Het Duitse Ertsgebergte, Oberwiesenthal 10-daagse busreis

 • Sächsische Schweiz
 • Zwinger, Dresden
 • Leipzig, Nikolaikirche
 • Dresden
 • Oberwiesenthal
 • 20 foto's
 • Busreizen
 • Rondreizen
 • Volop genieten van prachtige cultuur en natuur
 • Bezoek aan o.a. Dresden, Praag en Leipzig
 • Verblijf in het kuuroord Oberwiesenthal
 • Nieuwe reis

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

Het Ertsgebergte is een bergketen op de grens van Duitsland en Tsjechië. Tijdens de middeleeuwen was dit gebergte dicht bebost, maar tegenwoordig is het een ideale vakantiebestemming met naast de prachtige natuur ook cultuursteden zoals Dresden en Praag binnen handbereik. Onze verblijfplaats Oberwiesenthal is dan ook de ideale plaats om alles te bekijken en ontdekken.

Vervoersmogelijkheden
10-daags programma
 1. Dag 1: Oberwiesenthal, ca. 620 km
 2. Dag 2: Oberwiesenthal
 3. Volledig 10 daags programma

Over Het Duitse Ertsgebergte, Oberwiesenthal

Intro

Het Ertsgebergte is een bergketen op de grens van Duitsland en Tsjechië. Tijdens de middeleeuwen was dit gebergte dicht bebost, maar tegenwoordig is het een ideale vakantiebestemming met naast de prachtige natuur ook cultuursteden zoals Dresden en Praag binnen handbereik. Onze verblijfplaats Oberwiesenthal is dan ook de ideale plaats om alles te bekijken en ontdekken.

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf


Locatie

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Dag 1: Oberwiesenthal, ca. 620 km

  Na de koffie op de wisselplaats vertrekken we in oostelijke richting naar onze vakantiebestemming. Onderbroken door diverse stops rijden we via Dortmund en Kassel naar Oberwiesenthal.

 2. Dag 2: Oberwiesenthal

  Een rustige dag, waarbij u uitgebreid kennis kunt maken met het kuuroord Oberwiesenthal. Het is de hoogstgelegen stad van Duitsland en de naastgelegen Fichtelberg is met een top van 1215 meter de hoogste berg van oostelijk Duitsland. Naast winkelen is een bezoek aan het Wiesenthaler K3 museum interessant (excl.), waar de geschiedenis van het stadje wordt getoond. Het is ook mogelijk om met de oudste gondelbaan van Duitsland naar de top van de Fichtelberg te zweven (excl.). 3. Dag 3: Dresden met stadsgids, ca. 300 km

  Vandaag gaan we naar 'Florence an der Elbe', beter bekend als de stad Dresden. We maken allereerst samen met een lokale gids een rondrit, waarbij we natuurlijk de Semperoper, het beroemde paleizencomplex de Zwinger en de Brühlsche Terrasse zien. ’s Middags kunt u zelf rondkijken in deze boeiende stad of heerlijk langs de Elbe wandelen.

 4. Dag 4: Seiffen, ca. 160 km

  Na het ontbijt maken we ons op voor een prachtige tocht door het Ertsgebergte naar Seiffen. Naast een kuuroord is Seiffen bij uitstek het kerstdorp van Duitsland. Het plaatsje is beroemd om de vele kersttradities, de speelgoedindustrie en de houtsnijkunst. Erg leuk is een bezoek aan het speelgoedmuseum, waar ook de traditionele kerstversieringen te zien zijn. Bijzonder is ook de kerk, die naar voorbeeld van de Dresdner Frauenkirche is gebouwd.

 5. Dag 5: Praag met stadsgids, ca. 300 km

  Een bezoek aan de veelgeprezen Tsjechische hoofdstad Praag mag niet ontbreken. Het historisch stadscentrum lijkt een groot openluchtmuseum en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Samen met een Nederlandssprekende stadsgids wandelen we over de Karlsbrücke, door de Burchtwijk en zien op het Wencelasplein het astronomisch uurwerk. ’s Middags kunt u op eigen gelegenheid Praag verkennen.

