9-daagse autorondreis Zwitserland op z'n mooist

Eigen vervoer reis

Wilt u graag de mooiste bestemmingen van Zwitserland zien en beleven? Dan is deze 9-daagse autorondreis precies wat u zoekt. Meer reisinformatie

vanaf € 621 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

9-daagse autorondreis Zwitserland op z'n mooist

Wilt u graag de mooiste bestemmingen van Zwitserland zien en beleven? Dan is deze autorondreis precies wat u zoekt. Deze autorondreis voert u in 9 dagen door de prachtige streken van Zwitserland en laat zien hoe afwisselend en spectaculair dit land is.

Excursies
Vierwaldstättersee
Luzern
Savognin in Graubünden
Meer van Lugano
Jungfrau, Eiger en Mönch

Dag 1: Nederland – Hergiswil, ca. 813 km

Mensen op boot vierwaltstattersee

U vertrekt vandaag vanuit Nederland en reist via Duitsland naar Hergiswil, schitterend gelegen aan de beroemde Vierwaldstättersee, waar u de komende 2 nachten verblijft.

Dag 2: Hergiswil en Vierwaldstättersee

Boottocht over Vierwaltstattersee

Geniet van de prachtige omgeving van Hergiswil en de Vierwaldstättersee.  Maak een mooie boottocht over de Vierwaltstättersee, bezoek de oude binnenstad van Luzern met smalle straatjes en de beroemde houten ‘Kapelbrug’ of maak een rit met een van de vele beroemde bergbanen in de omgeving zoals de Pilatus-Bahn, de Stanserhorn Cabriobahn, de Titlis Rotair-Bahn of de Rigi-Bahn bij Vitzau.

Dag 3: Hergiswil – Savognin, ca. 200 km

Bloemenroute omgeving Savognin

Wij raden u de noordelijke route naar Savognin aan, in het oosten van Zwitserland. Deze route voert u langs mooie meren, waaronder de Zurichsee en de Walensee. Net voor Liechtenstein buigt u af naar het zuiden en rijdt u het kanton Graubünden in. Hier worden de bergen hoger en ervaart u het echte Alpenlandschap.

Dag 4: Savongin

Omgeving Savognin

Savognin is gelegen in het hart van het natuurpark Ela, een waar wandelparadijs. U kunt hier gratis gebruik maken van de bergliften en de lokale bus met uw Gästekarte (bij verblijf in Savognin). Of wilt u kennismaken met de beroemde Zwitserse spoorwegen? Teifencastel met het station van de bekende Bernina Express bevindt zich op ca. 10 km van Savognin.

Dag 5: Savognin – Lugano, ca. 140 km

Brusino Arsizio met Monte Bre op achtergrond

U vervolgt uw rondreis vandaag naar het zuiden. Uw eindbestemming van vandaag is het prachtig gelegen Lugano gelegen in het kanton Tessin, waar de sfeer Italiaans aandoet. Dat is niet vreemd, want het Italiaanse Como ligt op nog geen 40 km van Lugano.

U kunt ook een bezoek brengen aan de chocoladefabriek van het wereldberoemde Alprose in het plaatsje Caslano. U ziet hoe deze heerlijke specialiteit gemaakt wordt en kunt uiteraard de chocolade direct proeven.

Dag 6: Lugano

Lugano
Lugano is de stad van parken en bloemen. Geniet van de stad met zijn Mediterraan aandoende pleinen, arcades en de promenade aan het meer of maak een boottocht over het Meer van Lugano en bekijk de mooie dorpen en prachtige villa’s op de oevers.

Dag 7: Lugano – Interlaken, ca. 220 km

Lake Lugano

De route voert u vandaag eerst terug richting het noorden, langs de zuidelijke oevers van de Vierwaldstättersee, en vervolgens richting het westen naar het Berner Oberland. Uw adres voor de laatste 2 nachten van uw rondreis bevindt zich in de omgeving van Interlaken, het centrum van de Jungfrau regio.

Dag 8: Interlaken

Omgeving Interlaken

Neem de tijd voor een bezoek aan Interlaken, prachtig gelegen tussen twee mooie meren en met de beroemde Jungfrau, Eiger en Mönch op de achtergrond of gebruik uw laatste dag in Zwitserland voor een reis naar het hoogste treinstation van Europa (3.454 m) bij de Jungfraujoch bij Lauerbrunnen. De laatste dag liever rustig doorbrengen? Pak dan de tandradbaan vanuit Wilderwil naar de Schijnige Platte op 2.076 hoogte. Hoe hoger het gaat, des te fraaier wordt het uitzicht op het prachtige Alpenlandschap rond Interlaken.

Dag 9: Interlaken – Nederland, ca. 854 km

Puur genieten

Uw rondreis eindigt na het ontbijt. U kunt uw reis naar wens verlengen met een van de andere accommodaties of arrangementen uit ons aanbod.

Inbegrepen
8 overnachtingen volgens beschrijving
Reisbeschrijving
ANWB wegenkaart

Niet inbegrepen
Parkeer-, tol- en entreegelden
Overige maaltijden
Eventuele toeristenbelasting

Uw hotels

Gedurende deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel is volgeboekt, reserveren wij voor u een mooi hotel in de omgeving van uw bestemming.

Overnachtingen
2x Seehotel Pilatus in Hergiswil o.b.v. logies en ontbijt
2x Danilo / Pianta in Savognin o.b.v. halfpension
2x Vezia in Lugano o.b.v. logies en ontbijt
2x Bären in Interlaken-Wilderswil o.b.v logies en ontbijt

Indien u per eigen auto of motor reist dan dient u er rekening mee te houden dat voor Zwitserland een tolvignet verplicht is.

Uw vignet kunt u eenvoudig online bestellen.