Hotel Occidental Praha Wilson

Verschillende reismogelijkheden

Luxe hotel met een fantastische ligging in het hart van Praag, aan het Wenceslasplein. Meer reisinformatie

vanaf € 50 per persoon

of

Plattegrond

Plattegrond

Toon legenda
 • Luxe
 • Aan het Wenceslasplein
 • Nieuw in ons aanbod
 • Midden in het centrum
 • Nabij metrostation

Hotel Occidental Praha Wilson

Hotel Occidental Praha Wilson is een luxe uitvalsbasis in het hart van Praag. Het is gelegen aan het Wenceslas plein en vanuit hier is het eenvoudig om de stad te ontdekken. Voor een drankje kunt u terecht in de hotelbar vanwaaruit u een mooi uitzicht heeft op het Nationale Museum. De kamers zijn elegant ingericht en van alle gemakken voorzien. Er zijn ook kamers te reserveren welke een uitzicht hebben op bezienswaardigheden van Praag.

Ligging
- Aan het Wenceslasplein
- Metrostation Muzeum op ca. 2 minuten loopafstand
- Bezienswaardigheden op loopafstand, bijvoorbeeld de Astronomische klok op ca. 10 minuten loopafstand

Faciliteiten
- Receptie
- Lift
- Lounge
- Bar
- Ontbijtruimte
- Gratis WiFi

Kamers (53)
De kamers zijn zo ingericht om u zo snel mogelijk "thuis" te laten voelen. De kamers zijn ingericht met een 2-persoonsbed of twee 1-persoonsbedden, tv, audio-installatie met USB of bluetooth verbinding, kluis, minibar, koffie- en theezetfaciliteiten en airconditioning. Badkamer met bad of douche, toilet en föhn. Er zijn tevens kamers te reserveren met een uitzicht over de stad.

Inbegrepen
- Gratis WiFi

Niet inbegrepen
- Toeristenbelasting ca. € 1,- per persoon per nacht, ter plaatse te betalen.
- Valet parkeren ca. € 35 per dag.

Praag in het kort

Als er één stad met recht de Gouden Stad genoemd mag worden, is dat Praag. De Tsjechische hoofdstad was ooit de zetel van goudmakers. Het bekende Gouden Straatje wat u kunt bezoeken herinnert aan deze periode. Het "gouden" verleden van Praag is in meer opzichten bewaard gebleven. De Praagse Burcht domineert de stad. Al in de 9e eeuw werd met de bouw van deze vesting begonnen. Ook heel oud is de brug over de Moldau, de Karelsbrug, heerlijk om over te flaneren. De diverse wijken van Praag zoals "Hradcany" Rots van de burcht, "Staré Mesto" De oude stad, "Malá Strana" De smalle zijde en "Josefov" De Joodse wijk hebben door hun talloze smalle straatjes, stegen, trappen, winkeltjes en terrassen een geheel eigen en gezellig karakter.

Gelukkig ontvangen we dagelijks meldingen dat onze accommodaties langzamerhand hun deuren weer openen en gasten kunnen ontvangen. Dat is goed nieuws! Het virus heeft er wél voor gezorgd dat accommodaties vanuit de overheid protocollen en regels moeten hanteren die uw verblijf en dat van uw medereizigers zo prettig en veilig mogelijk moeten maken. Dat betekent dat er wijzigingen zullen zijn in het wel, niet of beperkt aanbieden van faciliteiten en in de uitvoering van diensten. Zo kan het zijn dat een zwembad beperkt geopend is of helemaal gesloten, het ontbijt of diner anders worden aangeboden of de schoonmaak van uw kamer of appartement niet meer dagelijks wordt gedaan.

Tijdens bus- en vliegreizen zal het gebruik van mondkapjes mogelijk verplicht worden en tijdens onze busreizen zullen er regels zijn met betrekking tot in- en uitstappen, tussenstops, roulatieschema enz. Op onze website en in de reisbescheiden zullen we u zoveel mogelijk van de juiste informatie voorzien, maar het kan voorkomen dat de informatie niet tijdig bij ons bekend is of ons zelfs helemaal niet bereikt.

De volgende maatregelen zijn voor iedereen van kracht

 1. Houd altijd de afstand aan die in het land van kracht is. Draag een mondkapje daar waar dit niet mogelijk is.
 2. Regelmatig goed en uitgebreid handen wassen
 3. Hoesten en niezen in de elleboog
 4. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg
 5. Vermijd handen schudden
 6. Blijf thuis indien u een van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°)
 7. Blijf thuis als iemand in uw huis koorts heeft (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
 8. Lees vooraf de specifieke maatregelen van uw reisorganisatie
 9. Volg altijd de specifieke maatregelen en aanwijzingen van personeel dat optreedt namens de reisorganisatie
 10. Betaal met pin of contactloos/mobiel

Hier vindt u een inventarisatie van maatregelen die u onderweg en ter plaatse kunt aantreffen.

Kijk voorafgaand aan uw reis, maar ook tijdens uw vakantie wat vaker op www.nederlandwereldwijd.nl van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen naar en in het buitenland.

 


Wilt u weten hoe het op uw vakantiebestemming is? Via #veiligopvakantie van het ANVR hoort u van locals waar u rekening mee moet houden. Bekijk hier het filmpje voor de situatie in Praag.