10-daagse autorondreis De mooiste Zwitserse bergtoppen

Eigen vervoer reis

Droomt u van wandelen en rijden door een adembenemend mooi berglandschap? Deze autorondreis neemt u mee langs de mooiste bergtoppen van Zwitserland. Meer reisinformatie

vanaf € 581 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

  • Actieve reis

10-daagse autorondreis De mooiste Zwitserse bergtoppen

Bent u een natuurliefhebber en droomt u van wandelen en rijden door een adembenemend mooi berglandschap? Dan is deze rondreis precies wat u zoekt. Deze autorondreis neemt u in 10 dagen mee langs de mooiste bergtoppen en wandelregio’s van Zwitserland. Doordat altijd 3 overnachtingen gepland zijn, heeft u in iedere plaats twee volle dagen voor heerlijke wandeltochten of een ander leuk uitstapje.

Excursies
Wandelparadijs Grindelwald
Het prachtige Saasdal
Ruige bergketens in Savognin

Dag 1: Nederland - Grindelwald (ca. 830 km)

Grindelwald-First

Vanuit Nederland reist u via Duitsland naar Grindelwald voor de eerste 3 nachten van uw autorondreis. Grindelwald ligt in het Berner Oberland, beroemd om de bergtoppen Eiger, Jungfrau en Mönch, maar ook om de groene weiden, helderblauwe meren en gezellige steden en dorpen.

Dag 2 en 3: Grindelwald

Interlaken

Twee volle dagen ter besteding in Grindelwald en omgeving. Onze belangrijkste tip is en blijft: wandelen! De omgeving lijkt volledig ingesteld op wandelaars. Bergliften brengen u snel omhoog en prachtige wandelroutes laten u genieten van de schitterende natuur en adembenemende uitzichten. Overweeg ook een bezoek te brengen aan het gezellige Interlaken op ca. 20 km, prachtig gelegen tussen twee mooie meren en met indrukwekkende bergtoppen op de achtergrond.

Dag 4: Grindelwald - Saas Grund (ca. 120 km)

Rhone gletsjer Wallis

U vervolgt uw rondreis naar het zuiden en rijdt via de Thunersee het Kander dal in. Vanaf Kandersteg neemt u de autotrein via de Lötschbergtunnel naar Goppenstein in het kanton Wallis. U verblijft 3 nachten in Saas Grund. Bij dit verblijf is de Bürgerpass inbegrepen. Met deze gastenkaart maakt u gratis gebruik van de kabelbanen en de lokale bussen in het Saasdal.

Dag 5 en 6: Saas Grund

Wandelen Saasdal

U heeft opnieuw twee volle dagen om de mooie omgeving van Saas Grund te verkennen. Het Saasdal is een perfecte bestemming voor liefhebbers van natuurschoon en prachtige wandeltochten. Neem één van de bergliften en maak een wandeling omringt door bergtoppen die soms meer dan 4000 meter hoog zijn. Bezoek ook het gezellige dorp Saas Fee, ook wel "de Parel van de Alpen" genoemd, op slechts enkele kilometers verwijderd van uw hotel.

Dag 7: Saas Grund - Savognin (ca. 280 km)

Chur

Vandaag staat een prachtige rit op het programma naar uw laatste verblijf in Savognin. U rijdt onder andere over de Furkapas op ruim 2400 meter hoogte. Met iedere bocht die u neemt is een fotomoment op z'n plaats, het uitzicht is hier namelijk adembenemend! In het Rijndal komt u vervolgens langs Laax en Chur, waarna u naar het zuiden afbuigt naar Savognin. In Savognin verblijft u 3 nachten.

Dag 8 en 9: Savognin

Meer Savognin

Geniet 2 dagen van de mooie omgeving van Savognin. Ook hier kunt u wandelen in alle richtingen. Wilt u het een dag wat rustiger aandoen, kijk dan uw ogen uit in het mondaine St. Moritz op ca. 38 km, bekend om haar luxe en jetset. Of ga naar Tiefencastel op ca. 10 km en stap aan boord van de wereldberoemde Bernina Express voor een sensationele treinrit naar Tirano in Italië.

Dag 10: Savognin - Nederland (ca. 920 km)

Savognin

Uw rondreis eindigt na het ontbijt. U kunt uw reis naar wens verlengen met één van de andere accommodaties of arrangementen uit ons aanbod. Ook kunt u overwegen om een overnachting in te plannen op de terugreis naar Nederland.

Inbegrepen
9 overnachtingen volgens beschrijving
Reisbeschrijving
ANWB wegenkaart

Niet inbegrepen
Parkeer-, tol- en entreegelden
Overige maaltijden
Eventuele toeristenbelasting

Uw hotels

Gedurende deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel is volgeboekt, reserveren wij voor u een gelijkwaardig alternatief in de omgeving van uw bestemming.

Overnachtingen
3x Jungfrau Lodge in Grindelwald o.b.v. logies en ontbijt
3x Pension Heino in Saas Grund o.b.v. halfpension
3x Danilo/Pianta in Savognin o.b.v. halfpension

Bij boeking van een autorondreis vanaf 5 dagen* kunt u direct na boeking een handige ANWB reisgids en/of wegenkaart bestellen. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op uw autorondreis! 

De voordelen van de ANWB wegenkaart:
- Inclusief stadsplattegronden
- Inclusief plaatsnamenregister

Enkele dagen na boeking ontvangt u een e-mail met uitleg hoe u de ANWB reisgids en/of wegenkaart van uw keuze kunt bestellen.

* Niet geldig voor last-minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek.

 

Indien u per eigen auto of motor reist dan dient u er rekening mee te houden dat voor Zwitserland een tolvignet verplicht is.

Uw vignet kunt u eenvoudig online bestellen.