8-Daagse Treinrondreis Zwitserse Hoogtepunten

Treinreis

Beleef de hoogtepunten van Zwitserland vanuit de trein. Inclusief excursie naar de markante berg Pilatus met 's werelds steilste tandradbaan. Meer reisinformatie

vanaf € 1145 per persoon

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

  • Al jaren een topper
  • Inclusief ontbijt
  • Inclusief treinreis

8-Daagse Treinrondreis Zwitserse Hoogtepunten

Beleef de hoogtepunten van Zwitserland vanuit de trein. Inclusief excursie naar de markante berg Pilatus (2137 m boven zeeniveau) met 's werelds steilste tandradbaan.

Excursies
Interlaken
Luzern
Pilatus
Gotthard Panorama route
Lugano
Zürich

Dag 1: Nederland - Interlaken

Interlaken panorama

De reis begint met de ICE International hogesnelheidstrein 105 die u via Basel (overstappen) vervolgens naar Interlaken brengt. Sfeervolle beelden van mooie dorpen, steden en vergezichten trekken aan u voorbij. U verblijft 2 nachten in Interlaken.

Dag 2: Interlaken

Interlaken

Dag ter vrije besteding. Vandaag adviseren we u een excursie naar de Jungfraujoch - Top of Europe (optioneel). Vanaf Kleine Scheidegg voert een 9 km lange tandradspoorbaan, waarvan 7 km door een tunnel in de noordwand van de Eiger, naar de top. Op de Jungfraujoch (3454 m) bevindt zich het hoogstgelegen spoorwegstation van Europa. Geniet van een adembenemend uitzicht op de Aletschgletsjer. Een ander bijzonder uitstapje is een bezoek aan het draaiende restaurant Piz Gloria gelegen op de 2970 meter hoge Schilthorn (optioneel), bekend van de James Bond film 'On her majesty's secret service'.

Dag 3: Interlaken - Luzern

Luzern

Het berglandschap van Centraal Zwitserland is het best te ontdekken tijdens een treinreis met de SBB/Brünig Panoramic Express (inclusief). Deze mooie treinreis (vertrek vanaf station Interlaken Ost) begint langs het helderblauwe water van het Brienzermeer. Bij Meiringen verlaat de trein het dal en stijgt in snel tempo om over de bergkammen in de richting van het noordelijk gelegen Luzern te rijden. De panoramatocht duurt ongeveer 2 uur. U verblijft 2 nachten in Luzern.

Dag 4: Luzern

Kapellbruecke Luzern

Boottocht vanaf Luzern over de Vierwaldstättersee naar Alpnachstadt (inclusief). Vervolgens met `s werelds steilste tandradbaan naar de Pilatus Kulm (2132 m, vanaf ca. medio april/mei tot november) en per gondellift naar Kriens (inclusief). Per bus weer terug naar Luzern. In de wintermaanden reist u (i.v.m. weersomstandigheden) per bus van Luzern naar Kriens v.v. en per gondellift v.v. naar de indrukwekkende Pilatus.

Dag 5: Luzern - Lugano

Lugano

U reist vandaag van Luzern per trein naar Lugano, door de nieuwe Gotthard treintunnel (met 57 km de langste treintunnel ter wereld) met de Gotthard Panorama Express (zitplaatsreservering niet inclusief, rijdt van 1/7 en van 15/9, vooraf bij te boeken) . De supersnelle Gotthard Panorama Express rijdt in 17 minuten door deze tunnel. U kunt ook met de trein via de Gotthard panorama route reizen (1x overstappen). Uw eindpunt ligt vandaag in het Italiaans aandoende Lugano. U verblijft hier 2 nachten.

Dag 6: Lugano

Centrum Lugano

Vrije dag in Lugano. Geniet van de mediterrane sfeer in deze parel in het zuiden van Zwitserland. Struin over de promenade langs het Meer van Lugano of maak een panoramisch ritje per trein naar de Monte Brè (925 m) of de San Salvatore (912 m). Ook een bezoek aan Swissminiatur in Melide behoort tot de mogelijkheden. Genoemde excursies zijn niet inbegrepen.

Dag 7: Lugano - Zürich

Zürich

Per trein reist u vandaag naar de wereldstad Zürch. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt in Zürich prima winkelen of ontspannen aan het prachtige meer van Zürich. U verblijft 1 nacht in Zürich.

Dag 8

Trienreis vanuit Chur

Vandaag gaat u Zürich weer verlaten. U reist eerst per trein naar Basel (overstappen) en vervolgens per ICE International hogesnelheidstrein 104 terug naar Nederland.

Inbegrepen
Treinretour 2e klasse naar Basel inclusief zitplaatsreservering
Treinrondreis in Zwitserland 2e klasse o.b.v. een Swiss Card (6 transfers)
7 overnachtingen volgens beschrijving o.b.v. logies/ontbijt
Reisinformatie

Niet inbegrepen
Transfers van de treinstations naar de hotels en v.v.
Toeslag (per persoon) 1e klasse (NL-Basel en Swiss Card)
Toeslag 1-persoonskamer

Uw hotel(s)
Voor deze individuele treinrondreis kunt u kiezen uit een 3* of 4* rondreis. Wij reserveren dan voor u de accommodaties in de door u gewenste categorie. Bij uw reisbescheiden ontvangt u van ons de hotelvouchers met daarop de naam en het adres van het voor u geboekte hotel.

Overnachtingen
2 x Interlaken
2 x Luzern
2 x Lugano
1 x Zürich