Kerst in Dresden, Leipzig en Weimar 8-daagse busreis

 • Weihnachtsmarkt in Leipzig
 • kerstmarkt Dresden
 • Dresden
 • Winter in Dresden
 • Dresden kerstmarkt
 • 13 foto's
 • Busreizen
 • Kerstreizen
 • Rondreizen

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

 • Feestelijk kerstdiner op 25/12
 • Bezoek aan o.a. Dresden, Weimar en Leipzig
 • Inclusief stadsgids in Dresden

Deze kerstreis waarin zowel Dresden, Leipzig en Weimar worden bezocht, staat garant voor cultuur, kerstsfeer en romantiek. Dresden is na het bombardement tijdens de Tweede Wereldoorlog fraaier dan ooit uit de puinhopen herrezen. Leipzig is als muziekstad nauw verbonden met Bach en tot slot Weimar met het door de UNESCO tot Werelderfgoed verklaarde historische centrum verlenen de kerstdagen bijzond

Vervoersmogelijkheden
8-daags programma
 1. Dag 1: 22/12: Leipzig, ca. 550 km
 2. Dag 2: 23/12: Dresden met stadsgids, ca. 120 km
 3. Volledig 8 daags programma

Over Kerst in Dresden, Leipzig en Weimar

Intro

Deze kerstreis waarin zowel Dresden, Leipzig en Weimar worden bezocht, staat garant voor cultuur, kerstsfeer en romantiek. Dresden is na het bombardement tijdens de Tweede Wereldoorlog fraaier dan ooit uit de puinhopen herrezen. Leipzig is als muziekstad nauw verbonden met Bach en tot slot Weimar met het door de UNESCO tot Werelderfgoed verklaarde historische centrum verlenen de kerstdagen bijzondere glans.

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvang je hierover tijdig bericht. Afhankelijk van de reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf

Ligging
Het hotel ligt op een kwartiertje lopen van het historische centrum en op 20 minuten van het Hauptbahnhof.
Kamers
Voorzien van tv, telefoon, koffie- en theezetfaciliteiten en badkamer met föhn, douche en toilet.
Faciliteiten
Het hotel beschikt over een receptie, lift, restaurant, bar en sauna. Gratis wifi in het hele hotel.
Bijzonderheden
Ontbijtbuffet en 3-gangendiner.

Locatie

Toon de kaart

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: 22/12: Leipzig, ca. 550 km

  Na een kopje koffie met kerststol beginnen we onze reis. Via de Duitse snelwegen rijden we door het Ruhrgebied naar Kassel en vervolgens langs Erfurt richting Leipzig waar we aan het einde van de middag zullen aankomen.

 2. Dag 2: 23/12: Dresden met stadsgids, ca. 120 km

  We bezoeken het indrukwekkende Dresden, schilderachtig gelegen aan de rivier de Elbe. Vandaag hoef je je niet te vervelen; we maken onder leiding van een lokale gids een stadstour door het stadscentrum zodat je rustig kunt genieten van de fraaie gebouwen, zoals het Zwinger, de imponerende Frauenkirche en de beroemde Semperopera. 's Middags kun je de grootste kerstmarkt van Duitsland bezoeken: de Striezelmarkt, genoemd naar het typische gebak uit Dresden. 

 3. Dag 3: 24/12: Leipzig

  Na een rustig ontbijt wandelen we naar het centrum van Leipzig. De internationale roem van Leipzig als muziekstad is nauw verbonden met Johannes Sebastian Bach en het Gewandhaus-orkest dat ook met het Thomanerkoor in de Thomaskirche en in het operagebouw musiceert. Grote musici als Felix Mendelsohn, Bartholdy, Richard Wagner hebben bijgedragen aan de bloeiperiode van de muziek- en operacultuur van de stad. Bezienswaardig is ook het 91 meter hoge monument van de Volkerenslag van 1813, waarbij Napoleon een grote rol speelde. Vanavond maken we ons op voor een feestelijk 4-gangen diner en is er gelegenheid om een nachtmis te bezoeken in een van de kerken in Leipzig.

