9-daagse autorondreis in bijzondere hotels Schotse Charme

Eigen vervoer reis

De Schotse kastelen en landhuizen hebben nog alle charme van vroeger. Tijdens deze rondreis combineert u het prachtige Schotse landschap met bijzondere accommodaties. Meer reisinformatie

vanaf € 895 per persoon

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

  • Bijzondere hotels
  • Ambiance
  • Hoge klantwaardering
  • Inclusief ANWB reisgids
  • Luxe reis

9-daagse autorondreis in bijzondere hotels Schotse Charme

De Schotse kastelen en landhuizen hebben nog alle charme van vroeger, toen ze als vesting dienden of als buitenverblijf van de Schotse aristocraten. Enkele statige gebouwen hebben de tand des tijds doorstaan en zijn omgetoverd tot schitterende hotels. Geniet van een goed boek bij een knapperend haardvuur, maak een wandeling in de prachtige tuinen en overnacht in een kamer waar ooit wellicht een Schotse edelman heeft geslapen.

Excursies
- Glasgow
- Loch Lomond National Park
- Glencoe & Fort William
- Loch Ness
- Inverness
- Cairngorms National Park
- Pitlochry
- Edinburgh

Dag 1: Langbank

Glasgow Universiteit

U gaat op eigen gelegenheid naar Langbank, dat op een klein uurtje westelijk van Glasgow ligt. Het Gleddoch House Hotel is prachtig gelegen op een groot landgoed met uitzicht over de Clyde rivier en beschikt over een wellnessafdeling en diverse lounges waar u heerlijk kunt ontspannen. Afhankelijk van uw aankomsttijd op de luchthaven, kunt u nog een bezoek brengen aan Glasgow, de tweede stad van Schotland. Glasgow is een stad van contrasten met een industriëel verleden én een flitsend nieuw imago. Glasgow Cathedral, diverse musea, winkelcentra en de werken van Mackintosh maken deze stad een bezoek zeker waard.

Dag 2 en 3: Langbank - Glencoe, ca. 140 km

Trossachs

Na het ontbijt maakt u een mooie tocht in noordelijke richting, dwars door het Loch Lomond en Trossachs Nationaal Park. Een gebied met fraaie 'lochs' (waarvan het Loch Lomond de grootste is), bossen, heuvels en op de achtergrond de bergen van de zuidelijke Hooglanden. U verblijft 2 nachten in het statige Ballachulish Hotel in Glencoe waarvandaan u de volgende dag Oban kunt bezoeken of het leuke toeristenplaatsje Fort William. De ligging van het hotel is adembenemend.

Dag 4 en 5: Glencoe - Contin, ca. 140 km

Dunrobin Castle

Vandaag gaat de route langs het beroemde Loch Ness met het monster Nessie. Het donkere meer is in het Great Glen dal gelegen en doet mysterieus aan. U verblijft komende 2 nachten in het Coul House Hotel, dat wederom prachtig gelegen is in de heuvels op een groot en statig landgoed. Bezienswaardigheden in de buurt zijn Dunrobin Castle, Cawdor Castle, Inverness en whiskyliefhebbers kunnen de distilleerderij Glen Ord bezoeken. Geniet 's avonds in het hotel, dat over diverse lounges beschikt én een bekroond restaurant heeft met gastronomische (streek)gerechten.

Dag 6: Contin - Pitlochry, ca. 165 km

Queens View - Pitlochry

Na het ontbijt rijdt u via Inverness het Cairngorms National Park in. De route gaat door prachtig natuurlandschap en leuke dorpjes als Aviemore en Newtonmore naar Pitlochry waar u in het Atholl Palace verblijft. Dit hotel is een begrip in de omgeving. Spectaculaire tuinen, een luxe spa en prachtig uitzicht zorgen voor een relaxed verblijf. Vlakbij het leuke toeristendorpje Pitlochry ligt de Killiecrankie kloof.

Dag 7 en 8: Pitlochry - Dalkeith (Edinburgh), ca. 125 km

Edinburgh Castle

U verlaat Pitlochry en rijdt naar Dalkeith, op ca. 20 minuten zuidelijk van de hoofdstad Edinburgh. Het Melville Castle hotel is ondergebracht in een 18e eeuws kasteel, omgeven door landerijen. Edinburgh is een verrassend leuke stad. De blikvanger is het Edinburgh Castle, hoog boven de stad op een heuvel gelegen. Hier worden de kroonjuwelen bewaard. Het kasteel staat in verbinding met het Holyrood Palace via de Royal Mile, een aaneenschakeling van oude middeleeuwse straten met kinderkopjes. De stad heeft ook een New Town, waar prachtige neoklassieke gebouwen uit de 18e en 19e eeuw te bewonderen zijn. Edinburgh is ook een uitstekende winkelstad. 's Avonds is het gezellig in een van de vele restaurants en pubs.

Dag 9: Einde rondreis

Er is een einde gekomen aan een prachtige rondreis. U gaat op eigen gelegenheid terug naar huis.

Inbegrepen
- 8 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies/ontbijt
- Uitgebreide reisbeschrijving
- ANWB Reisgids Ontdek Schotland en wegenkaart (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)

Niet inbegrepen
- Vervoer naar Schotland v.v.
- Huurauto
- Parkeer-, tol- en entreegelden

Uw hotels
U verblijft in bijzondere 3*/4* hotels in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt. Gezien het unieke karakter van de hotels is de rondreis 'op aanvraag'. We nemen na boeking direct contact op met het hotel om te kijken of uw kamer nog beschikbaar is. Indien het hotel is volgeboekt, zullen we een alternatief hotel reserveren en een eventuele routewijziging met u bespreken.

Overnachtingen
1 x Langbank, Gleddoch House Hotel****
2 x Glencoe, Ballachulish Hotel***
2 x Contin, Coul House Hotel****
1 x Pitlochry, Atholl Palace****
2 x Dalkeith, Melville Castle Hotel****

Bij boeking van een autorondreis vanaf 5 dagen* kunt u direct na boeking een handige ANWB reisgids en/of wegenkaart bestellen. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op uw autorondreis! Bekijk de vele bezienswaardigheden, café's, de lokale keuken, winkelen en uitgaan in deze handige, compacte reisgids.

De voordelen van de ANWB reisgids:
- Compacte reisgids van 300 pagina's
- Met uitneembare kaart
- Met wandelroutes en excursies
- Tips voor genieten en actief bezig zijn

De voordelen van de ANWB wegenkaart:
- Inclusief stadsplattegronden
- Inclusief plaatsnamenregister

Enkele dagen na boeking ontvangt u een e-mail met uitleg hoe u de ANWB reisgids en/of wegenkaart van uw keuze kunt bestellen.

* Niet geldig voor last-minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek.
* Niet geldig voor Hits voor Kids reizen