Hotel Ripa

Verschillende reismogelijkheden

Verblijf in de gezellige, volkse wijk Trastevere. Met zijn moderne design, leuke locatie en hoge klantwaardering is boutique hotel Ripa een ideaal hotel voor jouw stedentrip! Meer reisinformatie

vanaf € 49 per persoon

of

Plattegrond

Plattegrond

Toon legenda
 • In gezellig Trastevere
 • Hoge klantwaardering
 • Gratis wifi
 • Comfortabele kamers
 • Met familiekamers

Hotel Ripa

Een boutique hotel, maar dan net iets anders. Verwacht geen authentiek interieur; hotel Ripa onderscheidt zichzelf door zijn moderne design met bijzondere kunst. De hal met het enorme doorkijk gat laat je vanaf de hoogste verdieping zeker even duizelen. Hotel Ripa zorgt ervoor dat je een comfortabel verblijf hebt. Gratis wifi: check, vriendelijk en behulpzaam personeel: check, kleine fitnessruimte: check, restaurant: check! Na een lange dag in Rome kan je in het hotel dineren, terwijl wij zeker ook aanraden om in de wijk op zoek te gaan naar een leuk restaurant, keuze genoeg! Ga je naar Rome met de familie met kinderen? Dan verwelkomt dit hotel je graag!

Hotel Ripa ligt in een rustig gedeelte van de volkse wijk Trastevere in Rome. Een steeds meer populaire wijk in Rome, maar wél één die nog authentiek en dorps aanvoelt. Struin lekker rond, aanschouw het echte Italiaanse leven en geniet van een overheerlijke pizza. Dichtbij vind je de rivier de Tiber en in de wijk zal je vele gezellige restaurants vinden. Daarnaast kan je vanuit deze wijk naar het Vaticaan of richting het oude centrum wandelen. Is de afstand iets te groot? Dan neem je gemakkelijk de tram of de bus. Haltes bevinden zich dichtbij het hotel.

Ligging
Overnacht in een ander gedeelte van Rome, dan waar je de standaard highlights van Rome vindt. De wijk Trastevere is zeker een aanrader, vooral voor een tweede, derde of zelfs vierde stedentrip.
- Het hotel ligt in de gezellige, volkse wijk Trastevere.
- Wandel in ca. een half uur naar het Circus Maximus (waarvandaan je gemakkelijk verder naar het Palestina en Colosseum loopt).
- Het Vaticaan ligt op ca. 3,5 km. Loop in ca. 45 minuten hierheen of neem de bus.
- Het Colosseum vind je op ca. 3 km. Wandel in ca. 35 minuten hierheen of neem de tram.

Openbaar vervoer naar het centrum
- De dichtstbijzijnde tramhalte ligt op ca. 200 meter, waarvandaan 2 tramlijnen vertrekken. Met de tram reis je met gemak naar het oude centrum.
- Dichtstbijzijnde bushalte Bernardino Da Feltre ligt op ca. 250 meter. Vanaf de bushalte Porta Portese op ca. 500 meter vanaf het hotel vertrekken meerdere buslijnen.
- Treinstation Roma Trastevere is op ca. 1,5 km afstand.

Met het vliegtuig naar Rome
Rome beschikt over 2 verschillende luchthavens. Vanaf luchthaven Fiumicino reis je per trein en bus of tram naar hotel Ripa. De reistijd is ca. 1 uur en hangt af van welke route je neemt. Vanaf luchthaven Ciampino kan je per bus, metro en tram naar hotel Ripa reizen. Je bent ca. 1 uur en 20 minuten onderweg.

Met de auto naar hotel Ripa
Komt je met de auto naar Rome? Dan heb je als optie om bij hotel Ripa te parkeren voor ca. € 25,- per nacht (betaling en reservering ter plaatse, op basis van beschikbaarheid).

