Ontdek Denemarken en Zweden 10-daagse autorondreis

 • Oresund brug
 • Esbjerg - Mennesket ved Havet
 • Esbjerg centrum
 • Ontdek Denemarken en Zweden
 • Odense
 • 24 foto's
 • Autovakanties
 • Fly drives
 • Rondreizen
 • Drie Deense eilanden
 • Inclusief ferry Rødby - Puttgarden
 • Kopenhagen & Malmö
 • Hoge klantwaardering
 • NL routebeschrijving
 • Inclusief reisgids
 • Complete rondreis door twee heerlijke vakantielanden

Een leuke rondreis langs veel verschillende eilanden van Denemarken, met een klein uitstapje naar de stad Malmö in Zweden. De reis heeft een perfecte mix tussen kunst, cultuur, natuur en mooie steden. Denemarken is het land van het goede leven en Zweden is het land van rust.

Vervoersmogelijkheden
10-daags programma
 1. Dag 1 en 2: Nederland - Esbjerg, ca. 750 km
 2. Dag 3 en 4: Esbjerg - Odense, ca. 140 km
 3. Volledig 10 daags programma

Over Ontdek Denemarken en Zweden

Intro

Een leuke rondreis langs veel verschillende eilanden van Denemarken, met een klein uitstapje naar de stad Malmö in Zweden. De reis heeft een perfecte mix tussen kunst, cultuur, natuur en mooie steden. Denemarken is het land van het goede leven en Zweden is het land van rust.


Verblijf

Uw hotels

Gedurende deze reis verblijft u in middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien het hotel geen kamers beschikbaar heeft, reserveren wij een ander hotel in de omgeving. Het is niet mogelijk om de reis op basis van halfpension te reserveren; er zijn zoveel leuke restaurantjes in de steden dat we de keuze graag aan u laten.


Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Hoogtepunten

- Esbjerg
- Sprookjesstad Odense
- Renaissance: Egeskov Kasteel
- Roskilde, Vikingstad
- Stedentrip Kopenhagen
- Ontdek Malmö op de fiets
- Spectaculair: de krijtrotsen van Møns Klint
- Inclusief ferry Rødby - Puttgarden

Dagprogramma

 1. Dag 1 en 2: Nederland - Esbjerg, ca. 750 km

  Uw vakantie op het langgerekte schiereiland Jutland begint in Esbjerg, waar u twee nachten verblijft. De stad ligt aan zee en heeft mooie stranden in de omgeving. Opvallend is het monument "Mennesket ved Havet", ontmoeting tussen mens en zee. Het is een beeldengroep van vier witte figuren, elk negen meter lang, die in de richting van de zee kijken. In het centrum van Esbjerg liggen een aantal gezellige cafés en restaurants en het visserij- en zeevaartmuseum, met aquaria en een zeehondenbassin. U kunt ook een dagexcursie naar Ribe maken, het middeleeuwse Vikingstadje.

 2. Dag 3 en 4: Esbjerg - Odense, ca. 140 km

  Na het ontbijt rijdt u naar het eiland Funen, dat ook wel de Tuin van Denemarken wordt genoemd. Op Funen liggen namelijk veel kastelen en landgoederen met bijbehorende tuinen. U bezoekt onder andere het sprookjesstadje Odense. De beroemdste inwoner van Odense was sprookjesschrijver Hans Christian Andersen, die hier geboren en getogen is. Zijn huis is nu ingericht als museum. In het zuiden van Funen ligt het prachtige Egeskov kasteel. Een zeer goed bewaard Renaissance kasteel met mooie tuin en een doolhof.

 3. Dag 5 en 6: Odense - Kopenhagen, ca. 165 km

  U rijdt over de Storebæltbrug (tolkosten van ca. € 35 zijn inbegrepen in de reissom) naar het volgende eiland van Denemarken, Seeland. Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken is een mix van oud en modern. Traditioneel is de wisseling van de wacht bij het koninklijk paleis Amalienborg en modern zijn de winkels in de winkelstraat Strøget. Musea, de Kleine Zeemeermin, het pretpark Tivoli, de gezelligheid van Nyhavn, er is teveel om op te noemen. Uiteraard heeft Seeland nog meer te bieden. Bijvoorbeeld de kastelen Frederiksborg en Kronborg, waar Shakespeare's Hamlet zich afspeelde of het Vikingschip museum in Roskilde.

 4. Dag 7 en 8: Kopenhagen - Malmö, ca. 60 km
  Vandaag verlaat u Denemarken. Over de imposante Øresundbrug, bekend uit de Netflix serie The Bridge, rijdt u Zweden binnen. De tolkosten, ca. € 65 zijn inbegrepen in de reissom. U verblijft in de derde stad van Zweden, Malmö. Een stad met goede winkelmogelijkheden, een gezellig havengebied en in het centrum ligt het historische marktplein Lilla Torg waar cafés en restaurants de sfeer bepalen. Buiten het centrum ligt de 190 meter hoge Turning Torso, een bijzonder architectonisch bouwwerk. Breng ook een bezoek aan de citadel en onze tip: ontdek de stad met een huurfiets.
 5. Dag 9: Malmö - Maribo, ca. 150 km

  Na uw korte kennismaking met Zweden, rijdt u weer terug over de Øresundbrug (tol wederom inbegrepen) naar een van de kleinere eilanden Lolland, Falster en Mön in het westen van Denemarken. U verblijft de laatste nacht in Maribo op Lolland. Ontdek hiervandaan de witte krijtrotsen van Møns Klint.

 6. Dag 10: Einde rondreis
  De rondreis eindigt na het ontbijt. We reserveren voor u de overtocht van Rødby naar Puttgarden op de meest gunstige tijd tussen 09.00 en 12.00 uur. Eenmaal in Duitsland aangekomen, rijdt u op uw gemak terug naar huis.

Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • 9 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies/ontbijt
 • Tolkosten Storebaeltsbrug (enkele reis) en Øresundbrug (retour). Totale waarde ca. € 165 voor een normale personenauto inclusief inzittenden.
 • Overtocht Rødby - Puttgarden, inclusief normale personenauto en inzittenden
 • Reisbeschrijving
 • Reisgids (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)

 • Kenteken doorgeven
 • Voor de tolpoortjes van de twee bruggen en de ferry is het noodzakelijk dat u uw kenteken doorgeeft. Dit kan na boeking per e-mail of per telefoon o.v.v. uw reserveringsnummer.
Niet inbegrepen
 • Parkeer-, entree- en tolgelden. Richtlijn ca. € 100 - € 150

 • Parkeren
 • Tijdens onze autorondreizen en fly drives zijn parkeerkosten of -plaatsen niet inbegrepen. We krijgen daar regelmatig vragen en opmerkingen over, wat in zekere zin logisch is: u boekt immers een autorondreis. Het is voor ons helaas niet mogelijk om parkeerplaatsen te reserveren. Niet alle hotels beschikken over eigen parkeerplaatsen. U betaalt in Denemarken op veel (openbare) plekken parkeerkosten. In grote steden kan dit oplopen tot € 30 per dag. Vraag bij het inchecken in het hotel altijd direct waar u uw auto het beste kunt parkeren tegen een zo voordelig mogelijk tarief.

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook