Aquarius

Verschillende reismogelijkheden

Zeer positief beoordeeld door zijn gasten. Gelegen in een rustigere gedeelte op ca. 20 minuten vanaf het San Marco plein. Verblijf één van de comfortabele kamers en drink een drankje uit de bar met moderne stijl. Meer reisinformatie

vanaf € 46 per persoon

of

Plattegrond

Plattegrond

Toon legenda
 • Erg goede beoordelingen
 • San Marco op ca. 20 min
 • Bar met terras
 • Rustig gelegen
 • Prima service

Aquarius

Bij binnenkomst begrijp je gelijk waar het hotel zijn naam Aquarius aan te danken heeft. Spot een aantal prachtige vissen in het aquarium, voordat je naar de receptie loopt om jezelf in te checken. Het elegante hotel heeft een moderne inrichting met authentieke Venetiaanse details. Het relatief kleine hotel staat garant voor goede service en wordt zeer goed beoordeeld door zijn gasten. Nieuw bij ons in het aanbod! Een heerlijk plekje is de Schuber Bar met zijn moderne stijl. Vooral zijn terras op het binnenplaatsje is ideaal om te ontspannen na een dag sightseeing.

Het hotel gevestigd in een oud paleis, beschikt over verschillende type kamers met andere stijlen. Echter is elke kamer prachtig en comfortabel ingericht voor een goed verblijf. Je kunt kiezen voor een klein kamer van ca. 12 m2 of kamers die wat ruimer zijn. Je vindt het hotel Aquarius in een rustiger gedeelte van het eiland Venetië, in de wijk Santa Croce. Loop vanuit het hotel door de gezellige straatjes richting het San Marco plein. Na ca. 10 minuten kom je bij de bekende Rialtobrug uit. Loop deze over om je weg te vervolgen naar het mooie San Marco plein met al zijn highlights. In de omgeving van het hotel vind je verschillende, goede restaurants. Vraag ook zeker om advies bij het vriendelijke, behulpzame personeel.

Ligging
In het hartje van de wijk Santa Croce, gelegen aan het San Giacomo dell’Orio plein vind je hotel Aquarius. Een iets rustigere ligging ten opzichten van een hotel bij het drukke San Marco plein.
- De Rialtobrug ligt op ca. 10 minuten wandelen.
- Wandel in ca. 20 minuten naar het San Marco plein en bezoek hier vele highlights, zoals het Dogepaleis, de Brug der Zuchten en de basiliek.

Met het openbaar vervoer
De waterbus halte Riva di Biasio vind je op ca. 400 meter afstand van hotel Aquarius. Een andere waterbus halte, San Stae, vind je op ca. 350 meter lopen.

Met het vliegtuig naar Venetië
Reis in iets minder dan een uur vanaf de luchthaven van Venetië naar hotel Aquarius op het eiland Venetië. Je neemt eerst de bus. Daarna kan je ervoor kiezen om wandelend verder te gaan, ca. 15 minuten. Of ga per boot verder en loop nog ca. 5 minuten.

Met de auto naar Venetië
Het is mogelijk om met de auto naar het eiland Venetië te rijden. In het historisch centrum zijn auto's niet toegestaan. De tarieven op het eiland liggen hoger dan in bijvoorbeeld Mestre, de wijk voordat je de brug naar Venetië op rijdt. Wij adviseren om in Mestre dichtbij het treinstation de auto te parkeren. Reis vervolgens met de trein of de bus naar het eiland. Het parkeren van de auto kost vanaf ca. 12 euro per dag (betaling ter plaatse).

Faciliteiten
- Receptie
- Gratis wifi in het gehele hotel
- Lift
- Ontbijtruimte
- Bar met terras in de binnenplaats

Kamers (32)
De comfortabele kamers beschikken over gratis wifi, kluisje, airconditioning, minibar, televisie, waterkoker en een badkamer met bad en/of douche, toilet en föhn.

