Kerst en Oud & Nieuwcruise 11-Daagse Kerst en Oud&Nieuwcruise over de Romantische Rijn en door de Zuidelijke Nederlanden

 • Brussel
 • Grand Place in Brussels in night, Belgium
 • Brussel
 • Keulen
 • kerstmarkt Keulen
 • 17 foto's
 • Riviercruises
 • Rondreizen
 • Cruises
 • Vertrek en terugkomst in Rotterdam
 • Verblijf op basis van volpension
 • Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
 • Geniet van een Kerst en Oud & Nieuwcruise over de Rijn en door de Zuidelijke Nederlanden in 5-sterren luxe met de HS Geoffrey Chaucer*****!

Groepsgrootte min. 75 en max 119 deelnemers

Viert u de feestdagen met ons aan boord van het luxe 5-sterren hotelschip Geoffrey Chaucer? Speciaal voor onze passagiers organiseren wij op Eerste Kerstdag een echt kerstconcert in Koblenz. In Antwerpen geniet u van een feestelijke Oudejaarsavond. En laat u verrassen tijdens het nieuwjaarsconcert in Willemstad. Tijdens deze veelzijdige vaarvakantie ontdekt u de Burchten- en Kastelenroute langs de

Vervoersmogelijkheden
11-daags programma
 1. Dag 1: Rotterdam – Keulen
 2. Dag 2: Keulen - Bonn
 3. Volledig 11 daags programma

Over Kerst en Oud & Nieuwcruise

Intro

Viert u de feestdagen met ons aan boord van het luxe 5-sterren hotelschip Geoffrey Chaucer? Speciaal voor onze passagiers organiseren wij op Eerste Kerstdag een echt kerstconcert in Koblenz. In Antwerpen geniet u van een feestelijke Oudejaarsavond. En laat u verrassen tijdens het nieuwjaarsconcert in Willemstad. Tijdens deze veelzijdige vaarvakantie ontdekt u de Burchten- en Kastelenroute langs de Rijn en historische parels als Gent, Brussel en Dordrecht in de Zuidelijke Nederlanden. De uitstekende verzorging en de vriendelijke bemanning maken uw riviercruise compleet. Wij leggen graag de loopplank voor u uit!

HS Geoffrey Chaucer

Ontdek de Geoffrey Chaucer
Welkom aan boord! De stijlvolle inrichting en uitstekende verzorging zorgen ervoor dat u zich direct thuis voelt aan boord van de Geoffrey Chaucer. U wordt vorstelijk ontvangen in de royale entree. De sfeervolle panoramasalon biedt u alle ruimte om heerlijk te ontspannen en kennis te maken met uw medepassagiers. Het luxe restaurant bevindt zich op het Rubindek, hier worden u drie keer per dag heerlijke maaltijden geserveerd, de verzorging aan boord is op basis van volpension. Bent u toe aan extra ontspanning? U vindt op de Geoffrey Chaucer ook een knip-, nagel- en massagesalon. Op het Zonnedek is het heerlijk vertoeven in de loungestoelen, op de ligbedden of de whirlpool. Er is voor de golfliefhebbers zelfs een Golf Putting Green op het Zonnedek.Hutten

Luxe cabines aan boord
De royale en comfortabele cabines zijn verdeeld over drie dekken. Op het Diamantdek bevinden zich de A-suites van 24 m² met een echt privé verandabalkon, enkele A-mini suites van 23 m² en de A-cabines van 16 m² met panorama schuifpui en Frans balkon. Op het Rubindek liggen B-mini suites van 23 m², alsmede de B-cabines van 16 m². Op het Smaragddek vindt u de C-cabines van 15 m² met vensters die niet geopend kunnen worden.

Faciliteiten

Bistro bar
Fitnessfaciliteiten, massage en kapsalon
Echte hotellift aan boord
Er is op het schip een hotellift aanwezig waarmee u het Rubin- en Diamantdek kunt bereiken. Het Zonnedek bereikt u via een trap.