 4. Dag 4: 25/12: Cranzahl en Oberwiesenthal, ca. 290 km

  Na het ontbijt rijden we naar Cranzahl in het Erzgebergte bij de Tsjechische grens. Hier kan je in de nostalgische trein de Fichtelbergbahn stappen die door het mooie winterse landschap de 17 km naar het kuuroord Oberwiesenthal overbrugt (treinreis excl.). In Oberwiesenthal staat vervolgens de bus klaar voor de terugreis naar Leipzig. Aan het einde van de middag keren we terug in ons hotel. Vanavond bereidt het hotel wederom een feestelijk 4-gangendiner voor ons. 

 5. Dag 5: 26/12: Weimar, ca. 290 km

  Vandaag is het de beurt aan Weimar, de stad van Schiller en Goethe. De stad is een universitair, toeristisch en industrieel centrum. Weimar kwam in de 14e eeuw in het bezit van het Huis Wettin. Hertog Johan Frederik de Grootmoedige maakte het tot residentie van het hertogdom Saksen-Weimar, het latere Saksen-Weimar-Eisenach dat het tot 1920 zou blijven. Onder de heerschappij van groothertog Karel August was de stad de intellectuele thuishaven van de kring rond de Duitse schrijver Johann Wolfgang von Goethe. Omdat het Tweede Kerstdag is, staat er ook vanavond een feestelijk 4-gangendiner voor ons klaar. 

 6. Dag 6: 27/12: Chemnitz en Meissen, ca. 270 km

  Na het ontbijt vertrekken we richting Chemnitz, de derde grote stad in Saksen naast Leipzig en Dresden. Al in de Middeleeuwen was Chemnitz een belangrijke stad voor de handel en economie. In de 18e eeuw was de stad beroemd vanwege de productie van kousen en handschoenen. Niet veel later behoort Chemnitz tot de meest welvarende steden van Duitsland. Al wandelend kun je verschillende gebouwen en monumenten, die herinneren aan het indiustriële verleden, bezichtigen. Na dit bezoek rijden we verder naar Meissen, ook wel de 'porseleinenstad' genoemd. Uiteraard zullen we vandaag een bezoek brengen aan de fabriek waar het beroemde Meissen porselein wordt vervaardigd. Hier zie en hoor je alles over de vervaardiging van het porselein en kun je een bezoek brengen aan het museum (excl.).

 7. Dag 7: 28/12: Vrije dag

  Vandaag is er geen programma en heb je de gelegenheid om nog heerlijk te genieten van alles wat de stad Leipzig te bieden heeft. Neem een kijkje in een van de vele winkels of breng een bezoek aan het Bach museum of het museum der beeldende kunst. Leipzig loopt over van de historische gebouwen in verschillende stijlen en staat dan ook bekend vanwege van de architectonische schoonheid met talloze kerkjes en oude universiteiten. 

 8. Dag 8: 29/12: Nederland, ca. 550 km

  Vandaag keren we helaas weer terug naar huis. Aan het einde van de middag komen we aan op onze wisselplaats. Na het afscheidsdiner word je naar je uitstapplaats gebracht.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Koffie voor vertrek op de wisselplaats
 • Luxe comfort class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • 7 Overnachtingen in het Dorint Hotel in Leipzig
 • 7x Ontbijt en 7x diner
 • Nederlandssprekende stadsgids in Dresden op 23/12
 • Feestelijk 4-gangenmenu op 24/12, 25/12 en 26/12
 • Afscheidsdiner op de wisselplaats
 • Reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage SGR
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden.
 • Tenzij anders vermeld, zijn entreegelden voor bijvoorbeeld kastelen en musea niet inbegrepen. Wij willen je tot niets verplichten, je bepaalt zelf waar je aan deelneemt. Niet vermelde extra’s zijn te allen tijde facultatief en nooit verplicht.

Touringcar Informatie

Opstapplaatsen

Voor deze reis zijn diverse opstapplaatsen mogelijk. Nadat je bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt je naar onze wisselplaats gebracht. Hier stap je over op de touringcar naar de vakantiebestemming.
Opstapplaatsen worden opgehaald.


