9-daagse treinrondreis RailAway/Rail Adventure

Treinreis

Beleef 2 wereldberoemde treinen! Deze reis combineert de Bernina- én de Glacier Express in een prachtige route dwars door Zwitserland. Meer reisinformatie

vanaf € 1419 per persoon

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

  • Al jaren een topper
  • Inclusief ontbijt
  • Inclusief treinreis
  • Tip van de inkoper
  • Unieke reis

9-daagse treinrondreis RailAway/Rail Adventure

Deze reis combineert de  Bernina- én de Glacier Express in een prachtige route dwars door Zwitserland

Excursies, U bezoekt oa
Lugano
Bernina Express
St. Moritz
Glacier Express

Dag 1: Nederland - Luzern

Luzern

De reis begint met de ICE International hogesnelheidstrein 105 die u via Basel (overstappen) vervolgens 1e klas naar Luzern, de mooiste stad aan de Vierwaldstättersee brengt. U verblijft 2 nachten in Luzern.

Dag 2: Luzern

Heerlijk genieten in sfeervol Luzern. Keuzes te over: de Kapellbrücke, de Vierwaldstättersee, Verkehrsmuseum, de Rigi of naar de ‘huisberg’ Pilatus. Genoemde excursies zijn niet inbegrepen.

Dag 3: Luzern - Lugano

Lugano

Vandaag reist u van Luzern naar Lugano door de nieuwe Gotthard Basis Tunnel – met 57 de langste treintunnel ter wereld. Toch kost het u slechsts 17 minuten om onder het Alpen massief door te reizen. Overnachting in Lugano.

Dag 4: Lugano

Lugano centrum

Een dag ter vrije besteding in Lugano. Geniet van de mediterane sfeer in het zuiden van Zwitserland en wandel heerlijk langs de promenade langs het meer. Overnachting in Lugano.

Dag 5: Lugano - St. Moritz

St Moritz met brug

Vandaag staat de beroemde Bernina Express op het programma, met een busrit naar Tirano in Italië en reist u verder over de Bernina naar St. Moritz. Onderweg veranderd het landschap keer op keer, van palmbomen tot eeuwige sneeuw. Overnachting in St. Moritz.

Dag 6: St. Moritz

Meer bij St. Moritz

Een dag ter vrije besteding in St. Moritz. Omgeven door het prachtige Alpenlandschap geniet u van de mondaine sfeer in dit gezellige plaatsje. Overnachting in St. Mortiz.

Dag 7: St. Moritz - Zermatt

Zermatt met Matterhorn

Wederom een beroemde treinrit op het programma. Vandaag reist u met de Glacier Express in ca. 7,5 uur over 291 bruggen, door 91 tunnels en over imponerende hoogtes (bv. de Oberalppas, 2033 m) naar het gebied van de Matterhorn (4478 m). Comfortabel trekt de natuurlijke schoonheid in de vorm van ruige wouden, glooiende Alpenweiden en kronkelende rivieren aan u voorbij. Overnachting in Zermatt

Dag 8: Zermatt

Terras Trockener Steg

Een vrije dag in Zermatt. Beleef de mooie natuurlijke omgeving of … toch nog een (tandrad-) treinreisje naar de top van de Gornergrat op 3089 m (niet inbegrepen).

Dag 9 - Zermatt - Nederland

Vandaag wacht u de laatste reisdag. U reist eerst per trein naar Brig (overstappen) en Basel (overstappen) en vervolgens per ICE International hogesnelheidstrein 104 terug naar Nederland.

Inbegrepen
Treinretour 2e klasse naar Basel inclusief zitplaatsreservering
Treinrondreis in Zwitserland 2e klasse o.b.v. een Swiss Transfer Ticket (5 transfers)
8 Overnachtingen volgens beschrijving o.b.v. logies/ontbijt
Zitplaatsreservering bustocht Lugano-Tirano (bus 5950 vanaf Lugano vanaf ca. 10.00 uur)
Zitplaatsreservering treintocht Tirano-St. Moritz (trein 974 Tirano vanaf ca. 14.49 uur)
Zitplaatsreservering Glacier Express

Niet inbegrepen
Overige maaltijden
Eventuele toeristenbelasting
Transfers van de treinstations naar de hotels en v.v.

Uw hotels
Voor deze individuele treinrondreis kunt u kiezen uit 3* of 4* accommodaties. Bij uw reisbescheiden ontvangt u van ons de hotelvouchers met daarop de naam en het adres van de voor u geboekte hotels. Het kan incidenteel voorkomen dat uw treinrondreis in omgekeerde volgorde wordt uitgevoerd. Indien dit van toepassing is, wordt u tijdig geïnformeerd.

Overnachtingen
2x Luzern
2x Lugano
2x St. Moritz
2x Zermatt