7-daagse autorondreis in bijzondere hotels Deense Charme

Eigen vervoer reis

Een korte rondreis langs de drie leukste eilanden van Denemarken waarbij u overnacht in bijzondere hotels met ambiance en een uitstekende keuken. Meer reisinformatie

vanaf € 1095 per persoon

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

  • Nieuwe rondreis
  • Ambiance
  • Halfpension
  • Hoge klantwaardering
  • Unieke reis

7-daagse autorondreis in bijzondere hotels Deense Charme

De rondreis Deense Charme is zorgvuldig samengesteld voor de reiziger die aan het einde van de dag graag in een hotel met sfeervolle ambiance wil verblijven. Overdag bezoekt u leuke steden als Aalborg, Odense en Kopenhagen en 's avonds kunt u heerlijk relaxen in uw comfortabele kamer, genieten van een goed diner en de dag van morgen plannen in de sfeervolle lounge van uw hotel.

Excursies
- Svendborg
- Egeskov Kasteel
- Odense
- Kopenhagen
- Ringsted
- Aalborg

Dag 1: Utrecht - Svendborg, ca. 690 km

Svendborg

De autorondreis start in Svenborg op het eiland Funen, 'de Tuin van Denemarken'. U rijdt vanaf uw woonplaats naar het zuiden van Denemarken waar u in Fynshav de veerdienst naar Bøjden neemt (inbegrepen in de reissom). De overtocht duurt 50 minuten en is een afwisselende onderbreking van uw autoreis. Eenmaal op het eiland Funen is het nog ca. 40 kilometer rijden naar Svendborg, in het zuiden. Svendborg is een leuke havenstad met gezellige straatjes. De mooiste bezienswaardigheden zijn te vinden rond Torvet, het marktplein. U verblijft de komende twee nachten in het charmante Stella Maris Hotel. Het diner vindt plaats in het hotelrestaurant.

Dag 2: rondrit Funen

Egeskov Panorama - Fotograaf: Kim Wyon

Ontdek vandaag 'de Tuin van Denemarken' zoals Funen ook wel wordt genoemd. In het noorden ligt Odense, de sprookjesstad met een leuk, middeleeuws centrum. De belangrijkste inwoner van Odense was de Deense sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. In 1805 werd hij hier geboren en zijn geboortehuis is nu een museum. U zult tijdens uw rondrit merken dat er nog veel andere landhuizen, kastelen en paleizen zijn. Vaak met schitterend aangelegde tuinen. De belangrijkste is het prachtige Renaissance kasteel Egeskov met mooie tuin en doolhof. Faaborg tenslotte is eveneens leuk om te bezoeken. Het autovrije centrum kent smalle, middeleeuwse straatjes, de haven is bedrijvig en overal zijn restaurantjes te vinden met leuke terrassen.

Dag 3: Svendborg - Dronninglund, ca. 325 km

Aalborg

U rijdt dwars over het eiland richting Middelfart waar u het Funen achter u laat en Jutland binnen rijdt. Het eindpunt is de omgeving van Aalborg, waar u de komende twee nachten in het Dronninglund Slot verblijft. In dit voormalig kasteel hangt 800 jaar historie en ooit was dit zelfds de residentie van de koningen, koninginnen en prinsessen. Tegenwoordig doet het dienst als eersteklas hotel in een rustige en groene omgeving en met bijbehorende service. Geniet van culinaire verrassingen in het restaurant van het hotel. Dit is het Deense goede leven, zoals de Denen het bedoelen.

Dag 4: Ontdek Noord-Jutland

Skagen

Vanuit Aalborg kunt u het noorden van Jutland ontdekken. Brede zandstranden, imposante 'wandelende' duinen zoals de Råbjerg Mile, uitgestrekte heidevelden en leuke vissersplaatsjes aan zee. Skagen is een idyllische bestemming met oude vissershuisjes. Bij Kaap Skagen komen het Skagerrak en Kattegat bij elkaar. Het resultaat is een bijzonder natuurfenomeen. Noord-Jutland kent ook veel kastelen en landgoederen, compleet met spookverhalen. In Aalborg is de laatste jaren veel geïnvesteerd. Het 'waterfront' gebied is geheel gerenoveerd. Slenter langs het water, neem een terrasje of bezoek het hypermoderne Utzon Center waar kunst, design en architectuur elkaar ontmoeten. In Lindholm Høje is een Vikingenmuseum en originele begraafplaats, een indrukwekkend historisch erfgoed.

Dag 5: Dronninglund - Ringsted, ca. 380 km

Aarhus - den Gamle By openluchtmuseum

Na het ontbijt kunt u in zuidelijke richting naar Aarhus waar u nog een korte stop kunt maken in de 'Gamle By', een openluchtmuseum midden in de stad. Vanaf Aarhus gaat de ferry (niet inbegrepen, prijs ca. € 50 - € 65) naar het eiland Seeland. De ferry gaat meerdere keren per dag en de overtocht duurt ongeveer een uur. Op het eiland Seeland verblijft u de komende twee nachten in het Sørup Herregard in Ringsted. Een gerenoveerd landhuis, dat door parklandschap wordt omgeven. De centrale ligging op het eiland Seeland zorgt ervoor dat u alle kanten op kunt.

Dag 6: dagtocht Kopenhagen

Kopenhagen

Na het ontbijt kunt u met het openbaar vervoer vanuit Ringsted naar Kopenhagen. Maak een rondrit met de hop-on, hop-off bus om een goede indruk van de stad te krijgen. Het gezellige Nyhavn, de winkelstraat Strøget, Tivoli en de Kleine Zeemeermin zijn enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van de hoofdstad.

Dag 7: Einde rondreis

Uw autorondreis eindigt na het ontbijt. U gaat op eigen gelegenheid naar het volgende reisdoel.

Inbegrepen
- 6 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van halfpension
- Ferry-overtocht Fynshav - Bøjden
- Reisbeschrijving

Niet inbegrepen
- Vervoer naar Denemarken v.v.
- Parkeer-, tol en entreegelden en overige lokale veerdiensten. Richtlijn ca. € 75 - € 100

Uw hotels
U verblijft in bijzondere en sfeervolle hotels op basis van een 2-persoonskamer en halfpension. Een uitgebreid ontbijtbuffet en een heerlijk 3- of 4-gangenmenu of buffet is inbegrepen.

Overnachtingen
2 x Svendborg, Stella Maris Hotel****
2 x Dronninglund, Dronninglund Slot****
2 x Ringsted, Sørup Herregaard****

7,5
8,0