Bijzonderheden

Rolstoelen en rollators

Vanwege het feit dat er meer schepen rondvaren dan dat er steigers beschikbaar zijn, kan het voorkomen dat de schepen hierdoor dubbel moeten liggen en daarom is het erg belangrijk dat alle passagiers goed ter been zijn. Tijdens calamiteiten kan het ook voorkomen dat er via het Zonnedek moet worden ontscheept, dit zijn een aantal flinke treden en is niet per lift bereikbaar. Op dit schip lukt het NIET om passagiers te accommoderen die gebruik maken van een rolstoel, rollator of scootmobiel. Wij zijn daarnaast gebonden aan de veiligheidsinstructies van de rederij. Een rolstoel of rollator mag dus niet aan boord gebruikt worden maar mag wel meegenomen worden voor tijdens de uitstapjes (alleen op aanvraag mogelijk een rollator mee te nemen).

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Rotterdam – Keulen
  Uw prachtige cruise begint in Rotterdam. De inscheping staat gepland tussen 10.00 en 11.30 uur. U reist op eigen gelegenheid naar de kade in Rotterdam. De Geoffrey Chaucer gooit haar trossen los en vaart richting Keulen. Aan boord wordt u welkom geheten met een heerlijke lunch en een welkomstdiner, een goed begin van uw cruise!
 2. Dag 2: Keulen - Bonn

  Vanmorgen een heerlijke vaarochtend aan boord van de Geoffrey Chaucer. Tijdens de lunch komt Keulen in zicht. Vanmiddag kunnen de liefhebbers van boord voor een kennismaking met de Domstad Keulen tijdens een stadswandeling. Wanneer u op eigen gelegenheid Keulen gaat ontdekken, houdt u er rekening mee dat veel winkels en musea vanwege Heiligabend eerder sluiten. Vanavond geniet u van een heerlijk diner aan boord. Na het diner gooit de kapitein de trossen los en zet koers richting Bonn.
 3. Dag 3: Eerste Kerstdag - Bonn - Koblenz
  Het is vandaag Eerste Kerstdag. U geniet van een prachtige vaarochtend aan boord van de Geoffrey Chaucer. Nadat u heeft genoten van de uitgebreide lunch komt Koblenz in zicht. Traditiegetrouw organiseert Friendship Cruises een Kerstconcert in Koblenz op 1e Kerstdag. Samen vieren we Kerst. Een mooi muzikaal kersprogramma met medewerking van talentvolle musici. Friendship Cruises biedt haar passagiers dit Kerst Concert exclusief aan.
 4. Dag 4: Tweede Kerstdag - Koblenz - Bacharach - Remagen

  Vanochtend vaart u over het mooiste stukje van de Rijn; de beroemde Burchten- en kastelenroute en de Loreley Passage naar Bacharach.  Tijdens de lunch arriveert de Geoffrey Chaucer in Bacharach waar de excursiepassagiers van boord gaan voor een stadswandeling met een Weinprobe. Wanneer u niet meegaat op excursie laat het wijnstadje Bacharach zich prima te voet ontdekken. Aan het eind van de middag zet uw hotelschip koers richting Remagen waar u later vanavond aankomt.

 5. Dag 5: Remagen - Bonn - Rotterdam
  Vanochtend vroeg gooit de Geoffrey Chaucer haar trossen los om naar Bonn te varen. Na het ontbijt kunt u van boord voor een stadswandeling door deze Beethovenstad. Rond lunchtijd vaart u stroomafwaarts en passeert u onder andere Keulen en Düsseldorf op weg naar Rotterdam, waar u de volgende morgen zult aankomen.
 6. Dag 6: Rotterdam – Gent

