9-daagse autorondreis Ontdek de Zwitserse Meren

Eigen vervoer reis

Ontdek de kristalheldere meren van Zwitserland omgeven door hoge bergtoppen. Iedere dag wordt u getrakteerd op een adembenemend landschap. Meer reisinformatie

vanaf € 658 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

9-daagse autorondreis Ontdek de Zwitserse Meren

Ontdek de kristalheldere meren van Zwitserland omgeven door hoge bergtoppen. Iedere dag wordt u getrakteerd op een adembenemend landschap.


De reis start in Brienz aan het gelijknamige meer. Bezoek het hoogste treinstation van Europa & geniet van schitterende uitzichten op de Alpen. Daarna staat Locarno aan het schilderachtige Lago Maggiore op het programma, de stad met het mildste klimaat van Zwitserland en een Italiaanse sfeer. U eindigt de reis in Hergiswil aan de Vierwaldstättersee.

Hoogtepunten
- Brienz
- Interlaken
- Lago Maggiore
- Meer van Lugano
- Vierwoudstedenmeer

Reviews

Algemene beoordeling

8,1  /  10
11 reviews
 • Faciliteiten 7,6
 • Kamers 7,5
 • Ligging hotels 9,0
 • Locatie 8,1
 • Maaltijden 8,6
 • Personeel & Service 8,9
 • Personeel en service 7,5
 • Prijs-kwaliteitverhouding 8,6
 • Routebeschrijvingen 6,0
 • Zwembad/strand 6,4

Nieuwste reviews

9,2  /  10
Dhr. Langenhuijzen  |  29 sep 2019
 • Faciliteiten 8
 • Locatie 10
 • Maaltijden 10
 • Personeel & Service 8
 • Prijs-kwaliteitverhouding 10
9,5  /  10
Mevr. van Tongerloo  |  4 sep 2019
 • Faciliteiten 10
 • Locatie 8
 • Maaltijden 10
 • Personeel & Service 9
 • Prijs-kwaliteitverhouding 10
 • Zwembad/strand 10
9,6  /  10
Dhr. De-Rijcke  |  27 aug 2019
 • Faciliteiten 9
 • Locatie 10
 • Maaltijden 9
 • Personeel & Service 10
 • Prijs-kwaliteitverhouding 10
Bekijk alle reviews

Reviews

Algemene beoordeling

8,1  /  10
11 reviews
 • Faciliteiten 7,6
 • Kamers 7,5
 • Ligging hotels 9,0
 • Locatie 8,1
 • Maaltijden 8,6
 • Personeel & Service 8,9
 • Personeel en service 7,5
 • Prijs-kwaliteitverhouding 8,6
 • Routebeschrijvingen 6,0
 • Zwembad/strand 6,4

Dag 1: Nederland - Brienz, afstand ca. 850 km

Brienz Rothornbahn

U vertrekt vanuit Nederland en reist via Duitsland naar Brienz, dat aan het gelijknamige turkoois blauwe meer ligt. Het dorpje staat bekend om zijn houtsnijderstraditie en vioolbouwers. In de Brungasse, volgens velen de mooiste straat van Europa, zijn de 18e eeuwse huizen met prachtig houtsnijwerk versierd. Na aankomst kunt u de benen strekken tijdens een wandeling langs de promenade die langs het water is aangelegd. U kunt de komende dagen leuke uitstapje maken.

Dag 2: omgeving Brienz

Eiger Mönch en Jungfrau

Brienz wordt omringd door een mooi berglandschap waarvan de Eiger, Mönch en Jungfrau het meest in het oog springen. Treinliefhebbers kunnen vanuit Brienz diverse treintochten maken. Bijvoorbeeld naar het hoogste treinstation van Europa (3.454 m) bij de Jungfraujoch. Hoe hoger u gaat, des te fraaier wordt het uitzicht. Er zijn diverse wandelroutes uitgezet. In de middag kunt u het openluchtmuseum Ballenberg bezoeken: hier zijn een aantal huizen en werkplaatsen van het landelijke Zwitserland uit de 16e-19e eeuw nagebouwd en er worden diverse ambachtelijke demonstraties gehouden.

Dag 3: Interlaken & Giesbach watervallen

Interlaken

Neem de tijd voor een bezoek aan het gezellige Interlaken, prachtig gelegen tussen de Brienzersee en de Thunersee. Wandel door het stadje, pak een terrasje en neem de kabelbaan naar de top van de berg voor een uitdagende wandeling in de omgeving. Indien u het landschap vanaf het water wilt ontdekken, dan is het leuk om een mooie rondvaart te maken. Op het Thuner- en Brienzermeer varen diverse plezierboten waaronder ook een historische raderboot! Bezoek ook de Giesbach watervallen die vanaf 500 meter hoogte en over 14 niveaus naar beneden storten om uiteindelijk in het Brienzermeer uit te komen. Langs de watervallen lopen diverse wandelpaden in verschillende niveaus.

Dag 4: Brienz - Locarno, afstand ca. 200 km

Kirche Kandersteg

U vervolgt uw rondreis vandaag naar het zuiden. De snelste route brengt u in een kleine drie uur naar Locarno. Neemt u de tijd voor de autorit en kiest u voor de toeristische route, dan rijdt u via de Thunersee het Kander dal in. Neem de autotrein bij Kandersteg welke u in een half uur in de regio Wallis brengt. Slingerende bergwegen leiden u door het Rhônedal naar de gezellige plaats Brig, een goede plek om te lunchen. Rij over de indrukwekkende Simplon pas een heel klein stukje Italië door en neem de slingerende weg van de Centovalli. Aankomst in Locarno, u verblijft hier 3 nachten.