 6. Dag 6: Karslbad, ca. 75 km

  Vandaag een bijzonder uitstapje naar, ooit een exclusief kuuroord voor de rijken der aarde, Karlsbad, oftewel Karlovy Vary in Tsjechië. De stad is al sinds 1522 een vermaard kuuroord, maar kende haar bloeitijd in de 18e en 19e eeuw toen beroemdheden als Mozart, Napoleon en Goethe zich lieten verwennen in de kuurcentra. Verspreid door de stad staan fonteintjes en kraantjes, waar u het heilzame water kunt proeven. Neem een kijkje in het historische deel van de stad met de schitterende zuilengangen, de fraaie prieeltjes, kleurrijke gevels en de gezellige pleintjes.

 7. Dag 7: Vrije dag

  Vandaag is er geen gezamenlijk programma, maar als tip kunnen wij u meegeven om met de Fichtelberg stoomtrein vanuit Oberwiesenthal naar Cranzahl en weer terug te reizen (excl.).

 8. Dag 8: Leipzig, ca. 300 km

  Vandaag maken we kennis met Leipzig, de stad waar de opstand tegen de voormalige republiek DDR de kop op stak. Een universiteitsstad die trots is op haar componisten en rijke geschiedenis. Samen met een lokale gids bekijken we de bezienswaardigheden zoals de Nikolaikirche, de Marktplatz en het Altes Rathaus. Het Völkerschlachtdenkmal herinnert aan de Slag bij Leipzig in 1813, waarbij de legers van Pruisen, Oostenrijk, Rusland en Zweden de troepen van Napoleon versloegen. Kortom, een stad vol geschiedenis waarbij er natuurlijk ook tijd is om zelf rond te kijken.

 9. Dag 9: Annaberg-Buchholz, ca. 70 km

  We besluiten ons verblijf in het Ertsgebergte met een bezoek aan Annaberg-Buchholz, een fraai stadje in het 'Oberen Erzgebirges' dat stiekem gezien wordt als de hoofdstad van dit gebergte. Het bestond oorspronkelijk uit twee aparte plaatsen en begon als zilvermijnstadje gevolgd door de kantproductie. In het Erzgebirgsmuseum kunt u terecht voor volkskunst en tinnen voorwerpen. In de St. Annenkirche, die als een iconisch symbool van de stad wordt beschouwd, vindt u een unieke mengeling van gotische en renaissance stijlen.

 10. Dag 10: Nederland, ca. 620 km

  We vertrekken richting Nederland en komen in de loop van de middag aan op onze wisselplaats waar u kunt genieten van het afscheidsdiner.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Koffie voor vertrek op de wisselplaats
 • Luxe comfort class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • 9 Overnachtingen in Rathaushotel Oberwiesenthal
 • 9x Ontbijt en 9x diner
 • Op zondag middagsnack met soep van 12.00-13.00 uur en gebakbuffet van 15.30-16.30 uur
 • Lokale stadsgids in Dresden
 • Lokale stadsgids in Leipzig
 • Nederlandssprekende stadsgids in Praag
 • Afscheidsdiner op de wisselplaats
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden.
 • Tenzij anders vermeld, zijn optionele excursies en entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Een actueel overzicht volgt bij uw reisdocumenten.

Touringcar Informatie

Opstapplaatsen

Voor deze reis zijn diverse opstapplaatsen mogelijk. Nadat u bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt u naar onze wisselplaats gebracht. Hier stapt u over op de touringcar naar uw vakantiebestemming.
Opstapplaatsen worden opgehaald.