  Vandaag ligt uw hotelschip afgemeerd in de havenstad Rotterdam. Wij hebben voor u voor deze dag ochtend een interessant excursieprogramma samengesteld. Gaat u mee op rondrit door Rotterdam in de historische tram? Stap in aan boord van de verwarmde historische tram en ontdek de bekende havenstad Rotterdam! De wereldhavenstad leent zich ook uitstekend voor een individuele ontdekking. Om 17.00 uur gooit de kapitein de trossen los en zet koers naar Gent.
 7. Dag 7: Gent - Brussel

  Wanneer u wakker wordt in uw comfortabele cabine, bent u inmiddels in Gent aangekomen. Na een heerlijk ontbijtbuffet kunt u van boord voor de excursie stadswandeling Gent. Vandaag kunt u eveneens mee op excursie naar Brugge, van oudsher een rijke textielstad. De prachtige patriciërs huizen en de Sint-Baafskathedraal zijn hier de getuigen van. Brugge biedt eveneens een aaneenschakeling van prachtige middeleeuwse gebouwen en pittoreske grachten. ’s Avonds tijdens het diner gaan de trossen los en varen we naar Brussel, waar we de volgende middag zullen afmeren. 
 8. Dag 8: Brussel

  U bezoekt vandaag de grootste stad en tevens de hoofdstad van België: Brussel! Het centrum van Brussel straalt pracht en praal uit. U vindt hier prachtige oude en nieuwe gebouwen, prachtige winkels en indrukwekkende lanen en parken. Tijdens deze stadstour per bus maakt u kennis met de highlights van Brussel. Gevolgd door een korte wandeling door het centrum.

 9. Dag 9: Oudejaarsdag - Brussel - Antwerpen

  Vandaag is het Oudejaarsdag. Vroeg in de morgen zet uw hotelschip koers richting Antwerpen. Na de lunch kunnen de excursiepassagiers van boord voor een historische stadswandeling of bezoek aan de Sint Pauluskerk met zijn prachtige interieur en schilderijen van Jordaens, Rubens en Van Dyck. Als afsluiting van uw rondleiding krijgt u nog een prachtige orgeldemo te horen. De Geoffrey Chaucer blijft vanavond afgemeerd liggen in Antwerpen.

 10. Dag 10: Nieuwjaarsdag - Antwerpen - Willemstad

  Vandaag is het Nieuwjaarsdag. Wanneer u geniet van het ontbijt worden de trossen los gegooid voor een heerlijke vaarochtend vanuit Antwerpen naar Willemstad. Willemstad is een oude vestingstad aan het Volkerak en het Hollands Diep. Vanmiddag nodigen wij u graag uit voor een stadswandeling door dit prachtige vestingstadje. Een boeiende excursie te voet onder leiding van een deskundige gids. Aansluitend vindt een geheel exclusief Nieuwjaarsconcert plaats. Uw hotelschip blijft vanavond afgemeerd in Willemstad. 

 11. Dag 11: Willemstad - Dordrecht - Rotterdam

  Alweer de laatste dag van uw cruise door Duitsland, Nederland en België. Vanmorgen arriveert de Geoffrey Chaucer in Dordrecht, waar de liefhebbers van boord gaan voor een stadswandeling. U duikt in de geschiedenis in van Dordrecht. In de middeleeuwen ontwikkelde de stad zich als belangrijke handelsstad en stapelplaats en was het één van de zes grote steden van Holland.  Vanmiddag vaart u vanuit Dordrecht naar Rotterdam, waar de ontscheping om ca. 16.00 uur plaatsvindt. U neemt afscheid van de Geoffrey Chaucer en haar bemanning. Vanaf de kade in Rotterdam keert u met eigen vervoer huiswaarts. We hopen dat u heeft genoten van een prachtige cruise!


