Dublin, Belfast & de kust

Verschillende reismogelijkheden

Een reis met cultuur en geschiedenis in Dublin, de Titanic Experience in Belfast en uitwaaien aan de kust met onder andere de Giant's Causeway. Meer reisinformatie

vanaf € 386 per persoon

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

  • Veel excursies inbegrepen
  • Veel excursies inbegrepen
  • Inclusief ontbijt
  • Nieuwe reis
  • Rustig programma

Dublin, Belfast & de kust

Deze rondreis begint in de hoofdstad van Ierland, waar u maar liefst 3 dagen heeft om de stad te verkennen. Hierna staat een bezoek aan de indrukwekkende en steeds populairdere stad Belfast op het programma. De reis is echter niet compleet zonder een bezoek aan de ruige noordoost kust van Ierland, waarbij uiteraard een bezoek gebracht wordt aan de Giant’s Causeway en Londonderry.

Hoogtepunten
- Dublin
- Belfast
- Londonderry
- Giant’s Causeway
- Coastal Route

NB: in onze huurauto tarieven is het eigen risico reeds afgekocht (ter waarde van ca. € 130)!

  • 8-daagse autorondreis
  • 8-daagse fly-drive

Dag 1: Dublin

Dublin Castle

 U gaat op eigen gelegenheid naar Dublin, de hoofdstad van Ierland, waar u 3 nachten verblijft. Afhankelijk van hoe laat u aankomt, is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 2 en 3: Dublin

Temple Bar

 

Dag 4: Dublin - Belfast, ca. 170 km

Titanic Experience Belfast

 

Dag 5: Belfast

City Hall met reuzenrad

 

Dag 6: Belfast -

 

Dag 7:

Dag 8: Einde rondreis

De rondreis eindigt na het ontbijt. De dichtstbijzijnde ferryhaven of luchthaven is Dublin.

Dag 1: Amsterdam - Dublin

Dublin Castle

U vliegt met Aer Lingus vanaf Schiphol naar Dublin, waar u uw huurauto in ontvangst neemt. U rijdt naar uw hotel, waar u 3 nachten verblijft. Het is uiteraard ook mogelijk om gelijk de stad te gaan verkennen.

Dag 2 en 3: Dublin

Temple Bar

Deze dagen gaat u Dublin verkennen met de hop-on / hop-off bus (inbegrepen). Er zijn bezienswaardigheden te over, maar we kunnen u de volgende van harte aanbevelen. Christ Church Cathedral is het spirituele hart van de stad met een mooi interieur en een indrukwekkende en unieke middeleeuwse crypte. Guinness Storehouse (entree inbegrepen) met zijn 7 verdiepingen laat u letterlijk door de geschiedenis van het biermerk lopen, waarbij alle zintuigen geprikkeld worden! In de Gravity Bar op de 7e verdieping is er uiteraard gelegenheid om te proeven en daarbij krijgt u een fantastisch uitzicht over Dublin. Trinity College is een van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld en het terrein eromheen toont interessante bouwwerken. In de wijk Temple Bar struikelt u over de restaurants, pubs, kleine winkeltjes en galerieën. Het is hier altijd gezellig druk! De winkelliefhebbers mogen Grafton Street ook zeker niet overslaan. Deze autovrije winkelstraat met mooie Georgiaanse panden biedt een enorm aanbod winkels. Vooral in het weekend zorgen straatartiesten en muzikanten voor een gezellig sfeertje. Het chique warenhuis Brown Thomas is een attractie op zich! 

Dag 4: Dublin – Belfast, ca. 170 km

Titanic Experience Belfast

U vertrekt in noordelijke richting naar Belfast. Wij raden u aan om op tijd te vertrekken, zodat u de rest van de dag de tijd heeft om alvast wat van Belfast te gaan ontdekken. U kunt gebruik maken van de Hop On / Hop Off bus (inbegrepen). Belfast is een verrassende stad met imposante Victoriaanse gebouwen, uitstekende restaurants, gezellige pubs en een indrukwekkende geschiedenis. Er is voor iedereen genoeg te beleven. Belfast Castle is gelegen tegen Cave Hill, een 360 meter hoge heuvel welke goed zichtbaar is vanuit de stad. In het bezoekerscentrum kunt u alles leren over de geschiedenis van het kasteel. De Grand Opera House is een prachtig theater. In de parlementsgebouwen kunt u indrukwekkende politieke kamers bezichtigen en een rondleiding krijgen door het gebouw. Ook kunt u wandelen over het landgoed.

