Atlantic Maritimes Tour 14-daagse groepsrondreis inclusief vliegreis / 13-daagse groepsrondreis

 • Nova Scotia Peggys Cove
 • Nova Scotia kustlijn
 • Heerlijk fietsen door Nova Scotia
 • Halifax
 • Peggys Cove Nova Scotia
 • 12 foto's
 • Busreizen
 • Rondreizen
 • Verre reizen
 • Gegarandeerd vertrek
 • Halifax
 • Nova Scotia
 • Prince Edward Island
 • Ontdek Atlantic Canada!

Tijdens deze groepsrondreis bezoekt u een adembenemend mooi gedeelte van Canada: Nova Scotia, New Brunswick en Prince Edward Island allemaal gelegen in het noordoosten van dit enorme land. U maakt kennis met alles wat met de zee te maken heeft, maar ook met de ruige natuur in de parken, gaat op zoek naar walvissen, maakt kennis met hoe de mensen vroeger en nu van de zee leven en duikt ook het kolo

Vervoersmogelijkheden
13-daags programma
 1. Dag 1: Amsterdam - Halifax
 2. Dag 2: Halifax - Moncton, ca. 270 km
 3. Volledig 13 daags programma

Over Atlantic Maritimes Tour

Intro

Tijdens deze groepsrondreis bezoekt u een adembenemend mooi gedeelte van Canada: Nova Scotia, New Brunswick en Prince Edward Island allemaal gelegen in het noordoosten van dit enorme land. U maakt kennis met alles wat met de zee te maken heeft, maar ook met de ruige natuur in de parken, gaat op zoek naar walvissen, maakt kennis met hoe de mensen vroeger en nu van de zee leven en duikt ook het koloniale verleden in. U kunt hier ook de beste kreeften en vis eten en heerlijke wijnen drinken!

Hoogtepunten

- Halifax
- Moncton
- Saint John & boottocht op zoek naar walvissen
- Fundy National Park
- Annapolis Valley
- Charlottetown
- Cape Breton Highlands National Park
- Baddeck & boottocht op zoek naar walvissen


Verblijf


Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma met vlucht

 1. Dag 1: Amsterdam - Halifax

  Na aankomst op de luchthaven gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel in het centrum, waar u kennis maakt met de reisleiding. De rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid de stad verken­nen. De rest van de dag kunt u gebruiken voor een eerste verkenning van de stad. Halifax is gelegen aan de grootste natuurlijke haven van de wereld en kent 2 gezichten: die van het verleden en die van de hedendaagse moderne tijd. Het heeft een zeer trots zeevaartverleden en in de vele kleine musea kunt u dit bekijken. Maak een excursie in en door de haven of bezoek de Citadel, die de stad als sinds de 18e eeuw bewaakt. U verblijft de komende nacht in Halifax.

 2. Dag 2: Halifax - Moncton, ca. 270 km

  Na het ontbijt stap u in de bus en gaat u op weg naar de provincie New Brunswick en passeert u al direct het eerste natuurlijke hoogtepunt: the Bay of Fundy. Deze baai heeft grote bekendheid vanwege de grootste getijdeverschillen ter wereld. U bezoekt ook de Joggins Fossil Cliffs, een UNESCO World Heritage Site en hier zijn fossielen gevonden van meer dan 300 miljoen jaar oud. Aangekomen in New Brunswick gaat aan boord van een "kreeften-schip" voor een leuke cruise over Shediac Bay en natuurlijk kunt u onderweg deze culinaire lekkernij ook zelf proeven en hoort u mooie verhalen over de lokale visserij. Overnachting in Moncton.

 3. Dag 3: Moncton - Saint John, ca. 160 km

  Vandaag bezoekt u na het ontbijt alweer een natuurlijk wonder, de Hopewell Rocks aan de kust van de Bay of Fundy. Het enorme getijdeverschil heeft hier de rotsen de vorm van bloempotten gegeven. Aansluitend rijd u verder door het glooiende en groene Fundy National Park naar het stadje Saint John, gelegen aan de zuidkust van New Brunswick voor een verblijf van 2 nachten. In Saint John maakt een korte stadsrondrit langs o.a. de Reversing Falls en het historische centrum.

Dagprogramma eigen vervoer

 1. Dag 1: Halifax

  U gaat op eigen gelegenheid naar uw hotel in het centrum, waar u kennis maakt met de reisleiding. De rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid de stad verken­nen. De rest van de dag kunt u gebruiken voor een eerste verkenning van de stad. Halifax is gelegen aan de grootste natuurlijke haven van de wereld en kent 2 gezichten: die van het verleden en die van de hedendaagse moderne tijd. Het heeft een zeer trots zeevaartverleden en in de vele kleine musea kunt u dit bekijken. Maak een excursie in en door de haven of bezoek de Citadel, die de stad als sinds de 18e eeuw bewaakt. U verblijft de komende nacht in Halifax.

 2. Dag 2: Halifax - Moncton, ca. 270 km

  Na het ontbijt stap u in de bus en gaat u op weg naar de provincie New Brunswick en passeert u al direct het eerste natuurlijke hoogtepunt: the Bay of Fundy. Deze baai heeft grote bekendheid vanwege de grootste getijdeverschillen ter wereld. U bezoekt ook de Joggins Fossil Cliffs, een UNESCO World Heritage Site en hier zijn fossielen gevonden van meer dan 300 miljoen jaar oud. Aangekomen in New Brunswick gaat aan boord van een "kreeften-schip" voor een leuke cruise over Shediac Bay en natuurlijk kunt u onderweg deze culinaire lekkernij ook zelf proeven en hoort u mooie verhalen over de lokale visserij. Overnachting in Moncton. 3. Dag 3: Moncton - Saint John, ca. 160 km

  Vandaag bezoekt u na het ontbijt alweer een natuurlijk wonder, de Hopewell Rocks aan de kust van de Bay of Fundy. Het enorme getijdeverschil heeft hier de rotsen de vorm van bloempotten gegeven. Aansluitend rijd u verder door het glooiende en groene Fundy National Park naar het stadje Saint John, gelegen aan de zuidkust van New Brunswick voor een verblijf van 2 nachten. In Saint John maakt een korte stadsrondrit langs o.a. de Reversing Falls en het historische centrum.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Vervoer per luxe airconditioned touringcar
 • U reist in internationaal reisgezelschap met deskundige Engelssprekende reisleiding tijdens dag 1 t/m 12 van de rondreis
 • 12 hotelovernachtingen
 • 12 x ontbijt, 4 x lunch en 5 x diner
 • Kofferservice (1 koffer per persoon)
 • Alle omschreven excursies met bijbehorende entreegelden (tenzij anders vermeld)
 • Gratis reisgids naar keuze t.w.v. €28,95 inclusief verzendkosten
Niet inbegrepen
 • Niet genoemde maaltijden
 • Transfer luchthaven-hotel v.v.


Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema


Anderen bekeken ook