Ontdek Malta

Verschillende reismogelijkheden

Leuke autorondreis met als hoogtepunten Valletta, Mdina en Marsaxlokk. Meer reisinformatie

vanaf € 433 per persoon

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

Ontdek Malta

Malta is een redelijk dichtbevolkt eiland, met de invloeden van de vele bezetters uit het verleden nog duidelijk zichtbaar. U ontdekt het eiland het beste per auto! Zo komt u op de meest interessante plekjes en de mooiste strandjes. Ongetwijfeld raakt u tijdens uw reis in contact met de zeer gastvrije Maltese bevolking!

Hoogtepunten
- Valletta
- Mdina
- Mosta
- Blue Grotto
- Marsaxlokk
- Gozo

Dag 1: Malta - Valletta

De rondreis start in Valletta. Wij ontzorgen u graag door meteen uw huurauto en vlucht voor u vast te leggen. In de prijstabel vindt u de reiscode waarmee u de volledige reis (vlucht naar Malta, huurauto en hotels) snel en eenvoudig kunt reserveren. U verblijft de komende 3 nachten in Valletta.

Dag 2: Valletta

Valletta, de hoofdstad van Malta is echt een juweeltje. Met haar smalle straatjes en de vele historische gebouwen proeft u hier goed de geschiedenis van Malta. De diashow Malta Experience biedt u een goede kijk op de geschiedenis van Malta. De St. John's Cathedral is absoluut een bezoekje waard. In Merchants Street vindt u iedere dag een kleine markt. Vanaf de Upper Barakka Gardens heeft u een magnifiek uitzicht over The Three Cities en het Fort St. Angelo. Zak voor de lunch af naar het lager gelegen The Waterfront, een gezellige kade met diverse restaurants en terrassen.

Dag 3: Mdina en Mosta

Mdina, ook wel bekend als de "stille stad". Deze oude hoofdstad van Malta ademt pure stilte uit binnen haar muren. Wanneer u door de straatjes loopt, waant u zich in de Middeleeuwen. Aansluitend naar Mosta met haar bekende koepelkerk, de op 3 na grootste van Europa. Onderweg kunt u een stop maken bij Ta'Qali, een handwerkersdorp waar u pottenbakkers, glasblazers en edelsmeden aan het werk ziet. Tevens vindt u hier het nationale voetbalstadion.

Dag 4: Blue Grotto en Marsaxlokk

Vandaag gaat u naar het zuiden van Malta. De Blue Grotto is alleen te bereiken met een klein vissersbootje (ca. € 8 p.p., niet inbegrepen). De schoonheden in en rond deze grotten in het heldere blauwe water zijn wereldberoemd. Aansluitend een bezoek aan Marsaxlokk, een zeer pittoreske plaats waar de haven vol met kleurrijke Luzzu ligt, de typische Maltezer visserbootjes. Aan het einde van de dag gaat u naar Sliema waar u de laatste 3 nachten zult verblijven.

Dag 5: Vrije dag

Vandaag een dag ter vrije besteding. U kunt in Sliema blijven en gebruik maken van het zwembad of breng een bezoek aan St. Julian's waar een klein strandje is, een casino, vele winkeltjes, leuke restaurantjes en terrassen.

Dag 6: Gozo

Een prachtige dag: u gaat een schitterende tocht naar het eiland Gozo maken. In het oosten van Malta kunt u de boot nemen (zie 'bijzonderheden') naar het wonderbaarlijke eiland Gozo. Bezoek de gezellige hoofdstad Victoria met haar indrukwekkende kathedraal of het schilderachtige Xlendi met gezellige terrasjes. Aan het einde van de middag gaat u weer terug met de ferry naar Malta.

Dag 7: Einde van de reis

De autorondreis eindigt na het ontbijt. Indien u een fly-drive heeft geboekt, brengt u de auto terug naar de luchthaven en vliegt u terug naar Nederland. Uiteraard kunt u uw verblijf op Malta met een paar dagen verlengen in een van onze hotels!

  • 7-daagse autorondreis
  • 7-daagse autorondreis

Inbegrepen
- 6 overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt

Niet inbegrepen
- Vlucht Amsterdam - Malta v.v.
- Autohuur
- Parkeer-, tol- en entreegelden
- Eco-tax
- Overige maaltijden
- Bootovertocht van Malta naar Gozo v.v. (ca. € 16 voor auto met bestuurder + ca. € 5 voor elke passagier, prijzen onder voorbehoud). U kunt ter plaatse een ticket kopen.

Inbegrepen
- 6 overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt
- Vlucht Amsterdam - Malta v.v.
- Luchthavenbelasting en brandstofheffing
- Huurauto Categorie B. Voorwaarden autohuur Malta. De huurauto kunt u ophalen op de luchthaven.
- Reisbeschrijving
- ANWB reisgids Malta (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)

Niet inbegrepen
- Toeslag ander type huurauto
- Parkeer-, tol- en entreegelden
- Eco-tax
- Overige maaltijden
- Bootovertocht van Malta naar Gozo v.v. (ca. € 16 voor auto met bestuurder + ca. € 5 voor elke passagier, prijzen onder voorbehoud). U kunt ter plaatse een ticket kopen.

Uw hotels
U verblijft in keurige 3-en 5 sterrenhotels volgens onderstaand schema. Indien een gepland hotel is volgeboekt, dan reserveren wij een gelijkwaardig alternatief in de omgeving.

Overnachtingen
- 3 nachten Valletta - Grand Hotel Excelsior ***** op basis van logies en ontbijt
- 3 nachten Sliema - Hotel Bayview *** op basis van logies en ontbijt

Bijzonderheden

Malta en Gozo zijn kleine eilanden. De afstanden die u per dag aflegt tijdens deze 7-daagse autorondreis zijn gemiddeld 20 – 30 km.
De bootovertocht van Malta naar Gozo v.v. is niet inbegrepen in de prijs (ca. € 18 voor auto met bestuurder + ca. € 5 voor elke extra passagier, prijzen onder voorbehoud, ca. elk uur een afvaart). U koopt ter plaatse een ticket. Let u erop dat het verkeer op Malta en Gozo links rijdt!