 • Bus
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Wisselplaats
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar, Levico
 • Bus
 • Touringcar

Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook