8-daagse autorondreis Het hart van Schotland

Eigen vervoer reis

Ontdek de schitterende natuur, de mooie kastelen en landhuizen, gezellige toeristendorpjes en de vele attracties in Schotland! Meer reisinformatie

vanaf € 409 per persoon

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

  • Historic Scotland Explorer Pass
  • Jacobite Cruise op het Loch Ness
  • Complete reis
  • Inclusief ANWB reisgids
  • Inclusief ontbijt

8-daagse autorondreis Het hart van Schotland

Het hart van Schotland wordt gekenmerkt door een schitterende natuur, vele kastelen en landhuizen en gezellige toeristendorpjes. Een gebied met mogelijkheden voor iedereen! Tijdens deze reis verblijft u drie nachten in de omgeving van Inverness en vier nachten in het gebied van het Loch Lomond en Trossachs Nationaal Park. Aangezien u wat langer op één bestemming verblijft, is het een rustig reisprogramma en ziet u veel van deze twee toeristisch interessante regio's.

Hoogtepunten
- Inverness
- Speyside
- Cairngorms National Park
- Loch Ness & Urquhart Castle
- Jacobite Cruise op Loch Ness (inbegrepen)
- Oban
- Isles of Mull & Iona
- Loch Lomond & Trossachs
- Inveraray
- Stirling Castle
- Wallace Monument

Dag 1: Inverness

Inverness kasteel

De rondreis start in of in de omgeving van Inverness en het Cairngorms National Park. U verblijft hier de komende drie nachten. U ontvangt een voucher voor een 3-daagse Historic Scotland Explorer Pass die gratis toegang geeft tot 78 topattracties in Schotland. Kijk voor meer informatie bij de tab Historic Scotland Explorer Pass.

Dag 2 en 3: omgeving Inverness & Cairngorms

U heeft beide dagen om de omgeving van Inverness te ontdekken. De stad Inverness is de hoofdstad van de Highlands, aan de zeearm Moray Firth gelegen. Hier worden regelmatig dolfijnen gespot. Vanuit Inverness kunt u letterlijk alle kanten op. Richting de Speyside met de whiskytrail, één van bekendste routes van Schotland langs zeven distilleerderijen die u alle informatie kunnen geven over dit Schotse ‘levenswater’. Verder is de Royal Deeside een koninklijke route langs de rivier Dee. Diverse kastelen en landhuizen staan langs deze route, waaronder ook Balmoral Castle, het zomerverblijf van de koninklijke familie. Het nabijgelegen Braemar staat bekend om de Royal Highland Games. In het Cairngorms National Park kunt u de kunst van het schapendrijven afkijken bij een demonstratie met de echte ‘Sheepdogs’. De omgeving is tevens als decor gebruikt voor de serie ‘Monarch of the Glen’. Een aanrader is het Loch Ness, ten zuiden van Inverness. In het donkere, mysterieuze meer zou het monster Nessie leven. U maakt een Jacobite Cruise, een boottocht van ca. 1 uur over het meer (inbegrepen). Op de oevers ligt het Urquhart Castle dat zeer de moeite waard is.

Dag 4: Inverness - Loch Lomond, ca. 250 km

Loch Lomond

U verlaat de regio Inverness en rijdt via een mooie route, dwars door centraal Schotland, naar het Loch Lomond in het zuidwesten van Schotland. U verblijft hier de komende vier nachten. Onderweg kunt u een stop maken bij Fort William.

Dag 5 t/m 7: omgeving Loch Lomond

De omgeving van het Loch Lomond & Trossachs National Park is heel populair en er is dan ook veel te zien en te beleven. Allereerst liggen hier een aantal mooie meren, 'lochs', zoals Loch Fynn en Loch Lomond. In oostelijke richting kunt u naar het schitterende natuurgebied de Trossachs. Door de ‘Trossach Mountains’ en bossen kunt u naar Callander, waar u een bezoek kunt brengen aan het Rob Roy Visitor Centre. Er staan diverse wandelpaden uitgestippeld. Via Crieff, waar u een distilleerderij kunt bezoeken, kunt u doorrijden naar Stirling voor een bezoek aan Stirling Castle. U kunt ook naar Inveraray. Dit wordt ook wel één van de mooiste stadjes genoemd. Het Inveraray Castle en de Old Jail zijn de trekpleisters hier. In westelijke richting ligt Oban, waarvandaan u bijvoorbeeld het Isle of Mull & Iona kunt bezoeken.

