Paradores en Ambiance in Andalusië

Verschillende reismogelijkheden

Dé absolute toppers van Andalusië beleven en zien én verblijven in Paradores en 4-sterrenhotels. Meer reisinformatie

vanaf € 655 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

Paradores en Ambiance in Andalusië

Dé absolute toppers van Andalusië beleven en zien én verblijven in Paradores en 4-sterrenhotels. Dat is deze reis in een notendop. U verblijft tijdens deze 3 maal in een typische Parador om extra beleving aan uw kennismaking met Andalusië te geven. Zo ontdekt u comfortabel en in een rustig tempo prachtige steden tijdens deze autorondreis zoals Granada, Sevilla en Córdoba!

Excursies
- Malaga
- Granada
- Cordoba
- Sevilla
- Jerez de la Frontera
- Arcos de la Frontera
- Ronda

Dag 1: Malaga

De rondreis start in Malaga. U reist met uw auto naar het eerste hotel. Wij ontzorgen u graag door meteen uw huurauto en vlucht voor u vast te leggen. Met de apart in de prijskolom genoemde reiscode kunt u de volledige reis (vlucht naar Malaga, huurauto én accommodaties) snel en eenvoudig reserveren. Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u Malaga verkennen. Malaga bruist, geniet op het strand, op een terrasje of bezoek een van haar hoogtepunten; het Picasso Museum, Centre Pompidou of het Moorse fort Alcazaba en het hoger gelegen Gibralfaro kasteel!

Dag 2: Malaga - Granada, ca. 125 km

Vandaag rijdt u naar Granada, één van Andalusië ’s absolute hoogtepunten! Een iets langere route dan hierboven vermeld, maar zeker de moeite waard is om eerst de kustroute langs Nerja naar Motril te nemen en van daar naar Granada te rijden.

Dag 3: Granada

Vandaag heeft u een volle dag de tijd om deze prachtige stad te ontdekken. Proef de echte Andalusische sfeer tijdens het struinen door de wijk Albaicin, bezoek het moderne Parque de las Siencas of het fort Alcazaba. Het absolute hoogtepunt, wat niet aan een bezoek aan Granada mag ontbreken, is natuurlijk het Alhambra! Voor dit zeer populaire paleizencomplex is het noodzakelijk om vooraf uw entreetickets te reserveren, er wordt een vast aantal bezoekers per dag toegelaten. Wilt u het Alhambra bezoeken, reserveer dan tijdig uw entreekaarten via www.dejongintra.nl/andalusiëtickets.

Dag 4: Granada - Cordoba, ca. 200 km

Op naar de volgende parel van Andalusië, Córdoba, hoofdstad van het kalifaat Al Andaluz, gelegen aan de rivier de Guadalquivir. Ook hier vindt u zo’n charmant oud centrum met een wirwar van kleine straatjes met gezellige (tapas-)restaurants. Maar ook de Mezquita: Een indrukwekkende moskee waar u binnenin een kathedraal aantreft! Ook voor de Mezquita kunt u via eerder genoemde website eenvoudig skip-the-line tickets, eventueel incl. gids, reserveren!

Dag 5: Cordoba - Sevilla, ca. 145 km

De komende 2 nachten verblijft u in een van onze absolute favorieten: Sevilla! In iets meer dan 1,5 uur bereikt u deze fantastische stad met haar vele bezienswaardigheden.

Dag 6: Sevilla

Nog een volle dag om op ontdekkingstocht te gaan! Struin door de straatjes van de charmante wijken Triana, Santa Cruz, Arenal en Macarena. Strijk neer op een van de terrassen langs de Guadalquivir voor een tapa, maar vergeet ook vooral niet om het koninklijke paleis Alcazar met de mooie minaret Giralda te bezoeken! Ook hier is vooraf bij ons uw entreekaartje reserveren geen overbodige luxe om de lange wachtrijen bij de kassa’s over te kunnen slaan!

Dag 7: Sevilla - Arcos de la Frontera/Ronda, ca. 90/130 km

De laatste nacht verblijft u in het witte dorpje Arcos de la Frontera met haar mooie oude centrum of in het schitterende stadje Ronda, hoog gelegen op berg en gescheiden door een diepe kloof. De bruggen die over de kloof gebouwd zijn, zijn erg beroemd en imponerend.

Dag 8: Einde rondreis

De rondreis eindigt na het ontbijt. U reist met uw eigen auto naar uw volgende reisdoel. Indien u een fly-drive heeft geboekt, brengt u de auto terug naar de luchthaven van Malaga en vliegt u rechtstreeks terug naar Nederland.