Dag 5: Belfast

City Hall met reuzenrad

Nog een dag om de stad te ontdekken. U kunt een bezoek brengen aan de schitterende botanische tuinen uit 1828 met een indrukwekkende kas van smeedijzer en glas. Ernaast is een tropisch ravijn aangelegd en kunt u genieten van rozentuinen. In de zomer zijn er vaak openluchtconcerten. In het Ulster Museum krijgt u een compleet overzicht van de Noord-Ierse geschiedenis. U vindt er o.a. voorwerpen van archeologische opgravingen, industrieel erfgoed en foto’s.

Dag 6: Belfast – Giant’s Causeway

Kust bij Giant's Causeway

Via de prachtige kust rijdt u naar de wereldberoemde Giant's Causeway, een unieke verzameling door de natuur gevormde zeskantige basaltblokken, met een nabijgelegen touwbrug. De toegang tot het bezoekerscentrum is inbegrepen. Vlakbij ligt 's werelds oudste whiskeydistilleerderij Bushmills, waar u de beroemde whiskey kunt proeven. U kunt ook een bezoek brengen aan de Mussenden Temple, gelegen boven op een zeerots met een adembenemend uitzicht op de omgeving.

Dag 7: Giant’s Causeway – Londonderry

Londenderry Vredesbrug

Na het ontbijt vervolgt u uw route naar het ommuurde Londonderry, oftewel Derry. Maak in Derry zeker een wandeling langs kanonnen en wachttorens op de grote verdedigingswallen van 8 meter hoog en op sommige plaatsen wel 9 meter dik. Vervolgens rijdt u door naar het gezellige Coleraine.

Dag 8: Londonderry - Dublin - Amsterdam

De rondreis eindigt na het ontbijt. U brengt uw huurauto weer terug naar de luchthaven van Dublin en vliegt aansluitend met Aer Lingus weer terug naar Amsterdam.

  • 8-daagse autorondreis
  • 8-daagse fly-drive

Inbegrepen
- 7 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies/ontbijt
- Hop-on Hop-Off Dublin & Belfast
- Entree Guinness Storehouse
- Entree Giant's Causeway
- Uitgebreide reisbeschrijving
- ANWB Reisgids Ontdek Ierland en wegenkaart Groot-Brittannië & Ierland (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)

Niet inbegrepen
- Vervoer naar Ierland v.v.
- Huurauto
- Parkeer-, tol- en entreegelden

Bij ons inclusief!
- Hop-on Hop-Off Dublin & Belfast
- Entree Guiness Storehouse
- Entree Giant's Causeway

Inbegrepen
- Vlucht Amsterdam - Dublin v.v.
- Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
- Huurauto cat. A (Ford Ka of gelijkwaardig) inclusief CDW- en diefstalverzekering (zonder eigen risico), ongelimiteerd aantal kilometers, luchthaventoeslag en tax. Zie Voorwaarden autohuur Ierland
- 7 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies/ontbijt
- Hop-on Hop-Off Dublin & Belfast
- Entree Guinness Storehouse
- Entree Giant's Causeway
- Uitgebreide reisbeschrijving
- ANWB Reisgids Ontdek Ierland en wegenkaart Groot-Brittannië & Ierland (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)

Niet inbegrepen
- Toeslag ander type huurauto
- Parkeer-, tol- en entreegelden

Bij ons inclusief!
- Hop-on Hop-Off Dublin & Belfast
- Entree Guiness Storehouse
- Entree Giant's Causeway

Uw accommodatie

U verblijft in Bed & Breakfasts of in middenklasse hotels in of in de omgeving van de genoemde plaatsen in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt.
De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel is volgeboekt dan reserveren wij een alternatief in de omgeving.

Overnachtingen
3 x omgeving Dublin, B&B of Buswells Hotel
2 x omgeving Belfast, B&B of Park Inn Belfast
2 x Portrush/Causeway Coast, B&B of Ramada Portrush

Bij boeking van een autorondreis vanaf 5 dagen* kunt u direct na boeking een handige ANWB reisgids en/of wegenkaart bestellen. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op uw autorondreis!

 

Bekijk de vele bezienswaardigheden, café's, de lokale keuken, winkelen en uitgaan in deze handige, compacte reisgids.

De voordelen van de ANWB reisgids:
- Compacte reisgids van 300 pagina's
- Met uitneembare kaart
- Met wandelroutes en excursies
- Tips voor genieten en actief bezig zijn

 

De voordelen van de ANWB wegenkaart:

- Inclusief stadsplattegronden
- Inclusief plaatsnamenregister

Enkele dagen na boeking ontvangt u een e-mail met uitleg hoe u de ANWB reisgids en/of wegenkaart van uw keuze kunt bestellen.

* Niet geldig voor last-minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek. 

7,2

De vouchers waren in eerste instantie niet in orde, dat gaf problemen. Het is wel goed opgelost na een telefoontje.