10-daagse autorondreis Het beste van Zwitserland

Eigen vervoer reis

Droomt u van wandelen door een adembenemend mooi berglandschap? Deze autorondreis neemt u mee langs de mooiste wandelregio’s van Zwitserland. Meer reisinformatie

vanaf € 596 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

  • Actieve reis
  • Scherpe prijs

10-daagse autorondreis Het beste van Zwitserland

Bent u een natuurliefhebber en droomt u van wandelen door een adembenemend mooi berglandschap? Dan is deze rondreis precies wat u zoekt.


Deze autorondreis neemt u in 10 dagen mee langs de mooiste wandelregio’s van Zwitserland. Doordat altijd minimaal 2 overnachtingen gepland zijn, heeft u in iedere plaats een volle dag voor een heerlijk tocht of een ander leuk uitstapje.

Excursies
Wandelparadijs Kandersteg
Het prachtige Saasdal
De indrukwekkende Matterhorn
Meiringen en Aareschlucht

Dag 1: Nederland – Kandersteg, ca. 859 km

Omgeving

Vanuit Nederland reist u via Duitsland naar Kandersteg voor de eerste 3 nachten van uw autorondreis. Kandersteg staat bekend als het wandelparadijs van Zwitserland. Bij uw verblijf in Kandersteg is een wandelpas inbegrepen. Hiermee maakt u gratis gebruik van diverse bergliften in Kandersteg en Adelboden, en het regionale openbaar vervoer. Ontdek zo extra voordelig deze prachtige regio!

Dag 2 en 3: Kandersteg

Kirche Kandersteg

Twee volle dagen ter besteding in Kandersteg en omgeving. Onze belangrijkste tip is en blijft: wandelen! De omgeving van Kandersteg lijkt volledig ingesteld op wandelaars. Bergliften brengen u snel omhoog en prachtige wandelroutes laten u genieten van schitterende natuur en adembenemende uitzichten.

Dag 4: Kandersteg – Saas Grund, ca. 60 km

Hohsaas

Vanaf Kandersteg neemt u de autotrein via de Lötschbergtunnel naar Goppenstein in het kanton Wallis. Bij uw verblijf in Saas Grund is de Bürgerpass ingebrepen. Met deze gastenkaart maakt u gratis gebruik van de kabelbanen en de lokale bussen in het Saasdal.

Dag 5: Saas Grund

Wandelpauze

Een volle dag ter besteding in Saas Grund en omgeving. Het Saasdal is een perfecte bestemming voor liefhebbers van natuurschoon en prachtige wandeltochten. Neem één van de bergliften en maak een wandeling omringt door de vele hoge bergtoppen, waarvan vele meer dan 4000 m hoog zijn. Bezoek het gezellige bergdorp Saas Fee op slechts enkele kilometers van uw hotel. Saas Fee wordt ook wel ‘de Parel van de Alpen’ genoemd en is schitterend gelegen op 1800 m hoogte.

Dag 6: Saas Grund – Zermatt, ca. 35 km

Bij Gornergrat met Matterhorn
Een vrij korte trip naar uw volgende bestemming, maar dit stelt u in de gelegenheid om in zowel Saas Grund als Zermatt een volle dag te besteden. U parkeert uw auto in Täsch in de Matterhorn Terminal (tegen betaling), waarna u per trein in ca. 10 minuten in het autovrije Zermatt aankomt. Uw hotel bevindt zicht op korte afstand van het treinstation.

Dag 7: Zermatt

Zermatt familie bij het meer

Een volle dag ter besteding in Zermatt en omgeving. Geniet van het uitzicht op de karakteristieke Matterhorn of reis naar ‘Matterhorn Glacier Paradise’, het grootste en hoogst gelegen zomerskigebied van Europa. Uiteraard leent ook deze omgeving zich goed voor mooie wandeltochten.

Dag 8: Zermatt – Meiringen, ca. 140 km

Meiringen Waterval

Uw verblijf in het hooggebergte zit er bijna op en u rijdt vandaag naar uw laatste verblijf in het gezellige Meiringen.

Dag 9: Meiringen

Reichenbach waterval

Een volle dag ter besteding in Meiringen en omgeving. Indien u nog een laatste mooie wandeltocht wilt maken, dan raden wij u de spectaculaire Aareschlucht aan. Deze smalle kloof biedt een schitterende natuur en is geliefd bij wandelaars. Ook de Alpbach waterval of een tocht met de gondel naar de Hasliberg is de moeite waard. 

Dag 10: Meiringen – Nederland, ca. 850 km

Pauze

Uw rondreis eindigt na het ontbijt. U kunt uw reis naar wens verlengen met een van de andere accommodaties of arrangementen uit ons aanbod.

Inbegrepen
9 overnachtingen volgens beschrijving
Reisbeschrijving
ANWB wegenkaart

Niet inbegrepen
Parkeer-, tol- en entreegelden
Overige maaltijden
Eventuele toeristenbelasting

Uw hotels

Gedurende deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel is volgeboekt, reserveren wij voor u een mooi hotel in de omgeving van uw bestemming.

Overnachtingen
3x Hotel Alfa Soleil in Kandersteg o.b.v. logies en ontbijt
2x Pension Heino in Saas Grund o.b.v. halfpension
2x Hotel Gornetgrat Dorf o.b.v. logies en ontbijt
2x Hotel Alpin Sherpa in Meiringen o.b.v logies en ontbijt

Indien u per eigen auto of motor reist dan dient u er rekening mee te houden dat voor Zwitserland een tolvignet verplicht is.

Uw vignet kunt u eenvoudig online bestellen.