Kraja Hotel

Eigen vervoer reis

Kraja betekent in de oude Sami taal 'plek om naar te verlangen'. Het hotel maakt onderdeel uit van een uitgebreid resort op een schitterende locatie. Meer reisinformatie

vanaf € 58 per persoon

Plattegrond

Plattegrond

Toon legenda

Kraja Hotel

Kraja betekent in de oude Sami taal 'plek om naar te verlangen'. Het hotel maakt onderdeel uit van een uitgebreid resort op een schitterende locatie. De oude Inn dateert uit 1869 en men heeft geprobeerd om zoveel mogelijk sfeer te behouden.

Ligging
Op de oever van het Sälla meer met weids uitzicht over het water. Het centrum van Arjeplog ligt op ca. 2 km.

Faciliteiten
Receptie, lounge, bar, restaurant, terras met uizicht over het meer, minigolf, openluchtzwembad, sauna, buiten-whirlpool. Tegen betaling: diverse massages en schoonheidsbehandelingen, fietsverhuur. Alle faciliteiten zijn geopend tussen ca. 18 juni en 19 augustus, buiten het seizoen kunnen faciliteiten gesloten zijn.

Kamers
Verzorgd, licht klassiek ingericht met telefoon, tv, gratis wifi, minibar en uitstekende bedden. Badkamer met douche en toilet.

Bijzonderheden
Ontbijtbuffet.

Transfer informatie
Indien u dit arrangement met vlucht boekt, is de transfer vanaf de luchthaven naar de accommodatie v.v. niet inbegrepen. U kunt bij ons een auto huren.

Arjeplog

Arjeplog ligt midden in de uitgestrekte natuur van Lapland, op een uurtje rijden ten zuiden vanaf de Poolcirkel. Het kleine dorpje claimt als enige een archipel temidden van de bergen te hebben. Hier kunt u heerlijk wandelen, tot rust komen en genieten van eindeloze dagen in de zomer, wanneer de zon niet onder gaat en prachtige (pastel)kleuren de hemel verlichten. Wilt u wat avontuurlijks? Boek dan een helikoptervlucht boven Salajäkna, de grootste gletsjer van Zweden die voor het vele water zorgt in de zomermaanden als het ijs smelt. Arjeplog ligt aan de oude Zilverroute die tot in Noorwegen doorloopt. Bezoek het Zilvermuseum en het Båtsuoj Sami centrum waar u veel leert over de cultuur van deze oorspronkelijke bevolkingsgroep.