9-daagse autorondreis Ontdek het prachtige Noorden

Eigen vervoer reis

Tijdens deze reis waant u zich in 4 werelden. Eerst naar het idyllische vakwerkstadje Celle, vervolgens paradijselijk genieten op Rügen, naar trendy Hamburg en eindigen in Bremen. Meer reisinformatie

vanaf € 402 per persoon

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

  • Inclusief ontbijt
  • Tip van de inkoper
  • Verlenging mogelijk

9-daagse autorondreis Ontdek het prachtige Noorden

Van pittoreske straatjes in het idyllische vakwerkstadje Celle, naar paradijselijk genieten op Rügen, trendy Hamburg, tot aan de mooie Hanzestad Bremen. Deze reis heeft het allemaal!

Excursies
Celle
Het eiland Rügen
Rostock
Hamburg
Bremen

Dag 1: Utrecht - Celle (ca. 390 km)

Kasteel Celle

Via Apeldoorn, Hengelo, Osnabrück en Hannover rijdt u naar Celle. De stad ligt aan de zuidrand van het natuurgebied de Lüneburger Heide, in de deelstaat Nedersaksen. In het centrum vindt u prachtige vakwerkhuizen en het schitterende kasteel. U verblijft de komende 2 nachten in Celle. In veel Duitse steden is het verplicht om een Milieusticker te voeren. U kunt deze gemakkelijk hier bestellen.

Dag 2: Celle, Lüneburger Heide, Autostadt in Wolfsburg

Autostadt Wolfsburg

U kunt vandaag een mooie dagtocht maken naar de Lüneburger Heide. Een prachtig beschermd natuurgebied met uitgestrekte dalen, weilanden en bossen. Ook kunt u een bezoek brengen aan Wolfsburg met de bekende Autostadt. Een belevenis- en themapark rondom de auto met attracties en winkelmogelijkheden.

Dag 3: Celle - Bergen auf Rügen (ca. 410 km)

Bergen Brygge

Vanaf Celle rijdt u via Hamburg, Wismar en Rostock naar Stralsund. Daar de prachtige, nieuwe brug over naar Bergen op het eiland Rügen. Rügen ligt in de Oostzee en is het grootste eiland van Noord-Europa. U verblijft de komende 3 nachten in Bergen.

Dag 4: Putbus, Sellin en Göhren

Sellin

U kunt vandaag een mooie excursie maken naar het oostelijke deel van Rügen. Rij eerst naar Putbus, wellicht de mooiste stad van het eiland. U vindt hier een slotpark met zwanenvijver, een orangerie en slotkerk. Rij daarna door naar Mönchgut, een prachtig beschermd natuurgebied met oude vissershuizen. Vervolg uw reis via Sellin naar Göhren met het uitzichtspunt Hunebed Speckbusch en de 280 m lange 'Seebrücke'.

Dag 5: Königsstuhl, Sassnitz, Prora en Binz

Blick vom Königsstuhl

Aan de oostkant van het eiland kunt u de Königsstuhl bezoeken. Een berg van 118 m in het Nationale Park Jasmund met een schitterend uitzicht over de hoge witte krijtrotsen en de Oostzee. Rij daarna naar Sassnitz, één van de oudste badplaatsen van het eiland. Hier vertrekt de ferry naar Trelleborg in Zweden. Via Prora rijdt u verder naar Binz, een mondaine badplaats met schitterende zandstranden.

Dag 6: Bergen - Hamburg (ca. 300 km)

Hamburg boottocht

Vanaf Bergen rijdt u via Stralsund, Rostock en Wismar naar Hamburg. Onderweg kunt u een stop maken in de mooie Hanzestad Rostock of de middeleeuwse stad Wismar. U verblijft de komende 2 nachten in Hamburg.

Dag 7: Hamburg

Speicherstadt Hamburg

Volgens veel reizigers is Hamburg de mooiste metropool van Duitsland. Hamburg heeft flair en internationale allure. Het is de enige stad in Europa met een meer (Binnenalster) midden in de stad, omgeven door prachtige gebouwen, gezellige terrasjes, cafés en restaurants. Vanaf de Landungsbrücken in de haven vertrekken de rondvaartboten en de bussen voor een stadstour. Het nachtleven speelt zich af op de bekende Reeperbahn in de wijk St. Pauli.

Dag 8: Hamburg - Bremen (ca. 120 km)

Bremen

Vanaf Hamburg rijdt u naar de prachtige stad Bremen aan de rivier de Weser. Een stad met ruim 1200 jaar Hanzegeschiedenis. Midden in het centrum vindt u de 'Marktplatz' met het raadhuis, één van de mooiste van Duitsland. De symbolen van de stad zijn het Rolandstandbeeld en natuurlijk de Bremer stadsmuzikanten.

Dag 9: Bremen - Utrecht, ca. 330 km

Rathaus Bremen

Na het ontbijt eindigt uw rondreis. U kunt uw reis verlengen met een van de andere arrangementen uit ons programma of terugkeren naar Nederland.

Inbegrepen
8 Overnachtingen volgens beschrijving o.b.v. logies en ontbijt
Reisbeschrijving
ANWB wegenkaart (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)

Niet inbegrepen
Vervoer naar Duitsland v.v.
Parkeer-, tol- en entreegelden
Overige maaltijden
Eventuele toeristenbelasting

Uw hotels
Gedurende uw reis verblijft u in goede middenklasse hotels. Het kan incidenteel voorkomen dat u ter plaatse toeristenbelasting moet voldoen. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel is volgeboekt dan reserveren wij een passend alternatief in de omgeving.

Overnachtingen
2x Tryp Hotel Celle in Celle o.b.v. logies en ontbijt
3x Parkhotel Rügen in Bergen auf Rügen o.b.v. logies en ontbijt
2x Hotel Baseler Hof in Hamburg o.b.v. logies en ontbijt
1x EHM Hotel City Bremen in Bremen o.b.v. logies en ontbijt

Milieusticker

Indien u per eigen auto reist dient u rekening te houden met het volgende:

Sinds een aantal jaren hebben diverse Duitse steden een milieuzone ingevoerd. U kunt deze zone herkennen aan de waarschuwingsborden aan het begin van de toegangsstraten. Alle voertuigen die zich binnen deze zone bevinden dienen voorzien te zijn van een speciale sticker. Deze stickers (Umweltplakette) zijn verkrijgbaar bij alle afgiftekantoren van kentekenbewijzen zoals TUV en DEKRA.

U kunt ook eenvoudig hier uw milieusticker bestellen.