Augerine Hotel

Vliegreis

Een comfortabel kleinschalig hotel gelegen nabij het beste strand van Mahé. Meer reisinformatie

vanaf € 1420 per persoon

of

Plattegrond

Plattegrond

Toon legenda
  • Beau Vallon strand
  • Comfortabele kamers
  • Scherpe prijs

Augerine Hotel

Een comfortabel kleinschalig hotel gelegen nabij het beste strand van Mahé.

Ligging
Ideaal gelegen bij het Beau Vallon strand in de nabijheid van diverse restaurants, winkeltjes en watersportactiviteiten.

Faciliteiten
Receptie, klein restaurant gelegen onder een oude Takamaka boom, mooie tuin, direct toegang tot het strand, diverse watersportmogelijkheden in de nabijheid van het hotel. Geen lift (laagbouw).

kamers
Alle kamers met zeezicht met onder andere televisie, airconditioning, koelkastje, kluisje, koffie- en theezetfaciliteiten en badkamer met douche en toilet. De ruimere junior suites hebben badkamer met bad en douche.

Inbegrepen
- Vlucht Amsterdam – Seychellen (Mahé) v.v.
- Luchthavenbelasting en brandstofheffing
- Meet & Greet op de luchthaven
- Hostess bezoek/contact tijdens verblijf en mogelijkheid tot boeken van excursies
- Overnachtingen op basis van logies ontbijt

Niet inbegrepen
- Transfers luchthaven - hotel v.v. (mogelijkheid tot bijboeken)

Ambassade

Ambassade van de Seychellen

Boulevard Saint Michel 28bus 23

1040, Brussel
Tel. + 32 2 733 60 55
Fax. + 32 2 732 60 22
Open: Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Autorijden

Het verkeer op de Seychellen is vrij gering en beperkt zich tot de grootste eilanden. Op Mahé en Praslin rijden taxi’s en is het mogelijk om een auto te huren. Er wordt links gereden en het stuur zit dus ook aan de rechterkant in de auto.

Bevolking

De Seychellen hebben ca. 87.000 inwoners. Onder de bevolking bevinden zich afstammelingen van Afrikaanse slaven, Aziaten en mensen van Indiase en Europese afkomst.

Elektriciteit

De netspanning is 240 volt. Wij raden u aan een universele tekker mee te nemen.

Eten & drinken

Naast hotelrestaurants zijn er verschillende creoolse restaurants en diverse internationale, Chinese en Japanse restaurants. Op Praslin raden wij u aan eerst te bellen naar het restaurant, aangezien een aantal restaurants alleen geopend zijn indien er reserveringen zijn gemaakt.

Fooien

In restaurants en hotels worden fooien vaak aan de rekening toegevoegd. Wanneer dit niet het geval is, dan kunt u een fooi geven van ca. 10%. U kunt tijdens een excursie uitgaan van een fooi van ongeveer € 8,- per dag, voor uw chauffeur/gids. Heel vaak zijn salarissen dan ook afgestemd op het ontvangen van deze fooien.

Geld & credit cards

De nationale munteenheid is de Rupee (SCR). 100 SCR is ca. € 6,41 (oktober 2016). U mag de Seychellen Rupee onbeperkt in- en uitvoeren. American Express, Visa, Mastercard of Diner’s Club worden op veel plaatsen geaccepteerd. In diverse plaatsen zijn er geldautomaten. Uw bankpas en de bankautomaat dienen het Maestro symbool te hebben. Denk er aan om uw bankpas te activeren voor gebruik buiten Europa.

Gezondheid & vaccinaties

De Jong Intra Vakanties mag geen officiële adviezen geven omtrent vaccinaties. Enkel kunnen wij u adviseren om ruim voor vertrek contact op te nemen met uw huisarts of met de plaatselijke GGD voor de laatste informatie omtrent vaccinaties.  Voor bezoekers uit Nederland zijn geen vaccinaties vereist, DTP-vaccinatie en hepatitus A wordt aanbevolen. De adviezen die u als reiziger krijgt zijn gebaseerd op de landelijke richtlijnen van het LCR. Het LCR, Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering, geeft uitgebreide richtlijnen en protocollen voor allen die reisgezondheids-adviezen geven. Dat wil zeggen, de GGD, bedrijfsgeneeskundige diensten, travel-clinics, ziekenhuizen en huisartsen die adviseren en anderen die zich met u en uw gezondheid bezig houden. Op de site van het LCR, ww.lcr.nl, vindt u algemene informatie over vaccinaties en medicijnen maar tevens informatie over hygiëne en waar u vooral op moet letten bij het maken van een verre reis. Voor een persoonlijk advies kunt u ook terecht bij het LCR.  Houdt u er wel rekening mee dat een gele koorts-vaccinatie verplicht is, indien u voor uw bezoek op een bestemming geweest bent waar gele koorts voorkomt. 

Kleding

Het is aan te raden kleding mee te nemen geschikt voor een warm klimaat. Over het algemeen is katoenen kleding ideaal. Vergeet niet ook voor de koelere avonden iets mee te nemen. U doet er dan ook goed aan om een trui of sweater mee te nemen. Het is verstandig om stevige wandel- of sportschoenen mee te nemen wanneer u sportieve excursies of tochten wilt gaan doen.

Klimaat

De Seychellen kennen het hele jaar door een vrij gelijkmatig klimaat. Doordat je altijd dicht bij zee zit is de luchtvochtigheid wel hoog. Op de hoofdeilanden variëren de temperaturen van 24 graden in juli en augustus, tot 30 graden in maart en april.  De beste tijd om de Seychellen te bezoeken is van mei tot november, want in deze periode is het namelijk niet al te warm.