  • 8-daagse autorondreis
  • 8-daagse autorondreis

Inbegrepen
- 7 overnachtingen inclusief ontbijt
- Reisbeschrijving en landkaart

Niet inbegrepen
- Calamiteitenfonds
- Vlucht
- Huurauto
- Reserveringskosten

Inbegrepen
- Vlucht Amsterdam-Malaga v.v. per transavia.com
- 7 overnachtingen volgens programma
- Verzorging op basis van logies en ontbijt
- Reisbeschrijving met landkaart
- Sunny Cars huurauto o.b.v. All Inclusive (zie huurvoorwaarden)

Niet inbegrepen
- Calamiteitenfonds
- Eventuele overige kosten huurauto (zoals extra verzekeringen, ter plaatse te voldoen)

U verblijft in 3 nachten in een Pardores en 4 nachten in goede 4-sterrenhotels op basis van logies en ontbijt

Overnachtingen
- 1 x Malaga of omgeving
- 2 x Granada of omgeving
- 1 x Cordoba of omgeving
- 2 x Sevilla of omgeving
- 1 x Arcos de la Frontera of Ronda of omgeving

Bij boeking van een autorondreis* kunt u direct na boeking een handige ANWB reisgids en/of wegenkaart bestellen. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op uw autorondreis! Bekijk de vele bezienswaardigheden, cafés, de lokale keuken, winkelen en uitgaan in deze handige, compacte reisgids.

De voordelen van de ANWB reisgids: De voordelen van de ANWB wegenkaart:
- Compacte reisgids van 300 pagina's - Inclusief stadsplattegronden
- Met uitneembare kaart - Inclusief plaatsnamenregister
- Met wandelroutes en excursies
- Tips voor genieten en actief bezig zijn

Enkele dagen na boeking ontvangt u een e-mail met uitleg hoe u de ANWB reisgids en/of wegenkaart van uw keuze kunt bestellen.

* Niet geldig voor:
- Last-minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek
- Hits voor Kids reizen

Reizen met ANWB wegenkaart:
Reizen met ANWB wegenkaart én ANWB Reisgids:
- Tussen Madrid en Lissabon - Het Mooiste van Andalusië
- Ontdek Noord-Spanje - Tussen Gibraltar en Granada
- Pelgrims en Noord-Spanje - Bijzonder Andalusië
- Van Gaudi naar Maria - Hoogtepunten van Andalusië
- Paradores in Noord- en Midden-Spanje - Zuid-Spanje
- Hart van Spanje - Authentiek Andalusië
- Schatten van Spanje - Margriet lezersreis Andalusië
- Paradores en Charme - Noord-Spanje in Paradores
- Stijlvol Spanje  
- Bilbao, historie en wijn (Margriet)
- Kunst, Cultuur en Paradores
- Ontdek Extremadura in Paradores
- Paradores en Pousadas Spanje en Portugal
- Paradores en Maestranza
- Wijn en charme in de Rioja
- Langs paradores in Noord-Spanje
- Baskenland, Cantabrië en Castilië

 

Accommodaties en leveranciers van toeristische diensten hanteren protocollen en regels om uw verblijf en dat van uw medereizigers zo prettig en veilig mogelijk te maken. Dat betekent dat er nog altijd wijzigingen kunnen zijn in het aanbieden van faciliteiten en in de uitvoering van diensten op uw vakantiebestemming.

Overal gelden de afstand- en hygiëneregels en dient u thuis te blijven bij klachten die kunnen duiden op COVID-19. De mondkapjesverplichting geldt inmiddels bijna overal en in sommige landen worden PCR- en/of sneltesten gevraagd bij binnenkomst op de luchthaven of aan de grens. Ook indien u gevaccineerd bent, gelden er nog regels. We zullen u zoveel mogelijk van de juiste informatie voorzien, maar het kan voorkomen dat de informatie niet tijdig bij ons bekend is of ons zelfs helemaal niet bereikt.

Bij uw reispapieren ontvang u een inventarisatie van maatregelen die u onderweg en ter plaatse kunt aantreffen.

Kijk voorafgaand aan uw reis, maar ook tijdens uw vakantie regelmatig op www.nederlandwereldwijd.nl van het ministerie van Buitenlandse Zaken en op www.rivm.nl. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen binnen Nederland en naar en in het buitenland.