9-daagse autorondreis Op en Top Zwitserland

Eigen vervoer reis

Wilt u graag de mooiste bestemmingen in Zwitserland zien? Deze reis voert u door prachtige streken van Zwitserland en laat zien hoe afwisselend, veelzijdig en spectaculair het land is. Meer reisinformatie

vanaf € 590 per persoon

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

9-daagse autorondreis Op en Top Zwitserland

Wilt u graag de mooiste bestemmingen in Zwitserland zien en beleven en dat het liefst allemaal op één route? Dan is deze rondreis precies wat u zoekt. Deze rondreis voert u door prachtige streken van Zwitserland en laat zien hoe afwisselend, veelzijdig en spectaculair het land is.

Excursies
Het wandelparadijs Kandersteg
Adelboden
Het Rhônedal
Het Saasdal
Zermatt
Meiringen
Luzern

Dag 1: Utrecht - Kandersteg (ca. 865 km)

Kandersteg

U vertrekt vandaag vanuit Nederland via Duitsland, Basel, Bern en Thun naar Kandersteg, waar u de komende 2 nachten zult verblijven.

Dag 2 t/m 3: Kandersteg en Adelboden

Adelboden

Bij aankomst in uw hotel ontvangt u van de receptie een wandelpas. Hiermee kunt u gratis gebruik maken van 7 gondelliften in Kandersteg en Adelboden en de lokale bus. Kandersteg is een wandelparadijs. Ga het zelf ontdekken en geniet van de schitterende natuur!

Dag 4: Kandersteg - Saas Grund (ca. 65 km)

Hotel Rodania

Vanaf Kandersteg kunt u met de autotrein via de Lötschberg tunnel naar Goppenstein in het mooie kanton Wallis. Langs zonovergoten wijngaarden daalt u af naar het Rhônedal en rijdt u via Visp naar Saas Grund. U ontvangt bij aankomst in uw hotel een gastenkaart (Bürgerpass). Met deze kaart kunt u gratis gebruik maken van de kabelbanen in Saas Grund, Saas Fee en Saas Almagell en de lokale bussen tussen deze plaatsen. U verblijft 2 nachten in Saas Grund.

Dag 5: Saas Grund, Saas Fee of Zermatt

Hotel Residence Saas Fee

U kunt vandaag een uitstapje maken naar het autovrije bergdorp Zermatt. In deze bekende vakantieplaats rijden alleen de typische Zermatter Elektromobilen die sinds jaren ter plaatse worden geproduceerd. Zermatt heeft een duidelijk handelsmerk. Het is 4478 meter hoog, heeft de vorm van een piramide en heet Matterhorn, ook wel de berg der bergen genoemd.

Dag 6: Saas Grund - Meiringen, ca. 140 km

Meiringen

Vandaag daalt u van Saas Grund af naar Visp en rijdt via Brig en Fiesch richting de streek Goms. Vervolgens rijdt u via de Grimselpas naar Meiringen. Via een prachtige bergwereld bereikt u de hoogte van 2165 m met smaragdgroene bergmeren en een fenomenaal uitzicht, daarna daalt u af via het Haslital naar Meiringen waar u 2 nachten verblijft.

Dag 7: Meiringen, Hasliberg

Ski Hasliberg

U kunt in Meiringen een bezoek brengen aan het Sherlock Holmes museum of een mooie wandeling maken naar de Alpbach waterval of de prachtige kloof 'Aareschlucht'. U kunt ook met de gondelbaan naar Hasliberg gaan, mooi gelegen op een zonneplateau boven Meiringen.

Dag 8: Meiringen - Luzern (ca. 50 km)

Luzern

U rijdt vandaag via de Brünigpas naar Luzern, volgens velen de mooiste stad van Zwitserland. Schitterend gelegen aan de Vierwaldstättersee, aan de voet van de bekende bergen Rigi en Pilatus. In de oude binnenstad vindt u smalle straatjes, schilderachtige pleinen en gezellige terrasjes aan het water. De overdekte houten 'Kapelbrug' is het symbool van de stad en verbindt de twee delen van het historische centrum. U kunt ook een mooie boottocht maken vanaf Luzern naar Vitznau of Weggis. U verblijft 1 nacht in Luzern.

Dag 9: Luzern - Utrecht (ca. 790 km)

Uw rondreis eindigt in Luzern. U kunt uw reis verlengen met een van de andere arrangementen in ons programma of terugkeren naar Nederland.

Inbegrepen
8 Overnachtingen volgens beschrijving
Reisbeschrijving
ANWB wegenkaart

Niet inbegrepen
Parkeer-, tol- en entreegelden
Overige maaltijden
Eventuele toeristenbelasting

Uw hotels

Gedurende deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels. Het kan incidenteel voorkomen dat u ter plaatse toeristenbelasting moet betalen. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel is volgeboekt dan reserveren wij voor u een passend alternatief in de omgeving.

Overnachtingen
3x Hotel Alfa Soleil in Kandersteg o.b.v. logies en ontbijt
2x Hotel Bergheimat in Saas Grund o.b.v. halfpension
2x Hotel Alpin Sherpa in Meiringen o.b.v. logies en ontbijt
1x Hotel Wilden Mann in Luzern o.b.v. logies en ontbijt