Heenreis

 • tussen 05:00 en 08:00 uur
 • Vertrek vanaf de opstapplaats
 • 09:15 uur
 • Vertrek vanaf onze wisselplaats

Terugreis

 • 18:15-18.30 uur
 • Vertrek vanaf onze wisselplaats
 • tussen 19:00 en 22:30 uur
 • Aankomst bij de uitstapplaats
N.b. Bovengenoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen, de exacte vertrektijd vindt u op uw reisbescheiden. Bij het maken van de routes kan het voorkomen dat de door u geselecteerde opstapplaats niet aangedaan kan worden. Het niet aanbieden van een opstapplaats geeft u geen mogelijkheid de boeking kosteloos te annuleren.

Wisselplaats

De voordelen van onze wisselplaats
- Ruime parkeergelegenheid waar de mogelijkheid is de eigen auto (op eigen risico) tegen betaling kunt parkeren
- De touringcars staan overzichtelijk opgesteld
- Er zijn bagagekarretjes aanwezig
- Goede sanitaire voorzieningen
- Een coördinator van de Jong Intra Vakanties voor alle vragen
- Een kopje koffie bij vertrek
- Een warm afscheidsdiner bij terugkomst
Overnachting nabij de wisselplaats
Er zijn diverse manieren om naar de wisselplaats te reizen, zoals met onze servicelijnen. Maar vind je de opstaptijd in de regio te vroeg? Dan is er de mogelijkheid om Zeddam (nabij onze wisselplaats in Didam) te overnachten. Na een heerlijk ontbijt, rij je in hooguit een kwartiertje naar onze wisselplaats Partycentrum Boszicht/ Restaurant Juffrouw Tok in Didam. Ook is er de keuze om vanaf Zeddam met een touringcar naar Didam te reizen. Kies dan opstapplaats Zeddam (opstapcode: 7038).

Hotel Restaurant Ruimzicht
Kilderseweg 19, 7038 EH Zeddam (A12 afrit 30)
T: 0314-651941, info@ruimzicht.com

Het hotel beschikt over een à la carte restaurant, een hotelbar en twee type kamers; Classic (basis inrichting) en Standaard. Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Er is geen lift aanwezig. Indien je slecht ter been bent is het mogelijk dit aangeven bij boeken. Wifi is gratis in het hotel.

Voordeeltarieven - logies & ontbijt
Standaard
3-pers. kamer €147,50
2-pers. kamer € 110
1-pers. kamer € 82,50

Classic
2-pers. kamer € 95
1-pers. kamer € 70

Bovenstaande tarieven zijn per kamer per nacht inclusief ontbijt en het parkeren van de auto gedurende de reis. Toeristenbelasting is niet inbegrepen (ca. € 1,25 p.p.p.n.). Deze voordeeltarieven zijn alleen van toepassing bij een boeking rechtstreeks bij het hotel (per e-mail of telefonisch) en bij een reservering van een reis van de Jong Intra Vakanties. Wanneer je boekt via andere boekingssites zijn het ontbijt en de parkeerkosten niet inclusief.
Parkeren
Wanneer je ervoor kiest om met eigen auto naar onze wisselplaats te reizen, kan je tegen betaling parkeren. De parkeertarieven bedragen €20 voor reizen t/m 6 dagen en €25 voor reizen vanaf 7 dagen. Indien je gebruik wenst te maken van de parkeerfaciliteiten bij de wisselplaats hoeft dit niet vooraf bij te boeken te worden aangegeven. Bij de parkeerwachters melden alle klanten zich met de reisbescheiden, hierna kan je de kosten contant afrekenen.

REIZEN MET COMFORT

Bij de Jong Intra Vakanties reis je altijd met een comfort class touringcar.

De comfort class touringcar is een luxe touringcar met een duidelijk doel: jouw vakantie beleving zo comfortabel mogelijk maken.

Elke touringcar is voorzien van

 • Dubbele beglazing
 • Stereo geluidsinstallatie
 • Luchtvering
 • Airconditioning
 • Toilet
 • Koelkast
 • Koffie- en theefaciliteiten
 • 2 Toegangsdeuren
 • Comfortabel verstelbare stoelen
 • touringcar-grid
 • Bus
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Wisselplaats
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar, Levico
 • Bus
 • Touringcar

Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland

Lees meer over je vakantiethema

Lees meer over je vakantiebestemming


Anderen bekeken ook