13-daagse familiereis Het Beste van Zweden

Eigen vervoer reis

Leuke familiereis voor actieve gezinnen met een verblijf in vakantiewoningen. Ontspannen, genieten en lekker in de frisse en gezonde buitenlucht de batterij opladen. Meer reisinformatie

vanaf € 366 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

  • Voor actieve gezinnen
  • Ga op elandsafari
  • Heerlijke outdoor bestemmingen
  • Actieve reis
  • Familiereis

13-daagse familiereis Het Beste van Zweden

Deze nieuwe rondreis in vakantiewoningen brengt u op drie verschillende Zweedse bestemmingen. Geniet van de rust, de ruimte en de frisse buitenlucht die overal te vinden is. Lekker ravotten in de bossen, op eland- of beversafari, maar ook cultureel stadsbezoek is mogelijk. Zo heeft deze rondreis alle ingrediënten in zich om u een heerlijke vakantie te bezorgen.

Excursies
- Lekker 'buiten spelen' in Degeberga
- Ontdek Malmö op de fiets
- Leef als een Viking in Foteviken Vikingendorp
- Isaberg met veel outdoormogelijkheden
- High Chaparral, dorp uit het Wilde Westen
- Säfsen Resort
- Bezoek de kopermijn van Falun

Dag 1: aankomst Degeberga

Foteviken Vikingendorp

De rondreis start in Degeberga. U gaat op eigen gelegenheid naar het Vakantiepark Degeberga Stugby in het zuiden van Zweden, in de provincie Skåne. Het landschap wordt gekenmerkt door weidse gele koolzaadvelden, bossen en kilometers witte zandstranden aan de kust.

Dag 2 t/m 4: Degeberga & Skåne

Malmö haven - Foto: Justin Brown

In tegenstelling tot de rest van Zweden zijn de afstanden in Skåne niet zo groot. Bij mooi weer kunt u een dagje doorbrengen op één van de mooie zandstranden, die bijvoorbeeld bij Hanöbukten en Åhus te vinden zijn. Wilt u een stukje geschiedenis, dan zijn de Ales Stenar een leuke excursie: 58 stenen uit de oudheid vormen een Vikingschip.

In het Foteviken Vikingendorp, ten zuiden van Malmö, krijgt u meer te weten over de woeste Noormannen: in het openluchtmuseum staan huizen, werkplaatsen en sporen acteurs die als Vikingen verkleed zijn, de kinderen aan om een paar uur als een Viking te leven. Een leuk uitstapje voor het hele gezin.

Wilt u ook een leuke stedentrip maken naar een niet al te grote stad, dan is Malmö een goede bestemming. U kunt de stad zelfs op de fiets verkennen. Bijzonder is de architectuur van de 190 meter hoge Turning Torso en u kunt lekker lunchen op het oude marktpleintje Lilla Torg.

Skåne staat vol met kastelen, die eveneens tot de verbeelding spreken van zowel kinderen als hun ouders. In Helsingborg is bijvoorbeeld het Sofiero kasteel. Ooit de Koninklijke zomerresidentie en nu beroemd om de tuin met 10.000 rododendrons. Vanaf de 600 meter oude Kärnan toren heeft u een mooi uitzicht. U moet zijn 35 meter wel eerst beklimmen!

Dag 5: Degeberga - Hestra, ca. 225 km

Vissen op het Siljanmeer

U verlaat het uiterste zuiden van Zweden en rijdt in noordelijke richting naar Hestra in de provincie Småland. Dit gebied is vooral bekend vanwege het Zweedse design, de kunst en cultuur. Het hoofdkantoor van IKEA zit hier én in het Glasriket, wat meer oostelijk gelegen is, zijn vele glasblazerijen en -fabrieken. U verblijft de komende nachten in het Isaberg Mountain Resort.

Dag 6 t/m 8: omgeving Hestra

Gränna polkagris - Foto: Tina Stafrén

Isaberg ligt aan een meertje en in de natuur dus er zijn veel mogelijkheden om te wandelen (bij de receptie zijn wandelroutes te verkrijgen), te zwemmen, te kanoën, vissen en lekker buiten te zijn. Er is een boomtoppen klim- en touwenparcours en aan de overkant ligt een klein elandenpark waar twee elanden leven. Soms is het even zoeken maar over het algemeen worden ze altijd gevonden.