Faciliteiten
- Receptie
- Gratis wifi
- Restaurant
- Fitnessruimte (klein)
- Lift

Kamers (197)
De moderne, eenvoudige kamers beschikken over televisie, airconditioning, minibar, kluis en gratis wifi. Daarnaast zit er in de kamer een badkamer met bad of douche en föhn.

Inbegrepen
- Wifi

Niet inbegrepen
- Toeristenbelasting ca. € 6 per persoon per nacht (betaling ter plaatse)
- Parkeerkosten (ca. € 25 per nacht bij het hotel, reservering en betaling ter plaatse, op basis van beschikbaarheid)
- Ontbijt, je kunt bijna altijd ontbijt bijboeken tijdens jouw reservering. (Let op! Op sommige data is ontbijt wel inclusief, logies ontbijt staat dan aangegeven bij het kopje verzorging)

Citytrip naar Rome

Er is waarschijnlijk geen andere stad in de wereld die tijdens een stedentrip zoveel stijlen cultuurperiodes vertegenwoordigt als Rome. In deze stad leven de eeuwen in harmonie naast elkaar voort, vooral tijdens stedentrips naar deze prachtige stad zult u dit ontdekken. Maar voor velen spreekt de geschiedenis van het bijna 1000-jarige Romeinse Rijk wel het meest tot de verbeelding. 

In onze moderne geschiedenis speelt Rome een hoofdrol in film, mode en industriële vormgeving. Dit zal u tijdens een stedentrip zelf beleven. Het is altijd een cultuurstad geweest. Al deze glorieuze periodes uit de geschiedenis van Rome zijn tastbaar aanwezig in indrukwekkende monumentale gebouwen en in de kunstcollecties. Fascinerend om tijdens uw stedentrip of weekend weg te ontdekken.

Gelukkig ontvangen we dagelijks meldingen dat onze accommodaties langzamerhand hun deuren weer openen en gasten kunnen ontvangen. Dat is goed nieuws! Het virus heeft er wél voor gezorgd dat accommodaties vanuit de overheid protocollen en regels moeten hanteren die uw verblijf en dat van uw medereizigers zo prettig en veilig mogelijk moeten maken. Dat betekent dat er wijzigingen zullen zijn in het wel, niet of beperkt aanbieden van faciliteiten en in de uitvoering van diensten. Zo kan het zijn dat een zwembad beperkt geopend is of helemaal gesloten, het ontbijt of diner anders worden aangeboden of de schoonmaak van uw kamer of appartement niet meer dagelijks wordt gedaan.

Tijdens bus- en vliegreizen zal het gebruik van mondkapjes mogelijk verplicht worden en tijdens onze busreizen zullen er regels zijn met betrekking tot in- en uitstappen, tussenstops, roulatieschema enz. Op onze website en in de reisbescheiden zullen we u zoveel mogelijk van de juiste informatie voorzien, maar het kan voorkomen dat de informatie niet tijdig bij ons bekend is of ons zelfs helemaal niet bereikt.

De volgende maatregelen zijn voor iedereen van kracht

 1. Houd altijd de afstand aan die in het land van kracht is. Draag een mondkapje daar waar dit niet mogelijk is.
 2. Regelmatig goed en uitgebreid handen wassen
 3. Hoesten en niezen in de elleboog
 4. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg
 5. Vermijd handen schudden
 6. Blijf thuis indien u een van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°)
 7. Blijf thuis als iemand in uw huis koorts heeft (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
 8. Lees vooraf de specifieke maatregelen van uw reisorganisatie
 9. Volg altijd de specifieke maatregelen en aanwijzingen van personeel dat optreedt namens de reisorganisatie
 10. Betaal met pin of contactloos/mobiel

Hier vindt u een inventarisatie van maatregelen die u onderweg en ter plaatse kunt aantreffen.

Kijk voorafgaand aan uw reis, maar ook tijdens uw vakantie wat vaker op www.nederlandwereldwijd.nl van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen naar en in het buitenland.