Geschiedenis, natuur en levenskunst

Bij ons aanbod campings Loire heeft u de keus om dicht aan het strand te zitten of aan de oevers van de rivier de Loire. De prachtige Loirekastelen, betoverende tuinen, steden en dorpjes, beroemde specialiteiten en wijnen, en de mooie campings, maken uw verblijf in deze Franse streek tot een topvakantie. Kamperen Loire is er voor jong en oud.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Heerlijk genieten

Kamperen Loire is een belevenis voor jong en oud, u kunt er de kastelen binnenstappen waar vele koningen en koninginnen hebben gewoond en hun sporen hebben achtergelaten. Eén van de prachtige voorbeelden is het imposante kasteel Chambord. Maar ook kunt u zich vermaken in de betoverende tuinen – van de renaissancetuinen van Villandry tot de ultramoderne tuinontwerpen op het Internationale tuinfestival in Chaumont-sur-Loire. Aan de oevers van de Loire liggen ook uitgebreide wijngaarden, en waarvan de druiven heerlijke wijnen opleveren. U kunt zich, zeker als u van lekker eten houdt, tegoed doen aan een grote keuze aan streekproducten.

De ligging van uw camping en het zwembad zijn vaak erg belangrijke voorwaarden bij het maken van uw keuze. Wij selecteerden campings dicht bij het strand, met een uitgebreid zwembad, kleine familiecampings, rustige campings en campings nabij interessante bezienswaardigheden.

De Loire streek is uitstekend bereikbaar met de auto, terwijl het verkennen van deze streek al wandelend of per fiets verder ook prima te doen is. Er liggen diverse korte en lange fietstochten op u te wachten. De rivier de Loire is als levend cultuurlandschap ingeschreven op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Kamperen Loire is een ware ontdekkingsreis die elke dag weer wat nieuws laat zien.

Naast kamperen Loire hebben wij ook in andere streken in Frankrijk tenten en luxe stacaravans. Bekijkt u ons aanbod:

Maar u kunt natuurlijk ook eens kijken bij ons aanbod kamperen Italië of kamperen Oostenrijk.

Onze gasten beoordelen onze kamperen Loire vakanties met een

8,2
onze gasten

Bezienswaardigheden van Loire

Wij hebben enkele bezienswaardigheden voor u op een rijtje gezet die u gedurende uw kamperen Loire vakantie kunt bekijken.

Blois

Blois shutterstock_78891331

Blois is een oude stad in het westen van de regio Centre in het departement Loir-et-Cher. In de stad bevinden zich tal van bezienswaardigheden. Het Kasteel van Blois en de kathedraal Saint-Louis zijn hier goede voorbelden van. Het kasteel van Blois is een renaissancekasteel waar het Musée des Beaux-Arts van Blois is gevestigd. Het oude deel van de stad de Vieux Blois bevindt zich in het heuvelachtige terrein op de westelijke oever van de Loire. Hier staan nog meerdere vakwerkhuizen afgewisseld met enkele gevels die uit de renaissance stammen. In de buurt van de stad Blois staan enkele van mooiste kastelen van het Loiredal.

Chambord

Chambord shutterstock_177925502

Het kasteel van Chambord is het grootste kasteel van het Loire gebied en staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco. In het kasteel zijn er meer dan 400 verschillende kamers te vinden in totaal staan er meer dan 300 torens op het dak van het kasteel. Het mooiste onderdeel van het Kasteel bevindt zich in het hart ervan. Hier staat een ronde dubbele wenteltrap, waarvan men vermoedt dat hij door Leonardo Da Vinci is ontworpen. Het kasteel is lange tijd onderdeel geweest van de Franse Koninklijke domeinen, tegenwoordig is het Frans staats eigendom. Tijdens de Tweede Wereld Oorlog werden hier enkele grote kunstschatten zoals de Mona Lisa en de Venus van Milo bewaard.

Chinon

Chinon

Op de oever van de Vienne in de Indre-et-Loire ligt het dorp Chinon. Hoog boven het dorp torent het Kasteel van Chinon uit. Dit kasteel bestaat uit een middeleeuwse vesting die in totaal vijfhonderd meter lang is en meer dan honderd meter breed. Dit kasteel werd door de koningen van Engeland in de middeleeuwen gebruikt als hoofdresidentie en later door de koningen van Engeland. Van de oudste delen van het kasteel is niet veel meer over maar de oude klokkentoren en delen van de oude Koninklijke verblijven zijn gerestaureerd. In het dorp zijn nog veel van de oorspronkelijke vakwerkhuisjes te vinden.

Zooparc Beauval

Zooparc Beuaval shutterstock_44397415

Zooparc is één van de mooiste dierentuinen van Frankrijk. Het is tevens de grootste dierentuin van Frankrijk en behoort tot de top vijftien dierentuinen van de wereld. Er is een combinatie te vinden van grote ruim opgezette verblijven en soms wat verouderde hokken. Hierdoor kan de dierentuin van Beauval waarschijnlijk het beste vergeleken worden met de dierentuin van Blijdorp. Er verblijven hier Bengaalse tijgers, witte leeuwen, zeekoeien en sinds 2012 een paar reuzenpanda's. In totaal verblijven hier meer dan 4.500 dieren

Onze adviseurs

 • 20120604_DeJongIntraVakanties_555-bewerkt
  Karin

De Loire is een prachtige streek om uw vakantie door te brengen. Zeker wanneer u meer wilt zien van het land is dit een ideale vakantiebestemming. De Loire barst van de geschiedenis en er zijn vele kastelen te bezichtigen, de ene nog indrukwekkender dan de ander. Ook leuk om uw fiets mee te nemen en een dagje op de fiets er op uit te gaan.

Karin

Ervaringen van onze klanten

Wij zijn voor het eerst met de kinderen weer eens op vakantie gegaan en zijn in de Loire terecht gekomen. Een prachtige streek met veel bezienswaardigheden. Indrukwekkend zijn vooral de kastelen. Onze kinderen hebben genoten op de camping was er veel te doen en er was veel te zien. Camping L'ile d'Offard.

Prachtige streek, veel afwisseling ook voor de kinderen. Als de kinderen het naar de zin hebben dan hebben de ouders het ook fijn. Fijne camping waar voor de kinderen veel te doen is. Wij komen hiet vast nog een keer terug.

Heerlijk vakantie gehad, maar wel rekening houden dat het kan regenen. We hadden de fietsen meegenomen en hebben fantastische dagtochten gemaakt. Mooi land.

Kaart van Loire

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment