13-daagse autorondreis Het beste van Ierland (Bed & Breakfasts)

Eigen vervoer reis

Tijdens deze reis ziet u het beste van Ierland: de mooie en ruige natuur, de leuke Ierse dorpjes waar in de pubs de muziek klinkt en u ontmoet de vriendelijke bevolking! Meer reisinformatie

vanaf € 535 per persoon

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

  • Bij de Ieren thuis
  • NL routebeschrijving
  • Inclusief ontbijt
  • Rustig programma
  • Scherpe prijs

13-daagse autorondreis Het beste van Ierland (Bed & Breakfasts)

Deze aantrekkelijke rondreis begint in Cork en eindigt in Dublin. U ontdekt de mooie natuur van het Killarney National Park, de Ring of Kerry, The Burren, Connemara en de Wicklow Mountains. Daarbij heeft u ook voldoende tijd om leuke Ierse dorpjes te verkennen en in contact te komen met de vriendelijke Ierse bevolking, die u 's avonds onder het genot van een glas Guinness in de pub de mooiste verhalen zal vertellen! U verblijft in Bed & Breakfasts, bij de mensen thuis, en ervaart zo de gastvrijheid van het Ierse volk.

U kunt deze rondreis ook reserveren met overnachtingen in 3*/4* hotels:
13-daagse autorondreis Het Beste van Ierland met verblijf in hotels

Hoogtepunten
- Kinsale
- Bantry House
- Ring of Kerry
- The Burren
- Connemara
- Clonmacnoise
- Wicklow Mountains

NB: in onze huurauto tarieven is het eigen risico reeds afgekocht (ter waarde van ca. € 210)!

Dag 1 en 2: Cork

Cork

De rondreis start in de omgeving van Cork. Afhankelijk van uw aankomsttijd heeft u wellicht nog een mogelijkheid om Cork te ontdekken vanuit een Hop-on-Hop-off bus, waarmee u veel van de stad ziet. Voor deze rondrit heeft u morgenochtend ook nog tijd. Cork ligt een de rivier de Lee en is lekker compact. U treft er een mix van markten, musea, winkels en historische bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld de kathedraal. Laat u ook op culinair gebied verrassen en bezoek onder andere de English Market waar u heerlijk kunt lunchen. Uitstapjes kunt u maken naar de kleurrijke vissersplaats Kinsale, u kunt whiskey proeven in de distilleerderij van Midleton of Blarney bezoeken en de Blarney Stone kussen: volgens de legende zou u hierdoor grote welsprekendheid krijgen. Ten zuiden van Cork ligt het vissersplaatsje Cobh. De Titanic maakte hier haar laatste stop voordat ze op 11 april 1912 de Atlantische Oceaan opging voor haar eerste en tevens laatste reis.

Dag 3: Cork - Killarney, ca. 160 km

Ross Castle Killarney

Vandaag rijdt u via de zuidkust naar Bantry voor een bezoek aan het Bantry House en vervolgens verder naar het toeristische, gezellige Killarney. U verblijft hier komende drie nachten.

Dag 4 en 5: omgeving Killarney

Jaunting car

U heeft de komende twee dagen in het toeristisch meest interessante gebied van Ierland. We raden u aan om de beroemde rondweg Ring of Kerry te rijden. Een rondrit door mooie dalen, langs hoge bergen en stukken kust met mooie vergezichten en gezellige vissersplaatsjes. De Ring of Kerry is tevens een officiële wandel- en een fietsroute. Onderweg zijn tal van bezienswaardigheden en u kunt een stop maken bij het Muckross House and Gardens. Ook kunt u bijvoorbeeld het gezellige en kleurrijke Kenmare bezoeken. Tussen Kenmare en het prachtig gelegen Killarney National Park ligt het uitzichtpunt Ladies View. Er staat dus genoeg op het programma deze dagen. Wilt u Killarney eens op een andere manier bekijken? Maak dan een ritje met de 'Jaunting Car', het ouderwetse paard en wagen.

Dag 6 en 7: Killarney - Limerick, ca. 145 km

King John's kasteel

Onderweg naar Limerick kunt u Bunratty Castle met Folkpark en de beroemde pub Durty Nellies bezoeken. U bent hier bij het zeldzame gebied The Burren. Dit kalkstenen plateau lijkt op een maanlandschap, waar in de spelonken zeldzame flora en fauna te vinden is. Aan de westkant wordt The Burren begrenst door de spectaculaire Cliffs of Moher bezoeken, die ruim 200 meter uit de Atlantische Oceaan oprijzen. Limerick heeft een rijke historie en het middeleeuwse hart van de stad wordt gevormd door het 800 jaar oude King John's Castle.

