15-daagse familiereis Beleef Noorwegen

Eigen vervoer reis

Beleef Noorwegen in deze mooie rondreis langs Skeikampen, het gebied rond Geiranger, Voss en het gezellige Geilo. Een ideale rondreis voor gezinnen met kinderen. Meer reisinformatie

vanaf € 782 per persoon

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

  • In vakantiewoningen
  • Actieve reis
  • Al jaren een topper
  • Familiereis
  • Inclusief ANWB reisgids

15-daagse familiereis Beleef Noorwegen

Niets is leuker om samen of met uw kinderen te genieten van al het moois dat Noorwegen te bieden heeft. De reis is leuk, leerzaam en afwisselend. Zo maakt u kennis met de Noorse trollen, geniet van overweldigende natuur tijdens een cruise door de fjorden, maakt u een ritje per trein in Flåm en kunt u sportieve activiteiten ondernemen in het bergdorp Geilo. Uiteraard is er tijd genoeg voor fun & plezier, bijvoorbeeld in het Hunderfossen familiepark. Deze vakantie is een belevenis voor de hele familie!

Hoogtepunten
- Maihaugen openluchtmuseum
- Skeikampen outdoor activiteiten
- Trollstigveien
- Geirangerfjord
- Voss
- 'Norway in a Nutshell'
- Geilo

Dag 1 t/m 3: Skeikampen, ca. 220 km

De rondreis start in het bergdorpje Skeikampen, dat ongeveer 200 km noordelijk van Oslo ligt. U gaat met uw eigen auto naar de accommodatie. In de komende dagen kunt in de omgeving veel zien en beleven. In Lillehammer raden we het Maihaugen openluchtmuseum aan met meer dan honderd historische gebouwen en acteurs die het leven in vroegere tijden naspelen. Actieve families komen aan hun trekken in Skeikampen waar veel outdoor-mogelijkheden zijn: huur van fietsen, bootjes en kano's maar er zijn ook schitterende gemarkeerde wandelroutes uitgezet. Het Hunderfossen familiepark heeft meer dan 50 attracties en bezienswaardigheden voor jong en oud, zoals bijvoorbeeld glijbanen, goudzoeken, raften, een kinderboerderij, trampolines, midgetgolf, films, een energiecentrum en een Avonturenkasteel. Het park wordt 'bewaakt' door een 14 meter hoge trol bij de ingang.

Dag 4 t/m 6: Skeikampen - Stryn, ca. 265 km

U rijdt dwars door centraal Noorwegen naar het gebied rondom de Geirangerfjord. De Geirangerfjord staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO vanwege haar uitzonderlijke schoonheid. De cruiseboten vertrekken in het hoogseizoen dagelijks voor een ca. anderhalf uur durende tocht door de fjord. Hier ziet u de oude fjordboerderijen en de beroemde watervallen Syv Søstre (Zeven Zusters) en Brudesløret (Bruidssluier). De andere dagen kunt u naar de Jostedalsbreen en de Briksdalsbreen, twee gletsjers waar gletsjerwandelingen mogelijk zijn. In Fjaerland ligt het bezoekerscentrum waar een prachtige film wordt vertoond. Bij helder weer kunt u even ten zuiden van Geiranger nog naar het Dalsnibba uitzichtpunt met een schitterende panoramaview over het Geiranger gebied. Tenslotte is de spectaculaire bergweg Trollstigveien met maar liefst elf haarspeldbochten een prachtige route om te rijden. 

Dag 7 t/m 10: Stryn - Voss, ca. 250 km

U gaat in zuidelijke richting naar de Sognefjord, met 200 kilometer lengte de langste en diepste fjord van Noorwegen. Vanuit Voss kunt u de optionele dagexcursie "Norway in a Nutshell" maken waarbij u het ritje met de beroemde Flåmsbanen maakt. Dit is één van 's werelds steilste spoortrajekten van Flåm naar het bergstation Myrdal. Slechts 20 km lang maar met een hoogteverschil van 863 meter. Onderweg stopt de trein regelmatig en heeft u prachtige vergezichten. Ook de kinderen zullen dit fantastisch vinden. Vanuit Flåm maakt u dan een cruise door de prachtige fjord naar Gudvangen, waar u wederom met de bus richting Voss vertrekt. De auto heeft u vandaag niet nodig. Maar u kunt vanuit Voss ook de stad Bergen bezoeken. U verblijft in Myrkdalen, op ca. 25 km ten noorden van Voss gelegen.

Dag 11 t/m 14: Voss - Geilo, ca. 145 km

U rijdt het binnenland in voor de laatste bestemming van de rondreis. Geilo is een gezellig plaatsje ten noorden van de Hardangervidda, een woeste hoogvlakte met unieke flora en fauna. Vanuit dit leuke toeristenstadje kunt u deze hoogvlakte bezoeken, naar het Valdres openluchtmuseum, de staafkerk van Borgund en de Vøringfossen waterval. In en om Geilo zijn vele outdoormogelijkheden zoals wandelen, mountainbiken, een elandsafari of een gletsjertocht voor de avonturiers.

Dag 15: Einde rondreis

Er is een einde gekomen aan deze leuke familierondreis. U gaat op eigen gelegenheid naar uw volgende reisdoel. Wij kunnen voor u een overtocht regelen met Color Line of Stena Line. U kunt contact opnemen met onze verkoopafdeling.

Inbegrepen
- 14 overnachtingen in vakantiewoningen op basis van logies
- Reisbeschrijving
- ANWB Reisgids Ontdek Noorwegen, Fjorden en wegenkaart (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt

Niet inbegrepen
- Vervoer naar en van Noorwegen
- Parkeer-, entree- en tolgelden en lokale veerdiensten

Ter plaatse te betalen:
Skeikampen : Eindschoonmaak NOK 560 (ca. € 60) (verplicht), bed- en badlinnen: NOK 150 (ca. € 16) per set, of zelf meenemen
Stryn : Eindschoonmaak NOK 400 (ca. € 43) (of zelf doen), bed- en badlinnen: NOK 120 (ca. € 13) per set, of zelf meenemen
Voss : Eindschoonmaak NOK 650 (ca. € 69) (of zelf doen), bed- en badlinnen: NOK 100 (ca. € 11) per set, of zelf meenemen
Geilo : Eindschoonmaak NOK 500 (ca. € 53) (of zelf doen), bed- en badlinnen: NOK 60 (ca. € 6) per set, of zelf meenemen)

Uw overnachtingen
U verblijft 14 nachten in vakantiewoningen die in de tekst zijn genoemd. De uitgebreide beschrijvingen van de woningen vindt u elders op onze website.

Overnachtingen
3 x Skeikampen, Skei Senter Appartementen
3 x Stryn, Strynsvatn Camping
4 x Voss, Myrkdalen Mountain Resort
4 x Geilo, Havsdalsgrenda Appartementen

Bij boeking van een autorondreis vanaf 5 dagen* kunt u direct na boeking een handige ANWB reisgids en/of wegenkaart bestellen. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op uw autorondreis! Bekijk de vele bezienswaardigheden, café's, de lokale keuken, winkelen en uitgaan in deze handige, compacte reisgids.

De voordelen van de ANWB reisgids:
- Compacte reisgids van 300 pagina's
- Met uitneembare kaart
- Met wandelroutes en excursies
- Tips voor genieten en actief bezig zijn

De voordelen van de ANWB wegenkaart:
- Inclusief stadsplattegronden
- Inclusief plaatsnamenregister

Enkele dagen na boeking ontvangt u een e-mail met uitleg hoe u de ANWB reisgids en/of wegenkaart van uw keuze kunt bestellen.

* Niet geldig voor last-minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek.
* Niet geldig voor Hits voor Kids reizen

8,3
8,8
7,5
7,8

Prima geregeld en goede accommodaties!