Mooi Duitsland 10-daagse autorondreis

 • Keulen
 • Mummelsee in het Zwarte Woud
 • Wandelen Zwarte Woud
 • schwarzwalder kirsch
 • Natuur
 • 23 foto's
 • Autovakanties
 • Fly drives
 • Rondreizen
 • Combineer natuur & cultuur
 • Culinaire verrassingen
 • NL routebeschrijving
 • Inclusief ontbijt
 • Inclusief reisgids

Ontdek het zuidwesten van Duitsland tijdens deze mooie rondreis. Zet uw navigatie aan richting de meest zuidelijke deelstaat Beieren, waar de eerste Alpentoppen al beginnen. Een vrolijke deelstaat met muziek, lekker eten en kleurrijke klederdracht. Onderweg ontdekt u ook de mooiste natuur en leuke stadjes in het Zwarte Woud en u eindigt de rondreis aan de Moezel. Bewonder de vakwerkhuizen, bezoek

Vervoersmogelijkheden
10-daags programma
 1. Dag 1: Nederland (Utrecht) – Meckenheim, ca. 265 km
 2. Dag 2: Meckenheim - Schönmünzach, ca. 320 km
 3. Volledig 10 daags programma

Over Mooi Duitsland

Intro

Ontdek het zuidwesten van Duitsland tijdens deze mooie rondreis. Zet uw navigatie aan richting de meest zuidelijke deelstaat Beieren, waar de eerste Alpentoppen al beginnen. Een vrolijke deelstaat met muziek, lekker eten en kleurrijke klederdracht. Onderweg ontdekt u ook de mooiste natuur en leuke stadjes in het Zwarte Woud en u eindigt de rondreis aan de Moezel. Bewonder de vakwerkhuizen, bezoek een van de wijnboerderijen en snuif in de stadjes ook nog wat cultuur op. Dit is Duitsland op zijn mooist.


Verblijf

Uw hotels

Gedurende deze reis verblijft u in middenklasse hotels in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt. In drie van de vier hotels is het diner inbegrepen (totaal 8x diner). De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel geen kamers beschikbaar heeft, reserveren wij een ander hotel in de omgeving.


Locatie

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Hoogtepunten

- Bonn of Keulen
- Genieten langs de Moezel
- Verdwalen in het Zwarte Woud
- Bezoek Freudenstadt met kleurrijke vakwerkhuizen
- Sprookjeskastelen bij Allgäu
- Heerlijk wandelen in het Kleinwalsertal
- Ontdek Cochem & Trier

Dagprogramma

 1. Dag 1: Nederland (Utrecht) – Meckenheim, ca. 265 km

  U rijdt vanuit Nederland naar Meckenheim in Duitsland voor een tussenovernachting. Meckenheim is aantrekkelijk gelegen dichtbij het populaire Rijn- en Ahrdal. Met steden als Keulen en Bonn in de nabijheid de perfecte uitvalsbasis om natuur, cultuur en shoppingplezier te combineren.

 2. Dag 2: Meckenheim - Schönmünzach, ca. 320 km

  Na het ontbijt rijdt u naar het uiterste zuiden van Duitsland. Verlaat de snelweg ter hoogte van de bijzondere kuurstad Baden-Baden en rij door het Zwarte Woud naar uw eindbestemming, Schönmünzach. Het Zwarte Woud wordt niet alleen door uitgestrekte bossen gekenmerkt, maar ook door vele zonuren, wijngaarden, riviervalleien, panoramische uitzichten, verfrissende spa’s en... overal een uitstekende keuken. Proef ook zeker een stukje Schwarzwälder Kirschtorte, wanneer u in de gelegenheid bent.

 3. Dag 3: Schönmünzach

  Het kleine dorpje Schönmünzach ligt direct aan het Natuurpark Nordschwarzwald en is het ideale vertrekpunt voor een mooie wandeling in de bossen. In de omgeving liggen leuke streekstadjes als Baiersbronn en Freudenstadt.

 4. Dag 4: Schönmünzach - Fischen im Allgäu, ca. 315 km

  Een mooie rit door het Zwarte Woud richting het gezellige Fischen im Allgäu, aan de voet van het hooggebergte. Neem niet de snelste route maar rij langs de noordoever van de Bodensee. Hier is het leuk om een tussenstop te maken in de stad Lindau op een eilandje in de Bodensee of het ‘bloemeneiland’ Mainau te bezoeken, met zijn prachtige botanische tuin.

 5. Dag 5: Fischen im Allgäu

  Fischen im Allgäu is een ideaal vertrekpunt voor een dagtocht richting de Alpen. In zuidelijke richting rijdt u door het Kleinwalsertal totdat de weg simpelweg dood loopt en er alleen nog bergen zijn. Ook kunt u vanuit Fischen een bezoek brengen aan de wereldberoemde kastelen Schloss Neuschwanstein en Schloss Hohenschwangau, vlakbij de gezellige historische stad Füssen. Neem voor een bezoek aan de kastelen ruim de tijd en zorg dat u tijdig arriveert, want het kan hier erg druk zijn.

 6. Dag 6: Fischen im Allgäu

  Het indrukwekkende berglandschap rond Fischen im Allgäu is behoorlijk populair onder natuurliefhebbers. U kunt zich prima vermaken in deze regio. Op een warme dag is een verfrissende duik in een van de aantrekkelijke bergmeren een goede optie. In de omgeving liggen talloze kilometers aan wandelroutes; wandelliefhebbers kunnen dan ook hun hart ophalen. Een tocht door de Breitachklamm en de Faltenbachkloof met kolkende stroomversnellingen en watervallen is een echte aanrader.

 7. Dag 7: Fischen im Allgäu – Cochem, ca. 500 km

  U verlaat de bergen en reist verder naar de meest romantische streek van Duitsland, de Moezel. Deze regio staat bekend om zijn prachtige natuur, fiets- en wandelroutes, uitgestrekte wijngaarden en gezellige wijndorpjes met uitnodigende terrassen.

 8. Dag 8 en 9: Cochem & Trier

  U heeft twee volle dagen om te besteden in de populaire Moezel regio. Het historische Cochem met zijn burchtruïne is een absolute aanrader. Neem de tijd om het stadje te ontdekken. Ook een bezoek aan Trier, de oudste stad van Duitsland behoort tot de mogelijkheden. Blikvanger is de Porta Nigra, overblijfsel uit de Romeinse tijd. Aan het einde van de dag kunt u op een van de gezellige terrassen een verkoelend streekwijntje proberen.

 9. Dag 10: Einde rondreis

  De rondreis eindigt na het ontbijt.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • 9 Overnachtingen op basis van logies/ontbijt
 • 8x Diner
 • Uitgebreide reisbeschrijving
 • Reisgids (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)
Niet inbegrepen
 • Parkeer-, tol- en entreegelden
 • Eventuele toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)
 • Milieusticker

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook