8-daags Husky- en Sneeuwavontuur Salla

Vliegreis

In Salla kunt u rekenen op een heerlijke, afwisselende vakantie vol actie en avontuur en met extra veel huskyplezier! Meer reisinformatie

vanaf € 1535 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

  • Incl. 2 huskysafari's
  • Incl. sneeuwscootersafari
  • Incl. sneeuwschoenwandelen en ijsvissen
  • Actieve reis
  • Avontuurlijke reis

8-daags Husky- en Sneeuwavontuur Salla

In Salla kunt u rekenen op een heerlijke en afwisselende vakantie vol actie en avontuur en met extra veel huskyplezier. De gezelligheid is hier spreekwoordelijk en alles gaat heerlijk relaxed. U verblijft in een authentieke Finse bungalow aan de bosrand. Vrijwel iedere dag gaat u van hieruit op pad. Heeft u nog tijd over, dan is de skipiste op loopafstand.

Excursies
- 2 dagen huskysafari
- Bezoek rendierboerderij
- Sneeuwscootersafari
- Sneeuwschoenwandeling
- IJsvissen

Dag 1: Amsterdam - Lapland

Aankomst Fins Lapland

U vliegt comfortabel en rechtstreeks met Transavia vanaf de luchthaven Schiphol naar Fins Lapland. Na aankomst op de luchthaven wordt u naar uw bungalow in Salla gebracht. De transfer duurt ca. 2 uur. U neemt uw thermokleding, bestaande uit overall, handschoenen en sneeuwlaarzen in ontvangst en er is een informatiebijeenkomst waarbij het definitieve weekprogramma wordt doorgenomen. Dit programma kan ook in de bus al worden uitgereikt. Het gepubliceerde dagprogramma is slechts ter indicatie. U ontvangt een lunch-snack en 's avonds is een dinerbuffet inbegrepen.

NB: op 17 en 24 februari én op 3 maart kunt u ook vanaf Brussel vertrekken met Brussels Airlines. 

Dag 2 & 3: Huskysafari

Huskysafari

Na het ontbijt, dat alleen op dag 2 is inbegrepen, volgen twee enerverende dagen die in het teken van de husky staan. U ontmoet de gids die u veel informatie geeft over de husky's en hun training. De honden zijn enthousiast en hun geblaf en gehuil is tot in de verre omtrek te horen. Het enige wat ze willen is rennen. Nadat u vertrouwd bent geraakt met de honden wordt het startsein gegeven. U maakt beide dagen een tocht van ca. 5-6 uur door het winterwonderland (2 personen per slede). Zodra de honden in beweging zijn, hoort u alleen nog het gehijg en de knisperende sneeuw. U zult versteld staan van de kracht die de honden hebben en hoe hard de slede gaat op vlakke stukken. Met de voetrem houdt u de slee in bedwang en door uw gewicht te verplaatsen op de glijders kunt u meegeven in de bochten. Onderweg wordt gestopt voor foto's, koffie en kunt u ruilen van plek in en op de slee. Op beide dagen is een wildernislunch bij het kampvuur inbegrepen. De honden worden intussen verzorgd om optimaal aan de terugreis te beginnen. U overnacht niet onderweg, maar in Sallatunturin Tuvat.

Dag 4: bezoek Rendierboerderij

Rendieren

U brengt een bezoek aan het Rendierpark van Salla waar uitgebreid wordt verteld over de rendierhouderij in Lapland. Hoe het was in vroeger tijden toen de Sami nog rondtrokken met hun kudde en tegenwoordig, met alle moderne middelen. Het is nog steeds een belangrijk middel van bestaan in dit deel van Finland. U gaat zelf de rendieren opzoeken in het bos waar ze bijgevoerd worden en de gids leert u hoe u het beste met de rendieren kunt omgaan. En dan is het uw beurt! U krijgt een authentieke rendierslee en uw eigen rendier. U leert hoe u de dieren moet inspannen en dan gaat u op weg. Rendieren zijn statige dieren en u zult versteld staan van hun kracht: met een eigenwijze, wat koddige draf trekken ze de slee langzaam maar gestaag vooruit. Als de slee eenmaal vooruit glijdt en u het gevoel heeft de controle over de slee te hebben, kunt u genieten van het landschap dat aan u voorbijtrekt. Natuurlijk luncht u in de buitenlucht bij een houtvuur. Het programma duurt ca. 3 uur en er geldt 1 persoon per slede.

Dag 5: Sneeuwscootersafari

Sneeuwscooter

Een ander noodzakelijk vervoermiddel in de diepe sneeuw is de sneeuwscooter. U maakt een tocht van ca. 2 uur door het winterwonderlandschap. De één rijdt en de ander geniet achterop. Het is niet mogelijk om de sneeuwscooter alleen te besturen. De gids verzorgt de koffiestop waarna u kunt wisselen van bestuurder. U heeft een geldig autorijbewijs (min. leeftijd 18 jaar) nodig en kleding, instructie, materiaal en benzine is verder allemaal inbegrepen. U behoudt een eigen risico, maar dit kunt u direct bij boeking afkopen (in de volgende stap van het boekingsproces). De rest van de dag is ter vrije besteding. Het is mogelijk om de skipistes van Sallatunturi te verkennen. Dit kan op ski's of een snowboard maar ook per slee: er is een prima sledehelling. Wilt u zelf nog terug de stilte in: u kunt sneeuwschoenen of langlaufski's huren en zelf een tocht maken: er zijn routes genoeg! En ook een fatbike is een leuk middel om de omgeving te verkennen.

Dag 6: Sneeuwschoenwandeling en ijsvissen

Sneeuwschoenwandelen

Na de paardenkrachten van gisteren, doet u het vandaag iets rustiger aan: u maakt eerst een sneeuwschoenwandeling. Het lijkt moeilijk van die 'tennisrackets' onder uw schoenen maar dat valt erg mee. De sneeuwschoenen zorgen ervoor dat u niet wegzakt in de diepe sneeuw. De tocht gaat door de bossen. Als er veel sneeuw ligt, vraagt de wandeling wel wat van uw conditie. Gelukkig is er ook tijd om foto's te maken en te genieten van de stilte! U wandelt naar een dik bevroren meer, waar u kunt uitrusten en uw geluk kunt beproeven met het ijsvissen. Gat boren, hengel uit en wachten tot ze bijten. Met of zonder vangst keert u na ca. 4 uur terug bij uw bungalow.

Dag 7: Vrije dag

Winterwonderlandschap met ondergaande zon

Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding. Indien u nog een activiteit wilt reserveren, kunt u dat verderop in het boekingsproces aangeven bij de extra's.

Dag 8: Lapland - Amsterdam

Einde van een bijzondere vakantie. U wordt in ca. 2 uur terug naar de luchthaven gebracht voor uw rechtstreekse vlucht naar Schiphol, Amsterdam met Transavia.

Inbegrepen
- Rechtstreekse vlucht Amsterdam - Lapland v.v.*
- Luchthavenbelasting en brandstofheffing
- Transfers luchthaven - accommodatie v.v.
- 7 Overnachtingen in een bungalow met privé sauna en open haard op basis van logies
- Bed- en badlinnen, energiekosten, haardhout en eindschoonmaak
- 1x lichte lunch en 1x dinerbuffet (op de dag van aankomst) en 1x ontbijtbuffet (op dag 2)
- Gebruik thermo-overall, handschoenen en sneeuwlaarzen gedurende het hele verblijf
- Gratis 20 kg ruimbagage, verdeeld over maximaal 5 bagagestukken
- Gratis wintersportuitrusting mee aan boord, per persoon. Deze uitrusting moet direct bij boeking worden aangemeld. Dit kan verderop in het boekingsproces, bij de extra's. Voor opgave vanaf 42 dagen voor vertrek rekenen we € 10 administratiekosten.
- Alle activiteiten volgens programma o.l.v. een Engelssprekende gids
- Reisinformatie

* Op vertrekdata 17, 24 februari en 3 maart is het ook mogelijk om vanaf Brussel rechtstreeks te vliegen met Brussels Airlines.
Vanwege de 2 lange huskysafari's is deze reis niet geschikt voor kinderen t/m 11 jaar.

Sallatunturin Tuvat ***

Ligging: in het bos rondom Salla.

Faciliteiten: Receptie, bar, restaurant, souvenirwinkel en receptie/vertrekpunt van de safari's.


Bungalow: Woonkamer met open haard, tv, radio en gratis wifi. Keuken met koelkast, minimaal 2 kookpitten, magnetron en koffiezetapparaat. Droogkast. Badkamer met douche, wc en sauna. Minimaal 1 slaapkamer (bij 1-2 personen) en een extra slaapkamer of een vide (bij 3-4 personen).


Inbegrepen: Haardhout, bed- en badlinnen, energiekosten en eindschoonmaak.


Bijzonderheden: De inrichting is eenvoudig maar gezellig. U verblijft op basis van logies maar er is 1x een welkomstlunch, 1x welkomstdiner en 1x ontbijt (op maandagochtend) inbegrepen.


Supermarkt


In Sallatunturi is een mini-supermarkt op loopafstand van uw bungalow, in de lobby van Spa Hotel Holiday Club Salla. Hier kunt u terecht voor een aantal boodschappen zoals frisdrank, bier, chips, broodbeleg en toiletartikelen. Er zijn grote en goed gesorteerde supermarkten in het dorp Salla, 10 km verwijderd van Sallatunturi. U kunt zich opgeven voor de pendeldienst die op maandag tegen een vergoeding van ca. € 8 p.p. heen en weer brengt zodat u boodschappen kunt doen.

Belangrijke informatie

Bagage

U mag per persoon maximaal 20 kg ruimbagage meenemen, die verdeeld mag worden over maximaal 5 bagagestukken. Bovendien mag u 1 stuks handbagage per persoon meenemen van maximaal 10 kg en afmetingen 55 x 40 x 25 cm.

U mag extra een gratis wintersportuitrusting meenemen aan boord, maar deze moet wel direct bij boeking worden aangemeld. Dit kan verderop in het boekingsproces, bij de extra's, worden aangegeven. Een wintersportuitrusting kan bestaan uit: (langlauf)ski's of een snowboard incl. schoenen of een slee. De uitrusting mag niet meer dan 15 kg wegen. Voor opgave vanaf 42 dagen voor vertrek wordt € 10 administratiekosten berekend.

Excursies en Activiteiten 

Alle tijden en data van excursies worden ter plaatse definitief medegedeeld, tijdens de informatiebijeenkomst, ongeacht de data waarop deze in het systeem of op de faktuur/vouchers staan.  

De duur en lengte van excursies is altijd afhankelijk van de weersomstandigheden, de dieren (husky's of rendieren), de grootte van de groep en de bekwaamheid van de personen in de groep. De plaatselijke gids is degene die (onderweg) bepaalt of een excursie moet worden afgebroken of ingekort. Dit is geen reden voor restitutie. Het noorderlicht is een natuurfenomeen en derhalve kan er geen garantie worden gegeven dat u het noorderlicht ook daadwerkelijk ziet tijdens een excursie. 

Indien bij een husky- of sneeuwscootersafari wordt uitgegaan van 2 personen per slee/scooter en u heeft een oneven aantal in uw reisgezelschap, dan wordt de persoon die overblijft ingedeeld bij iemand anders van de groep of bij de gids. Bij sneeuwscootersafari's kunt u er ook voor kiezen om tegen een toeslag de scooter alleen te besturen. 

Kleding & Klimaat

De thermokleding is in alle maten aanwezig, van zeer klein tot zeer groot. Vrijwel direct na aankomst kunt u beschikken over de thermokleding. Deze bestaat uit een overall, winterlaarzen en handschoenen. De overall is voor dagelijks gebruik wellicht wat onhandig dus een skibroek en ski-jas komen zeker van pas. Het is verstandig om u in 3 lagen te kleden waarbij de onderlaag het vocht moet afvoeren, de tussenlaag het vocht moet doorvoeren en tegelijkertijd de warmte moet vasthouden en de bovenlaag ademend, water- en winddicht moet zijn. Bij de betere outdoor- en wintersportzaken kan men u van goed advies voorzien. 50% van de lichaamswarmte gaat verloren via het hoofd, dus een goede muts is noodzakelijk. Ook zijn wanten in het algemeen beter dan vingerhandschoenen. Neem wollen of acrylsokken mee en geen katoenen sokken. U kunt vaak ook ter plaatse sokken, handschoenen of een muts aanschaffen, van prima kwaliteit. Een goede zonnebril tenslotte beschermt uw ogen tegen de UV-straling die weerkaatst wordt in de sneeuw.

De winters in Lapland zijn lang, koud en met veel sneeuw. De temperaturen lopen uiteen van –2º tot –20ºC en een enkele keer daalt het kwik nog verder onder nul. Toch voelt het minder koud aan dan de thermometer aangeeft. Lapland heeft een landklimaat en dat zorgt voor een 'droge' kou, waardoor de gevoelstemperatuur veel aangenamer is dan in Nederland. Er is een grote kans op droog, helder weer en er is in het algemeen weinig wind. 

Sneeuwscootersafari's 

U dient minimaal 18 jaar te zijn én te beschikken over een geldig autorijbewijs om een sneeuwscooter te mogen besturen. U kunt in de volgende stap tijdens het boekingsproces het eigen risico afkopen voor éénmalig € 12,50 per bestuurder per week. Voor opgave vanaf 42 dagen voor vertrek wordt € 10 administratiekosten berekend. Dit eenmalige bedrag geldt voor alle sneeuwscootersafari's tijdens uw reis die u bij ons vooraf boekt. De afkoop geldt voor één schadegeval per scooter. Voor excursies die u ter plaatse koopt, gelden andere regels en bedragen. Eventuele schade zult u ter plaatse moeten voorschieten. Deze kosten zullen in Nederland via de verzekering weer aan u worden uitgekeerd.

Handig om mee te nemen

Aanmaakblokjes voor de open haard, wat boodschapjes voor de eerste 2 dagen (soep, zoet broodbeleg, crackers, blikje groente o.i.d.), reisspelletjes, wasmiddel (de meest woningen hebben een wasmachine of er is een wasseretteservice zodat u halverwege de week een keer kunt wassen en niet zoveel hoeft mee te nemen), zaklamp.

 

Kinderen

Dit arrangement is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar vanwege de lange huskysafari's.

Service aan boord
Bij Transavia begint de vakantie helemaal goed. Aan boord kunt u genieten van een breed assortiment dranken, broodjes en snacks tegen betaling. Op alle vluchten is een uitgebreid audioprogramma. Hoofdtelefoons zijn aan boord te koop.

Bagageregeling Transavia Fins Lapland winter 2018/2019:
- 20 kg per persoon ruimbagage, welke verdeeld mag worden over maximaal 5 bagagestukken.
- 1 stuk handbagage per persoon van maximaal 10 kg, afmetingen: maximaal 55 x 40 x 25 cm. Kinderen tot 2 jaar hebben geen recht op handbagage.

Wintersportuitrusting
Een ski-uitrusting, snowboard, slee of langlaufuitrusting mag gratis mee aan boord, mits deze niet meer dan 15 kg weegt. Indien de uitrusting meer dan 15 kg weegt, geldt het overbagagetarief. U dient deze uitrusting wél direct bij boeking op te geven. Dit kan in het boekingsproces, bij de extra's worden gereserveerd. Bij opgave vanaf 42 dagen voor vertrekdatum, worden € 10 adminstratiekosten in rekening gebracht.

Bagage overgewicht
Indien u meer bagage meeneemt dan de bagagevrijdom toestaat, worden de kosten voor deze overbagage op de luchthaven Schiphol rechtstreeks aan u doorberekend. Bovendien geldt bij vertrek vanaf Schiphol dat bagagestukken niet zwaarder dan 32 kilo per stuk mogen wegen.

Stoelen reserveren   
U ontvangt bij de reispapieren een reserveringsnummer van onze leverancier. Met dat reserveringsnummer kunt u stoelen in het vliegtuig reserveren.