Inbegrepen
- Wifi

Niet inbegrepen
- Toeristenbelasting ca. €4,50 per persoon per nacht (betaling ter plaatse)
- Parkeren in de wijk Mestre (aan de overkant van het water) vanaf ca. 12 euro per dag (betaling ter plaats, op basis van beschikbaarheid)
- Ontbijt, je kunt bijna altijd ontbijt bijboeken tijdens jouw reservering. (Let op! Op sommige data is ontbijt wel inclusief, logies ontbijt staat dan aangegeven bij het kopje verzorging)

Venetië in het kort

Sommigen noemen Venetië alleen nog maar een sprookje. Een beetje gelijk hebben ze toch wel. Het is natuurlijk al lang niet meer het belangrijkste handelsknooppunt tussen het oosten en het westen, maar al die contacten met verre volkeren hebben Venetië een rijke mengeling van stijlen en sferen gegeven. U kunt het zien in de musea met werken van Tintoretto, Titiaan en Bellini. Of de San Marco Basiliek met het imposante San Marco plein, omringd door luxe winkels en café’s.

Maar ook in de smalle en bochtige steegjes, waar vaak geen toerist te zien is. Rondlopen is eigenlijk al voldoende om door Venetië betoverd te raken. Maar ja, met al die kanaaltjes en kanalen die de stad doorkruisen, kunt u al snel de verleiding niet weerstaan om een tocht in een gondel te maken. Dat blijft natuurlijk een vast onderdeel van een bezoek aan de Dogenstad. Dan kunt u ook eens onder de overdekte 'Brug der Zuchten' door varen. Wandelen door een sprookjesboek. In Venetië kan het!

Gelukkig ontvangen we dagelijks meldingen dat onze accommodaties langzamerhand hun deuren weer openen en gasten kunnen ontvangen. Dat is goed nieuws! Het virus heeft er wél voor gezorgd dat accommodaties vanuit de overheid protocollen en regels moeten hanteren die uw verblijf en dat van uw medereizigers zo prettig en veilig mogelijk moeten maken. Dat betekent dat er wijzigingen zullen zijn in het wel, niet of beperkt aanbieden van faciliteiten en in de uitvoering van diensten. Zo kan het zijn dat een zwembad beperkt geopend is of helemaal gesloten, het ontbijt of diner anders worden aangeboden of de schoonmaak van uw kamer of appartement niet meer dagelijks wordt gedaan.

Tijdens bus- en vliegreizen zal het gebruik van mondkapjes mogelijk verplicht worden en tijdens onze busreizen zullen er regels zijn met betrekking tot in- en uitstappen, tussenstops, roulatieschema enz. Op onze website en in de reisbescheiden zullen we u zoveel mogelijk van de juiste informatie voorzien, maar het kan voorkomen dat de informatie niet tijdig bij ons bekend is of ons zelfs helemaal niet bereikt.

De volgende maatregelen zijn voor iedereen van kracht

 1. Houd altijd de afstand aan die in het land van kracht is. Draag een mondkapje daar waar dit niet mogelijk is.
 2. Regelmatig goed en uitgebreid handen wassen
 3. Hoesten en niezen in de elleboog
 4. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg
 5. Vermijd handen schudden
 6. Blijf thuis indien u een van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°)
 7. Blijf thuis als iemand in uw huis koorts heeft (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
 8. Lees vooraf de specifieke maatregelen van uw reisorganisatie
 9. Volg altijd de specifieke maatregelen en aanwijzingen van personeel dat optreedt namens de reisorganisatie
 10. Betaal met pin of contactloos/mobiel

Hier vindt u een inventarisatie van maatregelen die u onderweg en ter plaatse kunt aantreffen.

Kijk voorafgaand aan uw reis, maar ook tijdens uw vakantie wat vaker op www.nederlandwereldwijd.nl van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen naar en in het buitenland.