Dag 5: Locarno

Locarno

In Locarno, aan de oevers van het schilderachtige Largo Maggiore hangt een typisch Italiaanse sfeer. Dat is niet vreemd, de Italiaanse grens ligt op een steenworp afstand. Het milde klimaat en de palmen op de stranden tegen de achtergrond van de mooie Alpine wereld, maken dit tot een geliefde bestemming. Strijk neer op het Piazza Grande, het grote plein dat met de vele restaurants, bars en winkels het levendige hart van Locarno vormt. Of slenter door de steegjes en bekijk de vele indrukwekkende bezienswaardigheden uit de Romeinse Tijd.

Dag 6: Lugano

Lugano

Overweeg om vanuit Locarno de mooie plaats Lugano te bezoeken op ca. 40 kilometer afstand, gelegen aan het prachtige meer van Lugano. Lugano is de stad van parken en bloemen. Geniet van de Mediterraan aandoende pleinen, arcades en de promenade aan het meer of maak een boottocht over het meer en bekijk de mooie dorpen en prachtige villa's op de oevers.

Dag 7: Locarno - Hergiswil, afstand ca. 155 km

Pilatus

De route voert u vandaag in noordelijke richting naar het prachtig gelegen Hergiswil, de toegangspoort tot centraal Zwitserland. U rijdt langs de zuidelijke oevers van het Vierwoudstedenmeer en vindt Hergiswil aan de westelijke kant, aan de voet van de wereldberoemde berg Pilatus. U verblijft 2 nachten in Hergiswil.

Dag 8: Hergiswil

Luzern

Neem de tijd voor een bezoek aan Luzern, verscholen in een indrukwekkend bergpanorama en op slechts ca. 10 minuten rijden. Het stadsbeeld van Luzern wordt bepaald door de middeleeuwse kapelbrug, één van de oudste overdekte houten bruggen van Europa. Of zoek het vandaag wat hogerop en ga één van Luzerns bergen op, de beroemde Pilatus of de Rigi. Het uitzicht over de bergtoppen en het Vierwoudstedenmeer is er één die u niet snel meer zult vergeten.

Dag 9: Einde rondreis

Uw rondreis eindigt na het ontbijt.

Inbegrepen
- 8 overnachtingen op basis van logies en ontbijt
- Reisbeschrijving
- ANWB wegenkaart (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)

Niet inbegrepen
- Parkeer-, tol- en entreegelden. Een tolvignet is verplicht in Zwitserland.
- Eventuele toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)

Uw hotels

Gedurende deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel geen kamers beschikbaar heeft dan reserveren wij voor u een gelijkwaardig alternatief.

Overnachtingen
3x Hotel Brienz in Brienz o.b.v. halfpension
3x Hotel Dellavalle in Locarno o.b.v. logies en ontbijt
2x Seehotel Pilatus in Hergiswil o.b.v. logies en ontbijt

Veel accommodaties moeten vanuit hun overheid protocollen en regels hanteren die uw verblijf en dat van uw medereizigers zo prettig en veilig mogelijk moeten maken. Dat betekent dat er wijzigingen zullen zijn in het wel, niet of beperkt aanbieden van faciliteiten en in de uitvoering van diensten. Zo kan het zijn dat een zwembad beperkt geopend is of helemaal gesloten, het ontbijt of diner anders worden aangeboden of de schoonmaak van uw kamer of appartement niet meer dagelijks wordt gedaan.

Tijdens bus- en vliegreizen zal het gebruik van mondkapjes verplicht zijn en tijdens onze busreizen zullen er regels zijn met betrekking tot in- en uitstappen, tussenstops, roulatieschema enz. Op onze website en in de reisbescheiden zullen we u zoveel mogelijk van de juiste informatie voorzien, maar het kan voorkomen dat de informatie niet tijdig bij ons bekend is of ons zelfs helemaal niet bereikt.

De volgende maatregelen zijn voor iedereen van kracht:

 1. Houd altijd de afstand aan die in het land van kracht is. Draag een mondkapje daar waar dit niet mogelijk is.
 2. Regelmatig goed en uitgebreid handen wassen
 3. Hoesten en niezen in de elleboog
 4. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg
 5. Vermijd handen schudden
 6. Blijf thuis indien u een van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°)
 7. Blijf thuis als iemand in uw huis koorts heeft (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
 8. Lees vooraf de specifieke maatregelen van uw reisorganisatie
 9. Volg altijd de specifieke maatregelen en aanwijzingen van personeel dat optreedt namens de reisorganisatie
 10. Betaal met pin of contactloos/mobiel

Hier vindt u een inventarisatie van maatregelen die u onderweg en ter plaatse kunt aantreffen.

Kijk voorafgaand aan uw reis, maar ook tijdens uw vakantie wat vaker op www.nederlandwereldwijd.nl van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen naar en in het buitenland.

 


Bij boeking van een autorondreis vanaf 5 dagen* kunt u direct na boeking een handige ANWB reisgids en/of wegenkaart bestellen. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op uw autorondreis! 

De voordelen van de ANWB wegenkaart:
- Inclusief stadsplattegronden
- Inclusief plaatsnamenregister

Enkele dagen na boeking ontvangt u een e-mail met uitleg hoe u de ANWB reisgids en/of wegenkaart van uw keuze kunt bestellen.

* Niet geldig voor last-minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek.

 

Indien u per eigen auto of motor reist dan dient u er rekening mee te houden dat voor Zwitserland een tolvignet verplicht is.

Uw vignet kunt u eenvoudig online bestellen.