Duitsland en Tsjechië 9-daagse autorondreis Duitsland & Tsjechië

 • Praag
 • Weimar
 • Weimar
 • Natuur & Cultuur in Duitsland & Tsjechië
 • Konigstein
 • 22 foto's
 • Autovakanties
 • Fly drives
 • Rondreizen
 • Wellness
 • Twee mooie steden: Dresden en Praag
 • Cultuur & natuur
 • NL routebeschrijving
 • Inclusief ontbijt
 • Inclusief reisgids
 • Rustig programma

Combineer twee landen met een rijke geschiedenis, veel kunst & cultuur en rij tussen de steden door unieke natuurgebieden. Start in Weimar waar vele beroemde Duitsers woonden, werkten en inspiratie opdeden. Via het imposante Elbsandsteingebergte rijdt u naar de ‘koninklijke’ stad Dresden en vervolgt u uw reis naar de hoofdstad van Tsjechië, Praag. Wandel door het middeleeuwse centrum of maak een b

Vervoersmogelijkheden
9-daags programma
 1. Dag 1: Utrecht - Weimar, ca. 565 km
 2. Dag 2: Weimar
 3. Volledig 9 daags programma

Over Duitsland en Tsjechië

Intro

Combineer twee landen met een rijke geschiedenis, veel kunst & cultuur en rij tussen de steden door unieke natuurgebieden. Start in Weimar waar vele beroemde Duitsers woonden, werkten en inspiratie opdeden. Via het imposante Elbsandsteingebergte rijdt u naar de ‘koninklijke’ stad Dresden en vervolgt u uw reis naar de hoofdstad van Tsjechië, Praag. Wandel door het middeleeuwse centrum of maak een boottocht over de Moldau. U eindigt de reis in Nürnberg.


Verblijf

Uw hotels

Gedurende deze reis verblijft u in middenklasse hotels. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel geen kamers beschikbaar heeft dan reserveren wij een ander hotel in de omgeving.


Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Hoogtepunten

- Cultuur proeven in Weimar
- Veel natuurschoon in Saksen
- Ga terug in de tijd in Dresden
- Bezoek UNESCO stad Praag
- Lekker eten in Nürnberg

Dagprogramma

 1. Dag 1: Utrecht - Weimar, ca. 565 km

  Via het Ruhrgebied en Kassel rijdt u naar de deelstaat Thüringen, het groene hart van Duitsland en Duitsland-in-het-klein. Het zijn vooral cultuur- en natuurliefhebbers die hiernaartoe reizen. Stadjes als Weimar, Gotha, Jena en Erfurt zijn leuk om te bezoeken. Dit is ook het gebied waar belangrijke Duitsers woonden, werkten en inspiratie op deden. Denk aan dichters Goethe en Schiller maar ook Luther en de klassieke componist Bach.

 2. Dag 2: Weimar

  Een volle dag in het mooie Weimar, waar u een bezoek kunt brengen aan de Slotkerk, waar Johann Sebastian Bach werkte, Goethes Gartenhaus en Goethes woonhuis. Niet ver van Weimar kunt u de minstens zo mooie stad Erfurt met de bekende 'Krämerbrücke' bezoeken. Over de hele lengte van de brug zijn huizen die nog steeds bewoond zijn. Tussen de huizen zijn ook galerijen en kleine winkeltjes met stoffen, glas, houtsnijwerk en keramiek.

 3. Dag 3: Weimar - Dresden, ca. 200 km

  U rijdt naar de deelstaat Saksen, waar meer dan 1000 jaar cultuurgeschiedenis te vinden is, naast een prachtig natuurschoon. Geniet van een glooiend landschap met veel bossen, heide en water en natuurlijk het Nationaal Park Sächsische Schweiz. Er liggen ook drie grotere en interessante steden: Chemnitz, Leipzich en Dresden. Onderweg passeert u Chemnitz, dat in 2025 wordt uitgeroepen als Culturele hoofdstad. Uiteraard hoeft u niet te wachten tot die tijd.

 4. Dag 4: Dresden, Bad Schandau en Bastei

  Dresden is schitterend gelegen aan de Elbe en heeft een historisch centrum met de Frauenkirche, de Semperoper en de Zwinger. Wilt u nog wat van de natuur meepikken, dan raden we u aan naar Bad Schandau en Bastei te gaan waar u een schitterend uitzicht over het Nationale Park ‘Sächsische Schweiz’.

 5. Dag 5: Dresden - Praag, ca. 150 km

  Vandaag rijdt u door een gebied met uitgestrekte bossen over de Tsjechische grens naar de mooie historische stad Praag. Vertrek op tijd, dan bent u rond het middaguur klaar om de hoofdstad van Tsjechië te ontdekken.Het historische centrum van de stad is compact en heeft een uniek karakter. Hier zit u bouwstijlen uit allerlei eeuwen. De bijnaam 'Gouden Stad' geeft de schoonheid aan. U kunt een Hop-on-hop-off tour maken (niet inbegrepen) om een goede indruk van de stad te krijgen.

 6. Dag 6: Praag

  U heeft een volle dag in Praag. Hoogtepunten zijn de beroemde middeleeuwse Karelsbrug, het Wenceslasplein en het oude stadsplein met o.a. de Tynkerk. Maak een boottocht over de Moldau en neem zeker de tijd voor de Burchtheuvel met het Gouden Straatje, de prachtige St. Vitus Kathedraal, het Koninklijk Paleis en een prachtig uitzicht over de stad.

 7. Dag 7: Praag - Nürnberg, ca. 300 km

  Vandaag verlaat u Tsjechië en rijdt u via Amberg naar Nürnberg, een levendige stad in Beieren. Binnen de oude stadsmuren liggen de bezienswaardigheden dicht bij elkaar. Hoog boven de stad torent de Kaiserburg, het kasteel van Nürnberg uit. Ook leuk zijn de Felsengänge of de bierkelders. Een doolhof onder de stad, soms wel vier verdiepingen omlaag. In de kalksteen gangen wordt het bier koel bewaard. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn de kelders ook gebruikt om te schuilen. U kunt een rondleiding krijgen.

 8. Dag 8: Nürnberg & Bamberg

  U kunt nog een ochtend in Nürnberg doorbrengen. De historische wijk ‘Handwerkerhof’ met middeleeuwse flair is een bezoek waard. Vergeet niet de lekkere Fränkische keuken te proeven in een van de vele restaurants en bestel de lokale specialiteit, de Nürenberger Bratwurst. In de middag kunt u een bezoek brengen aan de leuke stad Bamberg.

 9. Dag 9: Einde rondreis

  Uw rondreis eindigt na het ontbijt. U gaat op eigen gelegenheid terug naar Nederland.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • 8 overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies en ontbijt
 • Uitgebreide reisbeschrijving
 • Reisgids (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)
Niet inbegrepen
 • Parkeer-, tol- en entreegelden
 • Eventuele toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)
 • Milieusticker

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook