9-daagse autorondreis Ontdek de Zwitserse Meren

Eigen vervoer reis

Ontdek de kristalheldere meren van Zwitserland omgeven door hoge bergtoppen. Iedere dag wordt u getrakteerd op een adembenemend landschap. Meer reisinformatie

vanaf € 605 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

9-daagse autorondreis Ontdek de Zwitserse Meren

Ontdek de kristalheldere meren van Zwitserland omgeven door hoge bergtoppen. Iedere dag wordt u getrakteerd op een adembenemend landschap.


De reis start in Brienz aan het gelijknamige meer. Bezoek het hoogste treinstation van Europa & geniet van schitterende uitzichten op de Alpen. Daarna staat Locarno aan het schilderachtige Lago Maggiore op het programma, de stad met het mildste klimaat van Zwitserland en een Italiaanse sfeer. U eindigt de reis in Hergiswil aan de Vierwaldstättersee.

Excursies
Brienz
Interlaken
Lago Maggiore
Meer van Lugano
Vierwoudstedenmeer

Dag 1: Nederland - Brienz (ca. 851 km)

Brienz Rothornbahn

U vertrekt vanuit Nederland en reist via Duitsland naar Brienz, mooi gelegen aan het Meer van Brienz, waar u 3 nachten verblijft.

Dag 2: Brienz

Eiger Mönch en Jungfrau

Gedomineerd door de drie bergen Eiger, Mönch en Jungfrau is Brienz een perfect uitgangspunt voor talrijke activiteiten. Reis bv. naar het hoogste treinstation van Europa (3.454 m) bij de Jungfraujoch. Of pak de tandradbaan vanuit Wilderswil naar de Schijnige Platte op 2.076 meter hoogte. Hoe hoger u gaat, des te fraaier wordt het uitzicht op het prachtige Alpenlandschap.

Dag 3: Brienz

Interlaken

Neem de tijd voor een bezoek aan het gezellige Interlaken, prachtig gelegen tussen de Brienzersee en de Thunersee. Strijk neer op een terras of neem een kabelbaan voor een uitdagende wandeling in de omgeving. Of maak een mooie rondvaart: ook vanaf het water is het Berner Oberland werkelijk adembenemend!

Dag 4: Brienz - Locarno (ca. 200 km)

Kirche Kandersteg

U vervolgt uw rondreis vandaag naar het zuiden. De snelste route brengt u in een kleine drie uur naar Locarno. Neemt u de tijd voor de autorit en kiest u voor de toeristische route, dan rijdt u via de Thunersee het Kander dal in. Neem de autotrein bij Kandersteg welke u in een half uur in de regio Wallis brengt. Slingerende bergwegen leiden u door het Rhônedal naar de gezellige plaats Brig, een goede plek om te lunchen. Rij over de indrukwekkende Simplon pas een heel klein stukje Italië door en neem de slingerende weg van de Centovalli. Aankomst in Locarno, u verblijft hier 3 nachten.

Dag 5: Locarno

Locarno

In Locarno, aan de oevers van het schilderachtige Largo Majjiore hangt een typisch Italiaanse sfeer. Dat is niet vreemd, de Italiaanse grens ligt op een steenworp afstand. Het milde klimaat en de palmen op de stranden tegen de achtergrond van de mooie Alpine wereld, maken dit tot een geliefde bestemming. Strijk neer op het Piazza Grande, het grote plein dat met de vele restaurants, bars en winkels het levendige hart van Locarno vormt. Of slenter door de steegjes en bekijk de vele indrukwekkende bezienswaardigheden uit de Romeinse Tijd.

Dag 6: Locarno

Lugano

Overweeg om vanuit Locarno de mooie plaats Lugano te bezoeken op ca. 40 kilometer afstand, gelegen aan het prachtige meer van Lugano. Lugano is de stad van parken en bloemen. Geniet van de Mediterraan aandoende pleinen, arcades en de promenade aan het meer of maak een boottocht over het meer en bekijk de mooie dorpen en prachtige villa's op de oevers.

Dag 7: Locarno - Hergiswil, ca. 155 km

Pilatus

De route voert u vandaag in noordelijke richting naar het prachtig gelegen Hergiswil, de toegangspoort tot centraal Zwitserland. U rijdt langs de zuidelijke oevers van het Vierwoudstedenmeer en vindt Hergiswil aan de westelijke kant, aan de voet van de wereldberoemde berg Pilatus. U verblijft 2 nachten in Hergiswil.

Dag 8: Hergiswil

Luzern

Neem de tijd voor een bezoek aan Luzern, verscholen in een indrukwekkend bergpanorama en op slechts ca. 10 minuten rijden. Het stadsbeeld van Luzern wordt bepaald door de middeleeuwse kapelbrug, één van de oudste overdekte houten bruggen van Europa. Of zoek het vandaag wat hogerop en ga één van Luzerns bergen op, de beroemde Pilatus of de Rigi. Het uitzicht over de bergtoppen en het Vierwoudstedenmeer is er één die u niet snel meer zult vergeten.

Dag 9: Hergiswil - Nederland (ca. 810 km)

Koeien voor de Wetterhorn

Uw rondreis eindigt na het ontbijt. U kunt uw reis naar wens verlengen met één van de andere accommodaties of arrangementen uit ons aanbod. Ook kunt u overwegen om een overnachting in te plannen op de terugreis naar Nederland.

Inbegrepen
8 overnachtingen volgens beschrijving
Reisbeschrijving
ANWB wegenkaart

Niet inbegrepen
Parkeer-, tol- en entreegelden
Overige maaltijden
Eventuele toeristenbelasting

Uw hotels

Gedurende deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel is volgeboekt, reserveren wij voor u een gelijkwaardig alternatief in de omgeving van uw bestemming.

Overnachtingen
3x Hotel Brienz in Brienz o.b.v. halfpension
3x Hotel Dellavalle in Locarno o.b.v. logies en ontbijt
2x Seehotel Pilatus in Hergiswil o.b.v. logies en ontbijt

Bij boeking van een autorondreis vanaf 5 dagen* kunt u direct na boeking een handige ANWB reisgids en/of wegenkaart bestellen. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op uw autorondreis! 

De voordelen van de ANWB wegenkaart:
- Inclusief stadsplattegronden
- Inclusief plaatsnamenregister

Enkele dagen na boeking ontvangt u een e-mail met uitleg hoe u de ANWB reisgids en/of wegenkaart van uw keuze kunt bestellen.

* Niet geldig voor last-minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek.

 

Indien u per eigen auto of motor reist dan dient u er rekening mee te houden dat voor Zwitserland een tolvignet verplicht is.

Uw vignet kunt u eenvoudig online bestellen.