Dag 8: Einde rondreis

De rondreis eindigt na het ontbijt. U reist op eigen gelegenheid naar uw volgende reisdoel.

Inbegrepen
- 7 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies/ontbijt
- Uitgebreide reisbeschrijving
- ANWB Reisgids Ontdek Schotland en wegenkaart (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)

Niet inbegrepen
- Vervoer naar Schotland v.v.
- Huurauto
- Parkeer-, tol en overige entreekosten

Bij ons inclusief!
- 3-daagse Historic Scotland Explorer Pass
- Jacobite Cruise op het Loch Ness (ca. 1 uur)

Uw accommodatie
U verblijft in Bed & Breakfasts of middenklasse hotels in de omgeving/regio van de genoemde plaatsen. De genoemde (voorbeeld) hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen, er kan een alternatief hotel in de regio gereserveerd worden.

Overnachtingen
- 3x regio Inverness, B&B of Highlander Hotel, Craiglynne Hotel of Royal Highland Hotel
- 4x regio Loch Lomond, B&B of Killearn Hotel, MacDonald Forest Hills Hotel of Culcreuch Castle

Historic Scotland Explorer Pass

U ontvangt een 3-daagse Historic Scotland Explorer Pass. Het voucher wat u bij de reispapieren ontvangt, wisselt u bij de eerste bezienswaardigheid om voor de werkelijke pas (creditcard-formaat) waarna u de pas kunt gebruiken voor 3 dagen binnen een periode van 5 dagen. Wisselt u de pas in op dag 2, dan kunt u de pas 3 dagen gebruiken t/m dag 6. Wisselt u hem in op dag 3, dan kunt u hem 3 dagen gebruiken t/m dag 7. Het is dus handig om vooraf te bekijken welke bezienswaardigheden u wilt bezoeken.

Met de pas heeft u toegang tot 78 attracties in Schotland en hoeft u niet in de rij te staan om een kaartje te kopen en naar binnen te gaan.

Attracties die u kunt bezoeken tijdens de rondreis Hart van Schotland:

Regio Inverness: Urquhart Castle, Fortrose Cathedral, Fort George, Beauly Priory, Knocknagael Boar Stone, Dallas Dhu Whiskydistilleerderij, Elgin Cathedral, Bridge of Oich, Huntly Castle, Balvenie Castle, Corgarff Castle

Regio Loch Lomond: Stirling Castle, Stirling Old Bridge, Dunblane Cathedral, Kings Knot, Inchmahome Priory, Kilchurn Castle

Een volledig overzicht kunt u vinden op http://www.historicenvironment.scot/

Bij boeking van een autorondreis vanaf 5 dagen* kunt u direct na boeking een handige ANWB reisgids en/of wegenkaart bestellen. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op uw autorondreis! Bekijk de vele bezienswaardigheden, café's, de lokale keuken, winkelen en uitgaan in deze handige, compacte reisgids.

De voordelen van de ANWB reisgids:
- Compacte reisgids van 300 pagina's
- Met uitneembare kaart
- Met wandelroutes en excursies
- Tips voor genieten en actief bezig zijn

De voordelen van de ANWB wegenkaart:
- Inclusief stadsplattegronden
- Inclusief plaatsnamenregister

Enkele dagen na boeking ontvangt u een e-mail met uitleg hoe u de ANWB reisgids en/of wegenkaart van uw keuze kunt bestellen.

* Niet geldig voor last-minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek.
* Niet geldig voor Hits voor Kids reizen

8,6
7,5
8,8

Het eerste verblijfadres was prima en we hebben genóten! Dank!

8,2

Er was niet duidelijk aangegeven dat we nog extra kosten voor bagage moesten maken. Die kwamen pas bij het inchecken tot uitdrukking. Het ligt toch voor de hand dat je bij een week vakantie meer dan handbagage hebt.

Reactie de Jong Intra: Op de website staat in stap 5 van het boekingsproces, bij de keuze van de vliegreis, een link naar een pdf waarin alle bagageregelingen van alle luchtvaartmaatschappijen staan. Tegenwoordig hebben alle luchtvaartmaatschappijen hun eigen bagageregels en is er geen uniformiteit meer.