4-daagse shortbreak Walvissen & Dolfijnen

Eigen vervoer reis

In het uiterste zuidwestelijke puntje van Ierland ligt het pittoreske vissersplaatsje Baltimore. Met directe toegang tot de Atlantische Oceaan is het begrijpelijk dat de zee hier al jaren een belangrijke rol speelt. Meer reisinformatie

vanaf € 270 per persoon

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

  • Incl. walvis- en dolfijnsafari
  • Sherkin Island
  • Ambiance
  • Inclusief ontbijt

4-daagse shortbreak Walvissen & Dolfijnen

In het uiterste zuidwestelijke puntje van Ierland ligt het pittoreske vissersplaatsje Baltimore. Met directe toegang tot de Atlantische Oceaan is het begrijpelijk dat de zee hier al jaren een belangrijke rol speelt. 

Dag 1: Baltimore

U reist op eigen gelegenheid naar Baltimore, naar het Casey’s of Baltimore Hotel, waar u 3 nachten verblijft. De rest van de dag is ter vrije besteding. Afhankelijk van het tijdstip dat u aankomt, heeft u nog de gelegenheid om de omgeving van het hotel te verkennen.

Dag 2: Walvis- en dolfijnsafari

Afhankelijk van het weer (en een minimum aantal personen) maakt u vandaag of morgen een walvissafari vanuit de haven van Baltimore. De catamaran vertrekt in principe 2x per dag op zoek naar walvissen en dolfijnen en indien u geluk heeft, kunt u deze prachtige dieren in hun natuurlijke habitat zien. De excursie duurt ongeveer 4 uur inclusief een stop op Cape Clear Island.

Dag 3: Sherkin Island

Sherkin Island is met 100 inwoners een oase van rust. Het meet 5 bij 3 km en heeft enkele huizen, een schooltje, een kerk en maar liefst twee pubs. Met de veerboot bent u in ca. 10 minuten aan de overkant om een heerlijke wandeling te maken. In de middag kunt u vanuit Baltimore op eigen gelegenheid een uitstapje maken naar het vissersplaatsje Skibbereen, naar Mizen Head of het prachtige schiereiland Beara. ’s Avonds kunt u afsluiten en heerlijk genieten van de visspecialiteiten in het hotel en van traditionele Ierse muziek (niet inbegrepen) in de naastgelegen Ierse pub.

Dag 4: Einde shortbreak

Na het ontbijt eindigt uw shortbreak. U gaat op eigen gelegenheid naar uw volgende reisdoel.

Inbegrepen
- 3x Overnachting volgens beschrijving
- 3x uitgebreid ontbijtbuffet
- Walvis- en Dolfijnsafari van 4 uur
- Ferry Sherkin Island

Niet inbegrepen
- Vervoer naar en van Ierland. Neem contact op met onze verkoopafdeling voor een vlucht met huurauto of ferry-overtocht.

Casey’s of Baltimore Hotel****

Kleinschalig hotel aan de Wild Atlantic Way.


Ligging: Op een prachtige en rustige locatie in het kleine, maar pittoreske en toeristische Baltimore in West Cork. Aan de Ierse westkust op de Wild Atlantic Way tussen Kinsale en Killarney.


Faciliteiten: Receptie, restaurant met lokale specialiteiten met groenten en kruiden uit eigen tuin, bar en gratis wifi in hele hotel. Parkeergelegenheid.


Kamers: Luxe kamers in vrolijke kleuren met tv, telefoon, radio, koffie- en theezetfaciliteiten.  Badkamer met douche, toilet en föhn.


Bijzonderheden: Ontbijtbuffet. Het hotel wordt als basishotel gereserveerd. Echter, indien het hotel is volgeboekt, zoeken we een alternatief hotel uit het hotelaanbod van de Irish Country Hotels & Manor Houses. We nemen dan contact met u op om dit alternatieve hotel en eventuele prijsverhoging met u te bespreken.

Bij boeking van een autorondreis vanaf 5 dagen* kunt u direct na boeking een handige ANWB reisgids en/of wegenkaart bestellen. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op uw autorondreis!

 

Bekijk de vele bezienswaardigheden, café's, de lokale keuken, winkelen en uitgaan in deze handige, compacte reisgids.

De voordelen van de ANWB reisgids:
- Compacte reisgids van 300 pagina's
- Met uitneembare kaart
- Met wandelroutes en excursies
- Tips voor genieten en actief bezig zijn

 

De voordelen van de ANWB wegenkaart:

- Inclusief stadsplattegronden
- Inclusief plaatsnamenregister

Enkele dagen na boeking ontvangt u een e-mail met uitleg hoe u de ANWB reisgids en/of wegenkaart van uw keuze kunt bestellen.

* Niet geldig voor last-minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek en uitgezonderd zijn de volgende reizen:

Shortbreaks Whiskey & Food, Wellness & Wandelen, Vikingen & Ancient East, Walvissen & Dolfijnen