Hotel Porta Faenza

Verschillende reismogelijkheden

Een kleinschalig, sfeervol hotel gevestigd in het voormalige huis van een Florentijnse koopmansfamilie. Het hotel heeft hierdoor een authentieke uitstraling. Meer reisinformatie

vanaf € 34 per persoon

of

Plattegrond

Plattegrond

Toon legenda
 • Ambiance
 • Kleinschalig
 • Rustig gelegen
 • Toplocatie
 • Gratis wifi

Hotel Porta Faenza

Een kleinschalig, sfeervol hotel gevestigd in het voormalige huis van een Florentijnse koopmansfamilie. Het hotel heeft hierdoor een authentieke uitstraling. Centraal, echter rustig gelegen maakt het een prima uitvalsbasis voor het ontdekken van Florence.

Ligging
Diverse restaurants en winkels in nabije omgeving en het treinstation Santa Maria Novela ligt op ca. 5 minuten loopafstand. De kathedraal van Florence is ca. 9 minuten lopen en de winkelstraat Via dè Tornabuoni is ca. 12 minuten lopen. Het voormalig stadhuis Palazzo Vecchio ligt op ca. 14 minuten loopafstand, eveneens als de middeleeuwse brug Ponte Vecchio over de rivier Arno. Het beroemde museum Uffizi ligt op ca. 16 minuten loopafstand.

Faciliteiten
Receptie, lift, lobby en ontbijtruimte. Gratis Wifi in de gehele accommodatie beschikbaar.

Kamers (25)
De verschillende sfeervolle kamers zijn voorzien van tv, telefoon, radio, cd/dvd-speler, airconditioning, kluisje, minibar, wekker, koffie- en theefaciliteiten.

Bijzonderheden

- Toeristenbelasting ca. € 4,50 per persoon per nacht (betaling ter plaatse)
- Met een auto door Florence rijden, kan erg risicovol zijn door de ZTL (Zone Traffico Limitato). We raden u aan om uw auto buiten deze zone in een parkeergarage te zetten en vervolgens verder te reizen met het openbaar vervoer.
- Parkeren mogelijk ca. € 31 p.d.

Inbegrepen
- Wifi

Niet inbegrepen
- Toeristenbelasting ca. € 4,50 p.p.p.n.
- Ontbijt, u kunt bijna altijd ontbijt bijboeken tijdens uw reservering. (Let op! Op sommige data is ontbijt wel inclusief, logies ontbijt staat dan aangegeven bij het kopje verzorging)
- Parkeren mogelijk in de omgeving van het hotel voor ca. EUR 31 p.d.
Echter raden wij dit niet aan door de ZTL (Zone Traffico Limitato). We raden aan om uw auto buiten de stad te parkeren.

Florence in het kort

Kan een complete stad een museum zijn? Als u Florence ziet, krijgt u de indruk van wel. U bent tijdens uw stedentrip naar Florence meteen overweldigd als u de Duomo ziet, met een koepel die in grootte alleen door die van de Sint Pieter wordt overtroffen. De belangrijkste kunstwerken van de Dom bevinden zich in een nabijgelegen museum. En overal komt u opmerkelijke bouwwerken tegen, zoals de Ponte Vecchio, de brug waar winkels en ateliers op staan. En overal vindt u musea in Florence. Met werken van Giotto, Rafaël, Brunelleschi, Fra Bartolomeo en natuurlijk Michelangelo. Genoeg te zien dus tijdens uw stedentrips naar Florence. Eigenlijk te veel om in één stedentrip te ontdekken.

U komt ogen tekort in Florence. En ruimte in uw maag, want de Florentijnen weten ook zeker wat lekker eten is. Tijdens uw stedentrip zult u hier zeker van genieten. De wijnen die u zeker moet proberen zijn de Chianti en de Brunello wijnen welke uit de buurt van Florence komen.

Gelukkig ontvangen we dagelijks meldingen dat onze accommodaties langzamerhand hun deuren weer openen en gasten kunnen ontvangen. Dat is goed nieuws! Het virus heeft er wél voor gezorgd dat accommodaties vanuit de overheid protocollen en regels moeten hanteren die uw verblijf en dat van uw medereizigers zo prettig en veilig mogelijk moeten maken. Dat betekent dat er wijzigingen zullen zijn in het wel, niet of beperkt aanbieden van faciliteiten en in de uitvoering van diensten. Zo kan het zijn dat een zwembad beperkt geopend is of helemaal gesloten, het ontbijt of diner anders worden aangeboden of de schoonmaak van uw kamer of appartement niet meer dagelijks wordt gedaan.

Tijdens bus- en vliegreizen zal het gebruik van mondkapjes mogelijk verplicht worden en tijdens onze busreizen zullen er regels zijn met betrekking tot in- en uitstappen, tussenstops, roulatieschema enz. Op onze website en in de reisbescheiden zullen we u zoveel mogelijk van de juiste informatie voorzien, maar het kan voorkomen dat de informatie niet tijdig bij ons bekend is of ons zelfs helemaal niet bereikt.

De volgende maatregelen zijn voor iedereen van kracht

 1. Houd altijd de afstand aan die in het land van kracht is. Draag een mondkapje daar waar dit niet mogelijk is.
 2. Regelmatig goed en uitgebreid handen wassen
 3. Hoesten en niezen in de elleboog
 4. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg
 5. Vermijd handen schudden
 6. Blijf thuis indien u een van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°)
 7. Blijf thuis als iemand in uw huis koorts heeft (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
 8. Lees vooraf de specifieke maatregelen van uw reisorganisatie
 9. Volg altijd de specifieke maatregelen en aanwijzingen van personeel dat optreedt namens de reisorganisatie
 10. Betaal met pin of contactloos/mobiel

Hier vindt u een inventarisatie van maatregelen die u onderweg en ter plaatse kunt aantreffen.

Kijk voorafgaand aan uw reis, maar ook tijdens uw vakantie wat vaker op www.nederlandwereldwijd.nl van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen naar en in het buitenland.