10-daagse autorondreis Hoogtepunten van Zwitserland

Eigen vervoer reis

Een prachtige, gevarieerde rondreis via helderblauwe meren naar authentieke steden. Geniet van de natuur, cultuur en het heerlijke eten. Meer reisinformatie

vanaf € 645 per persoon

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

  • Inclusief ontbijt
  • Nieuwe reis
  • Tip van de inkoper
  • Verlenging mogelijk

10-daagse autorondreis Hoogtepunten van Zwitserland

Een prachtige, gevarieerde rondreis via helderblauwe meren naar authentieke steden. Geniet van de natuur, cultuur en het heerlijke eten.

Excursies
Weggis
Luzern
Interlaken-Wilderswil
Met de Jungfraubahn naar de Jungfraujoch, 'Top of Europe' (niet inbegrepen)
Adelboden
Meiringen
Lugano
Savognin
St. Moritz
Bernina Express (niet inbegrepen)

Dag 1: Utrecht – Weggis (ca. 830 km)

Weggis

Via Duitsland en Basel reist u naar Weggis, prachtig gelegen aan de Vierwaldstättersee, waar u de komende 2 nachten zult verblijven.

 

Dag 2: Luzern

Luzern

Vandaag kunt u een dagtocht naar Luzern maken. Een prachtig gelegen stad aan het meer, omringd door Alpentoppen waarvan de bekendste de Pilatus is, te bereiken met de Pilatusbaan. Symbool van Luzern is de mooie 'Kapellbrücke'.

 

Dag 3: Weggis – Wilderswil (ca. 105 km)

Meiringen Waterval

Vandaag reist u naar Wilderswil. U passeert Luzern, de Sarnensee, de Lungernsee en rijdt vervolgens langs de Brienzersee naar Wilderswil, waar u de komende 2 nachten zult verblijven. Van de hotelier ontvangt u een gastenkaart waarmee u gratis per bus en trein naar Interlaken kunt reizen. Interlaken is schitterend gelegen tussen twee meren.

 

Dag 4: Diverse excursiemogelijkheden

Jungfraubahn

Onze tips voor vandaag:

  • Een mooie tocht naar de 'Top of Europe' (via Lauterbrunnen met de Jungfraubahn naar de Jungfraujoch)
  • Naar Adelboden voor schitterende wandeltochten
  • Vanaf Brienz met een stroomtrein naar de Rothorn of een boottocht over de Brienzersee

Dag 5: Wilderswil – Lugano (ca. 220 km)

Vierwaldstaettersee

Vandaag rijdt u vanuit Wilderswil via Luzern, langs de Vierwaldstättersee, via Altdorf, Göschenen, de Gotthardtunnel en Bellinzona naar Lugano. De stad is schitterend gelegen aan het Meer van Lugano. De palmbomen geven de stad zijn mediterrane sfeer.

 

Dag 6: Lugano

Lugano centrum

Vanaf uw hotel komt u via de prachtige boulevard aan het meer in het centrum van de stad. Daar vindt u het prachtige plein Piazza Riforma en verder smalle steegjes en pleintjes met winkeltjes en gezellige terrasjes. U kunt ook een mooie boottocht maken vanaf Lugano naar Gaudria of naar het plaatsje Melide.

 

Dag 7: Lugano – Savognin (ca. 160 km)

Savognin

Vandaag reist u via Bellinzona, de St. Bernardino tunnel en Thusis naar Savognin. Onderweg kunt u een stop maken in Bellinzona met drie prachtige kastelen die tot het Werelderfgoed van de UNESCO behoren. U kunt in plaats van de tunnel ook over de St. Bernardinopas (2066 m) rijden, een mooie route in prachtige natuur met kleine bergmeren.

 

Dag 8: St. Moritz of Bernina Express

Uitzicht op St. Moritz

Vandaag kunt u via de Julierpas naar St. Moritz reizen, één van de bekendste vakantieplaatsen ter wereld. U kunt ook een fantastische tocht maken met de Bernina Express, volgens velen de mooiste Alpenspoorlijn van Europa. Vanuit Tiefencastel rijdt de trein via keertunnels en het bekende Landwasser viaduct naar een hoogte van 2200 m om vervolgens af te dalen naar Tirano in Italië.

 

Dag 9: Savognin – Ringsheim (ca. 339 km)

Zürich met brug

Vanaf Savognin rijdt u via Chur, Zürich en Basel naar Ringsheim in Duitsland voor de laatste overnachting. U kunt onderweg een stop maken in Zürich om deze prachtige stad aan de Zürichsee te bezoeken.

 

Dag 10: Ringsheim – Utrecht, ca. 621 km

Lente in Zwitserland

Uw rondreis eindigt in Ringsheim. U kunt uw reis verlengen met een van de andere arrangementen uit ons programma of terugkeren naar Nederland.

 

Inbegrepen
9 Overnachtingen volgens beschrijving
Reisbeschrijving
ANWB wegenkaart

Niet inbegrepen
Parkeer-, tol- en entreegelden
Overige maaltijden
Eventuele toeristenbelasting

Uw hotels

Gedurende deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels. Het kan incidenteel voorkomen dat u ter plaatse toeristenbelasting moet betalen. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel is volgeboekt reserveren wij voor u een passend alternatief in de omgeving.

Overnachtingen
2x Hotel Schweizerhof in Weggis o.b.v. logies en ontbijt
2x Hotel Bären in Wilderswil o.b.v. logies en ontbijt
2x Hotel Ibis in Lugano o.b.v. logies en ontbijt
2x Hotel Danilo/Pianta in Savognin o.b.v. halfpension
1x Hotel Heckenrose in Ringsheim (DE) o.b.v. logies en ontbijt