11-daagse autorondreis Zwitserse bergtoppen & het Meer van Luzern

Eigen vervoer reis

Bent u een natuurliefhebber en houdt u van wandelen in de mooiste berglandschappen? Dan is deze rondreis zeer geschikt voor u. Meer reisinformatie

vanaf € 726 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

 • Optioneel: Bernina Express
 • Prachtige bergwandelingen
 • Hoogtepunt: Matterhorn
 • Centraal gelegen hotels
 • Inclusief ANWB reisgids

11-daagse autorondreis Zwitserse bergtoppen & het Meer van Luzern

Bent u een natuurliefhebber en houdt u van wandelen in de mooiste berglandschappen? Dan is deze rondreis zeer geschikt voor u. Ga met de lift naar de top van de berg waar de mooiste gemarkeerde wandelroutes starten. Of u nu beginner of gevorderd bent, er is voor iedereen een tocht beschikbaar. Bezoek ook een leuke stad als Interlaken, stap aan boord van de wereldberoemde Bernina Express, kijk uw ogen uit in het mondaine St. Moritz en eindig uw reis in het sfeervolle Luzern.

Hoogtepunten
- Treinrit met de Bernina Express
- Bezoek het mondaine St. Moritz
- Indrukwekkend, de Jungfrau regio
- Ontdek het sfeervolle Luzern

Dag 1: Nederland – Savognin, ca. 920 km

Savognin

U rijdt vandaag met of zonder overnachting naar het startpunt van uw rondreis, de Zwitserse plaats Savognin. Savognin ligt in een ruig berglandschap met steile ravijnen en heuvelachtige bergweiden. Er zijn verrassend veel zonnige dagen, dus u kunt hier heerlijk bergwandelen. Er zijn vele gemarkeerde paden, voor elk niveau. Savognin heeft een middeleeuwse brug, drie kerktorens en een gezellig centrum met bars en restaurants. Het dorp grenst aan het grootste natuurpark van Zwitserland, Parc Ela.

Dag 2: Davos, Klosters, St. Moritz

St Moritz

Na het ontbijt kunt u naar Davos, de hoogst gelegen stad van Europa. Het is een echte outdoor-bestemming en men kan er dan ook raften, mountainbiken en wandelen. In de winter is Davos een geliefde en mondaine wintersportplaats, maar in de zomer worden de liften gebruikt voor degenen die niet naar de top van de berg willen wandelen. Verder zijn er in het levendige Davos vele winkels, bioscopen, nachtclubs, musea en restaurants. De in de buurt gelegen plaatsen Klosters en St. Moritz zijn vergelijkbaar.

Dag 3: Bernina Express

Bernina Express

Treinliefhebbers kunnen vandaag een toch maken met de beroemde Bernina Express. Deze bekende trein vertrekt vanuit het vlakbij gelegen Tiefencastel (ca. 15 minuten per auto) en legt één van de mooiste en indrukwekkendste treintrajecten door de Alpen af. Onderweg rijdt de trein over oude bruggen en door smalle, donkere tunnels. De grote ramen bieden voortdurend uitzicht op de prachtige natuur van zowel Zwitserland als Italië met gletsjers, imposante bergtoppen, bergmeren en groene bergweides. We raden u aan zich goed te laten informeren én vooraf te reserveren.

Dag 4: Savognin - Saas Grund, afstand ca. 275 km

Wandelen Wallis Meer van Louvrie

Na uw ontbijt gaat u op weg naar Saas Grund. De snelste weg gaat via het Comomeer en door Italië, maar we raden u aan via de Nufenenpas te reizen. Deze route gaat langs de machtige St. Gotthard. De tunnel is voor de mensen op doorreis, maar u heeft de tijd om via de St. Gotthardpas te rijden. Maak boven een tussenstop en geniet van het panoramische uitzicht. Eenmaal weer beneden in het dal, vervolgt u de weg naar Realp. Hier rijdt u de auto op de autotransporttrein die u op een unieke wijze de Leckihorn laat passeren. De trein doet er ca. 20 minuten over en gaat regelmatig. De kosten bedragen ca. 30 CHF.

Dag 5: Saas Grund, Saas Fee

Zermatt

Saas-Grund is een parel in de natuur. Mooi gelegen in het berglandschap. In de winter een geliefd wintersportdorp, in de zomer een bestemming vol afwisseling. Ook hier weer fantastische wandelmogelijkheden en bijzonder is de Alpenbloemen wandelroute waar meer dan 240 soorten planten groeien. Onderweg kunt u lekker picknicken en het kristalheldere water uit de beekjes drinken. Saas Fee is het buurdorp. Het gletsjerdorp ligt op 1800 meter en wordt omringd door maar liefst 13 'vierduizenders'.

Dag 6: Zermatt, Gornergrat

Matterhorn en meer

In Zermatt kunt u eerst een korte wandeling maken via de Bahnhofstrasse met elegante horlogewinkels, houten huizen in chaletvorm en gezellige terrasjes. Aan het einde van de straat krijgt u al zicht op de Matterhorn, de beroemdste berg ter wereld. U heeft ook de mogelijkheid om met een tandradbaan naar de Gornergrat op 3089 meter te gaan. Vanaf het speciale platform heeft u een fenomenaal uitzicht op de majestueuze Matterhorn (4478 meter) met zijn piramideachtige vorm.

Dag 7: Saas Grund – Grindelwald, afstand ca. 125 km

Grindelwald

De route voert u vandaag in noordelijke richting, richting Grindelwald. Maak onderweg eventueel nog een tussenstop aan de Thunersee of breng een bezoekje aan Interlaken.