Dag 8 en 9: Limerick - Westport, ca. 280 km

Connemara

Na het ontbijt rijdt u naar de universiteitsstad Galway. Na een Ierse 'pub-lunch' rijdt u naar Westport. De volgende dag heeft u een hele dag om Connemara te verkennen. Het ruige Connemara National Park bestaat uit bergen, heidevelden, bossen en meren. De tijd lijkt hier te hebben stil gestaan. Het park behoorde ooit tot het Benedictijnenklooster Kylemore Abbey, dat schitterend gelegen is en waarvan de tuinen toegankelijk zijn voor het publiek. Men zegt dat Kylemore het meest gefotografeerde kasteel van Ierland is.

Dag 10: Westport - Dublin, ca. 280 km

Toeristen

U vervolgt de route dwars door het binnenland van Ierland richting de oostkust. Via een stop bij de ruïnes van Clonmacnoise komt u in de loop van de dag in de omgeving van Dublin voor de laatste drie overnachtingen. Indien u het nog niet precies weet wat te bezoek in de hoofdstad, raden we aan eerst een rondrit met de hop-on, hop-off bus te maken. Zo krijgt u een goed beeld van de stad en kunt u in de komende twee dagen besluiten welke interessante plekken u beter wilt ontdekken.

Dag 11 & 12: Dublin en omgeving

Glendalough

U heeft voldoende tijd om de gezellige hoofdstad te verkennen of een tocht naar de Wicklow Mountains te maken, waar de schitterende Powerscourt Gardens liggen. De Wicklow Mountains is een paradijs voor wandelaars. Hier ligt ook een officiële bewegwijzerde wandelroute, de Wicklow Way, waar u bijvoorbeeld een deeltraject van kunt afleggen. In Dublin raden we u aan een bezoek te brengen aan de gezellige Temple Bar, vol met pubs, restaurants en leuke winkels. Maar u kunt ook het Trinity College of Dublin Castle bezichtigen.

Dag 13: Einde rondreis

De rondreis eindigt na het ontbijt. U gaat op eigen gelegenheid naar uw volgende reisdoel.

Inbegrepen
- 12 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies/ontbijt
- Uitgebreide reisbeschrijving
- ANWB Reisgids Ontdek Ierland en wegenkaart Groot-Brittannië & Ierland (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)

Niet inbegrepen
- Vervoer naar Ierland v.v.
- Huurauto
- Parkeer-, tol- en entreegelden

Uw overnachtingen
U verblijft in Bed & Breakfasts in of in de omgeving van de genoemde plaatsen (tot maximaal ongeveer 50 km).

Overnachtingen
2 x omgeving Cork
3 x omgeving Killarney
2 x omgeving Limerick
2 x omgeving Westport
3 x omgeving Dublin

Bed & Breakfasts

Een typische Ierse manier van overnachten: bij de mensen thuis. De gastvrije Ieren verhuren een of meerdere kamers in hun woning of boerderij en laten u zo kennis maken met hun manier van leven. U verblijft in een kamer met douche en toilet en op basis van een (Iers) ontbijt. Uw gastfamilie zal u graag helpen bij uw keuze van excursies en bezienswaardigheden.

Bij boeking van een autorondreis vanaf 5 dagen* kunt u direct na boeking een handige ANWB reisgids en/of wegenkaart bestellen. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op uw autorondreis!

 

Bekijk de vele bezienswaardigheden, café's, de lokale keuken, winkelen en uitgaan in deze handige, compacte reisgids.

De voordelen van de ANWB reisgids:
- Compacte reisgids van 300 pagina's
- Met uitneembare kaart
- Met wandelroutes en excursies
- Tips voor genieten en actief bezig zijn

 

De voordelen van de ANWB wegenkaart:

- Inclusief stadsplattegronden
- Inclusief plaatsnamenregister

Enkele dagen na boeking ontvangt u een e-mail met uitleg hoe u de ANWB reisgids en/of wegenkaart van uw keuze kunt bestellen.

* Niet geldig voor last-minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek en uitgezonderd zijn de volgende reizen:

Shortbreaks Whiskey & Food, Wellness & Wandelen, Vikingen & Ancient East, Walvissen & Dolfijnen

7,7

Wij hebben de rondreis door Ierland gemaakt, de westkant was prachtig, daar hadden we liever nog een dag extra gebleven i.p.v. 3 dagen in de buurt van Dublin. Door een busstaking was Dublin niet aanlokkelijk, zeer druk verkeer en wij houden niet van grote steden. In de buurt van Dublin was de omgeving minder spectaculair. Het zou leuk zijn als je zelf wat meer invloed op de reis zou hebben: hoe lang je waar verblijft.

Reactie de Jong Intra: Alle rondreizen zijn naar eigen wens aan te passen. We kunnen zelfs een complete maatwerkreis samenstellen waarbij u tot in detail kunt aangeven hoe de reis er uit zou moeten zien.

8,7

W hebben vier keer een hele goede B&B gehad maar de laatste was niet aan te bevelen: niet schoon, niet rookvrij, geen mogelijkheid van open raam in de slaapkamer. Het heeft onze vakantie niet beïnvloed, het was verder geweldig. Gaan zeker weer naar Ierland en ook fly-drive.

7,6
7,7

Bij één adres vonden wij de badkamer onder de maat, geen 3 sterren.