Imperial

Verschillende reismogelijkheden

Een prima net verzorgd 3-sterren hotel, ideale uitvalbasis voor een stedentrip Bologna! Meer reisinformatie

vanaf € 18 per persoon

of

Plattegrond

Plattegrond

Toon legenda
 • Prima kamers
 • Iets buiten het centrum
 • Nabij bushalte
 • Gratis wifi
 • Prijstip

Imperial

Hotel Imperial is een prima net verzorgd 3-sterren hotel. Het hotel heeft aan de buitenkant een moderne mediterrane look. Het interieur is modern afgewisseld met klassiek. Zeker een pluspunt is de mogelijkheid om gratis te parkeren bij het hotel. Hotel Imperial biedt een ideale uitvalsbasis om te ontspannen tussen de diverse uitstapjes in de leuke stad Bologna.

Ligging
- Parco Nord Arena – ca. 15 min. loopafstand
- BolognaFiere – ca. 8 min. rijden
- FICO Eataly World – ca. 12 min. rijden
- Universiteit van Bologna – ca. 15 min. rijden
- Nationale kunstgalerij van Bologna – ca. 15 min. rijden

Met het vliegtuig:
- Vanaf luchthaven Bologna-Guglielmo Marconi ben je binnen ruim een half uur met het openbaar vervoer bij het hotel.
- Indien je er voor kiest om met de taxi of eigen/huur- auto te reizen vanaf luchthaven Bologna-Guglielmo Marconi ben je binnen ruim 15 min bij het hotel.

Met de (huur)auto:
- Privé parkeren is mogelijk bij hotel Imperial
- Reserveren is noodzakelijk.
- Parkeerkosten: Gratis
Let op! In Bologna is er een zogenoemde ZTL (Zone Traffico Limitato). Mocht u hier met uw auto rijden, dan kunt u erg hoge boetes riskeren.

Faciliteiten
- Receptie
- Bar
- Tuin
- Terras
- Fitnessruimte
- Ontbijtrestaurant
- Lift
- Bagageopslag
- Gratis wifi in het hele hotel

Kamers
Eenvoudige kamers met wifi, televisie, kluis, minibar en telefoon. Met een badkamer met bad en/of douche en toilet.

Inbegrepen
- Wifi

Niet inbegrepen
- Toeristenbelasting ca. € 3 per persoon per nacht (betaling ter plaatse)
- Parkeergelegenheid, gratis (vooraf reserveren)
- Ontbijt, je kunt bijna altijd ontbijt bijboeken tijdens jouw reservering. (Let op! Op sommige data is ontbijt wel inclusief, logies ontbijt staat dan aangegeven bij het kopje verzorging)

Bekend om de oudste en eerste universiteit van Europa, ook nu nog staat het studentenleven centraal. Één op de 4 inwoners van Bologna is namelijk student. De sfeer is vooral in het centrum erg gezellig. Het centrum bestaat o.a. uit twee pleinen. Het grote Piazza Maggiore met de mooie San Petronio kerk en het kleine Piazza del Nettuno waar u lekker iets kunt drinken op eén van de terrassen.

Bologna heeft twee scheve torens: de Asinelli (97 meter hoog) en de Garisenda (48 meter hoog). Vanaf de Asinelli heeft u een prachtig uitzicht over deze schilderachtige stad. Bologna wordt ook wel de dikke genoemd door de voortreffelijke keuken. Vooral het wereldberoemde gerecht spaghetti 'Bolognese' mag u niet overslaan!

Gelukkig ontvangen we dagelijks meldingen dat onze accommodaties langzamerhand hun deuren weer openen en gasten kunnen ontvangen. Dat is goed nieuws! Het virus heeft er wél voor gezorgd dat accommodaties vanuit de overheid protocollen en regels moeten hanteren die uw verblijf en dat van uw medereizigers zo prettig en veilig mogelijk moeten maken. Dat betekent dat er wijzigingen zullen zijn in het wel, niet of beperkt aanbieden van faciliteiten en in de uitvoering van diensten. Zo kan het zijn dat een zwembad beperkt geopend is of helemaal gesloten, het ontbijt of diner anders worden aangeboden of de schoonmaak van uw kamer of appartement niet meer dagelijks wordt gedaan.

Tijdens bus- en vliegreizen zal het gebruik van mondkapjes mogelijk verplicht worden en tijdens onze busreizen zullen er regels zijn met betrekking tot in- en uitstappen, tussenstops, roulatieschema enz. Op onze website en in de reisbescheiden zullen we u zoveel mogelijk van de juiste informatie voorzien, maar het kan voorkomen dat de informatie niet tijdig bij ons bekend is of ons zelfs helemaal niet bereikt.

De volgende maatregelen zijn voor iedereen van kracht

 1. Houd altijd de afstand aan die in het land van kracht is. Draag een mondkapje daar waar dit niet mogelijk is.
 2. Regelmatig goed en uitgebreid handen wassen
 3. Hoesten en niezen in de elleboog
 4. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg
 5. Vermijd handen schudden
 6. Blijf thuis indien u een van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°)
 7. Blijf thuis als iemand in uw huis koorts heeft (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
 8. Lees vooraf de specifieke maatregelen van uw reisorganisatie
 9. Volg altijd de specifieke maatregelen en aanwijzingen van personeel dat optreedt namens de reisorganisatie
 10. Betaal met pin of contactloos/mobiel

Hier vindt u een inventarisatie van maatregelen die u onderweg en ter plaatse kunt aantreffen.

Kijk voorafgaand aan uw reis, maar ook tijdens uw vakantie wat vaker op www.nederlandwereldwijd.nl van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen naar en in het buitenland.