High Chaparral is leuk voor een dagje Wilde Westen. In het themapark worden diverse shows gegeven (o.a. Zorro en Lucky Luke) en zijn diverse activiteiten en attracties zoals goudzoeken, paardrijden, zwemmen, een stoomtrein en oude stoomboot. Als echte cowboys en cowgirls kunnen de kinderen zich hier goed vermaken.

Op een langere dagtocht (ca. 100 km) kunt u naar het grootste meer van Zweden, het Vätternmeer. Neem een duik in het frisse water en bezoek het stadje Gränna, waar de 'polkagris' vandaan komt. De rood-witte zuurstokken die iedereen kent. In sommige winkels ziet u hoe ze gemaakt worden en uiteraard zijn ze overal te koop.

Dag 9: Hestra - Frederiksberg, ca. 355 km

Gezinsvakantie

U gaat op weg naar de derde bestemming in het mooie Zweedse landschap. Tussen de twee meren rijdt u naar Fredriksberg. U verblijft de komende vier nachten in het populaire vakantiepark Säfsen.

Dag 10 t/m 12: omgeving Fredriksberg

Falun - Kopermijn

Fredriksberg ligt in de provincie Dalarna vol cultuur en historie. Het landschap wordt gekenmerkt door veel bossen, heidevelden en meren. In en om het vakantiepark worden veel activiteiten georganiseerd. U kunt wandelen, zwemmen, bootjes huren, kanoën, fietsen, vlotten bouwen of gewoon lekker een goed boek lezen in uw vakantiewoning.

Wilt u er op uit trekken, dan kunt u een dagje naar Karlstad, aan het Vänernmeer. Op het meer zijn diverse rondvaarten mogelijk.

Ook Falun ligt iets verder weg, maar goed te doen. Falun is een oude mijnstad en de kopermijn en de omgeving staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. De afdaling naar de mijn en de rondleiding is leuk en interessant voor het hele gezin.

Als herinnering aan de vakantie in Dalarna is het gekleurde houten Dalarnapaardje een leuk souvenir.

Dag 13: Einde rondreis

Uw rondreis eindigt nadat u bent uitgecheckt. U gaat op eigen gelegenheid naar uw volgende reisdoel.

Inbegrepen
- 12 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies
- Reisbeschrijving
- ANWB Reisgids Ontdek Zuid-Zweden en wegenkaart (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)

Niet inbegrepen
- Vervoer naar en van Zweden
- Alle maaltijden
- Parkeer-, entree- en tolgelden

Ter plaatse te betalen:
Degeberga Stugby : Eindschoonmaak SEK 700 (ca. € 68) (verplicht), bed- en badlinnen: SEK 110 (ca. € 11) per set (of zelf meenemen)
Isaberg Vakantiepark : Eindschoonmaak SEK 800 (ca. € 77) (of zelf schoonmaken), bed- en badlinnen: SEK 150 (ca. € 14) per set (of zelf meenemen)
Säfsen Resort : Eindschoonmaak SEK 995 (ca. € 96) (of zelf schoonmaken), bed- en badlinnen: SEK 155 (ca. € 15) per set (of zelf meenemen)

Uw accommodatie
U verblijft in onderstaande vakantiewoningen op basis van logies. Klik op de link voor informatie over het vakantiepark en gedetailleerde beschrijving van de woning.

Overnachtingen
4 x Degeberga, Degeberga Stugby
4 x Hestra, Isaberg Vakantiepark
4 x Fredriksberg, Säfsen ResortBij boeking van een autorondreis* kunt u direct na boeking een handige wegenkaart Noorwegen & Zweden bestellen.

 

De voordelen van de ANWB wegenkaart:

- Inclusief stadsplattegronden
- Inclusief plaatsnamenregister

Enkele dagen na boeking ontvangt u een e-mail met uitleg hoe u de ANWB wegenkaart kunt bestellen.

* Niet geldig voor last-minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek. 

7,3