Kerst in Oost-Vlaanderen, Gent 5-daagse busreis Kerst in Oost-Vlaanderen

 • Gent
 • Bruges cityscape, Belgium
 • Avondbeeld Gent
 • Gent kerk
 • Kerstmarkt België
 • 13 foto's
 • Busreizen
 • Kerstreizen
 • Rondreizen
 • Nieuwe reis!
 • Bezoek o.a. Antwerpen, Gent en Brussel
 • Inclusief kerstbuffet op 25 en 26/12
 • Een programma vol met sfeervolle steden!

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

Gent is een sfeervolle, typische Vlaamse stad met een rijke geschiedenis. Wandelend door de stad waant u zich in een openluchtmuseum. In de middeleeuwen was Gent een van de belangrijkste havens van Europa waar wol, laken, graan, ijzer, vis en hout werden aangevoerd en verhandeld waarmee het een enorme rijkdom verwierf. Deze rijkdom vindt u nu nog terug in de prachtige grachtenpanden, de gildehuize

Vervoersmogelijkheden
5-daags programma
 1. Antwerpen en Gent, ca. 300 km
 2. Gent met stadsgids, ca. 30 km
 3. Volledig 5 daags programma

Over Kerst in Oost-Vlaanderen, Gent

Intro

Gent is een sfeervolle, typische Vlaamse stad met een rijke geschiedenis. Wandelend door de stad waant u zich in een openluchtmuseum. In de middeleeuwen was Gent een van de belangrijkste havens van Europa waar wol, laken, graan, ijzer, vis en hout werden aangevoerd en verhandeld waarmee het een enorme rijkdom verwierf. Deze rijkdom vindt u nu nog terug in de prachtige grachtenpanden, de gildehuizen en de vele kerken. Gent is dan ook in de kerstperiode bijzonder sfeervol en gezellig, waarvan u beslist van zult genieten.

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf

Ligging
Gelegen in het centrum van Gent, vlakbij de Sint-Baafskathedraal
Kamers
Kamers zijn voorzien van tv, telefoon, airconditioning, badkamer met föhn, bad of douche en toilet.
Faciliteiten
Receptie, lounge, lift, bar, terras, tuin en wellnesscentrum.
Bijzonderheden
Ontbijtbuffet en 3-gangendiner.

Locatie

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

 1. Antwerpen en Gent, ca. 300 km

  Na een kopje koffie met kerststol op de wisselplaats rijden we naar België. Rond lunchtijd maken we een stop in Antwerpen voor een bezoek aan de kerstmarkt, de grote publiekstrekker tijdens de kerstperiode. Op de Grote Markt, de Groenplaats, de Suikerrui en het Steenplein vindt u honderden kraampjes. Dit zorgt, samen met de historische gebouwen, de muziek en de geuren die je tegemoetkomen voor een sprookjesachtige ambiance. In de loop van de middag rijden we verder naar ons hotel in Gent. 2. Gent met stadsgids, ca. 30 km

  Vandaag blijven we in Gent. Samen met een lokale stadsgids maken we een wandeling door het mooie centrum. We bezoeken o.a. de Sint-Baafskathedraal en het “Groot Vleeshuis", een gotisch gebouw uit de 14e eeuw. Eeuwenlang was het de overdekte markt en het gildehuis van het beenhoudersambacht. Ook een bezoek aan de Lakenhal is een bezoekje waard. De middaguren kunt u naar eigen inzicht indelen.

   

 3. Brussel, ca. 130 km

  We beginnen de dag rustig aan en zullen in de loop van de ochtend het programma voortzetten. Onze bestemming is vandaag de hoofdstad van België; Brussel. Bekend om het Atomium, de Basiliek van de Koekelberg en het Jubelpark. In het centrum vindt de grote Markt met de beroemde Brabo fontein. In Brussel vindt u ook een van de grootste kerstmarkten van België, waarlijk een grandioze ervaring. Meer dan 200 kraampjes kleuren de oude straten en pleinen. En natuurlijk ook kraampjes met heerlijke hapjes en drankjes. Er blijft ook tijd over om zelf rond te snuffelen.

 4. Brugge, ca. 125 km

  Vandaag staat in het teken van de historische stad Brugge, ook wel het “Venetië van het Noorden” genoemd. Ieder jaar vindt er in het gezellige centrum een kerst- en wintermarkt plaats met vele sfeervol verlichte stalletjes vol lekkernijen en handgemaakte kerstartikelen. U heeft hier de mogelijkheid deel te nemen aan een rit in de paardentram (excl. ca. €17 p.p., opgave bijboeking en betaling ter plaatse). Vervolgens kunt de stad op eigen gelegenheid verkennen door bijvoorbeeld een wandeling door het indrukwekkende centrum met middeleeuwse pleinen, kleine straatjes en schilderachtige grachten. Ook het bekende Belfort op de Grote Markt en het stadhuis zijn een bezoek waard.

 5. Mechelen en wisselplaats, ca. 300 km
  Na het ontbijt is het helaas weer tijd om aan de terugreis te beginnen. Maar allereerst brengen we nog een bezoek aan Mechelen. De St. Rombout storen, het symbool van Mechelen, verwelkomt u al van verre. Mechelen wordt de kerkenstad van Vlaanderen genoemd. De historische plaats telt maar liefst acht kerken. Dit, maar ook het gezellige centrum, maakt de stad tot een aantrekkelijke bestemming. Zo is het stadhuis op de Grote Markt uniek, het bestaat uit maar liefst 3 gebouwen in verschillende bouwstijlen maar ook het naastgelegen Lakenhal en het Paleis van de Grote Raad trekken veel aandacht. Naast mooie gebouwen kunt u op dit plein genieten van de vele restaurantjes en cafeetjes voor een koffie of een pintje. Hierna wordt het echt tijd om naar de wisselplaats in Nederland te rijden. Hier is een afscheidsmaaltijd voor u gereserveerd om u aansluiten met een van onze servicelijnen terug te brengen naar uw uitstapplaats.

Additionele informatieBij boeking heeft u de gelegenheid gehad om een rolstoel of  rollator aan te melden. Per reis  hanteren we een maximum van 3 hulpmiddelen per reis. Indien u nog een hulpmiddel wenst mee te nemen dient u daarvoor beschikbaarheid op te vragen via T: 0180-457803 of per mail verkoop@dejongintra.nl.


 


Niet aangemelde hulpmiddelen kunnen helaas niet mee op reis.

 
Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Koffie voor vertrek op de wisselplaats
 • Luxe comfort class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • 4 Overnachtingen in Novotel in Gent
 • 4x Ontbijt en 4x diner
 • Kerstbuffet op 25/12 en 26/12
 • Stadsgids in Gent op 24/12
 • Afscheidsdiner op de wisselplaats

Touringcar Informatie

Opstapplaatsen

Voor deze reis zijn diverse opstapplaatsen mogelijk. Nadat u bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt u naar onze wisselplaats gebracht. Hier stapt u over op de touringcar naar uw vakantiebestemming.
Opstapplaatsen worden opgehaald.

Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema


Anderen bekeken ook