Reisdocumenten

Voor de Seychellen heeft u een geldig paspoort nodig. Bij aankomst ontvangt u een Visitor’s Permit, dat een maand geldig is. U dient in het bezit te zijn van voldoende geld voor de periode van uw verblijf en van een retour(vlieg)-ticket.

Let op: Vanaf 1 juni 2015 zijn de bepalingen voor reizen met kinderen naar Zuid-Afrika in de leeftijd tot 18 jaar gewijzigd. U dient een officieel geboortecertificaat van het kind, inclusief de namen van beide ouders, in het Engels te kunnen overhandigen. Wanneer u alleen reist met uw kind(eren) of niet met uw eigen kind(eren) reist, heeft u tevens schriftelijke toestemming van de ouders nodig. Deze bepalingen gelden tevens wanneer u via de Seychellen naar Zuid-Afrika reist. Voor meer informatie en voorbeeld formulieren, verwijzen wij u naar de website van het verkeersbureau van Zuid-Afrika. U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de verzorging van de correcte documenten.

Taal

De hoofdtaal op de Seychellen is creools, gesproken door zo’n 96% van de bevolking. Daarentegen spreekt ook een merendeel van de bevolking ook Frans of Engels.

Telecommunicatie

U kunt gemakkelijk vanaf de Seychellen naar Nederland bellen. Check bij mobiel gebruik altijd vóór vertrek met uw eigen provider wat de mogelijkheden en kosten zijn.

Tijdsverschil

Op de Seychellen is het in de zomer 2 uur later en in de winter 3 uur later dan in Nederland.

Veiligheid

De Seychellen zijn veilige eilanden om naar toe te reizen. Kostbaarheden kunt u beter niet in uw huurauto achterlaten of meenemen op straat. De meeste hotels beschikken over kluisjes, laat uw waardevolle spullen daar dus achter (of thuis in Nederland).

Waterdruk

In het algemeen is de waterdruk, ook in duurdere hotels, niet constant. Houdt u hier met het douchen rekening mee aangezien soms de koude of warme waterstraal ineens veel minder of meer kracht kan krijgen met als gevolg dat u onverwachts of kouder of juist veel warmer water over u heen kunt krijgen. Zeker als uw ‘naaste buren’ de kraan aan- of uitzetten komt dit drukverschil veelvuldig voor.

Seychellen

De Seychellen is een eilandengroep in de Indische Oceaan ongeveer 1600 kilometer ten oosten van Tanzania en ten noorden van Madagaskar. De archipel bestaat uit 115 tropische eilanden, waarvan minder dan een derde bewoond is. Het is daarmee qua inwonertal het kleinste land van Afrika. Doordat de eilanden zo afgelegen liggen zijn er hier veel bijzondere planten en dieren die nergens anders ter wereld voorkomen. De drie bekendste eilanden van de Seychellen zijn Mahé, Praslin en La Digue, welke zeer goed gecombineerd kunnen worden om een prachtige "island hopping" reis te maken. Tussen de drie hoofdeilanden reist u per comfortabele ferry en tussen Mahé en Praslin kunt u er tevens voor kiezen het vliegtuig nemen. Op een aantal kleinere eilandjes zijn eveneens prachtige accommodaties te vinden zoals op Bird en Silhouette Island.

Beste tijd

De Seychellen kennen het gehele jaar door een prettig klimaat. Van oktober tot maart heerst de noordwest moesson, die zorgt voor warm vochtig weer en een rustige zee. Van mei tot september brengt de zuidoost moesson koeler en droger weer, maar ook een iets onrustigere zee, waardoor tevens op de stranden aan de zuidkusten van de eilanden zeewier aan kan spoelen. De meeste regen valt in januari en februari, maar het hele jaar door kan er een korte tropische bui vallen.

Mahé

Het grootste eiland van de Seychellen, waar de luchthaven gelegen is en tevens de hoofdstad Victoria. Prachtige natuurgebieden in de binnenlanden afgewisseld met mooie witte zandstranden en mooie hotels maken Mahé tot een prachtige tropi- sche bestemming. Bezoek de kleurrijke markt in Mahé, huur ter plaatse een autootje om het eiland te verkennen en ontdek het bijzondere onderwater- leven. In het noordoosten is volgens velen het mooiste strand van Mahé gelegen: Beau Vallon.

Praslin

Het tweede eiland ligt op ongeveer een uur varen ten noorden van Mahé en u vindt hier in het Vallée de Mai natuurreservaat het nationale symbool de "Coco de Mer", de grootste kokosnoot ter wereld, welke alleen hier voor- komt. In het noorden vindt u de mooie stranden van Côte d’Or, waar ook de mooiste hotels gelegen zijn. Tevens vindt u hier de reuzenschildpadden van de Seychellen.

La Digue

Ten oosten van Praslin en op slechts 20 minuten varen vindt u het sfeervolle (bijna geheel autoloze) eiland La Digue. Het eilandje kent kleinschalige sfeervolle accommodaties, het beroemde strand van Source d’Argent, volgens velen het mooiste strand van de Indische Ocean, en een gemoedelijke sfeer. Helemaal leuk is het om per fiets het eiland te verkennen.

Combinatiereis Zuid-Afrika

De Seychellen zijn al een prachtige bestemming op zich, maar wilt u echt een onvergetelijke reis maken, combineer dan deze bijzondere eilandgroep met een bezoek aan de wereld in één land; Zuid-Afrika. Van Johannesburg vliegt u rechtsreeks naar Mahé, waarvandaan u kunt gaan eilandhoppen of Mahé als basis kunt gebruiken om diverse dagexcursies te maken. Infor- meer naar onze voordelige vluchttarieven voor deze combinatiemogelijk- heid met onze diverse groeps- of privé rondreizen in Zuid-Afrika.