Additionele informatieDieetmaaltijden

De kok aan boord kan dieetmaaltijden als suikervrij, glutenvrij, zoutvrij, e.d. verzorgen. U kunt uw dieet bij boeking, als zogenaamde preferentie, doorgeven. Wilt of moet u per se een dieet volgen, geef dit aan bij uw boeking. Er kunnen kosten verbonden zijn aan een dieet of maaltijdpreferentie.In- en ontschepen in Arnhem


De in- en ontscheping is in Arnhem aan de Rijnkade of de Nieuwe Kade. De juiste locatie en tijd van inscheping en ontscheping vindt u op uw reisbescheiden.Parkeergelegenheid in Arnhem

U kunt uw auto betaald parkeren in Parkeergarage Rozet aan de Langstraat, op loopafstand van de Rijnkade en de Nieuwe Kade.In- en ontschepen in Rotterdam

De juiste locatie en tijd van inscheping en ontscheping vindt u op uw reisbescheiden.

Het schip ligt (waarschijnlijk) aangemeerd aan de Boompjeskade in Rotterdam, tussen de Erasmusbrug en de Willemsbrug aan de stadzijde. De definitieve ligplaats vindt u terug in uw reisbescheiden.Parkeergelegenheid in Rotterdam

U kunt uw auto parkeren in parkeergarage De Boompjes, Terwenakker 18 Rotterdam.Paspoort

Voor al onze reizen geldt dat u in bezit moet zijn van een geldig paspoort. Ieder ander geldig identiteitsbewijs waarop u mag reizen in de landen die u bezoekt is eveneens toegestaan.Pre-night (niet bij alle cruises mogelijk)

Begin uitgerust aan uw vakantie door al de avond voor vertrek in te schepen. U kunt na het betrekken van uw hut (waarin u de gehele cruise verblijft) nog een drankje gebruiken in de bar. 's Ochtends geniet u van een heerlijk ontbijtbuffet. Nadat de overige gasten zijn gearriveerd zal het schip uitvaren. Indien de pre-night bijgeboekt kan worden vindt u deze terug in het boekingsproces.Rolstoelen en rollators

Het gebruik van rolstoelen of rollators aan boord is vanwege veiligheid niet toegestaan. Alle rolstoelen en rollators worden aan boord gestald. Wanneer u uw rolstoel of rollator aan wal wenst te gebruiken, wordt deze door de bemanning voor u opgehaald en klaargezet. Het aantal rolstoelen en rollators is per afvaart gelimiteerd en kan op huurbasis aangevraagd worden. Nogmaals voor de duidelijkheid: het gebruik van een rollator of rolstoel aan boord is niet toegestaan. U moet zich dus zonder deze hulpmiddelen aan boord kunnen verplaatsen. Aan wal kunt u natuurlijk wel een rollator/rolstoel gebruiken. Deze zijn beperkt bij ons te huur (tegen betaling). U kunt er dan de gehele reis, aan wal, gebruik van maken. Dit dient u bij uw boekin
Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • • 11-daagse cruise aan boord van 5-sterren hotelschip Geoffrey Chaucer
 • • Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders.
 • • Volpension verzorging aan boord.
 • • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
 • • Koffie met gebak bij inscheping
 • • Welkomstcocktail met snacks
 • • Koffie met gebak in de middag
 • • Welkomstdiner
 • • Happy hour
 • • Afscheidscocktail met snacks
 • • Captains dinner
 • • Quiet Vox systeem tijdens alle excursies
 • • Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar
 • • Gratis Wi-Fi aan boord
 • • Alle haven- en lokale belastingen.
 • • Hoogtepunt: Kerstconcert Koblenz exclusief voor Friendship Cruises passagiers.
 • • Hoogtepunt: Nieuwjaarsconcert Willemstad exclusief voor Friendship Cruises passagiers.
Niet inbegrepen
 • Toeslagen voor andere type accommodaties.
 • Eventuele brandstoftoeslag.
 • Excursies (bij boeking te reserveren).
 • Verzekeringen
 • Boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage
 • Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland


Anderen bekeken ook