Lövånger Kyrkstad

Verschillende reismogelijkheden

Overnacht in een knusse cottage in het kerkdorp Lövånger. Het dorpje werd gebouwd in de tijd dat het verplicht was om iedere zondag een kerkdienst bij te wonen en de afstanden te groot waren om te reizen. Meer reisinformatie

vanaf € 32 per persoon

of

Plattegrond

Plattegrond

Toon legenda
  • Bijzondere accommodatie
  • In een oud kerkdorpje
  • In Zweeds Lapland
  • Rustig gelegen
  • Gratis WiFi

Lövånger Kyrkstad

Lövånger is een van de best bewaarde kerkdorpjes uit het noorden van Zweden. Slaap in een van de 117 oude cottages van het kerkdorpje uit de 17e eeuw, die gerenoveerd zijn maar wél de sfeer van vroeger hebben behouden.

Ligging
In het dorpje Lövånger, bij de kerk. Dichtbij het Bjuröklubb Natuurreservaat. De afstand vanaf de luchthaven Skellefteå is ca. 50 km.

Faciliteiten
Receptie, ontbijt- en lunchrestaurant en koffiehuis.

Accommodatie
Alle huisjes zijn uniek en variëren in grootte van 12-25 m2. Ook de bedindelingen zijn verschillend. Soms 2-persoonsbedden, soms aparte bedden of een slaapbank.

Accommodatie

1-kamerwoning (max. 2 pers.)
Eenvoudig ingericht. Woon-/slaapkamer met slaapbank voor 2 personen. Kitchenette met koelkast, 2 kookplaten. Badkamer met douche en toilet.

2-kamerwoning (max. 4 personen)
Gelijk aan de 1-kamerwoning maar met een extra slaapkamer met 2 slaapplaatsen.

3-kamerwoning (max. 5 personen)
Gelijk aan de 1-kamerwoning maar met twee extra slaapkamers. In totaal 5 slaapplaatsen.

Inbegrepen
Energiekosten.

Niet inbegrepen
Optionele kosten, ter plaatse te betalen: bed- en badlinnen, 150SEK per persoon per set. Verplichte kosten, ter plaatse te betalen: eindschoonmaak 200SEK per verblijf.

Transfer informatie
Indien u dit arrangement met vlucht boekt, is de transfer vanaf de luchthaven naar de accommodatie v.v. niet inbegrepen. U kunt bij ons een auto huren. Verderop in het boekingsproces, bij de extra's, ziet u de diverse mogelijkheden.

Directe vlucht in het hoogseizoen

In de periode 6/6/2018 t/m 12/9/2018 vliegt Transavia iedere woensdag rechtstreeks vanaf Rotterdam naar Skellefteå in Zweeds Lapland. Daarmee komt het noorden van Zweden wel héél dichtbij. Na ca. 2,5 uur arriveert u op de luchthaven en kunt u met uw huurauto alle kanten op. Er wordt 's ochtends gevlogen.

Buiten deze periode kunt u op Luleå vliegen met SAS Scandinavian Airlines met een overstap in Stockholm. U kunt de luchthavens van Luleå en Stockholm combineren met elkaar.

Lövånger

Lövånger is een klein dorpje in de provincie Västerbotten in het noorden van Zweden. Het is een historisch plaatsje. Toen het in de 17e eeuw verplicht werd om op zondag de mis bij te wonen, kwamen de mensen van heinde en verre hier naar toe om naar de kerk te gaan. Aangezien de barre weersomstandigheden en slechte wegen de reis vaak bemoeilijkten, ontstond hier een 'kerkdorp' met huisjes die alleen voor die reden bewoond werden. In de regio zijn vele (outdoor) activiteiten mogelijk en het strand en de Botnische Golf liggen vlakbij. Ontmoet Mikael Vinka, een ervaren gids die veel over de Sami-cultuur weet.