Dag 8: Grindelwald, Jungfraujoch

Grindelwald

Grindelwald wordt ook wel het gletsjerdorp genoemd, omdat nergens in de Alpen gletsjers zo laag het dal in zakken als hier. Grindelwald ligt aan de voet van de Eiger en is ideaal voor wandelliefhebbers. Een leuk uitstapje is per trein naar de Jungfrau op 4158 meter inclusief de Jungfraujoch. Sinds 1912 is de 'Top of Europe' het hoogste spoorwegstation van Europa met eeuwige sneeuw en ijs.

Dag 9: Schynige Platte, Interlaken

Interlaken

De huisberg van de regio is het Schynige-plateau op 1967 meter. De nostalgische tandradbaan uit de 19e eeuw legt in 50 minuten het 7,2 kilometer lange traject én de 1400 meter hoogteverschil tussen Wilderswil en het Schynige-plateau af. Bewandel de bergtocht Grindelwald - First, een van de mooiste tochten uit de regio met prachtig uitzicht op het wereldberoemde drietal Eiger, Mönch en Jungfrau.

Dag 10: Grindelwald - Luzern, afstand ca. 95 km

Luzern

U laat Grindelwald achter zich en reist in noordelijke richting naar Luzern. Luzern ligt ideaal aan de Vierwaltstättersee en is één van de mooiste steden van Zwitserland. Vanuit Luzern kunt u een mooie excursie maken naar de 'huisberg' Pilatus. Vanaf de top op 2200 meter hoogte, heeft u een weids panorama over de Alpen, de Vierwaltstättersee en Luzern. Het is ook mogelijk om een tocht te maken met de tandradbaan of gondel naar de top van de berg Rigi, die 1800 meter telt.

Dag 11: Einde rondreis

Uw rondreis eindigt na het ontbijt. U gaat op eigen gelegenheid terug naar Nederland of naar uw volgende reisbestemming.

Inbegrepen
- 10 overnachtingen op basis van logies en ontbijt
- 6x diner
- Reisbeschrijving
- ANWB wegenkaart (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)

Niet inbegrepen
- Parkeer-, tol- en entreegelden. Een tolvignet is verplicht in Zwitserland.
- Eventuele toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)

Uw hotels

Gedurende deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel geen kamers beschikbaar heeft dan reserveren wij voor u een gelijkwaardig alternatief in de omgeving.


 

Overnachtingen
3x Savognin, Hotel Danilo/Pianta
3x Saas Grund Pension Heino
3x Grindelwald, Hotel Jungfrau Lodge
1x Luzern Hotel Wilden Mann

Gelukkig ontvangen we dagelijks meldingen dat onze accommodaties langzamerhand hun deuren weer openen en gasten kunnen ontvangen. Dat is goed nieuws! Het virus heeft er wél voor gezorgd dat accommodaties vanuit de overheid protocollen en regels moeten hanteren die uw verblijf en dat van uw medereizigers zo prettig en veilig mogelijk moeten maken. Dat betekent dat er wijzigingen zullen zijn in het wel, niet of beperkt aanbieden van faciliteiten en in de uitvoering van diensten. Zo kan het zijn dat een zwembad beperkt geopend is of helemaal gesloten, het ontbijt of diner anders worden aangeboden of de schoonmaak van uw kamer of appartement niet meer dagelijks wordt gedaan.

Tijdens bus- en vliegreizen zal het gebruik van mondkapjes mogelijk verplicht worden en tijdens onze busreizen zullen er regels zijn met betrekking tot in- en uitstappen, tussenstops, roulatieschema enz. Op onze website en in de reisbescheiden zullen we u zoveel mogelijk van de juiste informatie voorzien, maar het kan voorkomen dat de informatie niet tijdig bij ons bekend is of ons zelfs helemaal niet bereikt.

De volgende maatregelen zijn voor iedereen van kracht

 1. Houd altijd de afstand aan die in het land van kracht is. Draag een mondkapje daar waar dit niet mogelijk is.
 2. Regelmatig goed en uitgebreid handen wassen
 3. Hoesten en niezen in de elleboog
 4. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg
 5. Vermijd handen schudden
 6. Blijf thuis indien u een van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°)
 7. Blijf thuis als iemand in uw huis koorts heeft (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
 8. Lees vooraf de specifieke maatregelen van uw reisorganisatie
 9. Volg altijd de specifieke maatregelen en aanwijzingen van personeel dat optreedt namens de reisorganisatie
 10. Betaal met pin of contactloos/mobiel

Hier vindt u een inventarisatie van maatregelen die u onderweg en ter plaatse kunt aantreffen.

Kijk voorafgaand aan uw reis, maar ook tijdens uw vakantie wat vaker op www.nederlandwereldwijd.nl van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen naar en in het buitenland.

 


Bij boeking van een autorondreis vanaf 5 dagen* kunt u direct na boeking een handige ANWB reisgids en/of wegenkaart bestellen. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op uw autorondreis! 

De voordelen van de ANWB wegenkaart:
- Inclusief stadsplattegronden
- Inclusief plaatsnamenregister

Enkele dagen na boeking ontvangt u een e-mail met uitleg hoe u de ANWB reisgids en/of wegenkaart van uw keuze kunt bestellen.

* Niet geldig voor last-minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek.

 

Indien u per eigen auto of motor reist dan dient u er rekening mee te houden dat voor Zwitserland een tolvignet verplicht is.

Uw vignet kunt u eenvoudig online bestellen.