Heenreis

 • tussen 05:00 en 08:00 uur
 • Vertrek vanaf uw opstapplaats
 • 09:15-09.30 uur
 • Vertrek vanaf Onze wisselplaats

Terugreis

 • 18:15-18.30 uur
 • Vertrek vanaf Onze wisselplaats
 • tussen 19:00 en 22:30 uur
 • Aankomst bij uw uitstapplaats
N.b. Bovengenoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen, de exacte vertrektijd vindt u op uw reisbescheiden.

Wisselplaats

De voordelen van onze wisselplaats
- Ruime parkeergelegenheid waar u uw eigen auto (op eigen risico) tegen betaling kunt parkeren
- De touringcars staan overzichtelijk opgesteld
- Er zijn bagagekarretjes aanwezig
- Goede sanitaire voorzieningen
- Een coördinator van de Jong Intra Vakanties voor al uw vragen
- Een kopje koffie bij vertrek
- Een warm afscheidsdiner bij terugkomst
Overnachting nabij de wisselplaats
U kunt op diverse manieren naar de wisselplaats reizen, zoals met onze servicelijnen. Maar vindt u de opstaptijd in uw regio te vroeg? Dan heeft u de mogelijkheid om Zeddam (nabij onze wisselplaats in Didam) te overnachten. Na een heerlijk ontbijt, rijdt u in hooguit een kwartiertje naar onze wisselplaats Partycentrum Boszicht/ Restaurant Juffrouw Tok in Didam. U kunt er ook voor kiezen om vanaf Zeddam met een touringcar naar Didam te reizen. Kies dan opstapplaats Zeddam (opstapcode: 7038).

Hotel Restaurant Ruimzicht
Kilderseweg 19, 7038 EH Zeddam (A12 afrit 30)
T: 0314-651941, info@ruimzicht.com

Het hotel beschikt over een à la carte restaurant, een hotelbar en twee type kamers; Classic (basis inrichting) en Comfort (recent vernieuwd). Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Er is geen lift aanwezig. Indien u slecht ter been bent kunt u dit aangeven bij boeken. Wifi is gratis in het hotel.

Voordeeltarieven - logies & ontbijt
Classic
2-pers. kamer € 95
1-pers. kamer € 70

Comfort
2-pers. kamer € 110
1-pers. kamer € 82,50

Bovenstaande tarieven zijn per kamer per nacht inclusief ontbijt en het parkeren van uw auto gedurende de reis. Toeristenbelasting is niet inbegrepen (ca. € 1,25 p.p.p.n.). Deze voordeeltarieven zijn alleen van toepassing bij een boeking rechtstreeks bij het hotel (per e-mail of telefonisch) en bij een reservering van een reis van de Jong Intra Vakanties. Wanneer u boekt via andere boekingssites zijn het ontbijt en de parkeerkosten niet inclusief.
Parkeren
Wanneer u ervoor kiest om met eigen auto naar onze wisselplaats te reizen, kunt u tegen betaling parkeren. De parkeertarieven bedragen € 15 voor reizen t/m 7 dagen en € 20 voor reizen vanaf 8 dagen. Indien u gebruik wenst te maken van de parkeerfaciliteiten bij de wisselplaats hoeft u dit niet vooraf bij te boeken. U kunt zich met uw reisbescheiden melden bij een van de parkeerwachters en het bedrag contant afrekenen.

REIZEN MET COMFORT

Bij de Jong Intra Vakanties reist u altijd met een comfort class touringcar.

De comfort class touringcar is een luxe touringcar met een duidelijk doel: uw vakantie beleving zo comfortabel mogelijk maken.

Elke touringcar is voorzien van

 • Dubbele beglazing
 • Stereo geluidsinstallatie
 • Luchtvering
 • Airconditioning
 • Toilet
 • Koelkast
 • Koffie- en theefaciliteiten
 • 2 Toegangsdeuren
 • Comfortabel verstelbare stoelen
 • touringcar-grid
 • Bus
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Touringcar
 • Wisselplaats
 • Touringcar, Levico
 • Touringcar, Levico
 • Bus
 • Touringcar

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook