13-daagse autorondreis Ontdek Denemarken & Zweden

Ferryreis

Deze mooie rondreis combineert het uitgestrekte Denemarken met het zuiden van Zweden. Een absolute topreis inclusief overtocht van Trelleborg naar Travemünde. Meer reisinformatie

vanaf € 863 per persoon

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

  • Twee landen!
  • Hoge klantwaardering
  • Inclusief ontbijt

13-daagse autorondreis Ontdek Denemarken & Zweden

Combineer twee heerlijke vakantielanden, Denemarken en Zweden tijdens deze 13-daagse rondreis. De reis heeft een perfecte mix tussen kunst, cultuur, natuur en mooie steden. Denemarken is het land van het goede leven en Zweden is het land van rust.

Hoogtepunten
- Kolding
- Odense
- Egeskov Kasteel
- Kopenhagen
- Jönköping
- Glasriket
- Malmö

Dag 1: Nederland - Kolding

Koldinghus - Fotograaf: Jacob Friberg

U reist vanaf Nederland door Duitsland naar Kolding. De afstand vanaf Utrecht is ca. 680 km. Kolding is een leuk havenstadje aan de Koldingfjord met als blikvanger het middeleeuwse slot Koldinghus.

Dag 2: Kolding

Kolding Museum Trapholt - Fotograaf: Niclas Jessen

Begin uw dag met een bezoek aan het Koldinghus, een oud koninklijk slot waar tegenwoordig diverse tentoonstellingen worden gehouden. U treft er onder andere een overzicht van interieurs vanaf het jaar 1500 tot heden. Maar ook schilderkunst en ambachtelijke kunstwerken zijn te bezichtigen. We raden ook het unieke moderne kunst- en designmuseum Trapholt aan.

Dag 3: Kolding - Odense, ca. 70 km

Odense kerk - Fotograaf: Kim Wyon

Na het ontbijt rijdt u naar het eiland Funen, dat ook wel de Tuin van Denemarken wordt genoemd. Op Funen liggen namelijk veel kastelen en landgoederen met bijbehorende tuinen. U bezoekt onder andere het 'sprookjes'stadje Odense. De beroemdste inwoner van Odense was sprookjesschrijver Hans Christian Andersen, die hier geboren en getogen is. Zijn huis is nu ingericht als museum. In het zuiden van Funen ligt het prachtige Egeskov kasteel. Een zeer goed bewaard Renaissance kasteel met mooie tuin en een doolhof.

Dag 4 en 5: Odense - omgeving Kopenhagen, ca. 175 km

Kopenhagen

U rijdt over de Storebæltbrug (tol, niet inbegrepen, kosten ca. € 35) naar het volgende eiland van Denemarken, Seeland. U rijdt richting Kopenhagen, waar u twee nachten verblijft in Holte, op een klein half uurtje rijden vanaf het centrum van de stad. Bij dit hotel is het gratis parkeren en er zijn goede verbindingen met het openbaar vervooer. U kunt tegen een toeslag van € 70 per persoon kiezen voor een hotel in het centrum van de hoofdstad. Rekent u dan ook op extra parkeerkosten van omgerekend ca. € 28 per 24 uur. Dit kunt u bij de extra's, verderop in het boekingsproces aangeven.

De hoofdstad van Denemarken is een mix van oud en modern. Traditioneel is de wisseling van de wacht bij het koninklijk paleis Amalienborg en modern zijn de winkels in de winkelstraat Strøget. Musea, de Kleine Zeemeermin, het pretpark Tivoli, de gezelligheid van Nyhavn, er is teveel om op te noemen. Uiteraard heeft Seeland nog meer te bieden. Bijvoorbeeld de kastelen Frederiksborg en Kronborg, waar Shakespeare's Hamlet zich afspeelde of het Vikingschip museum in Roskilde.

Dag 6: Omgeving Kopenhagen - Jönköping, ca. 280 km

Skåne graanveld

U gaat met de ferry in 20 minuten van Helsingør naar Helsingborg in Zweden (niet inbegrepen, kosten ca. € 60). U bent aangekomen in de provincie Skåne met een lieflijk landschap. Voordat u naar Jönköping rijdt, kunt u eerst een stop maken bij het Sofiero kasteel in Helsingborg met prachtige tuinen.

Dag 7 en 8: Jönköping - Linköping, ca. 130 km

Gränna polkagris - Foto: Tina Stafrén

U rijdt langs de oevers van het grootste meer van Zweden, het Vätternmeer. Maak een koffiestop bij het leuke stadje Gränna, dat bekend staat om de rood-witte zuurstokken, 'polkagris'. Daarna rijdt u verder naar Linköping waar u twee nachten verblijft. Gamla Linköping, het oude gedeelte van de stad, is een goed bewaard openluchtmuseum. Maar ook buiten de stad is veel te zien en te doen: het beroemde Götakanaal is een belangrijke toeristische trekpleister en het Ekenäs Slott is één van de best bewaarde Renaissance kastelen van Zweden.

Dag 9 en 10: Linköping - Växjö, ca. 220 km

Glasblazer

Door het groene landschap rijdt u naar Småland in het zuiden van Zweden, het centrum van de Zweedse designindustrie. In de omgeving van Växjö vindt u veel toonaangevende meubelfabrikanten. Maar het 'Glasriket', het hart van de Zweedse glasindustrie is het meest bekend. Hier liggen vijftien kleinere en grotere glasfabrieken, die u kunt bezoeken en waar u glasblazers aan het werk ziet. Bijna iedere fabriek heeft zijn eigen outlet-centrum waar u tegen een goede prijs prachtig glaswerk kunt aanschaffen.

Dag 11: Växjö - Malmö, ca. 235 km

Malmö haven - Foto: Justin Brown

Na het ontbijt rijdt u naar de derde stad van Zweden, Malmö. Een verrassend leuke stad met goede winkelmogelijkheden, een gezellig havengebied en midden in de stad het historische marktplein Lilla Torg waar cafés en restaurants de sfeer bepalen. Buiten het centrum ligt de 190 meter hoge Turning Torso, een bijzonder architectonisch bouwwerk en breng ook een bezoek aan de citadel. Tip: ontdek de stad met een huurfiets!

Dag 12: Malmö - Trelleborg, ca. 30 km

Ales Stenar

De afstand naar ferryhaven Trelleborg is 30 km. U kunt een omweg maken en langs de kust rijden naar het Stonehenge van Zweden: de Ales Stenar, 58 grote stenen in de vorm van een vikingschip. Aan het einde van de dag gaat u aan boord van de TT-Line voor uw overtocht naar Travemünde in Duitsland. Deze overtocht is wel inbegrepen in uw reissom.  De ferry vertrekt om 22.00 uur. U overnacht in een comfortabele hut met tv, douche en toilet. Aan boord is een bar, restaurant en diverse winkels.

Dag 13: Travemünde - Nederland, ca. 520 km

Om 07.30 uur arriveert u in Travemünde in Noord-Duitsland. U rijdt vervolgens terug naar Nederland. De afstand naar Utrecht is ca. 520 km.

Inbegrepen
- 11 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies/ontbijt
- Overtocht Trelleborg - Travemünde met de TT-Line, inclusief normale personenauto en 1 overnachting in een 2-persoonsbinnenhut op basis van logies
- Reisbeschrijving
- ANWB-wegenkaart (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)

Niet inbegrepen
- Parkeer-, tol- en entreegelden, richtlijn ca. € 150 - € 200

Bij ons inclusief!
- Overtocht per ferry op de terugreis

Uw hotels
Gedurende deze reis verblijft u in middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt. Tegen een toeslag kunt u halfpension reserveren. U ontvangt dan 8x een buffet of 2-/3-gangen(dag)menu. U ontvangt geen diner in Odense, Jönköping, Malmö en aan boord van de ferry. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel is volgeboekt dan reserveren wij een alternatief in de omgeving.

Overnachtingen
2 x Kolding, Comwell Hotel
1 x Odense, Best Western Hotel Odense
2 x omgeving Kopenhagen, Comwell Hotel Holte
1 x Jönköping, Comfort Hotel Jönköping
2 x Linköping, Quality Hotel Ekoxen
2 x Växjö, BW Royal Corner
1 x Malmö, Comfort Hotel Malmö
1 x aan boord TT-line

7,2
8,2

Prima reis gehad, alles was punctueel geregeld en de plekjes waren prima!

8,0